Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Куди сходити в Мінську в вихідні. 9-10 червня

  1. * * *
  2. * * *
  3. * * *
  4. * * *
  5. * * *
  6. * * *

фото oldtimer.by

У любителів і цінителів старовинних автомобілів 9-10 червня буде можливість відвідати фестиваль «Олдтаймер-ралі Мінськ 2018» , На якому будуть представлені більше 50 ретроавтомобілів з Білорусі та Росії. Що стало вже традиційним, цього року захід пройде вже в 10-й раз.

Збір учасників призначений на суботу, 9 червня. На Жовтневій площі до полудня екіпажі будуть проходити реєстрацію та інструктаж, а жителі і гості столиці зможуть помилуватися раритетними машинами. До 11:30 всі автомобілі повинні технічний огляд, водіям нададуть маршрутні документи. Старт ралі в перший день буде дано о 12:00.

По маршруту руху на різних майданчиках міста (Жовтневій площі, на стоянках біля Національної бібліотеки та автовокзалу «Східний» по ул.Ванеева, 34) пройдуть конкурси. Зокрема, біля Палацу Республіки з 13:30 до 18:00 екіпажі представлять свої авто у відповідному історичному стилі, костюмах і традиціях. Для сімей з дітьми тут також запропонують гри. Наприклад, хлопці змагатимуться за приз в гонці на старовинних поділених дитячих машинках. Повболівати за конкурсантів також можливо на майданчику перед Національною бібліотекою.

У неділю, 10 червня, старт відбудеться о 11:00 з вул. Немиті, 3. Автомобілі проїдуть вулицями міста за його межі - до агромістечок Сергійович Пуховічського району.

Як зазначають організатори заходу, згідно з регламентом, брати участь в змаганнях можуть технічно справні Автораритети, випущені до 1980 року. У 2018-му організатори зробили виняток - дали дорогу і «молодим». Тому гості свята побачать «Мерседес» 1988 р., «Кадилак» 1990 р., «Лінкольни» 1992 і 1994 р. Правда, при підведенні підсумків до них застосують окремі коефіцієнти.

* * *

Мережа кінотеатрів КіноМінска за підтримки Мінміськвиконкому поновлює щотижневі вечірні покази кіно на відкритому повітрі - «Open Air CINEMA» , І вже 9 червня можна буде подивитися першу картину в 2018 році: о 21:30 в рамках свята «День багатонаціональної Росії» буде показана радянська лірична комедія режисера Георгія Данелія - ​​«Я крокую по Москві» (СРСР, 1963 р). Любителів кіно запрошують за адресою: Верхнє Місто, дворик готелю «Монастирський», вулиця Кирила і Мефодія, 6.

Вхід на захід вільний.

* * *

У спорткомплексі «Раубічі» 9. червня пройдуть змагання з велосипедного спорту, приурочені до Дня працівників прокуратури. У них візьмуть участь представники Генеральної прокуратури, прокуратур областей і міста Мінська, Науково-практичного центру Генпрокуратури. Запланована VIP-гонка, учасниками якої стануть генпрокурор і його заступники, прокурори областей і міста Мінська, їх заступники. Їм належить подолати дистанцію в 2 км. Прокурори також позмагаються в індивідуальній гонці з роздільним стартом і в командній естафеті.

Для дітей програмою свята передбачені розважальні та спортивні заходи. Організатором заходу виступила Генеральна прокуратура у співпраці з Мінської велосипедної федерацією, Мінським міським центром олімпійського резерву з велосипедним видів спорту, Федерацією профспілок Білорусі, підприємством «Белгосстрах», Білоруським фізкультурно-спортивним товариством «Динамо», Національним центром художньої творчості дітей та молоді.

* * *

Центральний ботанічний сад НАН Білорусі запрошує мінчан і гостей столиці 9-10 червня на культурно-просвітницький захід «Півонії: магія і краса».

Колекція півоній ботанічного саду представлена ​​сортами селекції різних країн: Росії, України, Франції, Америки. В останні роки великий інтерес любителі квітів виявляють до деревовидним півонії, а також до гібридів, що характеризується незвичайними для півоній забарвленнями квіток - жовтою, абрикосової, зеленуватою і ін. Один з найбільш цінних сортів колекції - «фестива Максима» (білий), створений майже 150 років тому, і в наш час займає призи на міжнародних виставках.

В рамках розвивається культурного співробітництва Білорусі з Китаєм, організатори запросили взяти участь в заході Клуб китайської культури «Цанцзе». Також в заході бере участь Громадське Об'єднання східної культури і традицій «HAGAKURE» і Фестиваль дизайнерських виробів «Зовнішність Білорусі». Яскраві інтерактивні виступи, пізнавальні та освітні бесіди, майстер-класи та інші цікаві акценти програми подарують нашим відвідувачам китайські друзі і фахівці східної культури і традицій.

В рамках заходу заплановані майстер-класи з китайської каліграфії, з оформлення весіль і весільних букетів, по мистецтву складання композиції з півоній, по японського живопису тушшю Суміе і ін. Крім цього заплановано виступ китайських гостей, танцювальні шоу, покази дитячої колекції одягу та показ суконь весільної колекції з аксесуарами з півоній.

Як зазначають організатори заходу, в ботанічному саду будуть працювати дитячі ігрові зони, фуд-зони з китайським колоритом, весільні фуд-зони.

Захід проходитиме за адресою вул. Сурганова, 2В, Центральний ботанічний сад.

Час роботи: з 13:00 до 16:00.

Вхід на ландшафтну зону ботанічного саду платний - 7 рублів (повний квиток), пільговий квиток для учнів, студентів, пенсіонерів - 4 рубля. Безкоштовний вхід - для дітей до 5 років, багатодітних сімей та інвалідів усіх груп.

* * *

У столичному парку «Дрімленд» 9-10 червня пройде чайний фестиваль «9525». Як зазначають організатори заходу, в назві фестивалю зашифрована універсальна формула заварювання чорного чаю: 95 градусів, 2 грами, 5 хвилин.

Гості фестивалю зможуть взяти участь в чайних церемоніях і майстер-класах з приготування чаю, познайомитися з традиціями чаювання в різних країнах: Китаї, Індії, Шрі-Ланці, Японії, Туреччини. Не оминуть увагою і білоруські традиції і розкажуть про правила складання трав'яних напоїв. Можна буде дізнатися про тайський чай, особливо свіжих і витриманих напоїв, правила варіння пуеру і багато іншого.

Головним подія заходу стане 4-й чайний чемпіонат для професіоналів і любителів чаю. Переможець отримує приз - безкоштовну поїздку на міжнародний чемпіонат в чаепроизводящих країну. Учасників оцінюватиме міжнародне журі. А глядачі побачать запам'ятовуються виступу!

У програмі фестивалю також ярмарок ремісників, музика і танці, ігри та розваги, розіграші призів, фотозоні. Працюватиме дитячий майданчик і фудкорт. На лекціях з психології та бізнесу розкажуть, як правильно мріяти, де черпати енергію для роботи, як пов'язані успіх і щастя. Любителям спорту запропонують повправлятися в тайцзи, цигун, кунг-фу, Іліцюань чжуньсіньдао, зробити дихальну і суглобовий гімнастику.

Більш детально з програмою заходу можна ознайомитися на сайті організаторів фестивалю.

Захід проходитиме за адресою: вул. Орловська, 80, парку «Дрімленд».

Початок о 12:30 до 16:00.

Вартість: на один день - 7 рублів, на два дні - 12 рублів.

* * *

У Торговому центрі Galleria 9-10 червня пройде міжнародна виставка котів «Золотий Гран-прі Містер Кот - 2018». Участь у заході візьмуть переможці і призери численних національних і міжнародних конкурсів і проектів, а також кращі кошки и котята різноманітних порід і забарвлень від провідних заводчиків з усіх областей Білорусі, країн СНД і Європи.


Відео:

Захід проходитиме за адресою: Мінськ, пр-т Переможців, 9, ТЦ Galleria (2 поверх)

Час роботи: 10: 00-20: 00

Вартість квитків: дорослий - 5,5 руб., Дитячий - 5 руб., Діти до 5 років - вхід безкоштовний.

* * *

Нагадуємо , Що 9 червня в Мінську буде обмежено продаж алкогольних напоїв. Дана міра пов'язана з проведенням випускних вечорів у школах країни.

Згідно решеніея Мінміськвиконкому, обмежується продаж алкогольних напоїв (горілки, лікеро-горілчаних виробів, вина, коньяку, бренді, кальвадосу, шампанського та інших напоїв з об'ємною часткою етилового спирту 7% і більше) з 8:00 9 червня до 8:00 10 червня . Винятки не стосуються роздрібної торгівлі на об'єктах громадського харчування в розлив.

Також в цей же час в торгових об'єктах Мінська буде заборонено продаж пива і слабоалкогольних напоїв з об'ємною часткою етилового спирту не більше 7%.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама