Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Так чи нешкідливий при приготуванні їжі силікон, як стверджує реклама?

Останнім часом в магазинах з'явилася велика кількість посуду, виготовленої з силікону Останнім часом в магазинах з'явилася велика кількість посуду, виготовленої з силікону. Це і всілякі форми для випічки, і лопатки, і формочки для льоду, і дошки для розкочування тіста, і інші кухонні пристосування. Багато господинь задаються питаннями: як серед всього цього різноманіття вибрати якісну посуд з силікону, і наскільки безпечний такий матеріал?

Силікон рекламується, як екологічно чистий матеріал, абсолютно безпечний для здоров'я і при цьому володіє цілим рядом достоїнств.


Переваги посуду з силікону

Термостійкість: п засудили з силікону термостійкий, виробники стверджують, що вона зберігає свої фізичні властивості і форму в межах від мінус 40 до плюс 230 градусів за Цельсієм Термостійкість: п засудили з силікону термостійкий, виробники стверджують, що вона зберігає свої фізичні властивості і форму в межах від мінус 40 до плюс 230 градусів за Цельсієм. Це означає, що силіконову посуд можна без побоювань використовувати і в мікрохвильовій печі, і в духовці, і в аерогрилі, і в морозильній камері.

Антипригарні властивості: п засудили з силікону має антипригарні властивості. Ось чому форми для випічки з цього матеріалу користуються такою великою популярністю - майже будь-яку страву з них виймається досить легко. Ніякого промаслювання і обсипання форми борошном і крихтами, ніяких маніпуляцій з ножем і постукування - слід лише злегка відігнути край. Якщо випічка у формі все-таки пригоріла, це теж не проблема, тому що відмити силіконову посуд незрівнянно легше, ніж будь-яку іншу.

Варто один раз покористуватися посудом з силікону, як комусь більше не захочеться користуватися нічим іншим Варто один раз покористуватися посудом з силікону, як комусь більше не захочеться користуватися нічим іншим. Особливо це стосується форм для випічки і приготування льоду. Найголовніша перевага таких форм - готовий продукт з них легко витягується, чи не ламаючись при цьому. Існують форми з силікону для приготування коржів для тортів, кексів, тістечок, пудингів, желе, холодців, заливного і так далі. А враховуючи, що в магазинах можна знайти силіконові форми будь-яких розмірів, виготовлені у вигляді веселих звіряток, квітів, емблем та навіть цілих картин, нам відкривається такий простір для фантазії, що дух захоплює!

Для розкочування тіста тонким шаром і безпечної його перенесення на деко спеціальна силіконова поверхня підходить просто ідеально. Достатньо лише розкачати тісто (для торта, піци, пирога), а потім перенести його разом з килимком на деко. При цьому тісто не порветься, а при готуванні НЕ пригорить.

Якість силіконової посуду


На жаль, далеко не весь посуд з силікону буває якісною На жаль, далеко не весь посуд з силікону буває якісною. Не всі виробники пропонують безпечні і екологічно чисті матеріали. Тому при покупці посуду потрібно орієнтуватися на три чинники: ціна, запах, щільність.

Запах: вироби з силікону гарної якості практично не мають запаху.

Щільність: вироби з силікону гарної якості повинні бути в міру щільними і рівномірними по товщині. Перевіряйте посуд на просвіти - їх не повинно бути. Місця з тонкими стінками зазвичай прогорають швидше за все.

Ціна: силіконова посуд, як правило, коштує недешево. Якщо ціна придивилася вам форми занадто низька, краще відразу відмовитися від покупки. Кожен виріб повинен бути упаковано, мати спеціальну брошуру з порадами щодо використання, супровідну бирку. На самому виробі повинна бути проставлена ​​маркування. Найкраще, звичайно, купувати посуд з силікону в фірмових магазинах.

Про що не пишуть виробники

Реклама запевняє нас, що силікон абсолютно безпечний і не виділяє при термічній обробці ніяких хімічних речовин ні в їжу, ні в повітря. Новітні дослідження незалежної швейцарської лабораторії показують, що це - не зовсім так.

Вироби тестувалися двома способами: Вироби тестувалися двома способами:

Силіконові форми нагрівалися в сухому стані до температури 200 градусів протягом 4 годин; вироблялося зважування форми перед досвідом і після нього.

Форми, наповнені підкисленою рідиною, «пеклися» 2 години в духовці, після цього проводився хімічний аналіз нового складу розчину.

Так ось, на жаль, більше 50% форм втрачають понад 0,5% своєї ваги при нагріванні; і однозначно можна сказати, що вже при температурах понад 150С ВСЕ силіконові вироби «зіпсували» знаходиться в них рідина. Отже, неможливо, поклавши руку на серце, говорити, що силікон при нагріванні абсолютно інертний. І, хоча існує перелік речовин, дозволених для виробництва цього продукту, далеко не всі вони на даний момент були піддані токсикологічними дослідженнями.

Це означає тривожний дзвіночок для всіх, хто відповідально ставиться до свого здоров'я: ВЧЕНІ НЕ МОЖУТЬ ЗАТВЕРДЖУВАТИ, ЩО СИЛИКОН НЕБЕЗПЕЧНИЙ АБО ПОВНІСТЮ БЕЗПЕЧНИЙ, але вони довели, що температури понад 150 градусів змушують його розкладатися.

У будь-якому випадку, результати дослідження змусили кілька фірм відкликати свої продукти з ринку. Якщо ви є власником форми Kålpudding від IKEA - сміливо віднесіть її назад в магазин.

Деякі підводні камені при використанні силіконових форм

Якщо інформація про те, що силікон нема на стільки ідеальний, як його реклама, вас все-таки не відлякала, і ви роздумуєте про придбання форми, то непогано знати про цей матеріал ще пару моментів Якщо інформація про те, що силікон нема на стільки ідеальний, як його реклама, вас все-таки не відлякала, і ви роздумуєте про придбання форми, то непогано знати про цей матеріал ще пару моментів.

Силікон - речовина не каркасне. Тобто, якщо ви спробуєте дістати з духовки свіжоспечений корж для торта БЕЗ противному, так, як це робиться з металевими формами, ви можете по-просту зламати ще не встигло охолонути і стабілізуватися виріб. Випічку взагалі не слід витягати з силіконової форми до повного охолодження. Відкриті пироги з соковитою начинкою діставати важко навіть холодними (іноді їх має сенс «заморозити» в холодильнику).

Якщо форма фігурна, то в порівнянні з металевими у силіконовій будуть більш розмиті контури, розпливчастий малюнок Якщо форма фігурна, то в порівнянні з металевими у силіконовій будуть більш розмиті контури, розпливчастий малюнок.

Небажано працювати з високою силіконової формою і дуже рідким тестом - форма може деформуватися, вміст - витекти. Використовуйте в цьому випадку зовнішні стабілізуючі кільця.

Ще можна сказати, що в силіконі випічка ніколи не вийде такий хрусткою, як в емальованих формах, вона буде більш м'якою.

Правила користування новим посудом з силікону

Припустимо, що настав цей момент: ви придбали виріб з силікону. Що далі? Обов'язково помийте його в теплій воді з використанням миючих засобів (застосовуйте при цьому абразив!). Ви можете також потримати форму кілька годин в духовці при температурі 200 градусів - нехай ті 0,5% втрати ваги, що мали місце в лабораторії, відбудуться, по крайней мере, не в вашу випічку!

Якщо ви не хочете відмовлятися від використання силіконових форм, але побоюєтеся після прочитання цієї статті нагрівати їх до занадто високих температур - пошукайте рецепти, які не потребують великого спека Якщо ви не хочете відмовлятися від використання силіконових форм, але побоюєтеся після прочитання цієї статті нагрівати їх до занадто високих температур - пошукайте рецепти, які не потребують великого спека. А шоколад, желе і пудинги (і, звичайно ж, вода і соки для заморожування) до критичних для силікону температур в кулінарії і зовсім ніколи не прогріваються.

Перед тим, як поставити форму з тестом в духовку, вийміть решітку, нагрійте духовку без неї. Решітка, на якій буде стояти форма, повинна бути холодною. Відстань від форми до стінок духовки повинно бути не менше п'яти сантиметрів з різних сторін, включаючи верх і низ.

Важливо: відкритий вогонь для силікону згубний! Ніколи не використовуйте посуд з силікону на відкритому вогні!

Не потрібно різати приготовану страву в формі - дайте йому охолонути і обов'язково вийміть його, перш ніж розрізати на частини.

Після використання силіконову форму потрібно вимити і дати їй висохнути.

Користуючись цими нехитрими порадами і правилами, можна продовжити термін служби силіконових виробів. А вже яких смакоти ви наробите з їх допомогою - залежить тільки від вас!

Багато господинь задаються питаннями: як серед всього цього різноманіття вибрати якісну посуд з силікону, і наскільки безпечний такий матеріал?
Що далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама