Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити ківі будинку

Виростити лозу ківі дуже навіть реально, а ще це захоплююче і не вимагає особливих витрат. Тобі потрібно просто вибрати найспіліше ківі з найближчого магазину. Він повинен бути м'яким і без вад. Існує кілька популярних сортів ківі, але не кожен з них здатний вирости і розвинутися у доросле рослина в домашніх умовах.

Ківі дуже любить світло і тепло, тому для його посадки і вирощування потрібно виділити місце на сонячному підвіконні без протягів. Кращий час для посіву - з березня по травень.

Помий фрукт і розріж його на кілька частин. Розімни акуратно м'якоть. Отриману кашку поклади в склянку з теплою водою, перемішати і дай трохи відстоятися.

Гарненько промий, щоб пішла м'якоть і залишилися кісточки, які будуть плавати на поверхні. Виклади насіння на серветку або паперовий рушник, щоб вони підсохли. Через 2-4 години загорни кісточки в вату або тканину і поклади в тарілку. Додай трохи гарячої води, щоб вона просякла матеріал, але не виливалася при нахилі тарілки.

Накрий насіння плівкою і поставити в тепле сонячне місце. На ніч плівку краще відкрити або зовсім зняти. Вранці часткою необхідну кількість води. Через 7-10 днів насіння ківі повинні проклюнуться.

Вибери відповідний для рослини горщик і насип на його дно керамзиту. Грунт краще взяти готовий, призначений для тропічних ліан. Потримай його на водяній бані протягом двох годин. В лунки глибиною 5-10 мм поклади по 2-3 кісточки. Злегка присипаючи їх землею, полів водою кімнатної температури і щільно накрий плівкою. Постав горщик в тепле сонячне місце.

Через 3-6 днів з'являться перші сходи. Від неперспективних і непотрібних паростків краще почати позбуватися вже на цьому етапі. Поливай помірно і тільки відстояною водою. Взимку ріст пагонів ківі сповільнюється, і їх досить поливати 2-3 рази в місяць. У період вегетації (навесні і влітку) рослинам потрібно більше вологи, тому поливати потрібно частіше - 2 рази на тиждень. Крім того, жарким літом ківі потрібно обприскувати.

Крім того, жарким літом ківі потрібно обприскувати

Регулярно проріджувати рослини, щоб вони не заважали один одному. На ранніх етапах їх можна просто висмикувати з землі. Трохи пізніше це зробити вже не вийде, тому що коренева система у ківі розвивається досить швидко. Найбільш правильним варіантом буде состріганіе непотрібного паростка.

Коли рослини досягнуть у висоту 10-12 см, пересади їх в окремі лотки. Якщо цього не зробити, їх розвиток сповільниться. У сприятливих умовах цвісти і плодоносити ківі з насіння починає на третій або четвертий рік.

Випробуй сам такий спосіб вирощування ківі і це тропічна рослина буде радувати тебе кожен день. А через кілька років ти навіть зможеш насолодитися його плодами!

Розкажи друзям, як виростити вдома даний тропічна рослина !

Автор статті

Редакція «Так Просто!»

Це справжня творча лабораторія! Команда справжніх однодумців, кожен з яких фахівець в своїй справі, об'єднаних спільною метою: допомагати людям. Ми створюємо матеріали, якими дійсно варто ділитися, а джерелом невичерпного натхнення служать для нас улюблені читачі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама