Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бегонія: вирощування з насіння і ефективні способи розмноження квітки

  1. Посадка і вирощування бегонії з насіння в домашніх умовах
  2. Розмноження бегонії: основні методи
  3. Посадка і розподіл бульби бегонії
  4. Розподіл бегонії живцями
  5. різновиди бегонії
  6. Бегонія ампельна Шансон
  7. бегонія Одората
  8. Хвороби бегонії і їх профілактика

Гарний, яскрава квітка на городі або на вікні квартири - це мрія всіх садівників. Однак вирощування бегонії з насіння вимагає часу, досвіду і певних знань. Також дуже важливо вибрати хороший посадковий матеріал і час для посіву насіння. Гарний, яскрава квітка на городі або на вікні квартири - це мрія всіх садівників У домашніх умовах бегонія росте добре, але вимагає більшої уваги, ніж після посадки у відкритому грунті. Далі будуть розкриті деякі секрети вирощування квітки.

Посадка і вирощування бегонії з насіння в домашніх умовах

Якщо має бути вирощування бегонії з насіння в домашніх умовах крок за кроком, то насіння бульбове квітки необхідно висаджувати вже в грудні Якщо має бути вирощування бегонії з насіння в домашніх умовах крок за кроком, то насіння бульбове квітки необхідно висаджувати вже в грудні. Коли потрібно посадити квітку в саду або городі, то посадка переноситься на ранню весну. Якщо розсада призначена для південних районів, то її висівають в кінці березня або в квітні, щоб молоді рослини не були переросли. Так як в такому вигляді вони втрачають свій декоративний вигляд і можуть загинути.

Багато фахівців вважають, що якщо має бути посадка бегонії насінням в домашніх умовах, то на розсаду їх садять в листопаді або грудні. Пояснюється цей нюанс тим, що рання посадка дає саджанців більше здоров'я. До всього іншого, бульбова бегонія завдяки посіву в листопаді або грудні встигає вже до початку осені сформувати повноцінні бульби, які можуть досягати в діаметрі до 2,5 см. А ще ці коріння прекрасно зберігаються взимку. Коли посів насіння бульбової бегонії проходить ближче до весни, то до осені товщина бульб буде становити не більше 1,5 см, тому багато хто з них просто не переживають зиму. У підсумку питання, вирощування бегонії насінням: коли саджають, залежить від того, де саме буде рости квітка - в саду або квартирі. Дивіться статтю про вирощування пеларгонії з насіння в домашніх умовах .

Розмноження бегонії: основні методи

Розмножується бегонія декількома способами, бульбами, вегетативним методом, стебловими живцями, листочками або насінням Розмножується бегонія декількома способами, бульбами, вегетативним методом, стебловими живцями, листочками або насінням. Велика частина людей вибирає вирощування розсади бегонії з насіння, що не складає особливих труднощів. За зовнішнім виглядом насіння цієї рослини дуже дрібні і не відрізняються гарною схожістю. Однак, якщо дотримуватися всі особливості вирощування бегонії з насіння, то можна отримати відмінний посадковий матеріал.

Існує маса різновидів цієї квітки. Де є напівчагарники і чагарники, однорічники і багаторічники, махрові і порожні сорти, одноколірні та двокольорові. Тому кожен квітникар вибирає сам, що йому посадити на своїй ділянці. Звичайно, можна купити готовий кущик в магазині або на ринку, проте немає впевненості, що людина купить те, що йому потрібно. Тому розмноження бегонії можна освоїти самостійно.

Посадка і розподіл бульби бегонії

З настанням кінця літа бегонія зменшує цвітіння і збирається на спокій, тому потрібно вирішувати: викопати бульби або залишити квітка цвісти далі в кімнатних умовах З настанням кінця літа бегонія зменшує цвітіння і збирається на спокій, тому потрібно вирішувати: викопати бульби або залишити квітка цвісти далі в кімнатних умовах. Для розмноження і посадки бегонії бульбами доведеться докласти зусиль. Спочатку кущ необхідно викопати разом з землею і помістити в сухе місце, не обрізаючи його листя і стебел. Найкращий варіант для її зберігання - це добре провітрюється місце, де немає вологи. Так як восени листя рослини сохнуть, то всі поживні речовини збираються в бульбі. В результаті таких особливостей великий бульба утворюється вже через місяць. Для того щоб цей корінь за зиму не висох, його поміщають на зберігання в ящик з сухим торфом або піском.

Дуже важливо знати, що бульби протягом зими можуть висохнути. Щоб не допустити цього, потрібно зрідка зволожувати субстрат, в якому вони зберігаються. І якщо все буде зроблено правильно, то навесні бульби квітки можна садити в грунт. Відразу виникає питання: як садити бегонію, щоб отримати рясне цвітіння і здоровий кущ? Під час посадки бульби розташовуються таким способом, щоб гладка нижня частина опинилася внизу, а більш увігнута, що має нирки, була вгорі. Визначити ці відмінності можна неозброєним оком, тому з цим впорається навіть недосвідчений квітникар-любитель. Те місце, де знаходяться нирки, більш горбисте, нерівне, тому його легко визначити.

Якщо є хороший, великий бульба бегонії, то при бажанні його можна розділити на кілька частин, що дозволить отримати відразу кілька молодих рослин.

Багатьох любителів квітки цікавить - як виростити з бульби бегонії і що для цього робити Багатьох любителів квітки цікавить - як виростити з бульби бегонії і що для цього робити? При наявності здорового, міцного бульби його ділять на частини, кожна з яких за розміром близько 5-8 см. При цьому дуже важливо, щоб кожен такий шматочок мав нирку. Після поділу місце розрізу присипають золою, а частини бульб поміщають в окремі горщики з зволоженим грунтом. Розташовуються поділу вертикально.

Після посадки горщики потрібно прикрити плівкою і розмістити на добре освітленому підвіконні, щоб рослина дало нові коріння. Через час на саджанці з'явиться кілька листочків, після чого плівку знімають. Під час розмноження бульби, і коли молодий кущ розвивається в горщику, його періодично потрібно підгодовувати, щоб бегонія стала сильним, здоровим і красивим рослиною. Тільки при хороших умовах вирощування вона порадує своїх господарів пишною зеленню і рясним цвітінням.

Розподіл бегонії живцями

Стеблових способом зазвичай розмножується ампельна бегонія Стеблових способом зазвичай розмножується ампельна бегонія. Для цього вибирається міцний держак, який має мінімум дві нирки, його зрізають внизу під гострим кутом, залишаючи від нирки 5 мм. Всі великі листи, які присутні на гілочці, наполовину зрізаються. Тепер частина стебла готова до посадки. Далі необхідно зробити достатню лунку в субстраті і помістити туди гілочку. Для цього використовуються горщики або відкритий грунт, але в будь-якому випадку держак потрібно накрити пакетом або банкою, щоб створити ефект парника. Два рази на день ємність необхідно знімати для провітрювання грунту і молодого саджанця.

Іноді садівники замість банки або пакета використовують звичайну пластикову пляшку, у якій відрізається дно. Якщо на її стінках з'являється конденсат, то кришку з горлечка знімають, а після його зникнення, знову її закручують. Якщо розмноження бегонії живцями було правильним, то вже через 15-20 днів гілочка утворює коріння. Іноді садівники замість банки або пакета використовують звичайну пластикову пляшку, у якій відрізається дно При розмноженні квітки таким способом кожен держак поводиться по-різному. Наприклад, одні дуже швидко розвиваються, а інші можуть на деякий час зупинитися в рості.

Для посадки живців використовується спеціальний субстрат, для приготування якого беруть суміш піску і торфу з пропорцією 3: 1. Найбільш підходяща температура для вирощування повинна бути мінімум +22 градуси. Ще живці з стебла бегонії прекрасно вкорінюються у воді, але для цього температура води повинна бути від +22 градусів. Для посадки вкоренилося стебел готують грунтову суміш, для чого беруть в рівних кількостях парниковий грунт, гній, верховий торф, водорості і трохи річкового піску. Сама відповідна ємність для посадки - це горщик з діаметром 14 см, що має хороший дренаж.

різновиди бегонії

На сьогодні квітка бегонія бульбова має понад 1000 видів, а також понад 2000 гібридних форм, тому кожній рослині дуже важко дати певну ботанічну групу На сьогодні квітка бегонія бульбова має понад 1000 видів, а також понад 2000 гібридних форм, тому кожній рослині дуже важко дати певну ботанічну групу. До того ж за різними класифікаціями бегонія може бути декоративно-квітучої, декоративно-листяної, кореневищні і бульбової, листопадні і вічнозеленої, стелеться і високорослої, багаторічної і однорічної. У домашніх умовах прекрасно здійснюється вирощування бульбової бегонії з насіння і її розмноження. Адже в кімнатних умовах росте багато сортів і видів квітки, кожен з яких вимагає до себе особливого підходу. Нижче представлені різновиди бегонії, які дуже часто зустрічаються в будинках любителів квітів.

Бегонія ампельна Шансон

Прекрасна, декоративна ампельна бегонія, що має напівмахрові і махрові квіти з камеліевідной формою, їх діаметр близько 6-8 см Прекрасна, декоративна ампельна бегонія, що має напівмахрові і махрові квіти з камеліевідной формою, їх діаметр близько 6-8 см. Кущ має 5-8 головних пагонів, які досягають до 40 см в довжину. Крупноквіткова бегонія цвіте тривало і рясно, самі квітки яскраві, дуже великі, іноді вони мають по два кольори. Дуже красиво виглядають вигнуті стебла, що звисають з вазонів, підвісних кошиків або кашпо, що робить ампельную форму квітки найбільш затребуваною. Свою декоративність бегонія ампельна Шансон не втрачає протягом усього року, тому часто її вирощують в якості оригінального, багаторічного кімнатної квітки.

У бегонії є великі бульби, які можуть зберігатися до весни, тому при бажанні їх можна висадити у відкритий грунт. Для квітки вибирають напівтінисті або світлі місця, де багата органікою грунт, і надано постійне зволоження грунту. Якщо потрібно отримати розсаду, вирощування ампельної бегонії з насіння починається з кінця травня і до квітня. Насіння розсипають по поверхні землі, трохи утрамбовують і обприскують. Далі посадкову ємність накривають плівкою або склом, щоб створити сприятливі умови для проростання насіння. Коли посадка здійснюється в лютому, то посівам потрібно забезпечити додаткове підсвічування. Уже через 5-6 днів з'являються перші сходи, які пікірують після появи пари справжніх листків. В кінці травня розсаду висаджують у відкритий грунт.

Щоб отримати рясне і тривале цвітіння, рослини повинні отримувати своєчасний полив, розпушування, регулярну прополку і підгодівлю мінеральними добривами.

бегонія Одората

У народі цю бегонію називають Анжеліка - це трав'янистий, гібридний сорт, який у висоту досягає 20 см У народі цю бегонію називають Анжеліка - це трав'янистий, гібридний сорт, який у висоту досягає 20 см. Багатьом даний квітка відомий завдяки своєму тонкому аромату. За зовнішнім виглядом бегонія Одората - це розлогий кущ, який має звисають пагони, темно-зелене листя з зубчастими краями. Його суцвіття махровий, велике і гофровану, в діаметрі бутони близько 8-9 см.

Пелюстки квіток білі, а самі крайні рожевого кольору. Починається цвітіння в червні і триває до жовтня. Для посадки бажано вибирати сонячні місця або півтінь, грунт повинен бути поживною і пухкої, нейтральною. Бульби висаджують в окремі ємності в лютому і по квітень, а після розміщують їх на постійне місце. Така бегонія біла стане чудовою прикрасою кожного саду, приміщення або балкона. Її бульби бажано викопувати і зберігати в піску, щоб забезпечити квітці період спокою. Рослина любить вологу і тепло, перезволоження для нього недопустимо. При гарному догляді квітка обдарує господаря рясним цвітінням, через якого не видно листя. Розмножується даний сорт бульбами, насінням та живцями.

Ще садівники воліють такі бегонії: Гоу-гоу, Грифон, Алькор, Нон-стоп, Вогняний каскад, Белла, Веселка і Акорд.

Хвороби бегонії і їх профілактика

Якщо забезпечений хороший догляд, то бегонія на дачі або в кімнатних умовах хворіє дуже рідко Якщо забезпечений хороший догляд, то бегонія на дачі або в кімнатних умовах хворіє дуже рідко. Однак інфекції та шкідники здатні проникнути всюди, навіть в будинок, особливо якщо квітка міститься на балконі, куди є доступ шкідників. Тому при вирощуванні цієї рослини дуже важливу роль відводять профілактиці. Ще, щоб не розвинулися хвороби бегонії, необхідно дотримуватися норм вирощування, правильно підбирати сорт, своєчасно видаляти хворі рослини, дезінфікувати грунт, забезпечувати хороший полив.

Ще до посадки квітки необхідно знати інформацію про методи боротьби з різними шкідниками, щоб знати, чим обробляти кущ, надаючи йому термінову допомогу. Найбільш часто бегонії уражаються оранжерейній попелиць і павутинним кліщем. Боротися з цими шкідниками можна обприскуваннями розчинами з додаванням хімічних препаратів. До таких засобів відносяться: Актара, Карбофос, інтавір, Фітоферм і інші. Подивіться статтю: Як виростити клематис з насіння в домашніх умовах?

Відразу виникає питання: як садити бегонію, щоб отримати рясне цвітіння і здоровий кущ?
Багатьох любителів квітки цікавить - як виростити з бульби бегонії і що для цього робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама