Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка каркасних басейнів

Останнім часом побачити каркасний басейн на садовій або присадибній ділянці не така вже й велика рідкість. І це не дивно, адже як приємно в літній спекотний день поринути в прохолодну воду або полежати позасмагати на матраці в своєму власному басейні.

Основні труднощі яка може виникнути - це установка басейну на літній сезон.

Починати потрібно з малого, а саме з добірки місця під басейн. Найкраще місце для каркасного басейну - це трохи піднесена рівна місцевість. Важливо пам'ятати, що під дном збірного басейну не повинно бути ніяк гілок, шишок та інших предметів, які можуть порвати матеріал басейну. Як правило, встановлюється басейн на сонячній стороні, щоб стінки басейну добре прогрівалися і вода в ньому була комфортної температури. Установка на піднесеній поверхні вбереже від виникнення калюж. Не ставте каркасний басейн поруч з деревами і кущами, тому що можливе падіння гілок і листя в воду, а також пророслі коріння можуть прорвати матеріал басейну.

Друге питання який може виникнути - це можна вкопати в землю збірний басейн Друге питання який може виникнути - це можна вкопати в землю збірний басейн. Деякі моделі вимагають обов'язкового заглиблення в землю. Для це викопується котлован і робиться опорна плита із залізобетону. Процес цей трудомісткий, але зате істотно збільшується стійкість каркасного басейну. Але є істотний мінус - вода в ньому буде прохолодніше, ніж в збірному басейні, встановленому на поверхні.

Подальша установка буде залежати від інструкції, яку дає виробник. Вам можуть знадобитися ключі, шестигранники і набір викруток. Збірку каркасного басейну краще не починати при сильному або поривчастим вітром, так як дуже складно буде розгорнути стінку-лист. Якщо в комплекті є сходи, то краще зібрати її відразу перед установкою стінки, так як легше буде вибиратися звідти.

Установка маленького каркасного басейну - процес не самий трудомісткий і тут прекрасно може впоратися одна людина. Але якщо Ви придбали басейн, наприклад, розміром 549x122 сантиметри, то вже не обійтися без допомоги як мінімум одну людину.

Як тільки установка буде завершена, Вам залишиться тільки залити в басейн і почекати деякий час (в залежності від напору води) поки він заповнитися, і вже потім насолоджуватися усіма принадами свого власного каркасного басейну.

Слідкуйте також за майданчиком на якій розташований басейн, адже через деякий час (наприклад після дощів) її може розмити, і тоді доведеться підсипати піском ті місця, які підмило, це додасть велику стійкість.

Для більшої довговічності рекомендується під дно басейну стелить підстилку. Вона служить для захисту від пошкоджень і забруднення днища басейну. Настил також служить додатковою перешкодою для дрібних камінчиків і вибоїн. Ці підстилки підійдуть як для каркасних, так і для надувних басейнів.

Ще одна необхідна річ для збереження басейну в цілості й схоронності - це тент. Він забезпечує захист від опалого листя, різних комах, шишок і інших речей, які можуть забруднити воду. Також деякі накривають тентом басейн під час зимового періоду.

Тепер пару слів про зимовий зберіганні каркасного басейну. Як вище було сказано, деякі люди вважають за краще залишати свій басейн прямо на вулиці. Виробники багатьох фірм не рекомендують це робити, так як порушується матеріал басейну, що не призначений перебувати при мінусових температурах. Тому його потрібно буде розібрати і покласти в опалювальне місце до наступного сезону.

В інтернет супермаркеті САМАСРКІЙ у величезній кількості представлені каркасні басейни різних розмірів і форм за привабливими цінами. Ви можете придбати вподобану Вам модель з оперативною доставкою по Самарі і області.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама