Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рецепти пісних страв: випічка та десерти

  1. Православний піст Пироги з пісного дріжджового тіста, картопляні пиріжки з грибами, сушки до чаю,...
  2. Пісне дріжджове тісто
  3. Пиріг з капустою
  4. Псковський пиріг з грибами
  5. Картопляні пиріжки з грибами
  6. кавовий пиріг
  7. Бананово-медове печиво
  8. ***
  9. ***
  10. Сушки до чаю
  11. козинаки
  12. Яблука в тісті смажені
  13. пахлава
  14. Оладки з печених яблук
  15. шоколадний соус
  16. Банани в карамелі

Православний піст

Пироги з пісного дріжджового тіста, картопляні пиріжки з грибами, сушки до чаю, пахлава і козинаки, приготовані за нашими рецептами, допоможуть господині порадувати своїх близьких ...

Пісні прянички з битого тесту

300 г пшеничного борошна, 100 г води, 250 г цукрового піску, 1 лимон, чайна ложка меленої кориці, половина чайної ложки меленого кардамону, розпушувач - третина чайної ложки, будь-які горіхи для прикраси

Цукор з водою поставити в каструльці на маленькому вогні, додати сік лимона і подрібнену цедру. Проварити до повного розчинення кристалів цукру. Остудити. Розмішати в сиропі прянощі, розпушувач, борошно і замісити тісто.

Тісто вибивати на столі або дошці не менш півгодини.

Викласти ложкою на деко, покласти на кожен прянічек горішок і випікати до колеровки поверхні при 180 С.

Пісне дріжджове тісто

0,7 л теплої води, 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів, 1/2 ст. л. цукру, 3/4 ст. л. солі, 1/2 склянки рослинного масла, борошно.

Налийте в каструлю теплу воду, всипте дріжджі, цукор і сіль, додайте борошно (приблизно 3/4 2-кілограмового пакета або трохи більше - в залежності від сорту та якості борошна) і влийте рослинне масло. Для кращого підйому тесту використовуйте борошно кімнатної температури або навіть злегка підігріту, для цього можна поставити ємність з борошном в духовку, розігріту до 150 º на 2-3 хвилини. Перемішайте компоненти дерев'яною ложкою або лопаткою: дріжджове тісто взагалі "любить" дерево - миски, ложки, дошки. Вимісити тісто, виклавши його на дошку і намагаючись не підсипати багато борошна, аби тільки воно не прилипало до рук. Поверніть в каструлю, накрийте рушником і залиште в теплі приблизно на 40 хвилин для підйому, після чого обомніте. Можна не просто обминути тісто руками, а вибити його, скачавши в кулю і кидаючи на дерев'яну поверхню протягом декількох хвилин. В цьому випадку текстура тесту зробиться приємно шовковистою і мелкопористой. Протягом всього часу підйому тіста намагайтеся оберігати його від протягів і холодного повітря, підтримуйте рівне тепло в приміщенні кухні. Після вторинного підйому можна приступати до формування і випічці виробів - пиріжків, великих відкритих або закритих пирогів і солодких булочок.

Пиріг з капустою

Дріжджове пісне тісто, 1 невеликий качан капусти, рослинне масло, сіль, кунжут для прикраси.

Капусту нашаткувати соломкою або нарізати квадратиками, згасити в глибокій сковороді під кришкою в рослинному маслі, додавши невелику кількість води і підсолити. Коли капуста стане м'якою, відкрити кришку, дати випаруватися зайвій волозі і злегка підрум'янити. Остигнула капустою начинити пиріг чотирикутної форми, за допомогою пензлика змастити його олією і посипати кунжутом. Нанести на поверхні пирога кілька хрестоподібних надрізів, які одночасно служать для виходу пара і для прикраси пирога. Випікати в гарячій духовці 30-35 хвилин, перекласти на дерев'яну дошку і охолодити.

Псковський пиріг з грибами

Приготувати пісне тісто. Начинка: солоні грузді або інші солоні гриби порубати січкою разом з цибулею. Поперчити.

Тісто розкачати або розтягнути руками в круглий коржик завтовшки в один сантиметр. Викласти начинку на одну половину і зігнути тісто (подібний пиріг так і називається: "сгібень"), накривши половиною його начинку зверху. Зверху змастити дуже міцним чаєм і випікати до готовності при температурі близько 200 градусів.

Картопляні пиріжки з грибами

Для тіста: 7-8 картоплин, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. рослинної олії.

Для начинки: жменю сушених грибів (або 250 г свіжих), 1 цибулина, 3 ст. л. рослинного масла, сіль за смаком, борошно.

Відварити картоплю в підсоленій воді, розім'яти і додати борошно. Перемішати і охолодити до кімнатної температури. Сушені гриби відварити до м'якості в підсоленій воді, злити відвар і дрібно нарізати. Свіжі гриби дрібно нарізати. Обсмажити гриби з дрібно нарізаною цибулиною на рослинній олії, підсолити за смаком і також охолодити. Картопляну масу розділити на кульки розміром з куряче яйце, покласти їх на стіл, обсипаний борошном, і сформувати коржі товщиною 7-8 мм. На середину коржів покласти фарш і, защипуючи краю, надати виробам форму пиріжків. Покласти пиріжки на застелений пергаментом деко, змастити пензликом рослинним маслом і випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору.

кавовий пиріг

1 стакан кави, 1 стакан коричневого цукру, 1 склянка меду, 1 склянка волоських горіхів, 1 ч. Л. соди, щіпка солі, борошно.

Зварити склянку дуже міцної кави, влити в миску через ситечко, додати коричневий цукор і мед. Злегка нагріти, перемішуючи, до повного розчинення меду і цукру. Зняти з вогню, додати половинки волоських горіхів, соду і щіпку солі. Всипати борошно і перемішати. Тісто має мати густоту сметани. Круглу форму діаметром 26 см застелити пергаментом або змастити олією і подпиліть злегка борошном. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Випікати при 180 ° С приблизно 50 хвилин. Готовий пиріг вийняти з форми, покласти охолоджуватися на дерев'яну дошку. Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою.

Бананово-медове печиво

1 банан, 2 ст. л. меду, 3/4 склянки коричневого цукру, 1 пакетик (11 г) розпушувача для тіста, 1,5 склянки борошна, 1/2 склянки кокосової стружки, горіхи для прикраси.

Дуже стиглий банан розім'яти виделкою і з'єднати з медом і цукром. Поставити на водяну баню і нагрівати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і додати розпушувач для тіста. Перемішувати до тих пір, поки суміш не побіліє. Злегка охолодити, всипати просіяне борошно і кокосову стружку і замісити тісто. Деко застелити пергаментом, духовку розігріти до 180 ° С.

Двома чайними ложками брати невеликі грудочки тіста розміром з волоський горіх і розкладати на деку на достатній відстані один від одного. У центр кожного печива втиснути цілий горіх - кешью або фундук. Випікати до золотистого кольору приблизно 15-17 хвилин. Печиво печеться швидко, необхідно стежити, щоб не перетримати його в духовці.

***

Рецепти пісних страв:

  • Рецепти пісних страв - Православні пости і свята
  • Життя без масла (рецепти Великого посту) - Вікторія Свердлова
  • Рецепти пісних страв: сніданки - Ніна Борисова, Максим сирників
  • Рецепти пісних страв: салати і закуски - Нескучний сад
  • Рецепти пісних страв: пісні супи - Максим сирників, Ніна Борисова
  • Рецепти пісних страв: другі страви - Ніна Борисова, Максим сирників
  • Рецепти пісних страв: випічка та десерти - Ніна Борисова
  • Пісні рецепти: напої в пост - Максим сирників, Ніна Борисова
  • Монастирські пісні рецепти - Олексій Реутовская
  • Історія російської кухні: ми в Росії приречені їсти каші - Максим сирників
  • Особливі страви Великого посту: хрести, жайворонки, ліствиці, тетерки - Максим сирників
  • Коливо: афонський рецепт - Нескучний сад
  • фруктовий стіл - Православие.Ru
  • Рецепти Різдвяного посту: сочевична юшка, хлібний салат, зелений суп, рагу з кальмарів, баклажани, закуска з авокадо, солянка з кальмарами і куба, кус-кус, козинаки, тости з яблуками і т.п. - Катерина Савостьянова
  • Рецепти для Нового року - Катерина Савостьянова
  • Масляна: 10 найкращих рецептів - Православ'я і світ
  • Як я зробив давньоримський соус гарум (З фотографіями і коментарями) - кулінарна реконструкція - Максим Степаненко

***

Піта

1 пакетик (7-10 г) сухих дріжджів, 1 склянку теплої води, 1 ч. Л. солі, 1/2 ч. л. цукру, 500 г борошна.

У теплу воду покласти цукор і дріжджі і залишити на 10 хвилин, поки дріжджі НЕ спіниться. Додати борошно і сіль і замісити тісто. Скачати тісто в кулю, покласти в миску і накрити рушником. Залишити на 1 годину в теплі. Після того як тісто збільшиться в об'ємі вдвічі, вимісити і розділити на 6-8 шматочків. Сформувати кульки і залишити на 15 хвилин. Розкачати в коржі товщиною 5 мм, розкласти на застеленому пергаментом деку, накрити рушником і залишити на 30 хвилин для вистоювання. Розігріти духовку до 220-230 ° С. Деко з коржиками поставити на верхній рівень і випікати 3 хвилини, потім перевернути коржі на іншу сторону і випікати ще 2-3 хвилини. Вийняти готову піту з духовки і покласти на дерев'яну дошку, накривши рушником.

Сушки до чаю

2 склянки борошна, 3-4 ст. л. рослинного масла, 1/2 ч. л. солі, 1/2 склянки теплої води, 3 ст. л. цукру.

Насипати в миску борошно, додати сіль і рослинне масло, перемішати і влити теплу воду. Замісити тісто щільне, покласти його в поліетиленовий пакет і залишити при кімнатній температурі на 1 годину. За цей час тісто стане м'яким і податливим в роботі. Поставити на вогонь широку каструлю з водою, додати цукор і довести до кипіння. Тісто розкачати в ковбаски товщиною 5 мм, нарізати на шматочки довжиною 12 см і з'єднати кінці, щільно їх зліпив. Сушки акуратно, не пошкоджуючи форми, покласти в гарячу воду і варити при сильному кипінні 1 хвилину, після чого відразу вийняти шумівкою і перекласти на деко, застелене пергаментом. Краще опускати сушки в окріп по 2-3 штуки, щоб вчасно встигати їх вийняти. Коли все сушки будуть "обварені", поставити деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати протягом 20 хвилин до золотистого кольору.

козинаки

300 г цукру, 3 ст. л. меду, 200 г кунжуту або інших горіхів, вода, за бажанням сухофрукти.

У велику сковороду влити 8 ст. л. води, насипати цукор, покласти мед і, постійно помішуючи, довести до стану темної карамелі. Зменшити нагрів і додати подрібнені горіхи - мигдаль, волоські, арахіс, кешью. Можна використовувати насіння білого кунжуту. Перемішати карамель з горіхами і готувати ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Не перегрів карамельну масу, інакше готові козинаки будуть гірчити. Піднос або деко застелити пергаментом і розподілити карамельну масу. Розрівняти тонким шаром і охолодити, після чого наламати на шматки і подавати до чаю. Крім горіхів в козинаки можна додати невелику кількість дрібно нарізаної кураги, в'яленої журавлини або родзинок.

Яблука в тісті смажені

Три середніх яблука, 1 склянка пшеничного борошна, 100 г соняшникової олії, 3/4 склянки води, половина чайної ложки меленої кориці, щіпка солі, чайна ложка цукрового піску.

З води, борошна, солі, цукрового піску і кориці замісити однорідне полужидкое тісто. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати кружальцями. Кожен гурток, насадивши на вилку, вмочити в тісто і обсмажити до рум'янцю з кожного боку.

Подавати можна з цукром, варенням або медом.

пахлава

Пісне дріжджове тісто, рідкий мед (приблизно 1 склянка), 300-500 г волоських горіхів.

З вечора приготувати дріжджове пісне тісто (за бажанням - з маслом або без масла), добре вимісити, покласти в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник. Вранці тісто вийняти, знову добре вимісити і розділити на 4 частини. Тонко розкачати, покласти у форму (краще прямокутну або просто на металевий лист, застелений папером для випічки), намазати медом і посипати подрібненими волоськими горіхами. Горіхи найкраще потовкти качалкою на дерев'яній дошці, а не рубати ножем - у розчавлених горіхів більш виразний смак і оптимальна текстура. Потім покласти наступний шар тіста, знову намазати медом, посипати горіхами, повторити втретє і накрити останнім шаром тіста. Тупим боком ножа розмітити на готової для випікання пахлаві ромбики, не прорізаючи її до кінця. Кожен ромб злегка змастити медом і прикрасити красивою четвертинкою або половинкою волоського горіха. Поставити деко в духовку і випікати 10 хвилин. Розчинити 3 столові ложки меду в половині склянки гарячої води, вийняти деко і полити сиропом пахлаву, намагаючись потрапляти на межі ромбів. Повернути в духовку і випікати до готовності приблизно 30 хвилин. Готову пахлаву нарізати на окремі тістечка.

Оладки з печених яблук

5 кислих яблук, 1 склянка борошна, 3 ст. л. цукру, 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів, щіпка солі, рослинна олія для смаження, рідкий мед.

Яблука розрізати на четвертинки, укласти в форму і запекти. Чи не охолоджуючи, протерти через сито. В отримане пюре додати сіль і цукор, борошно і дріжджі, влити 1 ст. л. рослинного масла і перемішати. Залишити тісто для підйому на 30 хвилин, потім випікати оладки на розігрітій олії. Подавати з медом, шоколадним соусом або кленовим сиропом.

шоколадний соус

Для приготування шоколадного соусу наламати на шматочки плитку гіркого пісного шоколаду (наприклад, Бабаєвського), покладіть в невелику каструлю, додайте 3-4 ст. л. кокосового молока, апельсинового соку або гарячої води і поставте на плиту. За бажанням можна додати трохи цукру або влити столову ложку коньяку. Встановіть найменший нагрів і, постійно помішуючи, розтопіть шоколад - соус готовий. Дуже зручно плавити шоколад в мікрохвильовій печі: протягом 1-2 хвилин при потужності Потужність 600 Вт.

Банани в карамелі

Банани в карамелі

3 банана, 1-2 ст. л. кокосового молока або вершків, 100 г цукру (краще коричневого).

Банани очистити і розрізати уздовж, потім кожну половинку поперек. На сковорідку насипати цукор, додати кокосові вершки і тримати на вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розплавиться. Скибочки бананів опустити в карамель і нагрівати по 1-2 хвилини з кожного боку, потім викласти на тарілку в один шар і подавати теплими.

Примітка: смак гарячих, засмаженою і ароматних бананів можна назвати звичним. Але спробувати варто, і відразу з кількох причин: по-перше, завжди цікаво дізнаватися нове; по-друге, банани відносяться якраз до тих продуктів, які є завжди, скрізь і за доступною ціною; а по-третє, це дійсно смачно, швидко і корисно - і як ситний сніданок, і як оригінальний десерт, і як легку вечерю.

Ніна Борисова

Нескучний сад - 20.03.2013

Читайте інші публікації розділу "Піст і його необхідність для нашого спасіння"
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама