Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бегонія садові: посадка і догляд, фото, сорти, розмноження, вирощування у відкритому грунті і поєднання в ландшафтному дизайні

  1. Бегонія садові: сорти та різновиди
  2. Посадка бегонії садової
  3. Догляд за рослиною
  4. Добриво і підгодівля бегонії садової
  5. розмноження рослини
  6. Хвороби і шкідники
  7. Бегонія садові: поєднання з іншими рослинами
  8. Бегонія садові в ландшафтному дизайні
  9. Поради з вирощування бегонії: відео

Відомий ботанік Шарль Плюм'є, вивчаючи місцеву флору Вест-Індії, виявив рослина, яке радує цвітінням багато поколінь квітникарів Відомий ботанік Шарль Плюм'є, вивчаючи місцеву флору Вест-Індії, виявив рослина, яке радує цвітінням багато поколінь квітникарів. Від фото сучасних сортів бегоній неможливо відвести погляд: рослини зачаровують своєю красою і пишністю. Бегонія: правильна посадка і догляд при вирощуванні у відкритому грунті, способи розмноження.

Бегонія садові: сорти та різновиди

Begonia - квітуча рослина, яке декоративно весь період вегетації. Різні сорти бегоній крім дивовижних різноманітних за забарвленням і формою квітів, мають чарівні листя. Листя бегоній пофарбовані в зелений, оливковий, бордовий, рожевий кольори, іноді з перламутровими точками і штрихами.

Листя бегоній пофарбовані в зелений, оливковий, бордовий, рожевий кольори, іноді з перламутровими точками і штрихами

Посадивши бегонію одного разу, ви вже не зможете відмовитися від такого прикраси саду

У природі ареал зростання бегоній знаходиться в тропіках і субтропіках Південної і Північної Америки, Африки та Азії. У цьому кліматичному поясі досить волого, тому сорти садової бегонії, висаджені для прикраси ділянки, слід розташовувати в тінистому місці, із забезпеченням регулярного і достатнього поливу.

Бегонії - багаторічні рослини, зазвичай розвиваються в формі ліан, чагарників або напівчагарників. Коріння рослини часто скорочені в бульбу.

В судовому ландшафтному дизайні використовують зазвичай три види бегоній, представлених великою кількістю сортів.

B. tubergybrida (бульбова Б.) - висота рослини становить всього 30 см. Величезні махрові і немахрові квіти вражають багатством забарвлень. Квіти у бульбових бегоній роздільностатеві: на одній рослині одночасно можуть цвісти чоловічі та жіночі.

Квіти у бульбових бегоній роздільностатеві: на одній рослині одночасно можуть цвісти чоловічі та жіночі

B. tubergybrida

Корінь бегонії являє собою м'ясистий бульба. Рід характеризується тривалим цвітінням, яке починається на початку літа і закінчується восени. Діаметр квітів - від 6 до 21 см. Різні і форми квітки бегоній, - вони нагадують троянди, лотоси, анемони, гвоздики.

Увага! Вирощування у відкритому грунті бульбової бегонії має свої тонкощі. Рослині потрібно забезпечувати тепличне зміст в зимовий період, або попередньо підрощувати бегонії в тепличних комплексах перед посадкою на постійне місце.

B. tubergybrida pendula - окремий вид бегоній з ампельної формою росту. Довгі кущисті пагони обнизаний різнокольоровими шапками квітів.

B. tubergybrida pendula

B. semperflorens (вічноквітуча) - включає величезну кількість сортів. Кущі рослини невисокі, висотою близько 15 сантиметрів. Листя невеликі, овальні, гладкі, від зелених до бурих. Сорти цієї бегонії широко використовуються в ландшафтному дизайні для посадки в парках і скверах. Цвіте бегонія «шапками» з дрібних квітів білого, рожевого або червоного забарвлення. Бегонія садові: вирощування цієї рослини не представляє великих труднощів навіть для новачків.

B. semperflorens

Посадка бегонії садової

Бегонії садові: посадка і догляд, - рослини висаджують на постійне місце навесні, з настанням теплої погоди. Бульбові бегонії попередньо пророщують в теплицях, на клумби часто висаджують підросли рослини з квітами. Вічноквітуча бегонія висаджується з першими квітами, що дозволяє відразу отримати декоративні клумби. Саме тому сорти бегонії вечноцветущей широко використовуються в ландшафтному дизайні.

Порада. Для вирощування бегоній потрібно грунт з кислою реакцією, багатий гумусом.

Бегонія буде прикрашати клумбу з весни до пізньої осені

Не допускається перелив рослин, що може викликати гниття бульби. При високому рівні ґрунтових вод, грядки для бегоній влаштовують після виконання дренажу. Посадка бегоній у відкритому грунті дозволяє вирішити завдання з декорування підвісних кашпо, визнав, клумб, рабаток і газонів.

Догляд за рослиною

Догляд за рослиною зводиться до забезпечення своєчасного поливу, який скорочується при цвітінні бегонії.
У період зростання бегонії вимагають декількох підгодівлі.

Бегонія вечноцветущая зазвичай використовується для озеленення як літник. Маточники сортових рослин зберігаються в теплицях для розмноження вегетативним способом. У зимовий період полив рослин скорочується.

Бегонії потрібні регулярні підгодівлі

Добриво і підгодівля бегонії садової

Бегонії дуже багато сили витрачають на цвітіння, тому за сезон потрібно проводити кілька підгодівлі.

  1. Навесні рослини підживлюють повним комплексним добривом, яке допоможе рослинам швидше наростити зелену масу.
  2. В період бутонізації рослин вносять фосфорні та калійні добрива, а також мікроелементи.

розмноження рослини

Вирощування нових рослин бульбових бегоній можливо при розмноженні зеленим живцюванням, насінням або діленням бульби.

  1. Розподіл бульби застосовують при розмноженні рослин в теплицях. Зволоження посадок проводять дуже дбайливо, забезпечуючи розпорошення поливної води над поверхнею грунту. Полив проводять періодично, підтримуючи грунт в досить вологому стані. Перелив деленок в цей період, коли ще не галузі коріння і пагони, згубно позначиться на розвитку рослин. Розподіл бульби практикують при розмноженні рідкісних сортів рослин.

    бульба бегонії

  2. Еже один спосіб розмноження бульбових бегоній - зелене живцювання. Маткові бульби розкладають в ящики з родючою землею, зволожують і ставлять на світле місце. Відростають зелені пагони виламують, садять в ящики або індивідуальні стаканчики. Після вкорінення живців, їх висаджують на постійне місце вирощування.
    Зеленим живцюванням розмножують і бегонію вечноцветущую. Живці нарізають з маточного рослини і проводять укорінення в легкому грунті.
  3. Насіннєве розмноження має місце в селекційних цілях.

Хвороби і шкідники

При вирощуванні бегонії, рослина часто пошкоджується шкідниками. Особливо актуально зараження рослин при розведенні бегоній в теплиці. Основними шкідниками культури є: оранжерейна тля; щитівка і помилкова щитівка; белокрилка ; трипс; нематоди.

Заходи боротьби з шкідниками зводяться до обробки посадок системними препаратами, дозування яких вказана виробником.

попелиця

Захворювання бегоній виникають на тлі неправильного догляду, надмірного поливу, неправильно підібраного земельної суміші: борошниста роса; сіра гниль; бактеріальна і кільцева плямистість.

Лікування спрямоване на знищення грибків, що викликають ці захворювання. Рослини обробляються фунгіцидами ( «Фундазол», «Топаз»); бордоською рідиною; розчином мідного купоросу.

Бегонія садові: поєднання з іншими рослинами

Садові бегонії утворюють прекрасні поєднання в посадках з газонними травами, декоративно-листяними культурами, бордюрними літниками:

Посадки бегоній з низькорослими чагарниками, що забезпечують рослині деяку тінь, також прекрасно прикрашаю територію.

Бегонія в ландшафтному дизайні

Бегонія садові в ландшафтному дизайні

Фото сучасних садових і паркових територій показують, що ландшафтні архітектори різних країн широко використовують садові бегонії в оформленні паркових композицій. Приковують увагу фото ландшафтного дизайну з вазонами, засадженими бульбовими бегоніями. Такі вазони чудово виглядають на газонах і в обрамленні клумб.
Клумби, на яких посаджені садові бегонії, прекрасно виглядають до самих заморозків.

Поради з вирощування бегонії: відео

Сорти і види бегонії: фото

Сорти і види бегонії: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама