Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кращий варіант для дачі - каркасний басейн

  1. Конструкція збірного басейну
  2. способи монтажу
  3. Умови експлуатації
  4. Переваги каркасного басейну
  5. Підведемо підсумки

Якщо ви давно мрієте про басейн на своїй дачній ділянці, але коштів не вистачає, не впадайте у відчай. Ви можете встановити каркасний басейн. За вартістю він обійдеться вам в рази дешевше, установка займе не більше години, а радості і позитивних емоцій буде ціла купа.

За вартістю він обійдеться вам в рази дешевше, установка займе не більше години, а радості і позитивних емоцій буде ціла купа

Конструкція збірного басейну

Каркасний басейн - це конструкція з каркаса і чаші. Каркас дуже просто складається і може бути листової абострижневий. Листи кріпляться один до одного болтами, а металеві стрижні спеціальними кріпленнями. На основу натягується сама чаша. Вона зроблена з тришарового поліхлорвінілу: https://intex-shop.in.ua .

способи монтажу

Збірний басейн можна встановити безпосередньо на землю або вкопати його в котлован.

Для наземного монтажу необхідно підготувати майданчик. Вона повинна бути рівною. Верхній шар трави краще зрізати, засипати піском товщиною близько 5 см і постелити поліетиленову підстилку.

Якщо ви вирішите вкопати резервуар в землю, тоді вам потрібно буде вирити котлован. Його глибина повинна бути 1/3 або 2/3 від висоти басейну. Потім дно ями потрібно забетонувати і постелити підстилку. Встановивши басейн, вам потрібно буде зробити забунтовку між стінками чаші і котлованом. Зазвичай це простір засипають щебенем, а зовнішні стінки водойми обкладають поліестеровими листами.

Умови експлуатації

Термін служби збірних басейнів становить 15 років. Але щоб він прослужив довго, необхідно дотримуватися певних правил:

  • Уникати контакту чаші басейну з гострими предметами;

  • Встановлювати на рівній поверхні;

  • У разі, якщо ви вирішили вкопати басейн, необхідно правильно це зробити. Не можна просто зробити насип навколо басейну, інакше це може привести до деформації басейну;

  • Щоб басейн прослужив довго, необхідно в міру забруднення чистити його від сміття, на ніч накривати захисним тентом і використовувати спеціальні засоби дезінфекції.

Переваги каркасного басейну

  • економічний;

  • Мобільний. Займає мало місця в складеному вигляді;

  • Простий в зберіганні та обслуговуванні;

  • Каркас міцний, матеріал чаші стійкий до навантажень, ударів, ультрафіолетового випромінювання і перепадів температур;

  • Різноманітність форм і розміром дає можливість вибрати як басейн для дітей, так і сімейний. Максимальна довжина становить 9 м, ширина - 5 м. У такому водоймі можна не тільки купатися, але і повноцінно плавати, пірнати і грати в водні ігри;

  • Багата комплектація дозволяє істотно заощадити на покупці додаткових аксесуарів. У набір входить тент, підстилка, насос, фільтр-установка, іноді - сходи і гірка. Також обов'язково додається ремкомплект, в разі механічного пошкодження чаші резервуара.

Підведемо підсумки

Купуючи збірний басейн, ви зможете не тільки чудово відпочити, поліпшити здоров'я, зміцнити імунітет, але і прикрасити ландшафтний дизайн вашої ділянки.

Басейн можна облицювати зовні деревом, декоративним каменем. Територію навколо басейну облагородити, виклавши навколо нього плитку, камені, дерев'яні дошки або просто постелити штучну траву.

Територію навколо басейну облагородити, виклавши навколо нього плитку, камені, дерев'яні дошки або просто постелити штучну траву

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама