Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити цибулю-порей на грядці

  1. Зелена цибуля. Вживаємо в їжу
  2. Вирощування цибулі-порею
  3. пророщування насіння
  4. Підготовка насіння до сівби
  5. Вирощування розсади цибулі-порею
  6. розсада
  7. Зелена цибуля. Догляд за розсадою
  8. загартування розсади
  9. Висадка розсади в грунт
  10. Догляд за цибулею-пореєм
  11. Коли прибирати цибулю-порей
  12. Як зберігати цибулю-порей

Ще зовсім недавно побачити цибулю-порей на українській городньої грядці було практично неможливо - дачники його не вирощують. Овоч цей був нам не відомий, в кращому випадку вважався екзотичним «заморським» рослиною. І ось вже цей вид лука - бажаний і улюблений овоч. Його старанно вирощують, зберігають, використовують в приготуванні маси корисних і смачних страв.

Зелена цибуля. Вживаємо в їжу

Перловий цибулю (порей) вирощується з давніх часів для вживання в їжу і заради цілющих властивостей (лікували подагру, ревматизм, цингу, сечокам'яну хворобу, занепад сил). У складі овочу багато калію, корисного при серцево-судинних захворюваннях і при порушеннях обміну речовин. Овоч в силу наявності в ньому пекучих ефірних масел - незамінний продукт в дієтичному харчуванні при зайвій вазі і проблемах з шлунково-кишковим трактом. З овоча готують супи, пюрируют, додають в салати, соуси, м'ясні підливи, в яєчні, смажать у клярі під розплавленим сиром.

З овоча готують супи, пюрируют, додають в салати, соуси, м'ясні підливи, в яєчні, смажать у клярі під розплавленим сиром

Зелена цибуля. Вживаємо в їжу

Вирощування цибулі-порею

знезараження насіння

Найважливішим етапом у вирощуванні овочу є посів насіння в грунт. Бажано перед посівом знезаразити насіння гарячою водою, просто занурити їх в 40-градусну воду на кілька секунд. Потім їх промивають водою холодною.

пророщування насіння

Намочіть тканину в теплій воді, розкладіть на ній насіння , Зверху накрийте вологою тканиною, залиште в теплому місці до моменту прокльовування насіння (на два-три дні). Пророщені таким чином насіння швидше зійдуть.

Підготовка насіння до сівби

Пророщені насіння треба підсушити для зручності висівання.

Вирощування розсади цибулі-порею

Рассадний метод вирощування культури використовується в регіонах з затяжний або холодною весною. У південних регіонах насіння цибулі-порею висівають у другій половині травня безпосередньо в грунт на грядці. Для отримання розсади в домашніх умовах насіння в кінці лютого сіють в ящички з грунтом. Можна вирощувати розсаду цибулі-порею прямо на грядці, вкритої плівкою. У цьому випадку насіння слід висіяти в кінці квітня.

розсада

Для домашньої розсади насіння сіють в рядочки на 1,5-сантиметрову глибину, з міжряддями в 5 см, накривають ящик поліетиленовою прозорою плівкою і ставлять в тепле і освітленій місце (підвіконня). Як тільки проклюнутся перші паростки, плівку видаляють, а ящики переносять в більш прохолодне приміщення (інша, менш опалювальна кімната). Через тиждень ящики з майбутньою розсадою повертають на колишнє місце.

Оптимальна температура повітря в приміщенні, де росте розсада цибулі-порею, становить + 17-20 градусів

Через місяць сходи рослини необхідно прорідити, залишивши між сусідніми сіянцями відстань 2-3 см.

Через місяць сходи рослини необхідно прорідити, залишивши між сусідніми сіянцями відстань 2-3 см

Зелена цибуля. Догляд за розсадою

Зелена цибуля. Догляд за розсадою

Наступний етап - пікірування сіянців в ємності з землею (пластикові стаканчики). Поливають пікірувати рослини теплою відстояною водою регулярно в міру висихання грунту. Можна підгодувати пару раз компостну чаєм або рідким добривом .

Крім поливу , Підгодівлі забезпечення гарного освітлення треба проводити підрізування листочків цибулі, залишаючи довжину не більше десяти сантиметрів. Це допоможе рослині сформувати міцну кореневу систему, а також укрупнити (в товщину) стебло.

загартування розсади

У переддень висадки розсади цибулі-порею у відкритий грунт, необхідно її загартувати, виносячи на відкритий балкон, або на вулицю. Як тільки з'являється третій листочок в розсаді цибулі-порею, він готовий до висадки на город.

Висадка розсади в грунт

Висадка розсади проводиться в травні.

Готуємо грунт: компост і перегній втручаємося в грунт. Краще середовище для рослини - легка, родюча, нейтральна по кислотності суглинку.

Готуємо рослини: підрізаємо листочки і коріння на третину довжини. Для кращої приживлюваності розсади перед посадкою в землю корінці можна опустити в гнійно-глиняний суміш.

Для кожної рослини оформляємо окрему 10-ти сантиметрову в глибину лунку, кладемо перегній або компост (у кого, що є). Ставимо в лунку саджанець, присипаємо корінці землею, поливаємо, трохи ущільнюють землю.

Зелена цибуля

Догляд за цибулею-пореєм

Доглядати за рослиною не складно: регулярне розпушування грунту з видаленням бур'яну, легке підгортання для отримання більш довгого вибіленого стебла, зволоження, мульчування сухою травою, підгодівлі. Найкраще добрива настойки пташиного посліду (0,5 літра посліду на 10 літрів води) або коров'яку (0,5 літра коров'яку на 4 літри води).

Коли прибирати цибулю-порей

Прибирати цибулю-порей можна протягом всієї осені, підкопуючи його вилами. Дістали, обтрусили землю з коренів, підрізали їх, підрізали листочки на третину, зв'язали рослини в пучки.

Дістали, обтрусили землю з коренів, підрізали їх, підрізали листочки на третину, зв'язали рослини в пучки

Зелена цибуля. Збір врожаю

Як зберігати цибулю-порей

Зберігання цибулі-порею. Пучки прикопують у вологий пісок в підвалі, і зберігають протягом півроку. Найприємніше в зберіганні цибулі-порею - накопичення їм вітамінів і потовщення стебла. Ще один спосіб зберігання - швидка заморозка в морозильній камері, або сушка листя в нарізаному вигляді.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама