Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити город на балконі. »ОКО ПЛАНЕТИ інформаційно-аналітичний портал

  1. Плюси городу на балконі
  2. Коли висаджувати овочі на балкон
  3. Особливості балконного городництва
  4. Грунт і добрива для балконних овочів
  5. Полив балконного городу
  6. Город на балконі
  7. Вирощуємо часник на балконі
  8. Помідори, перець болгарський і гострий перець на балконі
  9. Як це робити
  10. рецепт грунту
  11. Як готують насіння
  12. чим підгодувати
  13. Як формують огудина
  14. де розмістити
  15. як запилювати
  16. Зверніть увагу!
  17. Грунт
  18. посадка
  19. Рейтинг публікації:

Зазвичай словосполучення вирощування овочів народжує асоціації з довгими грядками, дбайливо розбитими в городі Зазвичай словосполучення "вирощування овочів" народжує асоціації з довгими грядками, дбайливо розбитими в городі. Але як же бути тим, хто за своєю вдачею теж любить возитися з землею, спостерігати як з маленького насіння виростає крихкий паросток, який потім перетворюється в доросла рослина, що починає цвісти і плодоносити - отже, людина все це любить, але у нього немає свого шматка землі, де він міг би здійснити свої городні нахили.

Давайте ламати стереотипи - як щодо городу на балконі?

І правда, для справжнього городника відсутність власного наділу не повинно стати перешкодою для заняття улюбленою справою. Адже виростити більшість овочів можна на балконі і підвіконнях, і в ряді випадків справа просувається навіть вдаліше, ніж у відкритому грунті - тому що багато овочеві культури теплолюбні і тепличні умови балкона їм припадають до душі.

Навіть на маленькій лоджії можна розмістити кілька діжок з городніми рослинами. А вже на великому балконі можна розвести чудовий город, при цьому не забуваючи про декоративну його ролі. Балкон, на якому ростуть мангольд з його яскравими черешками, апетитні помідорчики-черрі, червоні, жовті та оранжеві перчики виглядає надзвичайно ефектно.

Декоративно виглядають на балконі болгарські перці, помідори-чері і яскраві мангольд.

На балконі найчастіше вирощують салати і прянощі - кріп, петрушку. Їстівні квіти декоративної настурції. А ще на балконі можна виростити цукровий горошок і навіть кукурудзу!

Плюси городу на балконі

Звичайно, найголовніший плюс балконного городика - що у вас під рукою не тільки джерело вітамінів, але і корисне і цікаве хобі. У міських умовах займатися турботою про домашніх рослинах не тільки приємно, але і корисно - чудово знімає стрес, а ваше хобі буде ще й приносити плоди в буквальному сенсі цього слова, тобто хвилини будуть витрачені з подвійною користю.

Самим овочам проживання на балконі як правило теж йде на користь. Очевидно, що на балконі тепліше, немає різких перепадів температури, створюється певний мікроклімат - в таких умовах рослини плодоносять набагато краще. Крім того, на балконі рослини більше захищені від шкідників і хвороб - наприклад, не страшні їм багато грибні захворювання типу фітофторозу, що вражають їх родичів, які проживають на городніх грядках.

У горщиках рослинам досить затишно - тут немає бур'янів-конкурентів, які відбирають вологу і поживні речовини з грунту. Головне - підібрати підходящу за розмірами ємність.

Коли висаджувати овочі на балкон

На сонячному південному балконі рослини можна вирощувати вже з кінця квітня-початку травня - саджайте їх відразу в грунт насінням.

На західних балконах потрібно закладати город трохи пізніше - в середині-кінці травня.

Якщо ж балкон виходить на північну сторону, при цьому погано захищений від вітру, то з посадками краще почекати до літа - а в червні можна висадити овочі розсадним способом, придбавши вже подращенную рослини.

На південних світлих балконах крім овочів - томатів, гострого і солодкого перцю, баклажанів, можна вирощувати навіть ягоди - суницю і маленькі смородинові кущики в діжках (зазвичай їх формують на штамбі).

На південних світлих балконах крім овочів - томатів, гострого і солодкого перцю, баклажанів, можна вирощувати навіть ягоди - суницю і маленькі смородинові кущики в діжках (зазвичай їх формують на штамбі)

У горщик з кущиком червоної смородини штамбової форми підсаджені кущики суниці.

У горщик з кущиком червоної смородини штамбової форми підсаджені кущики суниці

Правда, приємно на сніданок зібрати суницю прямо з куща?

Особливості балконного городництва

Найголовніше, що потрібно враховувати при виборі рослин для городу на балконі - це їх розміри. Зараз завдяки різноманітності сортів, ви можете вибрати компактні рослини з невеликими плодами, спеціально виведені селекціонерами для тих, хто змушений планувати посадки в обмеженому просторі.

Так що підберіть для свого балкона помідори, перці, цукіні і баклажани з карликовими плодами, а також з компактною кроною.

Враховуйте вимоги до висоти рослини, коли активно почнуть рости пагони. Якщо городнім помідорів, вирощуваних у відкритому грунті, постійно видаляють пасинки для отримання більшої кількості плодів, то балконні помідори вирощують інакше. Їм дозволяють галузитися - в два або навіть три стебла, при цьому постійно прищипують верхівки пагонів, не даючи стеблах прагнути вгору. Те саме можна сказати і до вирощування паприки на балконі.

Також слід не забувати, що у більшості плодоносних овочевих культур тендітні стебла - вони потребують підв'язки за опору.

Також слід не забувати, що у більшості плодоносних овочевих культур тендітні стебла - вони потребують підв'язки за опору

Пепіно нагадує за смаком і диню і грушу одночасно. Коли плоди дозріють, вони стають жовтого кольору, розміром з велике яблуко.

Коли плоди дозріють, вони стають жовтого кольору, розміром з велике яблуко

Ідеальні для вирощування на балконі пекучі перці - безліч сортів має якраз невелику висоту, близько 40 см.

Ідеальні для вирощування на балконі пекучі перці - безліч сортів має якраз невелику висоту, близько 40 см

Баклажана на балконі слід виділити найтепліше і сонячне місце, адже цей овоч родом з тропіків.

Баклажана на балконі слід виділити найтепліше і сонячне місце, адже цей овоч родом з тропіків

Цукіні дуже зручні для городу на балконі - при посадці в горщики їх плоди виростають не більше 25 см. В довжину.

Грунт і добрива для балконних овочів

В принципі, садити балконні овочі можна в звичайну родючу квіткову землю. Але зустрічається у продажу і спеціальний грунт, призначений для вирощування рослин овочевих рослин.

Коли ви буде оновлювати посадки "експрес"-рослини з коротким вегетаційним періодом (до таких відносяться редис і салат), то обов'язково замінюйте верхній шар землі на свіжий.

Якщо ви плануєте вирощувати на городі на балконі суницю, то враховуйте, що для неї земля потрібно злегка кисле, багате органікою. Наприклад, за складом підійде магазинний субстрат для гортензій. Якщо не забувати про регулярні підгодівлі, то балконні суниця буде радувати вас ягодами навіть довше, ніж садові.

Коли буде висаджувати насіння і розсаду, подбайте про закладення в грунт добрива тривалої дії. Внесення такого добрива на етапі посадки позбавить вас про необхідність підгодовувати рослини надалі.

Полив балконного городу

Як і город звичайний, город на балконі вимагає поливу. Як інакше овочам вирости соковитими?

Поливайте кожен день, тим більше що рослини захищені від дощу і більше вологи їм взяти ніде. Поливати слід під корінь, ввечері після 6-7 годин, або рано вранці на сході сонця.

Якщо ви часто буваєте в від'їзди, та й просто якщо у вас немає можливості в будні стежити за своїм городик, рекомендуємо подбає про придбання системи автоматичного поливу. Вони відносяться до крапельним способам поливу.

Ось приклад роботи такої системи поливу для городу на балконі.

У комплект входить шланг, кілочки і крапельниці-конуси. Рекомендуємо вибрати систему з подачею води самопливом (деякі вирішуватися залишити прилад включеним в електромережу на час відсутності) - для роботи такої системи поливу досить лише розташувати ємність з водою вище рівня горщика.

Крапельниці, зроблені з кераміки або абразивного матеріалу у вигляді конусів, дозволяють регулювати рівень вологості в горщику - в якомусь сенсі рослина сама вибирає кількість і терміни поливу.

1 - Конус-крапельницю відкривають.

2 - Набирають воду в крапельницю.

3 - Закривають кришкою з підведеною до неї шлангом. Усередині крапельниці-конуса знаходиться мембрана, яка при наповненні конуса, перекриває воду. Як тільки рівень води в крапельниці знижується, мембрана йде вниз і з шланга починається подача води.

4 - Крапельницю вставляють в горщик з рослиною.

5 - Вільний кінець шланга опускають в бак з водою.

6 - Рослина п'є, саме регулюючи рівень вологості.

Сподіваємося, наші поради допоможуть виростити чудовий урожай прямо на вашому балконі!

************************************************** ************************************************** ************************************

Город на балконі

Не секрет, що міському жителю не вистачає вітамінів, які надходять в наш організм разом з овочами і зеленню. Те що продають в магазинах круглий рік викликає великі сумніви в плані корисності. А вже після серії передач, які пройшли по всіх ТВ каналах, навіть дивитися на перці, цибуля та інше страшно, не те що купувати. А зелені і перчика хочеться. І що робити? Вирощувати це все на балконі або лоджії. І зробити це не складно. Для початку потрібно подивитися - а яка температура підходить для вирощування овочів і взагалі, що можна виростити в домашніх умовах. Картоплю ми, звичайно, не виростимо, але ось перець, цибулю, часник та іншу зелень, лимони, ми повніше можемо виростити і на міський лоджії.

Отже, город на балконі або лоджії. Ми розглянемо на прикладах як виростити щось на нашому балконі. Наведемо лише кілька прикладів, так як смаки у всіх різні, а виростити можна багато чого.

Вирощуємо часник на балконі

Найпоширенішим рослиною, вирощуваних в домашніх умовах, є цибуля Найпоширенішим рослиною, вирощуваних в домашніх умовах, є цибуля. Його ми вирощують все і на підвіконні в банках з водою і в ящиках. А ось про часник ми забуваємо. А тим не менше виростити часник дуже просто - не менше просто, ніж зелена цибуля. Для цього нам знадобиться звичайний квітковий горщик, зубчики часнику, земля і трохи добрив.

Візьмемо квітковий горщик з дренажними отворами і заповнимо його землею для розсади майже до верхньої межі горщика. Висаджуємо в нього кілька зубчиків часнику кореневої частиною вниз і ставимо горщик на тарілку. Часник любить сонце, тому його потрібно ставити на місце, де потрапляє сонячне проміння. Грунт повинна бути вологою, але в тарілці не повинна стояти вода, інакше наш часник просто згниє. Перші пагони у нас повинні з'явитися через 1 1,5 тижні. Після того як пагони досягнуть 15-20 сантиметрів ножицями обрізаємо паростки і незабаром можна збирати урожай. Щоб процес був безперервним, заводимо кілька таких горщиків і насолоджуємося свіжим часником круглий рік. Особливо потрібен часник навесні і восени в період загострення ГРВІ.

Помідори, перець болгарський і гострий перець на балконі

Ні коли не думав, що можна вирощувати гострий перець на балконі Ні коли не думав, що можна вирощувати гострий перець на балконі. Виявляється можна. І цьому навчили американці, хоча вже ми то, росіяни садівники з великим стажем. Технологія вирощування перцю проста і аналогічна вирощування, і розсади. Так до речі, розсаду то ми вирощуємо. Так що нам заважає виростити перець або помідори взимку на балконі? Ні що не заважає. Тут варто звернути увагу лише на 2 моменти. Під кожен кущ помідор або перцю нам знадобиться окремий горщик або діжка і не забудемо про те, що ці рослини потрібно буде підв'язувати до якоїсь основі. Другий момент - полив. Помідори і перець в горщиках і діжках потрібно поливати частіше, ніж на відкритому грунті, а період дозрівання щотижня вносити підживлення з добрив.

З рослинами ми розібралися тепер перейдемо до облаштування нашого городу на балконі З рослинами ми розібралися тепер перейдемо до облаштування нашого городу на балконі. Потрібно відзначити, що садові культури практично всі люблять сонце - особливо помідори, перець, та й інші теж. Як же нам бути з їх розміщенням. Не так складно. Використовуємо весь периметр балкона. З боків встановлюємо стелажі у вигляді сходів, що б всі рослини отримували сонячне світло, а невеликі лотки і горщики з цибулею і часником встановлюємо на підвіконні балкона або на спеціальних полицях. Приблизне розташування представлено нижче.

Помідори і перець встановлюємо на нижніх полицях нашої сходи, більш дрібні рослини на більш високих місцях. На верхніх місцях можна розмістити горщики з салатом.

На верхніх місцях можна розмістити горщики з салатом

Що ще можна вирощувати на балконі і лоджії. Крім помідор і цибулі в вашому городі на балконі можна вирощувати і лікарські рослини - наприклад чебрець або м'яту. Ці рослини не тільки лікарські, але і підійдуть в якості приправи до страв. Так що, цілком вписуються в рамки городу.

http://stylemyhouse.ru/?p=1730

************************************************** ************************************************** ***********************************

Висококваліфіковані викладачі (МДУ). Збільшення швидкості в 3-8 раз.stadiya.ru Висококваліфіковані викладачі (МДУ) Крапельний полив Повна база постачальників Росії! Відгуки, фото, опис, цени.tiu.ru 18+

Вирощуючи огірки на балконі, овочівники-аматори нерідко використовують дерев'яні ящики або великі каструлі і відра. Вони займають багато місця, та й виглядають непривабливо. Я ж використовую пластиковий посуд і тільки темного кольору - світла легко пропускає сонячні промені, що сприяє появі в живильному розчині на коренях зелених водоростей. А вони - часті винуватці різних захворювань кореневої системи.

Як це робити

Для одного саджанця огірка потрібно пластикова пляшка ємністю 2,5 л. Потрібно відрізати шийку сантиметра на 3, а в днище пляшки виконати прорізи, через які потім коріння огірка проникнуть в нижню ємність. До речі, вона повинна бути обсягом не менше 2 л і діаметром не менше 20 см. Для цих цілей підійде металева банка від фарби, але попередньо очищена.

рецепт грунту

Підготовлена ​​грунт: 2 частини родючої землі, по 1 частини перепрілого гною, торфу і крупнозернистого річкового піску. На відро такої суміші додають 2 склянки деревної золи . Все перемішують і заповнюють доверху пластикову пляшку, після ємність злегка трусять, щоб суміш ущільнився і осіла: до верху горлечка має залишатися приблизно 5 см. Таким же чином заповнюють грунтом і металеву банку. Потім пластикову пляшку ставлять зверху банки так, щоб вона увійшла в її горловину. Ось так створюється вертикальна грядка. Цих грядок має бути не менше двох - для перехресного запилення рослин.

Як готують насіння

Для посіву використовують насіння огірків, призначені для вирощування у відкритому грунті. Щоб прискорити їх схожість, поява жіночих квіток, а також дозрівання плодів, насіння обробляють мікроелементами, прогрівають, а потім протруюють в 1% -ному розчині марганцевокислого калію (1 г на півсклянки води) протягом 20 хв, після промивають проточною водою. Потім замочують на 10-12 годин для набухання в невеликій кількості води кімнатної температури. Після загортають у вологу тканину і тримають при температурі не нижче 22-25 градусів тепла, періодично зволожуючи і перевіряючи їх стан. Якщо у насіння з'явився маленький білий паросток - це сигнал до посіву.

Бажано, щоб насіння були пророщених з інтервалом в 5-8 днів, тоді на рослинах потім будуть постійно з'являтися чоловічі і жіночі квітки для перехресного запилення. У грунтовій суміші в пластиковій пляшці роблять поглиблення до 1,5 см, куди кладуть плазом проросле насіння, а зверху засипають грунтовою сумішшю і поливають водою кімнатної температури. Зверху на пластикову пляшку одягають поліетиленовий пакет або накривають склом. Періодично знімають укриття, а як тільки з'являться сходи, відмовляються від нього.

чим підгодувати

Огірки добре розвиваються, якщо зовнішня температура повітря - не нижче 15-18 градусів. Поливають огірки водою кімнатної температури. Через 2 тижні після появи сходів рослини починають підгодовувати. Для першої підгодівлі використовують лише слабкий розчин добрив (на 10 л води не більше 15 г калійної і 5 г аміачної селітри, 30 г суперфосфату, 5 сірчанокислого магнію). Поливають так, щоб розчин не потрапляв на листя. Через 7-10 днів для другої підгодівлі: на 10 л розведених у воді коров'яку (1:10) або пташиного посліду (1:20) додають 20 г суперфосфату і 15 г сірчанокислого калію. Можна використовувати зелене добриво.

Як формують огудина

Після появи третього справжнього листка на огірках роблять прищіпку: зрізають третій лист разом з точкою зростання, а пазушні бруньки, яка знаходиться біля основи другого листа, чіпати не можна, з неї через 4-5 днів розвинеться біговій втечу, а після і бічна батіг з плодами. Нижче з пазушної нирки першого листа утворюється другий бічний пагін. Обидва втечі складуть основні батоги майбутнього огіркового куща. Другу прищіпку роблять над 5-6-м листом. Третю і наступні проводять через два ліста.Все необхідне для вирощування грибів - гливи і шіітакеgriby-krugly-god.nethouse.

де розмістити

Найкраще поставити рослину біля вікон, щоб потім закріпити за рами нитки шпалери. Коли воно зацвітає, приступають до запилення. Якщо балкон засклений, то цю операцію потрібно проводити штучно. На початку цвітіння жіночих квіток буває менше, ніж чоловічих, а в період плодоношення - навпаки. Спочатку з'являються чоловічі квітки, в пазухах листків головного стебла, а потім жіночі - на бічних пагонах і у верхній частині головного стебла. Запилення можна проводити, коли є одночасно і чоловічі і жіночі квітки.

як запилювати

Квітки на рослинах партенокарпических сортів огірків запилювати не треба - на них плоди утворюються і без цього. Відрізнити жіночі квітки від чоловічих досить легко. Жіночі мають зав'язь в формі маленького огірочка, віночок у нього більш забарвлений і більший, ніж у чоловічого квітки. Для запилення жіночих квітів зривають розпустилася чоловіча квітка, обривають на ньому все пелюстки, а тичинками обережно проводять по рильце маточки жіночого квітки.

На замітку: При сильному зростанні рослина кілька разів прищипують над кожним черговим листом. Перша прищипка сприяє прискоренню формування пазушних бруньок, появі бічних пагонів, на яких утворюється велика кількість жіночих квіток. Усі наступні служать для обмеження вегетативної маси рослини, додання кущу більшої компактності.

Запілюваті нужно вранці. При цьом пилку має буті достаточно, щоб плід НЕ віріс потворнім. Від цього Залежить и смак огірка. Після вдалого запилення і запліднення жіночої квітки через 8-12 днів з зав'язі розвивається плід, а ось незапліднені зав'язі жовтіють і обпадають. Для якісного запилення в наступні дні використовують тільки свіжі розпустилися квітки, тому що чоловіча квітка відкритий тільки 1 день, а через добу він відмирає, а ось жіночий квітка залишається відкритим до 4-х діб.

Зверніть увагу!

Огірки, що вирощуються на балконі, вимагають до себе постійної уваги. Їх слід регулярно поливати, особливо, коли вони починають плодоносити, щотижня підгодовувати, так як зона дії кореневої системи тут обмежена ємностями, в яких знаходиться рослина. Необхідно також стежити за станом листя. Якщо на них з'явилися світло-жовті плями, крапочки - це симптом захворювання павутинним кліщем. Якщо не вжити термінових заходів, листя поступово пожовтіє і засохнуть. Для боротьби з павутинним кліщем використовується настій часник : 4-5 зубчики подрібнюють, заливають окропом, закривають кришкою, настоюють 5-6 годин, потім фільтрують і обприскують вологою нижню сторону листя, де знаходиться шкідник. Позитивний ефект дає настій сухої лушпиння від цибулі гострих сортів. Півлітрову банку заповнюють лушпинням і заливають гарячою водою: 2 частини води на 1 частину настою. Всі настої використовують в день їх приготування.

Протяги можуть викликати грибкове захворювання, яке називається борошнистою росою. На листі, уражених борошнистою росою, з'являються білі плями, спочатку на верхній частині, а потім з нижньої сторони у вигляді цвілі. У зв'язку з цим потрібно вживати термінових заходів і обприскати рослину розчином перманганату калію (0,5 г на 1 л води). Обприскування повторюють кілька разів: через 7-10 днів.

http://osadovod.ru/vyrashhivanie-ogurcov-na-balkone.html

************************************************** ************************************************** ************************************

Після ознайомлення з процесом   вирощування огірків на підвіконні   у читача може виникнути і, як показує статистика, виникає природне желаніевирастіть в своєму городі на підвіконні також іпомідори для класичного огіркової-помідорового салату Після ознайомлення з процесом вирощування огірків на підвіконні у читача може виникнути і, як показує статистика, виникає природне желаніевирастіть в своєму городі на підвіконні також іпомідори для класичного огіркової-помідорового салату. І ось, йдучи назустріч побажанням публіки, сайт «Будинок рад» в особі вашого покірного слуги виносить на загальний огляд і обговорення рекомендації, каквирастіть томати на підвіконні або на балконі.

Вирощування помідорів і догляд за ними в умовах квартири не сильно відрізняється від вирощування оних у відкритому грунті і доглядом за кімнатними рослинами. Але є і деякі особливості.

Перш за все, необхідно відзначити, що помідор - дуже світлолюбна рослина, добре переносить прямі сонячні промені. Для його вирощування підійдуть вікна, що виходять на південну сторону, а в разі недостатнього природного освітлення необхідно додаткове штучне у вигляді ламп денного світла. Якщо ви вирішили вирощувати помідори на підвіконні, доцільніше зупинити свій вибір на карликових сортах. Для вирощування томатів на балконі, де можна забезпечити великі обсяги ґрунту, підійдуть більш високорослі і великоплідні сорти.

Для посіву насіння використовуємо 200 мл пластикові стаканчики Для посіву насіння використовуємо 200 мл пластикові стаканчики. Стаканчики бажано вибирати прозорі, щоб Ви могли контролювати полив, що важливо. Не варто робити отвори для води на дні стаканчиків, бо при малому обсязі грунт не встигне ввібрати достатню кількість води.
Наповніть стаканчики грунтом, полийте окропом і дайте охолонути. За допомогою олівця зробіть в грунті поглиблення і покладіть в них насіння. Якщо насіння сухі, покладіть 2-3 насінини в один стаканчик (найміцніші паростки залишите після сходів), а якщо пророщені , Можна розподілити і по одному в кожен стаканчик.
Далі стаканчики поставимо в тепле місце (близько 25 ° С) і накриємо їх плівкою, щоб уникнути випаровування вологи. На третій-четвертий день, як тільки з'являться перші паростки, переносимо посіви на прохолодний підвіконня з штучним освітленням, щоб розсада надмірно не витягнулася, і не поливаємо до тих пір, поки верхній шар ґрунту, не підсохне, щоб уникнути розвитку грибкових захворювань.

Після того, як грунт підсохне, починаємо регулярний полив саджанців теплою водою за допомогою гумової груші. Груша дозволяє нам виробляти полив, що не розмиваючи грунт і не зволожуючи верхній шар. Для цього треба всього лише увіткнути грушу в щілину між грунтом і стінкою стаканчика і, завдяки прозорості останньої, легко контролювати обсяги вологи. Якщо верхній шар все ж промок - використовуйте деревну золу або розчин «Фітоспорін» для дезінфекції. Розсада зміцніє приблизно через місяць, і тоді її можна буде пересаджувати у великі ємності.
Подальший догляд за рослинами неодмінно включає в себе такі пункти, як пасинкування і формування куща. Пасинкування - це видалення пагонів, що розвиваються в пазухах листків. На розвиток пасинків витрачаються поживні речовини, одержувані від кореневої системи, через що страждає врожайність. Тому ці пагони відразу ж видаляють, обламуючи руками, а не зрізуючи, щоб уникнути зараження рослин. При формуванні куща залишають тільки один пасинок - під першим суцвіттям кисті, таким чином, формуючи рослина в два стебла. У міру необхідності стебла підв'язуємо до кілочків. Крім пасинків бажано видаляти пожовклі і пошкоджені листя.

Оптимальною для вирощування помідорів вважається температура в 28 ° С вдень і 15 ° С вночі Оптимальною для вирощування помідорів вважається температура в 28 ° С вдень і 15 ° С вночі. Томати не бояться протягів, тому сміливо регулюйте температуру повітря провітрюванням. Провітрювати приміщення також необхідно через 2-3 години після поливу. Квітуча рослина не любить надмірної вологості.
Поливати томати бажано пару раз в тиждень, рясно змочуючи грунт. Для поливу використовуйте воду температурою в 20-25 ° С. Чи не розмивайте грунт під кущем - досить, щоб грунт в ящику або горщику була вологою. Раз в 10 днів проводиться підгодівля, для якої використовуються мінеральні та органічні добрива . Обприскування листя живильним розчином також сприяє кращому розвитку рослини.
Томатам не потрібно штучне запилення, але для кращого зав'язування можна кілька разів на тиждень злегка постукувати по стеблу, струшуючи квіткові кисті. Після того, як основна частина плодів сформується, верхівку рослини, так само як і квітучі кисті, видаляють, так як вони не дозволять вже сформованим плодам повноцінно розвиватися.
При поганому провітрюванні, високій температурі навколишнього повітря, недостатньому зволоженні грунту і поганої освітленості листя рослин не закручуються, а витягуються вгору, квітки і плоди опадають. Необхідно частіше провітрювати приміщення і поливати рослини, стежити за температурним режимом. При надлишкових поливах і підгодівлі, навпаки, формується потужний темно-зелений кущ зі слабкими квітковими китицями. В такому випадку рослина рідше підгодовують, грунт не поливають близько тижня, а квітки запилюють вручну за допомогою ватних паличок.

Велику небезпеку для томатів представляють грибкові захворювання, поширенню яких сприяє вогкість Велику небезпеку для томатів представляють грибкові захворювання, поширенню яких сприяє вогкість. Розвитку хвороби перешкоджають сонячне освітлення і вільний доступ свіжого повітря. Непоганим засобом для боротьби із захворюваннями рослин є обприскування бордоською сумішшю. Для її приготування необхідно розчинити в 0,9 л води 10 г мідного купоросу в скляному посуді, а 20 г гашеного вапна розвести в 0,1 л води. Вапняне молоко влити тонкою цівкою в розчин купоросу, при безперервному помішуванні. Готова суміш зберігається не більше 24 годин .
Сайт «Будинок рад» бажає всім гарного врожаю!
PS Як відомо, багато комах, у тому числі комарі и мурахи , Які не люблять специфічного запаху помідорової бадилля. Кілька горщиків з рослинами томата на підвіконні стануть надійним бар'єром на шляху комарів в жарку пору року.

http://www.domsovetof.ru/publ/sovety_dom_semjia/sovety_sad_ogorod/kak_vyrastit_pomidory_na_podokonnike_ili_na_balkone/30-1-0-902

************************************************** ************************************************** ********************************

************************************************** ************************************************** ********************************

Багато міських жителів були б не проти побалувати себе і своїх близьких свіжими ароматними ягідками полуниці, вирощеними на власному балконі. Думка по початку здається лякаючою, але потім все ж постає резонне питання - а як виростити полуницю на балконі.

Насправді ідея дуже хороша тим, що балкон - це ветрозащіщенная місце, до того ж тут сформований власний мікроклімат, і рослини не постраждають від пізніх нічних заморозків.

Перед тим як виростити полуницю на балконі подумайте і виберіть ємності для посадки. Це можуть бути і горщики, і ящики. Єдина умова - наявність отвори для стоку надлишків води. Якщо підійти до вибору сортів з розумом, і висадити і ранні, і середньостиглі, і пізньостиглі сорти, то урожай буде вас радувати весь сезон. Висаджувати розсаду краще всього в березні (якщо балкон засклений). В принципі, висадка можлива в будь-який час. Варто лише пам'ятати про одне, що чим пізніше ви це зробите, тим менший урожай буде в перший рік. Також не слід забувати про рясного поливу і підгодівлі. Можна використовувати спеціальні добрива для полуниці або суниці, а можна звичайний мінеральний комплекс. Уважно стежте за концентрацією та дозуванням розчину. Важливий момент - видалення перших квітконосів з метою хорошого розвитку молодих рослин. Вуса у полуниці варто обрізати, тільки якщо вони знаходяться в тіні. На зиму з настанням стійких морозів рослини повністю вкривають тирсою. У теплі дні їх провітрюють, а на початку березня звільняють від укриття.

Слідуючи таким нехитрим правилам можна легко отримати ароматний урожай полуниці в домашніх умовах.

http://ogorodsadovod.com/entry/291-aromatnyi-urozhai-kak-vyrastit-klubniku-na-balkone

************************************************** ************************************************** ***********************

Звикли ми якось до того, що полуницю розмножують вусиками, пасинками і пересадками. Але ж існує ще один дуже цікавий і не менш продуктивний спосіб розмноження - вирощування полуниці з насіння. Підходить він тільки для класичних сортів полуниці, а тому якщо у вас на ділянці ростуть гібридні сорти, то можете відразу відмовитися від цієї ідеї.

Насіння полуниці можна придбати в магазині або ж отримати самостійно. Для цього відберіть самі спілі і великі плоди і відокремте зовнішній шар ягоди, на якому розташовані насіння.

Серцевину можна з'їсти або пустити на варення. Відокремлену м'якоть покладіть в бавовняну тканину і акуратно, не роздавав насіння, перетирають її. Потім помістіть все в блюдце з водою і промийте насіння.

Оскільки посадку насіння здійснюють навесні, восени їх необхідно підсушити і помістити на зберігання в прохолодне сухе місце. Отримані таким чином насіння збережуть свою схожість до чотирьох років.

Якщо ви живете в південному регіоні, спробуйте також виростити ківі . Поєднання цих двох плодів у варення дає чудовий ефект.

А тепер давайте поетапно розберемося, як здійснити вирощування полуниці з насіння на власній присадибній ділянці.

Грунт

На відміну від дорослих рослин, насіння полуниці слід висаджувати в звичайний грунт, без добавок і подпиток. Добре для цього підходять супеси або суміші садової землі з річковим піском. Грунт повинна бути дуже легкою і розсипчастою, щоб забезпечувати хорошу аерацію і дренаж. За кислотності краще вибирати нейтральні показники.

Обов'язковою умовою підготовки грунту є знезараження, за допомогою обробки окропом або прожарювання в духовій шафі. Насіння і молоді паростки полуниці дуже сприйнятливі до хвороб і є улюбленими ласощами багатьох шкідників.

Відкритий грунт для посадки також слід підготувати заздалегідь. З осені його перекопують глибиною на 30 см, з подальшим весняним бронюванням глибиною 14 см. В цей час також можна виконати підживлення ґрунту за методикою природного землеробства .

посадка

Вирощування полуниці в мішках круглий годdengi-zarabotok.ru

Перед посадкою насіння замочують. Спочатку на одну годину в слабкому розчині марганцю, а потім на дві доби у звичайній воді. При цьому не можна занурювати їх повністю, краще скористатися вологою бавовняною тканиною.

Для посадки використовують контейнери або ящики висотою 10 см. На дно вкладається дренажний шар висотою 1-2 см, а потім наповнюється грунтом на половину висоти контейнера. Далі виконуємо рясний полив і чекаємо, коли грунт вбере всю вологу.

Насіння полуниці досить дрібні, а тому їх не закладають в грунт, а виконують поверхневу посадку. Щоб розподілити насіння рівномірно, можна скористатися дерев'яною шпажкою або голкою. Для кращого проростання контейнер накривають плівкою, утворюючи мініатюрну саморобну теплицю .

Щодня, висаджені насіння розкривають для провітрювання і поливу. Останній виконують з розпилювача, щоб потік води не розмив грунт і не зрушив насіння з потрібного місця. При правильному догляді насіння проростуть вже через кілька днів, але плівку необхідно залишити до тих пір, поки не з'являться два повноцінних листочка.

При правильному догляді насіння проростуть вже через кілька днів, але плівку необхідно залишити до тих пір, поки не з'являться два повноцінних листочка

Для додаткового провітрювання за допомогою спиці в плівці можна виконати невеликі отвори. Починаючи з моменту появи перших паростків, щодня розсаду виставляють на деякий час (1-1,5 години) під прямі промені сонця (краще вранці), а після зняття плівки час перебування поступово збільшують, і починають періодично виносити розсаду на вулицю для загартовування.

У відкритий грунт розсаду полуниці пересаджують після появи п'яти повноцінних листочків і проходження загартовування на відкритому повітрі протягом тижня. Посадку проводять вранці в похмурий день. Вибір ділянки базується на тих же принципах, що і для звичайної грунтовій полуниці .

Вибір ділянки базується на тих же принципах, що і для звичайної   грунтовій полуниці

Для посадки в грунті виконують ямки, рядами. Відстань між кущами в ряду має становити близько 15 см, а між самими рядами не менше 25 см. Глибина посадкової ями грає дуже важливу роль, оскільки занадто сильно заглиблена коренева система починає слабо розвиватися і часто гине. З іншого боку якщо вона виявиться близько до поверхні, то коріння можуть пересохнути і рослина знову-таки загине. Оптимально розташувати кущ таким чином, щоб коренева система була в грунті, а трояндочка листочків над ним.

Плодоношення полуниці вирощеної з насіння, як правило, починається лише на другий рік. Виняток може бути тільки в тому випадку, якщо насіння на розсаду були висаджені в кінці лютого. Звичайно ж, такий урожай буде не дуже великим, але, погодьтеся перші ягідки, вирощені копіткою працею - дуже приємне ласощі.

Догляд за полуницею, в подальшому полягає в регулярному поливі, прополюванні та захисту від шкідників.

Як показує практика вирощування полуниці з насіння, при дотриманні технології дає відмінний урожай нічим не поступається традиційним методам посадки.

http://www.domogorodnika.ru/yagodnye-kultury/kak-vyrastit-kulubniku-iz-semjan

Ще тут про вирощування полуниці з насіння (не буде копіюватися) - http://ovoschi-i-frukty.ru/vyraschivaem-frukty/fruktovoe-izobilie/90-vurashivanie


джерело: vegetables

.

Рейтинг публікації:




Коментарі (1) | Роздрукувати

Додати новину в:

Давайте ламати стереотипи - як щодо городу на балконі?
Правда, приємно на сніданок зібрати суницю прямо з куща?
Як інакше овочам вирости соковитими?
І що робити?
Так що нам заважає виростити перець або помідори взимку на балконі?
Ru/?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама