Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Основні властивості води - Все найцікавіше!

  1. Виходить, що коли потрібно перерахувати основні властивості води, маються на увазі ті властивості,...
  2. Отже, те, що в воді добре / погано розчиняються різноманітні речовини, це дуже основну властивість...
  3. Відповідно, добре, що лід легше води - і це також основна властивість води, завдяки якому можлива життя...
  4. І тому властивість води випаровуватися - це основна властивість води.
  5. Отже, ще одне основне властивість води - це те, що вона не токсична.
  6. Отже, основні властивості води - це властивості, завдяки яким ми всі живі!

Продовжуємо розділ « вода »І підрозділ« Теоретичні основи »Статтею Основні властивості води. Де розглянемо основні, можна сказати, наріжні, якості води. До речі, в кінці статті є ссилочку, по якій можна скачати презентацію для школи по даній темі.

Основні властивості води - це цікава тема, яка вивчається ще в школі, на уроках природознавства. Однак, найчастіше вона вивчається в школі досить заплутаним способом, з порушенням всіх правил навчання. І в результаті дітям доводиться лише здивовано запитувати у дорослих перед, скажімо, контрольною роботою, на цю тему: «О, мама (тато, дядько ...) - які основні властивості води? А то у нас був урок, а завтра контрольна ... А запам'яталося тільки щось про температуру, про солоність і про те, що у воді є золото. Цих основних властивостей чи 3, чи то 5 ... Допоможіть! »

Що буває найчастіше? Найчастіше ці питання залишаються без відповіді, тому що дорослі - це ті ж діти, які свого часу точно так же майже нічого не запам'ятали після уроку про основні властивості води. І не можуть назвати основні властивості води.

І не можуть назвати основні властивості води

Природно, просто перерахувати властивості води, звичайно, може будь-хто, навіть той же школяр, що не слухав урок. Але ось виділити серед них основні ... Ось задачка так задачка. І ми постараємося справитися з нею в даній статті. А для початку розберемося з слововм «основні». Тому що, не знаючи, що таке «основні», вибрати основні властивості води складно.

Отже, згідно з тлумачним словником, основний - це «найбільш важливий, головний, найістотніший».

Природно, відразу виникає питання: «Основний, важливий, головний, істотний - це для кого? Адже для, скажімо, Іраклія, важливо одне, а для Петропавлов істотно інше! »І це абсолютно правильне питання. Тому що для того ж Іраклія основною властивістю води буде «Вона є», а для, наприклад, Петропавлов - «Вона є в горілці».

Ну, взагалі-то, важливість властивості визначається по тому, наскільки ця властивість може допомогти вирішити будь-яку проблему. Але ми не будемо заглиблюватися в нетрі, а залишимося на поверхні, на рівні звичайного п'ятого-шостого класу. І спробуємо визначитися з тим, що ж вважається основними властивостями води в цілому, для всіх.

І коли ми так ставимо питання, то тема трошки прояснюється.

Виходить, що коли потрібно перерахувати основні властивості води, маються на увазі ті властивості, які важливі для всіх живих істот.

Можна сказати, для життя в цілому. Ось з цього ми і будемо виходити надалі. Отже, повертаємося до властивостей води. Зазвичай серед властивостей води називаються такі, як

  • прозора,
  • безбарвна,
  • текуча,
  • без запаху,
  • приймає будь-яку форму, в яку її налити,
  • розчиняє речовини,
  • може замерзати,
  • може випаровуватися,
  • вода розширюється і стискається.

Можливо, хтось згадає інститутський курс і назве ще парочку властивостей, типу «молекула води біполярного» або «вода складається з 20% водню і 80% кисню, щось близько того», або «кут між двома атомами водню в молекулі води дорівнює 120 градусів »або ще які-небудь схожі подробиці.

Але зверніть увагу, що ці подробиці стосуються будови води. Тоді як питання дітей (і наша з вами тема статті) стосується ВЛАСТИВОСТЕЙ води. Природно, властивості води залежать від її структури. Але коли питають про властивості, потрібно відповідати про властивості - інакше це не буде відповіддю на питання. Між іншим, відсутність відповіді на своє питання діти зневажають 🙂

Отже, ми згадали, що у води багато властивостей. І ми знаємо, які властивості води потрібно вибирати в категорію «основні властивості води». Давайте розберемося, які з перерахованих і неперерахованих властивостей води дійсно є основними.

Почнемо з того, що в воді добре розчиняються різноманітні речовини - і тому в воді буває багато солей, в тому числі, золото, срібло, платина (кажуть, одна тонна морської води містить приблизно грам золота). Відповідно, чим більше солей, тим більше солоність води. Чим менше солей, тим менше солоність води.

Далі, потрібно враховувати, що чим більше солей у воді, тим більше вода важка. Чим вода важче, тим швидше вона опускається на дно. Це дозволяє організмам в океані жити саме в таких умовах, яких вони живуть. Якби такого властивості води не було, еволюція пішла б по-іншому. І ми з вами мали б зовсім інший вигляд.

Далі, то, що в воді можуть розчинятися різноманітні речовини, дуже великий плюс - інакше ми б з вами не мали кровоносною системою на основі води. І, знову ж таки, виглядали б зовсім інакше. Якби взагалі виникли 🙂

Природно, інша сторона медалі - це те, що інші речовини в воді АБСОЛЮТНО не розчиняються. І, можливо, це навіть більш основне властивість, так як тільки завдяки нерозчиненого в воді жирів можуть існувати клітинні мембрани - і життя.

Отже, те, що в воді добре / погано розчиняються різноманітні речовини, це дуже основну властивість води, тому що від нього залежить життя в нинішній формі.

І якщо вода раптово втратить ці властивості, то буде дуже і дуже сумно 🙂

Далі, ми все знаємо, що коли вода замерзає, то вона перетворюється в лід. Але це не основне властивість води. По суті, що завгодно рідке при замерзанні перетворюється на лід. Набагато важливіше інше властивість води: лід виявляється ЛЕГШЕ води.

Завдяки цьому основним властивості води ми всі живі - тому що інакше, якби лід був важчим за воду, то він під час зими опускався на дно річок і озер, утворювався новий лід, знову опускався на дно - і так далі, поки водойми НЕ промерзла б до самого дна. Природно, риба та інші живі істоти в в таких умовах жити б не змогли. Детальніше цей пункт висвітлюється в уже опублікованої статті « Чому ми всі живі? .. »

Тоді як, цілком ймовірно, ви пам'ятаєте, що у всіх інших речовин їх тверда фаза важче рідкої фази.

Відповідно, добре, що лід легше води - і це також основна властивість води, завдяки якому можлива життя в її нинішній формі.

Ну а якби цього властивості води не було, довелося б нам розвиватися на основі, наприклад, аміаку. Те ще задоволення 🙂

Тепер зупинимо свою увагу на тому, що вода може випаровуватися при кипінні. Але це не основне властивість води - так як практично будь-які речовини при кипінні випаровуються, і в цьому немає нічого поганого. Важливим є те, що вода випаровується і просто в рідкому стані, і навіть з поверхні льоду. Чому це властивість більш важливо, ніж випаровування при кипінні? А ось чому.

Те, що вода може випаровуватися не тільки при кипінні - це основна властивість води, оскільки через це можливий круговорот води в природі. Що однозначно добре, так як вода не накопичується в одному місці, а більш-менш рівномірно розходиться по всій планеті. Тобто, грубо кажучи, в пустелі Сахара не так жарко і сухо, як могло б бути, тому, що в Антарктиді вода випаровується з поверхні льодовиків. Ну і океани в цьому відіграють важливу роль.

Відповідно, без кругообігу води в природі життя б сиділа біля пари оазисів, а решта місць були б посушливої ​​пустелею, де немає ні краплі вологи.

І тому властивість води випаровуватися - це основна властивість води.

Природно, не тільки вода може випаровуватися ні до кипінні. Більшість ароматичних з'єднань (спирти, ефіри, хлороформ і т.д.) випаровуються ні до кипінні. Але у води є один важливий плюс, ще одне основне властивість - вода не токсична для живих організмів. Тоді як спирти і ефіри токсичні. До речі, докладніше про токсичність (і як з нею впоратися) етилового спирту, тобто, горілки, в статті « Позитивні властивості структурованої горілки «.

Звичайно, в сучасних умовах і вода може стати токсичною. Але з цим справляються фільтри для води, і це не настільки велика проблема, щоб з нею не можна було впоратися.

Але з цим справляються   фільтри   для води, і це не настільки велика проблема, щоб з нею не можна було впоратися

Отже, ще одне основне властивість води - це те, що вона не токсична.

Інакше ми б, знову ж таки, були іншими 🙂

І, нарешті, основна властивість води, яке важливо не тільки для життя, але і для промисловості: вода досить повільно нагрівається і повільно остигає (тобто, може поглинути багато тепла). Це властивість захищає людей і інших тварин, та й Землю, від перегріву. І переохолодження. Саме тому живі організми можуть виживати при -50 градусах за Цельсієм і при + 50 градусах. Якби ми були влаштовані на основі іншої речовини, такий діапазон температур нам був би не під силу.

Крім того, потрібно враховувати, що тепла і холодна вода мають різну вагу - тепла вода легше, холодна вода важче. Відповідно, в океані відбувається розшарування води - як по солоності, так і по температурі. І в океані можлива саме таке життя, як вона зараз організована. Ну а оскільки ми всі вийшли з океану, то якби не ця властивість води, то ми б також були зовсім іншими.

Ну і, нарешті, властивість води поглинати тепло і перебувати на поверхні в нагрітому стані дозволяє існувати таким штукам, як теплі течії - і зокрема, Гольфстріму. Який обігріває всю Європу, і без якого на місці Європи була б тундра з тайгою, а не виноградники.

Можливо, ви назвете якісь інші основні властивості води, але перераховані вище, на мій погляд, по-справжньому основоположні, так як від них залежить існування життя на планеті саме в тій формі, в якій існує життя. Сподіваюся, ця інформація стане вам у пригоді, коли потрібно буде відповідати на запитання цікавих дітей 🙂

А ось і обіцяна презентація на тему «Основні властивості води »Для скачування: http://festival.1september.ru/articles/513123/

Отже, основні властивості води - це властивості, завдяки яким ми всі живі!

І маємо той вид і форму, які маємо 🙂

За матеріалами http://festival.1september.ru/articles/513123/

інші речовини в воді абсолютно не растворяютсяp

І в результаті дітям доводиться лише здивовано запитувати у дорослих перед, скажімо, контрольною роботою, на цю тему: «О, мама (тато, дядько ...) - які основні властивості води?
Природно, відразу виникає питання: «Основний, важливий, головний, істотний - це для кого?
Чому це властивість більш важливо, ніж випаровування при кипінні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама