Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

6 способів вирощування огірків

  1. Спосіб 1. Вирощування огірків в бочках
  2. Переваги способу:
  3. Переваги способу:
  4. Переваги способу:
  5. Переваги способу:
  6. Спосіб 6. Вирощування огірків під чорною плівкою

Мабуть, огірки садять на своїй ділянці всі без винятку городники, але кожен садить по-своєму, виходячи з наявних умов, матеріалів і знань. Тому ефективних і часом навіть оригінальних способів вирощування огірків винайдено в народі чимало.

Дуги, шпалери, бочки, намети, чорна плівка, поліетиленові пакети - з чого тільки не примудряються робити грядки і опори наші винахідливі садівники! Пропонуємо вам ознайомитися з декількома цікавими способами посадки огірків і перевірити їх у справі ...

ЗМІСТ СТАТТІ:

Спосіб 1. Вирощування огірків в бочках

Про те,   як виростити в бочці гарбуза   ми вже писали, але не можна не згадати, що органічні бочки відмінно зарекомендували себе і при вирощуванні огірків Про те, як виростити в бочці гарбуза ми вже писали, але не можна не згадати, що "органічні бочки" відмінно зарекомендували себе і при вирощуванні огірків.

Технологія проста: попередньої восени або ранньою весною готуються спеціальні бочки (найкраще підходять старі, діряві, але в разі чого дірки в днищі і з боків зможе зробити кожен), які на 3/4 заповнюються рослинними відходами упереміж із землею. До висадки огірків бочку регулярно проливають теплою водою або розчином ЕМ-препарату. Як верхній шар насипають 10 сантиметрів землі, куди і садять насіння або розсаду. Щоб насіння швидше проклюнулися зверху лунки накривають п'ятилітровими пластиковими пляшками з відкритою пробкою або бочку тимчасово закривають чорною плівкою. Для поливу в середину бочки вкопують дволітрову пластикову пляшку без пробки і без дна шийкою вниз. У неї наливають і воду і рідкі підгодівлі. У міру зростання огудина спускають вниз по бочці і всі плоди виявляються зовні.

Якщо є інструменти, вмілі руки і бажання можна розпиляти двохсотлітрові бочки навпіл - для кореневої системи огірків цілком достатньо і половини обсягу. Можна також спорудити імпровізовану бочку з автомобільних покришок, встановлених один на одного.

Переваги способу:

  • тепло, що виділяється при розкладанні органіки, зігріває коріння, рослини розвиваються швидше і раніше дають плоди;
  • економиться місце на ділянці;
  • розсаді і молодим рослинам не страшні заморозки (вони знаходяться вище рівня грунту і укриті);
  • не потрібно копати грядку;
  • забезпечується зручність в роботі з грядкою і при зборі врожаю (не потрібно низько нахилятися, немає необхідності вишукувати огірки в заростях;
  • практично немає потреби в підгодівлі: перепревающей в бочках органіка дає все необхідне;
  • огірки завжди чисті.

Недоліки способу:

  • потрібні бочки;
  • потрібно досить велика кількість рослинних залишків та іншої органіки;
  • необхідно стежити за зволоженістю грунту (процес переробки біомаси в бочці вимагає додаткової вологи, можливо, подібні грядки доведеться частіше поливати).

Спосіб 2. Вирощування огірків в пакетах або мішках

Принцип вертикальної грядки використовується і при вирощуванні огірків в поліетиленових пакетах або мішках Принцип вертикальної грядки використовується і при вирощуванні огірків в поліетиленових пакетах або мішках. Для її пристрою знадобиться щільний пакет обсягом 100-120 літрів (найкраще мішок з-під цукру), дерев'яна двометрова палиця, тридцять метрів товстої волосіні або шнура, три метрові порожнисті трубки діаметром 30 сантиметрів, 10 кілочків для намету або саморобних з дроту, покупної або змішаний самостійно грунт для огірків .

Спочатку підготовка: до верхівки дерев'яної палиці необхідно прибити кілька цвяхів для кріплення волосіні або мотузки; в кожної порожнистої трубки слід просвердлити кілька отворів на всьому протязі. Отвори робляться в шаховому порядку. Потім пакет або мішок встановлюється на обраному ділянці строго вертикально і до верху заповнюється землею. В середину пакета забивають дерев'яний кілок, навколо нього розміщують порожнисті трубки. На одній зі сторін пакета роблять невеликі надрізи ножем.

У кожен мішок висаджують по три сіянця огірка. Деякі городники роблять з боків мішків в шаховому порядку надрізи у формі трикутників і в ці надрізи висаджують додаткові саджанці.

Порожні трубки з отворами - це поливна система. Саме в них потрібно лити воду або рідкі підгодівлі (це можна робити прямо зі шланга). Необхідність поливу легко визначити пощупавши землю через надріз в пакеті. У спекотне літо доведеться поливати кожен день, в прохолодне - досить одного поливу на тиждень.

Коли огірки почнуть випускати перші вуса, час створювати для них опору. Для цього навколо кожного мішка встромляються кілочки. Один кінець волосіні прикріплюється до верхівки дерев'яного жердини, інший кінець до кілочка. Так виходить своєрідний курінь, вгору по якому і будуть витися огудина.

Переваги способу:

  • економиться місце на ділянці;
  • не потрібно копати грядку;
  • зручно працювати і збирати урожай;
  • огірки завжди чисті і дозрівають раніше.

Недоліки способу:

  • потрібні деякі матеріали;
  • на початку сезону потрібно витратити час на спорудження вертикальних гряд;
  • через перезволоження грунту на огірках в мішках можуть розвинутися хвороби, тому потрібно контролювати частоту поливів.

Спосіб 3. Вирощування огірків в наметі або курені

Гарний, оригінальний і зручний спосіб вирощування огірків - огірковий намет (курінь) Гарний, оригінальний і зручний спосіб вирощування огірків - огірковий намет (курінь). В даному випадку огіркову грядку роблять не витягнутої в довжину, як ми всі звикли, а круглої. По суті виходить клумба діаметром близько метра. У центр кола вбивається 3-х метрова труба так, щоб один метр пішов під землю, а два залишилися над поверхнею. На верхній зріз труби вішають кілька гачків.

Розсаду або насіння огірків висаджують по колу, встановлюючи поряд з кожною лункою дріт або паличку з загнутим кінцем. Від дроту до гачка простягається мотузка, дріт або волосінь, а зверху на всю конструкцію накидається покривний матеріал. До речі, замість мотузок і труби можна скористатися довгими гілками і просто-напросто зв'язати їх в пучок, як при спорудженні куреня.

Згодом вуса огірків чіплятимуться за натягнуті мотузки або гілки і поповзуть вгору, а укриття при встановленні теплої погоди буде знято. В результаті город прикрасить великий зелений огірковий намет - краса і користь в одному флаконі.

Подібні намети, тільки меншого розміру, можна встановлювати над будь-якими вертикальними ємностями для вирощування огірків (бочками або пакетами) в якості додаткового укриття. В середину бочки забивають кіл і закріплюють на ньому покривний матеріал. Або роблять знімні конуси з чотирьох схрещених дерев'яних рейок, на які натягують плівку.
Подібні намети, тільки меншого розміру, можна встановлювати над будь-якими вертикальними ємностями для вирощування огірків (бочками або пакетами) в якості додаткового укриття

Переваги способу:

  • економія місця на ділянці;
  • огірки завжди чисті, їх зручно збирати;
  • шатер відмінно виглядає і радує око.

Недоліки способу:

  • потрібно додатковий матеріал: труба, штирі, гачки або гілки і мотузка;
  • доведеться трохи попрацювати над спорудженням конструкції.

Спосіб 4. Вирощування огірків на шпалері

Метод вирощування огірків за допомогою шпалери дуже популярний у дачників і досить ефективний Метод вирощування огірків за допомогою шпалери дуже популярний у дачників і досить ефективний. При даному способі копає дві вузькі грядки паралельно один одному, залишаючи невелику ділянку між ними. На грядки по стандартною схемою висівають насіння огірків або висаджують розсаду.

Коли огіркові кущі підростають до десяти сантиметрів, на незайнятий клаптик землі посередині встановлюють шпалеру. Форма шпалери і матеріали для її виготовлення можуть бути самими різними: два вертикальних стовпа з натягнутою між ними сіткою, похила конструкція з поперечними рейками і т.п. Опорою для огірків може служити навіть ряд високорослих "сусідів", висаджених між грядками заздалегідь, наприклад, соняшників або кукурудзи. Спочатку батоги огірків направляють на шпалеру, потім вони зачіпляються вусиками і самі ростуть в потрібному напрямку.
Коли огіркові кущі підростають до десяти сантиметрів, на незайнятий клаптик землі посередині встановлюють шпалеру

Переваги способу:

  • рослини добре освітлюються, немає тіньових зон;
  • огірки чисті, їх зручно збирати;
  • за рахунок провітрювання зменшується ризик грибкових захворювань.

Недоліки способу:

  • потрібно матеріал: стовпи, мотузка або сітка;
  • шпалеру необхідно зібрати, що вимагає витрат праці і часу;
  • потрібно копати грядки.

Спосіб 5. Вирощування огірків на вербових прутах

Вирощування огірків на каркасі з вербових прутів відмінно підійде тим, хто віддає перевагу традиційним грядки і не хоче "заморочуватися" зі складними конструкціями. Більш докладно про цей спосіб вирощування ми розповідали тут: //dachnye-sovety.ru/effektivnyj-sposob-vyrashhivaniya-ogurcov-v-otkrytom-grunte/

Спосіб 6. Вирощування огірків під чорною плівкою

Для городників, яким до душі ідея вирощування огірків на теплій грядці, обов'язково сподобається використовувати мульчування чорною плівкою "мобільних" органічних насипів під огірки. Про те, як спорудити такі грядки, читайте тут: //dachnye-sovety.ru/podgotovka-gryadki-pod-ogurcy-mobilnaya-teplaya-gryadka/

Спробуйте провести експеримент і виростити хоча б кілька огірковим кісткової одним із запропонованих способів. А раптом для вашої ділянки саме він стане ідеальним?

Бажаємо вам успіхів і високих урожаїв!

Оцініть, будь ласка, статтю. Ми дуже старалися:

ПОДЕЛИТЕСЬ З ДРУЗЯМИ дачні ради і городніх хитрість:

РЕКОМЕНДУЄМО ПОЧИТАТИ:

А раптом для вашої ділянки саме він стане ідеальним?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама