Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці

  1. Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці Якщо ми хочемо приготувати що-небудь...
  2. Пиріжки з картоплею та грибами
  3. Листкові пиріжки з м'ясним фаршем
  4. Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
  5. Рецепт дріжджового листкового тіста
  6. Автор публікації
  7. Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці
  8. Пиріжки з картоплею
  9. Пиріжки з картоплею та грибами
  10. Листкові пиріжки з м'ясним фаршем
  11. Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
  12. Рецепт дріжджового листкового тіста
  13. Автор публікації
  14. Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці
  15. Пиріжки з картоплею
  16. Пиріжки з картоплею та грибами
  17. Листкові пиріжки з м'ясним фаршем
  18. Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
  19. Рецепт дріжджового листкового тіста
  20. Автор публікації

Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці

Якщо ми хочемо приготувати що-небудь смачненьке на вечерю, то пиріжки з листкового тіста, як раз те, що нам потрібно. Всі люблять гарячу, ароматну і смачну випічку. А пиріжки якраз такими і виходять. І кожен раз їх можна готувати з різними начинками. Це і м'ясні, і овочеві, і грибні, і фруктові - можна сміливо вибирати будь-яку. З будь-якої з них, вони виходять дуже і дуже смачними.

А якщо в холодильнику ще й лежить готове, магазинне, то ще й не треба витрачати час на його приготування. Адже ні для кого не секрет, що найдовше часу йде якраз на це. І справа навіть не в тому, що тісто довго замісити. А в тому, що завжди потрібен час для того, щоб воно настоювалося. А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш.

А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш

У магазинах продається дріжджове листкове тісто і бездріжджове. У чому їхня відмінність, і яке з них краще купувати для приготування випічки.

У бездріжджовий варіанті більше шарів, ніж в дріжджовому. А раз шарів більше, значить і масла між шарами більше. Тобто воно більш жирне і калорій в ньому в два рази більше. За смаковими якостями обидва варіанти практично нічим не відрізняються. Але бездріжджове тісто кілька сухувате, а дріжджове помягче, випічка з нього виходить більш пишною.

Тому бездріжджовий варіант використовують для приготування випічки з солодкими начинками - слоек, круасанів. Торт Наполеон" готується з нього ж .. А дріжджове - якраз добре для не солодко варіантів, а також для піци.

Тому сьогодні ми використовуємо дріжджову основу. Її необхідно правильно розморозити. Робити це краще при кімнатній температурі. Але треба пам'ятати, що листкове тісто містить масло, і якщо розморожувати його сильно, то масло також розтане, і випічка не вийде шаруватої і смачною.

Я намагаюся розморожувати його в холодильнику. Знаючи, що буду сьогодні пекти, я заздалегідь перекладаю його з морозильної камери в холодильник. Якщо кладу його з ранку, то до вечора воно вже розморожується, і його можна відразу розгортати і готувати випічку.

Розповім як готувати пиріжки з різними начинками. Хтось у нас в будинку м'ясоїд, а хтось вегетаріанець. А випічку хочеться всім! Тому і готувати будемо на різний смак.

Пиріжки з картоплею

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 800 гр
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 50 гр.
  • молоко (за бажанням)
  • цибуля - 2 шт. ( за бажанням)
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • сіль за смаком
  • рослинне масло - для змазування листа

ложки   сіль за смаком   рослинне масло - для змазування листа

приготування:

1. Картопля залити водою, довести до кипіння, посолити і відварити його до готовності.

2. Тепер слід визначитися, яку начинку Ви хотіли б зробити. Є два варіанти, перший - використовувати для цього тільки картопляне пюре. Другий - робити начинку з пюре з обсмаженою цибулею. Я йду сьогодні по найпростішому шляху, і вибираю перший варіант.

Якщо Вам хочеться вибрати другий варіант, то поріжте цибулю дрібними кубиками, і обсмажте його до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.

3. Картопля потовкти, додати вершкове масло, картопляний відвар, або молоко. коли пюре (як його приготувати) буде потрібної консистенції, додати білок від яйця. Жовток залишити, він нам знадобиться. Для картопляної начинки пюре краще робити трохи густіше, ніж ми робимо його для гарніру.

Якщо Ви робите начинку з цибулею, до додайте його в пюре. Вершкове масло в цьому випадку можна не додавати зовсім або додати трохи менше. Спробувати сіль, якщо її недостатньо, то посолити за смаком.

4. Начинка потрібно дати час, щоб вона охолола.

5. Змастити стіл рослинним маслом, і розкачати на ньому один пласт тіста. Розгортати його слід в одному напрямку, від себе, щоб не порушувати шари. На качалку сильно натискати не потрібно, віддають перевагу катанню рівномірно.

6. Розрізати заготівлю на 4 частини. Викласти на кожну значну частину начинки. Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато.

Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато

7. Згорнути конвертиком або трикутником.

8. Деко застелити папером для випічки, змастити його олією або використовувати силіконовий килимок, і викласти заготовки на нього. Виконати те ж саме з іншими трьома шарами.

9. Змастити жовтком. Завдяки йому вироби вийдуть рум'яними і апетитними. І посипати їх зверху кунжутом для краси. Адже блюдо насамперед визначають за зовнішнім виглядом, тому зробимо його привабливим.

10. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 хвилин. Готова випічка повинна придбати красиву рум'яної скоринки.

11. Дістати деко, зняти пиріжки і викласти їх у велике плоске блюдо. Дати злегка охолонути, подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з картоплею та грибами

Схожий на попередній рецепт, але тільки в начинку ми додаємо обсмажені з цибулею гриби.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 500-600 гр
  • гриби - 300 гр
  • яйце - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • рослинне масло - 5 ст. ложок
  • сіль, перець - за смаком

приготування:

1. Відварити картоплю. Потовкти його в пюре, додати трохи картопляного відвару і білок від яйця.

2. Поки картопля відварюється, цибулю порізати кубиками і злегка обсмажити його на рослинному маслі.

3. Дрібно посікти гриби, підійдуть будь-які - і лісові, і куплені в магазині, наприклад печериці, і мариновані, і солоні. Додати їх до цибулі, і обсмажити 5-7 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Посолити і поперчити за смаком

4. Додати гриби в пюре, перемішати.

5. Розкачати пласт, розділити його на 4 частини, і викласти на кожну начинку. Згорнути конвертом або трикутником. Те ж саме зробити і з іншим тестом.

6. Викласти на змащене олією і застелений папером для випічки деко, або на силіконовий килимок, покладений на нього ж. Змастити жовтком і посипати чорним або білим кунжутом.

7. Випікати 30 хвилин, до рум'яного стану. Дістати, викласти на блюдо, дати трохи охолонути, і подавати з гарячим чаєм.

Листкові пиріжки з м'ясним фаршем

Якщо заздалегідь приготувати м'ясний фарш, і розморозити тісто, то через годину ми всією сім'єю зможемо насолоджуватися смачною, ароматної випічкою з м'ясом.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • м'ясний фарш -500-600 гр
  • цибуля - 2-3 шт.
  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце -1 шт
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • спеції, сушені трави
  • рослинне масло - для змазування

ложки   спеції, сушені трави   рослинне масло - для змазування

приготування:

1. Порізати цибулю дрібними кубиками і додати в фарш. Можна його звичайно перекрутити на м'ясорубці, але не варто. Перемелений цибулю дуже рідкий, і фарш також буде рідкуватим. А ось коли ми його наріжемо, фарш буде потрібної нам консистенції. До того ж в процесі приготування, цибуля буде поступово обмінюватися соком з м'ясом, і начинка вийде від цього набагато смачніше.

2. Додати в фарш спеції і сушені трави. З спеції гарні будуть мелений коріандр, розмарин і зіра. Вони дадуть нашим виробам просто божественний аромат. Сушені трави можна додати будь-які, але я додаю базилік і петрушку, а також орегано.

3. Посолити, поперчити за смаком. І додати білок від яйця. Жовток нам знадобиться для змащування поверхні випічки. У процесі приготування, вона придбає красивий золотистий колір.

4. Гарненько перемішати фарш до однорідного стану.

5. Розкачати на змащеному олією столі один пласт. Не забуваємо, що розгортає його в одному напрямку, щоб не порушувати шари. Розрізати пласт на чотири частини.

6.Положіть на кожну частину тесту значну частину начинки. Згорнути конвертом або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко

7. Те ж саме зробити з іншими частинами. Готові заготовки змастити жовтком і посипати кунжутом.

8. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними.

Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними

9. Дістати їх і викласти на велике плоске блюдо. дати трохи охолонути і подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

З настанням весни і літа всі ми відчуваємо нестачу вітамінів. А на той час на наших дачних ділянках з'являються перші «зелені вітаміни» - і цибулю займає серед них почесне місце. Ми з задоволенням їмо його вприкуску до різних страв і з не меншим задоволенням робимо різноманітну випічку з його використанням. Листкові пиріжки відносяться до їх числа.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце - 6 штук
  • жовток - 1 шт.
  • зелена цибуля - стільки скільки не шкода (хороший великий пучок)
  • сметана, або майонез - до смаку
  • сіль за смаком
  • кунжут (за бажанням)

приготування:

1. Відварити яйця, залити їх холодною водою і очистити від шкаралупи. Порізати дрібними кубиками.

2. Зелена цибуля порізати товщиною 0,6-0,8 см.

3. Змішати цибулю з яйцями, додати сметану або майонез. Або і те, і інше в рівних пропорціях. Начинка не повинна вийти рідкої або густий. У першому випадку готові вироби «попливуть», а в другому вийдуть сухими і несмачними.

4. Змастити стіл рослинним маслом і розкачати перший пласт. Розрізати його на чотири частини, і викласти на кожну частину начинку. Її не шкодуємо, кладемо побільше. Згорнути заготовки конвертиком або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

5. Виконати те ж саме з рештою трьома частинами. Змастити пиріжки жовтком і посипати кунжутом.

6. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними.

Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними

Ось у нас вийшли вироби з найпопулярнішими і улюбленими начинками. Як Ви встигли помітити робота з тестом всюди одна і та ж. Ну це якщо Ви використовуєте його в готовому варіанті.

Якщо ж захочете зробити тісто самостійно, то ось рецепт.

Рецепт дріжджового листкового тіста

Нам знадобиться:

  • борошно вищого сорту - 0,5 кг
  • вершкове масло 82,5% -350 гр
  • молоко -1 стакан
  • цукор - 3 ст. ложки з гіркою
  • сіль -1 ч. ложка
  • сухі дріжджі - пакетик 11 гр

ложка   сухі дріжджі - пакетик 11 гр

приготування:

1. Просіяти 2-3 рази борошно, для її кращого насичення киснем Відкласти 3 ст. ложки борошна в окремий посуд.

2. Решту борошно викласти в миску, додати сіль.

3. В 1/2 частини молока розвести цукор і додати в борошно. Перемішати.

4. Окремо розвести дріжджі в теплому молоці. Дати трохи постояти, щоб вони розійшлися і додати суміш в борошно з цукром.

5. Додати заздалегідь розм'якшене при кімнатній температурі масло. Замісити тісто, воно повинно бути досить крутим і добре відходити від рук.

6. Загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник бажано на ніч, але не менше 4 годин. За цей час воно збільшиться в об'ємі в два рази.

7. Готове тісто дістати і розкачати в пласт товщиною 0,5-0,6 мм.

8. Намазать масло на розкатаний пласт, залишивши 1/3 частина частина. По самі вінця НЕ намащуйте, залиште приблизно 1 см. З країв непромазанним.

З країв непромазанним

9. Загорнути несмазанная частина на змащену. І потім залишилася частиною прикрийте її. Вийде три шари. За допомогою качалки прокатати його, чи не натискаючи дуже сильно по всій довжині пласта. Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону.

Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону

10. Потім розсипати злегка борошном верх пласта і знову скласти в три шари. Злегка розкачати і знову прибрати в холодильник на 40 хвилин.

11. Ця процедура повинна повторитися чотири рази. Всього чотири рази. Тоді ми отримаємо потрібну кількість шарів.

Готове тісто можна три дні зберігати в холодильнику і 1 місяць в морозильній камері.

Це не найшвидший спосіб приготування. Є більш швидкий спосіб, описаний у мене в іншій замітці, як приготувати пиріг зі шпинатом.

І в ув'язненні один маленький секрет приготування смачної випічки. Саме слово походить від слова «бенкет». Бенкетувати, значить святкувати. А для святкування ми нічого не шкодуємо. Подивіться, як ломляться наші столи на всі свята. Тому - не шкодуйте начинку! В пиріжках її має бути багато! Тесту поменше, а начинки побільше. Ось і весь секрет!

Смачного!

Автор публікації

Друзі, якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею в соціальних мережах просто натиснувши на кнопки нижче. Заздалегідь вдячна Вам !!!

Коментарі: 4882 Публікації: 585 Реєстрація: 04-09-2015

Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці

Якщо ми хочемо приготувати що-небудь смачненьке на вечерю, то пиріжки з листкового тіста, як раз те, що нам потрібно. Всі люблять гарячу, ароматну і смачну випічку. А пиріжки якраз такими і виходять. І кожен раз їх можна готувати з різними начинками. Це і м'ясні, і овочеві, і грибні, і фруктові - можна сміливо вибирати будь-яку. З будь-якої з них, вони виходять дуже і дуже смачними.

А якщо в холодильнику ще й лежить готове, магазинне, то ще й не треба витрачати час на його приготування. Адже ні для кого не секрет, що найдовше часу йде якраз на це. І справа навіть не в тому, що тісто довго замісити. А в тому, що завжди потрібен час для того, щоб воно настоювалося. А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш.

А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш

У магазинах продається дріжджове листкове тісто і бездріжджове. У чому їхня відмінність, і яке з них краще купувати для приготування випічки.

У бездріжджовий варіанті більше шарів, ніж в дріжджовому. А раз шарів більше, значить і масла між шарами більше. Тобто воно більш жирне і калорій в ньому в два рази більше. За смаковими якостями обидва варіанти практично нічим не відрізняються. Але бездріжджове тісто кілька сухувате, а дріжджове помягче, випічка з нього виходить більш пишною.

Тому бездріжджовий варіант використовують для приготування випічки з солодкими начинками - слоек, круасанів. Торт Наполеон" готується з нього ж .. А дріжджове - якраз добре для не солодко варіантів, а також для піци.

Тому сьогодні ми використовуємо дріжджову основу. Її необхідно правильно розморозити. Робити це краще при кімнатній температурі. Але треба пам'ятати, що листкове тісто містить масло, і якщо розморожувати його сильно, то масло також розтане, і випічка не вийде шаруватої і смачною.

Я намагаюся розморожувати його в холодильнику. Знаючи, що буду сьогодні пекти, я заздалегідь перекладаю його з морозильної камери в холодильник. Якщо кладу його з ранку, то до вечора воно вже розморожується, і його можна відразу розгортати і готувати випічку.

Розповім як готувати пиріжки з різними начинками. Хтось у нас в будинку м'ясоїд, а хтось вегетаріанець. А випічку хочеться всім! Тому і готувати будемо на різний смак.

Пиріжки з картоплею

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 800 гр
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 50 гр.
  • молоко (за бажанням)
  • цибуля - 2 шт. ( за бажанням)
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • сіль за смаком
  • рослинне масло - для змазування листа

ложки   сіль за смаком   рослинне масло - для змазування листа

приготування:

1. Картопля залити водою, довести до кипіння, посолити і відварити його до готовності.

2. Тепер слід визначитися, яку начинку Ви хотіли б зробити. Є два варіанти, перший - використовувати для цього тільки картопляне пюре. Другий - робити начинку з пюре з обсмаженою цибулею. Я йду сьогодні по найпростішому шляху, і вибираю перший варіант.

Якщо Вам хочеться вибрати другий варіант, то поріжте цибулю дрібними кубиками, і обсмажте його до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.

3. Картопля потовкти, додати вершкове масло, картопляний відвар, або молоко. коли пюре (як його приготувати) буде потрібної консистенції, додати білок від яйця. Жовток залишити, він нам знадобиться. Для картопляної начинки пюре краще робити трохи густіше, ніж ми робимо його для гарніру.

Якщо Ви робите начинку з цибулею, до додайте його в пюре. Вершкове масло в цьому випадку можна не додавати зовсім або додати трохи менше. Спробувати сіль, якщо її недостатньо, то посолити за смаком.

4. Начинка потрібно дати час, щоб вона охолола.

5. Змастити стіл рослинним маслом, і розкачати на ньому один пласт тіста. Розгортати його слід в одному напрямку, від себе, щоб не порушувати шари. На качалку сильно натискати не потрібно, віддають перевагу катанню рівномірно.

6. Розрізати заготівлю на 4 частини. Викласти на кожну значну частину начинки. Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато.

Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато

7. Згорнути конвертиком або трикутником.

8. Деко застелити папером для випічки, змастити його олією або використовувати силіконовий килимок, і викласти заготовки на нього. Виконати те ж саме з іншими трьома шарами.

9. Змастити жовтком. Завдяки йому вироби вийдуть рум'яними і апетитними. І посипати їх зверху кунжутом для краси. Адже блюдо насамперед визначають за зовнішнім виглядом, тому зробимо його привабливим.

10. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 хвилин. Готова випічка повинна придбати красиву рум'яної скоринки.

11. Дістати деко, зняти пиріжки і викласти їх у велике плоске блюдо. Дати злегка охолонути, подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з картоплею та грибами

Схожий на попередній рецепт, але тільки в начинку ми додаємо обсмажені з цибулею гриби.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 500-600 гр
  • гриби - 300 гр
  • яйце - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • рослинне масло - 5 ст. ложок
  • сіль, перець - за смаком

приготування:

1. Відварити картоплю. Потовкти його в пюре, додати трохи картопляного відвару і білок від яйця.

2. Поки картопля відварюється, цибулю порізати кубиками і злегка обсмажити його на рослинному маслі.

3. Дрібно посікти гриби, підійдуть будь-які - і лісові, і куплені в магазині, наприклад печериці, і мариновані, і солоні. Додати їх до цибулі, і обсмажити 5-7 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Посолити і поперчити за смаком

4. Додати гриби в пюре, перемішати.

5. Розкачати пласт, розділити його на 4 частини, і викласти на кожну начинку. Згорнути конвертом або трикутником. Те ж саме зробити і з іншим тестом.

6. Викласти на змащене олією і застелений папером для випічки деко, або на силіконовий килимок, покладений на нього ж. Змастити жовтком і посипати чорним або білим кунжутом.

7. Випікати 30 хвилин, до рум'яного стану. Дістати, викласти на блюдо, дати трохи охолонути, і подавати з гарячим чаєм.

Листкові пиріжки з м'ясним фаршем

Якщо заздалегідь приготувати м'ясний фарш, і розморозити тісто, то через годину ми всією сім'єю зможемо насолоджуватися смачною, ароматної випічкою з м'ясом.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • м'ясний фарш -500-600 гр
  • цибуля - 2-3 шт.
  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце -1 шт
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • спеції, сушені трави
  • рослинне масло - для змазування

ложки   спеції, сушені трави   рослинне масло - для змазування

приготування:

1. Порізати цибулю дрібними кубиками і додати в фарш. Можна його звичайно перекрутити на м'ясорубці, але не варто. Перемелений цибулю дуже рідкий, і фарш також буде рідкуватим. А ось коли ми його наріжемо, фарш буде потрібної нам консистенції. До того ж в процесі приготування, цибуля буде поступово обмінюватися соком з м'ясом, і начинка вийде від цього набагато смачніше.

2. Додати в фарш спеції і сушені трави. З спеції гарні будуть мелений коріандр, розмарин і зіра. Вони дадуть нашим виробам просто божественний аромат. Сушені трави можна додати будь-які, але я додаю базилік і петрушку, а також орегано.

3. Посолити, поперчити за смаком. І додати білок від яйця. Жовток нам знадобиться для змащування поверхні випічки. У процесі приготування, вона придбає красивий золотистий колір.

4. Гарненько перемішати фарш до однорідного стану.

5. Розкачати на змащеному олією столі один пласт. Не забуваємо, що розгортає його в одному напрямку, щоб не порушувати шари. Розрізати пласт на чотири частини.

6.Положіть на кожну частину тесту значну частину начинки. Згорнути конвертом або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко

7. Те ж саме зробити з іншими частинами. Готові заготовки змастити жовтком і посипати кунжутом.

8. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними.

Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними

9. Дістати їх і викласти на велике плоске блюдо. дати трохи охолонути і подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

З настанням весни і літа всі ми відчуваємо нестачу вітамінів. А на той час на наших дачних ділянках з'являються перші «зелені вітаміни» - і цибулю займає серед них почесне місце. Ми з задоволенням їмо його вприкуску до різних страв і з не меншим задоволенням робимо різноманітну випічку з його використанням. Листкові пиріжки відносяться до їх числа.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце - 6 штук
  • жовток - 1 шт.
  • зелена цибуля - стільки скільки не шкода (хороший великий пучок)
  • сметана, або майонез - до смаку
  • сіль за смаком
  • кунжут (за бажанням)

приготування:

1. Відварити яйця, залити їх холодною водою і очистити від шкаралупи. Порізати дрібними кубиками.

2. Зелена цибуля порізати товщиною 0,6-0,8 см.

3. Змішати цибулю з яйцями, додати сметану або майонез. Або і те, і інше в рівних пропорціях. Начинка не повинна вийти рідкої або густий. У першому випадку готові вироби «попливуть», а в другому вийдуть сухими і несмачними.

4. Змастити стіл рослинним маслом і розкачати перший пласт. Розрізати його на чотири частини, і викласти на кожну частину начинку. Її не шкодуємо, кладемо побільше. Згорнути заготовки конвертиком або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

5. Виконати те ж саме з рештою трьома частинами. Змастити пиріжки жовтком і посипати кунжутом.

6. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними.

Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними

Ось у нас вийшли вироби з найпопулярнішими і улюбленими начинками. Як Ви встигли помітити робота з тестом всюди одна і та ж. Ну це якщо Ви використовуєте його в готовому варіанті.

Якщо ж захочете зробити тісто самостійно, то ось рецепт.

Рецепт дріжджового листкового тіста

Нам знадобиться:

  • борошно вищого сорту - 0,5 кг
  • вершкове масло 82,5% -350 гр
  • молоко -1 стакан
  • цукор - 3 ст. ложки з гіркою
  • сіль -1 ч. ложка
  • сухі дріжджі - пакетик 11 гр

ложка   сухі дріжджі - пакетик 11 гр

приготування:

1. Просіяти 2-3 рази борошно, для її кращого насичення киснем Відкласти 3 ст. ложки борошна в окремий посуд.

2. Решту борошно викласти в миску, додати сіль.

3. В 1/2 частини молока розвести цукор і додати в борошно. Перемішати.

4. Окремо розвести дріжджі в теплому молоці. Дати трохи постояти, щоб вони розійшлися і додати суміш в борошно з цукром.

5. Додати заздалегідь розм'якшене при кімнатній температурі масло. Замісити тісто, воно повинно бути досить крутим і добре відходити від рук.

6. Загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник бажано на ніч, але не менше 4 годин. За цей час воно збільшиться в об'ємі в два рази.

7. Готове тісто дістати і розкачати в пласт товщиною 0,5-0,6 мм.

8. Намазать масло на розкатаний пласт, залишивши 1/3 частина частина. По самі вінця НЕ намащуйте, залиште приблизно 1 см. З країв непромазанним.

З країв непромазанним

9. Загорнути несмазанная частина на змащену. І потім залишилася частиною прикрийте її. Вийде три шари. За допомогою качалки прокатати його, чи не натискаючи дуже сильно по всій довжині пласта. Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону.

Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону

10. Потім розсипати злегка борошном верх пласта і знову скласти в три шари. Злегка розкачати і знову прибрати в холодильник на 40 хвилин.

11. Ця процедура повинна повторитися чотири рази. Всього чотири рази. Тоді ми отримаємо потрібну кількість шарів.

Готове тісто можна три дні зберігати в холодильнику і 1 місяць в морозильній камері.

Це не найшвидший спосіб приготування. Є більш швидкий спосіб, описаний у мене в іншій замітці, як приготувати пиріг зі шпинатом.

І в ув'язненні один маленький секрет приготування смачної випічки. Саме слово походить від слова «бенкет». Бенкетувати, значить святкувати. А для святкування ми нічого не шкодуємо. Подивіться, як ломляться наші столи на всі свята. Тому - не шкодуйте начинку! В пиріжках її має бути багато! Тесту поменше, а начинки побільше. Ось і весь секрет!

Смачного!

Автор публікації

Друзі, якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею в соціальних мережах просто натиснувши на кнопки нижче. Заздалегідь вдячна Вам !!!

Коментарі: 4882 Публікації: 585 Реєстрація: 04-09-2015

Пиріжки з листкового тіста - прості і смачні рецепти в духовці

Якщо ми хочемо приготувати що-небудь смачненьке на вечерю, то пиріжки з листкового тіста, як раз те, що нам потрібно. Всі люблять гарячу, ароматну і смачну випічку. А пиріжки якраз такими і виходять. І кожен раз їх можна готувати з різними начинками. Це і м'ясні, і овочеві, і грибні, і фруктові - можна сміливо вибирати будь-яку. З будь-якої з них, вони виходять дуже і дуже смачними.

А якщо в холодильнику ще й лежить готове, магазинне, то ще й не треба витрачати час на його приготування. Адже ні для кого не секрет, що найдовше часу йде якраз на це. І справа навіть не в тому, що тісто довго замісити. А в тому, що завжди потрібен час для того, щоб воно настоювалося. А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш.

А тут купив готове, розморозив його, приготував начинку, і печи все, що захочеш

У магазинах продається дріжджове листкове тісто і бездріжджове. У чому їхня відмінність, і яке з них краще купувати для приготування випічки.

У бездріжджовий варіанті більше шарів, ніж в дріжджовому. А раз шарів більше, значить і масла між шарами більше. Тобто воно більш жирне і калорій в ньому в два рази більше. За смаковими якостями обидва варіанти практично нічим не відрізняються. Але бездріжджове тісто кілька сухувате, а дріжджове помягче, випічка з нього виходить більш пишною.

Тому бездріжджовий варіант використовують для приготування випічки з солодкими начинками - слоек, круасанів. Торт Наполеон" готується з нього ж .. А дріжджове - якраз добре для не солодко варіантів, а також для піци.

Тому сьогодні ми використовуємо дріжджову основу. Її необхідно правильно розморозити. Робити це краще при кімнатній температурі. Але треба пам'ятати, що листкове тісто містить масло, і якщо розморожувати його сильно, то масло також розтане, і випічка не вийде шаруватої і смачною.

Я намагаюся розморожувати його в холодильнику. Знаючи, що буду сьогодні пекти, я заздалегідь перекладаю його з морозильної камери в холодильник. Якщо кладу його з ранку, то до вечора воно вже розморожується, і його можна відразу розгортати і готувати випічку.

Розповім як готувати пиріжки з різними начинками. Хтось у нас в будинку м'ясоїд, а хтось вегетаріанець. А випічку хочеться всім! Тому і готувати будемо на різний смак.

Пиріжки з картоплею

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 800 гр
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 50 гр.
  • молоко (за бажанням)
  • цибуля - 2 шт. ( за бажанням)
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • сіль за смаком
  • рослинне масло - для змазування листа

ложки   сіль за смаком   рослинне масло - для змазування листа

приготування:

1. Картопля залити водою, довести до кипіння, посолити і відварити його до готовності.

2. Тепер слід визначитися, яку начинку Ви хотіли б зробити. Є два варіанти, перший - використовувати для цього тільки картопляне пюре. Другий - робити начинку з пюре з обсмаженою цибулею. Я йду сьогодні по найпростішому шляху, і вибираю перший варіант.

Якщо Вам хочеться вибрати другий варіант, то поріжте цибулю дрібними кубиками, і обсмажте його до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.

3. Картопля потовкти, додати вершкове масло, картопляний відвар, або молоко. коли пюре (як його приготувати) буде потрібної консистенції, додати білок від яйця. Жовток залишити, він нам знадобиться. Для картопляної начинки пюре краще робити трохи густіше, ніж ми робимо його для гарніру.

Якщо Ви робите начинку з цибулею, до додайте його в пюре. Вершкове масло в цьому випадку можна не додавати зовсім або додати трохи менше. Спробувати сіль, якщо її недостатньо, то посолити за смаком.

4. Начинка потрібно дати час, щоб вона охолола.

5. Змастити стіл рослинним маслом, і розкачати на ньому один пласт тіста. Розгортати його слід в одному напрямку, від себе, щоб не порушувати шари. На качалку сильно натискати не потрібно, віддають перевагу катанню рівномірно.

6. Розрізати заготівлю на 4 частини. Викласти на кожну значну частину начинки. Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато.

Щоб готові вироби вийшли смачними, начинки в них повинно бути багато

7. Згорнути конвертиком або трикутником.

8. Деко застелити папером для випічки, змастити його олією або використовувати силіконовий килимок, і викласти заготовки на нього. Виконати те ж саме з іншими трьома шарами.

9. Змастити жовтком. Завдяки йому вироби вийдуть рум'яними і апетитними. І посипати їх зверху кунжутом для краси. Адже блюдо насамперед визначають за зовнішнім виглядом, тому зробимо його привабливим.

10. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 хвилин. Готова випічка повинна придбати красиву рум'яної скоринки.

11. Дістати деко, зняти пиріжки і викласти їх у велике плоске блюдо. Дати злегка охолонути, подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з картоплею та грибами

Схожий на попередній рецепт, але тільки в начинку ми додаємо обсмажені з цибулею гриби.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • листкове дріжджове тісто - 4 пластини (750 гр)
  • картопля - 500-600 гр
  • гриби - 300 гр
  • яйце - 1 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • рослинне масло - 5 ст. ложок
  • сіль, перець - за смаком

приготування:

1. Відварити картоплю. Потовкти його в пюре, додати трохи картопляного відвару і білок від яйця.

2. Поки картопля відварюється, цибулю порізати кубиками і злегка обсмажити його на рослинному маслі.

3. Дрібно посікти гриби, підійдуть будь-які - і лісові, і куплені в магазині, наприклад печериці, і мариновані, і солоні. Додати їх до цибулі, і обсмажити 5-7 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Посолити і поперчити за смаком

4. Додати гриби в пюре, перемішати.

5. Розкачати пласт, розділити його на 4 частини, і викласти на кожну начинку. Згорнути конвертом або трикутником. Те ж саме зробити і з іншим тестом.

6. Викласти на змащене олією і застелений папером для випічки деко, або на силіконовий килимок, покладений на нього ж. Змастити жовтком і посипати чорним або білим кунжутом.

7. Випікати 30 хвилин, до рум'яного стану. Дістати, викласти на блюдо, дати трохи охолонути, і подавати з гарячим чаєм.

Листкові пиріжки з м'ясним фаршем

Якщо заздалегідь приготувати м'ясний фарш, і розморозити тісто, то через годину ми всією сім'єю зможемо насолоджуватися смачною, ароматної випічкою з м'ясом.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • м'ясний фарш -500-600 гр
  • цибуля - 2-3 шт.
  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце -1 шт
  • кунжут - 2 ст. ложки
  • спеції, сушені трави
  • рослинне масло - для змазування

ложки   спеції, сушені трави   рослинне масло - для змазування

приготування:

1. Порізати цибулю дрібними кубиками і додати в фарш. Можна його звичайно перекрутити на м'ясорубці, але не варто. Перемелений цибулю дуже рідкий, і фарш також буде рідкуватим. А ось коли ми його наріжемо, фарш буде потрібної нам консистенції. До того ж в процесі приготування, цибуля буде поступово обмінюватися соком з м'ясом, і начинка вийде від цього набагато смачніше.

2. Додати в фарш спеції і сушені трави. З спеції гарні будуть мелений коріандр, розмарин і зіра. Вони дадуть нашим виробам просто божественний аромат. Сушені трави можна додати будь-які, але я додаю базилік і петрушку, а також орегано.

3. Посолити, поперчити за смаком. І додати білок від яйця. Жовток нам знадобиться для змащування поверхні випічки. У процесі приготування, вона придбає красивий золотистий колір.

4. Гарненько перемішати фарш до однорідного стану.

5. Розкачати на змащеному олією столі один пласт. Не забуваємо, що розгортає його в одному напрямку, щоб не порушувати шари. Розрізати пласт на чотири частини.

6.Положіть на кожну частину тесту значну частину начинки. Згорнути конвертом або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко

7. Те ж саме зробити з іншими частинами. Готові заготовки змастити жовтком і посипати кунжутом.

8. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними.

Пиріжки підрум'яняться, і стануть гарними й дуже апетитними

9. Дістати їх і викласти на велике плоске блюдо. дати трохи охолонути і подавати з гарячим чаєм.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

З настанням весни і літа всі ми відчуваємо нестачу вітамінів. А на той час на наших дачних ділянках з'являються перші «зелені вітаміни» - і цибулю займає серед них почесне місце. Ми з задоволенням їмо його вприкуску до різних страв і з не меншим задоволенням робимо різноманітну випічку з його використанням. Листкові пиріжки відносяться до їх числа.

Нам знадобиться (на 16 шт):

  • тісто - 4 пластини (750 гр)
  • яйце - 6 штук
  • жовток - 1 шт.
  • зелена цибуля - стільки скільки не шкода (хороший великий пучок)
  • сметана, або майонез - до смаку
  • сіль за смаком
  • кунжут (за бажанням)

приготування:

1. Відварити яйця, залити їх холодною водою і очистити від шкаралупи. Порізати дрібними кубиками.

2. Зелена цибуля порізати товщиною 0,6-0,8 см.

3. Змішати цибулю з яйцями, додати сметану або майонез. Або і те, і інше в рівних пропорціях. Начинка не повинна вийти рідкої або густий. У першому випадку готові вироби «попливуть», а в другому вийдуть сухими і несмачними.

4. Змастити стіл рослинним маслом і розкачати перший пласт. Розрізати його на чотири частини, і викласти на кожну частину начинку. Її не шкодуємо, кладемо побільше. Згорнути заготовки конвертиком або трикутником. Викласти на змащене маслом або застелений силіконовим килимком деко.

5. Виконати те ж саме з рештою трьома частинами. Змастити пиріжки жовтком і посипати кунжутом.

6. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними.

Вони зарумянятся і стануть гарними й звичайно ж смачними

Ось у нас вийшли вироби з найпопулярнішими і улюбленими начинками. Як Ви встигли помітити робота з тестом всюди одна і та ж. Ну це якщо Ви використовуєте його в готовому варіанті.

Якщо ж захочете зробити тісто самостійно, то ось рецепт.

Рецепт дріжджового листкового тіста

Нам знадобиться:

  • борошно вищого сорту - 0,5 кг
  • вершкове масло 82,5% -350 гр
  • молоко -1 стакан
  • цукор - 3 ст. ложки з гіркою
  • сіль -1 ч. ложка
  • сухі дріжджі - пакетик 11 гр

ложка   сухі дріжджі - пакетик 11 гр

приготування:

1. Просіяти 2-3 рази борошно, для її кращого насичення киснем Відкласти 3 ст. ложки борошна в окремий посуд.

2. Решту борошно викласти в миску, додати сіль.

3. В 1/2 частини молока розвести цукор і додати в борошно. Перемішати.

4. Окремо розвести дріжджі в теплому молоці. Дати трохи постояти, щоб вони розійшлися і додати суміш в борошно з цукром.

5. Додати заздалегідь розм'якшене при кімнатній температурі масло. Замісити тісто, воно повинно бути досить крутим і добре відходити від рук.

6. Загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник бажано на ніч, але не менше 4 годин. За цей час воно збільшиться в об'ємі в два рази.

7. Готове тісто дістати і розкачати в пласт товщиною 0,5-0,6 мм.

8. Намазать масло на розкатаний пласт, залишивши 1/3 частина частина. По самі вінця НЕ намащуйте, залиште приблизно 1 см. З країв непромазанним.

З країв непромазанним

9. Загорнути несмазанная частина на змащену. І потім залишилася частиною прикрийте її. Вийде три шари. За допомогою качалки прокатати його, чи не натискаючи дуже сильно по всій довжині пласта. Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону.

Щоб не порушити шари, розгортати тільки в одну сторону

10. Потім розсипати злегка борошном верх пласта і знову скласти в три шари. Злегка розкачати і знову прибрати в холодильник на 40 хвилин.

11. Ця процедура повинна повторитися чотири рази. Всього чотири рази. Тоді ми отримаємо потрібну кількість шарів.

Готове тісто можна три дні зберігати в холодильнику і 1 місяць в морозильній камері.

Це не найшвидший спосіб приготування. Є більш швидкий спосіб, описаний у мене в іншій замітці, як приготувати пиріг зі шпинатом.

І в ув'язненні один маленький секрет приготування смачної випічки. Саме слово походить від слова «бенкет». Бенкетувати, значить святкувати. А для святкування ми нічого не шкодуємо. Подивіться, як ломляться наші столи на всі свята. Тому - не шкодуйте начинку! В пиріжках її має бути багато! Тесту поменше, а начинки побільше. Ось і весь секрет!

Смачного!

Автор публікації

Друзі, якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею в соціальних мережах просто натиснувши на кнопки нижче. Заздалегідь вдячна Вам !!!

Коментарі: 4882 Публікації: 585 Реєстрація: 04-09-2015

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама