Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати томати черрі на підвіконні

  1. Низькорослі, чудово підійдуть для городу на підвіконні:
  2. Високорослі, для вирощування в теплицях, відкритому грунті, на балконах і лоджіях:

Але більш придатні для вирощування в домашніх умовах ранньостиглі томати з невисоким компактним кущем, дружним дозріванням плодів. За цими критеріями кращим вибором будуть томати групи черрі. Вони дуже декоративні, прекрасно прикрасять інтер'єр будь-якої кімнати, мають смачні солодкі плоди томатів різної форми і забарвлення: червоні, рожеві, жовті, помаранчеві, зелені. Перерахуємо найпопулярніші томати черрі.

Низькорослі, чудово підійдуть для городу на підвіконні:

Низькорослі, чудово підійдуть для городу на підвіконні:

  1. бонсай;
  2. Пігмей (агрофірми «Гавриш»);
  3. Черрі Ліза F1 (агрофірми «Семко - Юніор»);
  4. Зеленушка F1 (агрофірми «Іллівна»);
  5. Мінібел.

Читай також: Попелиця на рослинах: знайти і знешкодити

Високорослі, для вирощування в теплицях, відкритому грунті, на балконах і лоджіях:

Високорослі, для вирощування в теплицях, відкритому грунті, на балконах і лоджіях:

  • Вишня червона;
  • Вишня жовта;
  • Вишневий коктейль (агрофірми «Гавриш»);
  • Черрі Максик F1;
  • Черрі лікопен F1;
  • Черрі Іра F1;
  • Черрі Міо F1;
  • Черрі КіраF1;
  • Черрі РозаF1;
  • Черрі Черріколло F1 (агрофірми «Семко - Юніор»);
  • Бусинка F1;
  • Маришка F1;
  • Золота намистинка F1 (агрофірми «Іллівна»);
  • Малютка;
  • Золота королева;
  • Малюк (аматорської селекції).

Томат в домашній культурі досить невибагливий, якщо забезпечити йому достатню освітленість і оптимальну температуру. Краще вирощування томатів починати з березня, коли значно збільшиться світловий день. Ідеально для розміщення рослин томатів підійдуть світлі південні вікна.

Читай також: Як правильно посадити актинідію (міні-ківі)

Вирощувати помідори будемо розсадним способом. Грунтову суміш краще приготувати самостійно, для цього беремо в рівних частинах: перегній, дернову землю, торф. Обов'язково в грунтову суміш додаємо комплексне мінеральне добриво (нори зазвичай вказані на упаковці) і стакан товченого деревного вугілля на 10 літрів грунтової суміші. Для вирощування розсади томатів підійдуть будь-які невеликі ємності глибиною 8 - 10 см. Посівні ємності до сходів розміщуємо біля батарей опалення, укривши поліетиленовою плівкою, а потім переносимо на підвіконня, але в більш прохолодне місце, щоб рослини томатів не витягнула і краще вкоренилися. Цей період розвитку рослин триває 18 - 25 днів до появи у сіянця 1 - 2 справжніх помідорових листя. Потім сіянці томатів пікіруємо в горщики діаметром 8 - 10 см., Прищипуючи кінчик корінця, для кращого розвитку кореневої системи.

Після посадки добре поливаємо. Пересадку томати переносять майже безболісно, ​​тільки врахуйте, що сіянці дуже крихкі і при пересадці не сломайте рослина. Горщики розміщуємо на підвіконні і підтримуємо температуру в межах - 23 - 25 градусів. Догляд в цей період полягає в регулярних поливах (полив здійснюйте правильно), розпушуванні грунту, провітрювання приміщення і підгодівлі кожні 10 днів комплексним мінеральним добривом (азофоска, нітрофоска і інші) або гумату. Для боротьби з чорною ніжкою добре пролити томати рожевим розчином марганцівки. Якщо стоять похмурі дні і тривалість світлового дня коротка, щоб рослини не витягнулися, організуйте підсвічування томатів. Коли рослини утворюють 6 - 8 справжніх листків, остаточно пересаджуємо помідори в ємності об'ємом не менше 4 - х літрів. При пересадці заглиблюють рослина томата на 10 - 12 см. В залежності від розміру ємності, щоб утворювалися додаткові корені і поліпшилося харчування вирощуваних томатів.

Читай також: 3 сорти картоплі, стійкої до колорадського жука

Через 10 днів після пересадки помідори підгодовуємо повним мінеральним добривом (на одну рослину 250 - 300 мл розчину) і повторюємо підгодівлі кожні два тижні. Забезпечуємо регулярний полив, особливо в період цвітіння і плодоношення, рихлимо грунт, провітрювати приміщення. При необхідності формуємо рослина, проводимо пасинкування томата, підв'язуємо до опори, підсипає свіжий грунт.

Збір врожаю проводимо своєчасно у міру дозрівання плодів. Щоб підвищити врожайність, знімайте помідори бурими, що прискорить дозрівання інших плодів. При посіві томатів черрі в березні і правильному догляді, ваші рослини томатів будуть плодоносити до Нового року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама