Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Конопля в координатах

Наркополіцейські складають «конопляну» карту області

Наркополіцейські складають «конопляну» карту області

У першому ж селі Тамбовського району небезпечну траву знайшли на території покинутого корівника. Старший оперуповноважений амурського УФСКН Росії Олена Супрун, звірившись з даними GPS-навігатора, занесла координати конопляного поля на карту.

- По картах працювати зручніше, не потрібно під час повторних рейдів згадувати, де в районі вогнища є, на скільки гектарів вони розкинулися, - пояснила фахівець. - Доводиться часто бродити по покинутим фермам, зруйнованим будівлям, силосні ямах - конопля особливо любить такі місця.

Як помітили наркополіцейські, конопля в цьому році вродила хороша. І дійсно, практично біля кожного села колоситься «травичка» з характерним запахом. Деякі «п'ятаки» вже втратили верхівок, це означає, що наркомани зібрали перший в цьому році урожай. Парочка лиходіїв навіть примудрилася потрапити в оперативну зйомку.

- Ми виїхали в рейд в Благовіщенський район. Знімала на відеокамеру конопляні зарості біля одного з сіл, а поряд робочі землю у вантажівку вантажили, - розповіла співробітниця прес-служби амурського Держнаркоконтролю Вікторія Устинова. - Не помітивши, що їх знімають, до «п'ятачку» підійшов один робочий, а потім другий. Коли побачили камеру і людей, то швиденько про всяк випадок скинули відірвані верхівки на землю.

І все-таки боротьба з конопляним плантаціями дає свої результати.

- Якщо раніше біля села цілі зарості були - тільки в минулому році 5 гектарів конопель знищили, то в цьому залишилися поодинокі «п'ятаки», - поділився результатами глава села Гродеково Микола Пономаренко. - На тих місцях, де трава росла, зараз картопляне поле.

На власному досвіді вивчив, як важко перемогти коноплю, керівник СФГ «Кортет» Благовіщенського району Аркадій Корнєєв.

- На десяти гектарах конопля росла суцільним килимом. Три роки я її хімікатами витравлював. Допомогло на кшталт. Взагалі хімічна обробка найефективніша, - вважає фермер. - Пробував заражену землю переорювати - марно. Конопля ще краще росте, а ось з гербіцидами їй впоратися слабо. Тепер на «вилікуваний» поле у ​​мене овочі замість конопель ростуть.

За результатами рейдів головам сільських адміністрацій співробітники УФСКН Росії по Амурській області виписали понад сто приписів на знищення конопель. Уже через кілька днів наркополіцейські повернуться в райони, щоб перевірити, як вони виконуються. Якщо плантації «дурман-трави» зникнуть, то і в «конопляну» карту фахівці внесуть відповідні зміни.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама