Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок витрати води

Щомісяця кожна сім'я оплачує комунальні послуги, в числі яких оплата за спожиту воду.Счётчікі гарячої та холодної води дозволяють контролювати споживання гарячої та холодної води, самостійно розрахувати плату за воду, економити сімейний бюджет.В квартирах завжди встановлюється відразу два лічильника: окремо для холодної і гарячої води.

В квартирах завжди встановлюється відразу два лічильника: окремо для холодної і гарячої води

Зрозуміти, який із них для чого призначений, дуже просто: лічильник з синьою забарвленням вимірює обсяги холодної води, з червоною - горячей.Ціферблат будь-якого лічильника складається з восьми цифр. Перші з них пофарбовані чорним кольором, а три останніх червоним. Цифри червоного кольору показують кількість спожитих літрів.

Цифри червоного кольору показують кількість спожитих літрів

Передавати потрібно свідчення, відмічені п'ятьма першими чорними цифрами, відлічує споживання води, виражене в кубометрах. Якщо був встановлений новий лічильник з нулями на циферблаті, а до кінця місяця на ньому з'явилося значення 00023842, це означає, що витратили 23 кубометра і 842 літра води. Для контролюючої організації дані показання слід округлити, тобто передати значення, рівне 24 кубометрам. Якщо після закінчення місяця на лічильнику буде значитися цифра 00039194, то від цього значення (попередньо округливши) потрібно відняти показання попереднього місяця.

39-22 = 17

Таким чином, фактичне споживання за місяць склало 17 кубометрів, і ця кількість води потрібно оплатити.

Отже, для розрахунку витрати води за лічильником необхідно:

  1. Зняти показання з кожного лічильника.
  2. Обчислити різницю між показниками поточного місяця і попереднього.
  3. Використовуючи тарифи на гарячу і холодну воду, розрахуйте суму до оплати.
  4. В кінці червня лічильник холодної води показував 00021889, а в кінці липня 00045346.
  5. Округливши, знаходимо різницю 45-22 = 23.
  6. У таблиці тарифів знаходимо вартість 1 холодної води - 29,16 руб.

приклад:

23 × 29,16 = 670,68 (грн.)

Пам'ятайте: тарифи змінюються, тому періодично уточнюйте тарифи на холодну і гарячу воду!

Познайомитися з тарифами на воду можна на сайті «Мосводоканала» .

Як перевірити правильність показань лічильника? Для цього записуєте показники трьох червоних цифр. Берете десятилітрове відро, наповнюєте водою і виливаєте. Повторіть процедуру три рази. Подивіться на свідчення лічильника. Якщо цифри показують, що було витрачено більше або менше 30 літрів, значить, лічильник потребує перевірки фахівця.

.

Як перевірити правильність показань лічильника?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама