Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Працюватиме в п'ятницю ввечері і суботу: в День міста Ботанічний сад поміняє свій розклад

Ботанічний сад буде працювати ввечері 19-го і вдень 20 серпня.

Для тих, хто давно хотів побувати в Ботанічному саду, але не міг туди потрапити через його незручного буденного графіка роботи, з'явилася можливість прогулятися по ньому ввечері в п'ятницю і суботу. Сад поміняє свій розклад в День міста.

Як розповіли Е1.RU в Ботанічному саду, в п'ятницю, 19 серпня, екскурсії будуть проводитися з 16:00 до 20:00, в суботу, 20 серпня, - з 12:00 до 17:00.

- Раніше в День міста ми виїжджали на Плотінка - вивозили тільки великі рослини, а в цьому році ми вирішили піти назустріч всім нашим городянам, які не можуть потрапити в сад в робочі дні, вирішили зробити такий екскурсійний ривок. Найперша наша екскурсія буде для мам з колясками, а потім для всіх бажаючих в порядку черги, - розповіла завідуюча оранжерейним комплексом Ботанічного саду УрО РАН Марина Зав'ялова.

Гості зможуть прогулятися по Старому парку і дізнатися щось нове про уральської флорі, а потім відправитися дивитися екзотичні рослини в оранжереї.

- Зараз в оранжереях можна побачити багато всього дивного - п'ятиметрову плодоносить папайю, квітуче столітнє рослина Саговник, колекцію бегоній - одну з найбільших в країні, величезну колекцію фікусів і найбільшу на Уралі колекцію кактусів, - зазначила вона.

Додамо, що Зараз в Ботанічному саду плодоносять "гламурні" банани - не такі, до яких ми звикли в магазині, а рожеві, оксамитові. У природі їх можна побачити, тільки забравшись глибоко в джунглі.

Як розповіли Е1.RU в Ботанічному саду, в майбутньому вони планують зробити графік роботи більш зручним для відвідувачів, але, коли точно зміниться розклад, сказати точно поки не можуть.

- Здавалося б, продовжити роботу саду просто, але це тягне за собою складності - будуть потрібні додаткові співробітники, охорона, - уточнили там.

- Здавалося б, продовжити роботу саду просто, але це тягне за собою складності - будуть потрібні додаткові співробітники, охорона, - уточнили там

Зараз в оранжереї плодоносять рожеві оксамитові банани. Зараз в оранжереї плодоносять рожеві оксамитові банани А ще - п'ятиметрова папайя.

Текст: Ірина Ахметшина
Фото: Ботанічний сад УрО РАН

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама