Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фази життєвого циклу конопель: від насіння до врожаю

  1. 1. Проростання.
  2. 2. Зростання розсади.
  3. 3. Вегетативний ріст.
  4. 4. Цвітіння.
  5. 5. Харвест.

Дана стаття призначена не вам, шановні ботаніки і любителі специфічних термінів. Якщо ви помітили тут неточність або помилку, вирушайте в пекло (і звідти пишіть нам гнівні коментарі). Ми пишемо тут для тих, хто зважився-таки придбати собі насіння і бажає поекспериментувати з вирощуванням конопель у домашніх умовах. Але знайте, що зберігання і поширення конопель - незаконне підприємство. Ви можете виростити пару невеликих ялинок у себе на підвіконні, але не здумайте зберігати або віддавати врожай - це підсудна справа.

Отже, давайте розберемося, які стадії розвитку у нашого рослини можуть бути? Ви вже купили собі горіхи, роздрукували упаковку і гіпнотізіруете їх поглядом, уявляючи собі гори запашного Харвест. Однак доведеться запастися чималим терпінням, тому що весь життєвий цикл конопель може займає до півроку! Це, правда не стосується автоцветущіх сортів . А починається все з першої стадії:

1. Проростання.

Проростання

Насіння, які потрапили до вас в руки, необхідно проростити. Ви можете порадитися з бабусею, але вона може задати пару незручних запитань. Насправді, процес цей простий і не займає багато часу. Зробіть пальцем поглиблення на глибину однієї фаланги, покладіть Семко і присипте грунтом або вермикуліту. Можете злегка змочити водою або слабким розчином стимулятора росту з пульвіка. Але не заливайте! Температура повинна бути близько 28-30 градусів, горіхи люблять тепло.

Можна пророщувати насіння заздалегідь, а потім висаджувати в грунт, але добре насіння з надійних сідбанков проростають добре і без танців з бубном.

2. Зростання розсади.

Зростання розсади

І ось паросток проклюнулся, викинув перші листочки - сім'ядолі. Після цього він почне розвивати справжні листи.

Краще не використовуйте добрив на стадії росту розсади ЗОВСІМ, тому що в універсальної грунтовій суміші вже міститься все необхідне: азот, фосфор, калій і ще багато чого, в необхідних пропорціях. З поливом теж треба бути уважним - краще дочекатися, поки земля висохне, ніж влаштовувати розсаді болото.

Ця стадія у вашого майбутнього мегакуста триває, в середньому, місяць. При цьому необхідно забезпечити Растишку світлом - від 16-ти до 18-ти годин у добі. Кажуть, що краще при цьому підходять спектри ламп ЕСЛ або ЛДС. В принципі, під лампою ДНаТ теж все виросте, але тримайте її на відстані 90-100 см від верхівок для кращого росту.

3. Вегетативний ріст.

Вегетативний ріст

Якщо ви все правильно зробили, то через 2-3 тижні саджанці вже мають більше десяти найкрасивіших листочків, потужний стебло і готові до пересадки в більший контейнер або відкритий грунт. Розміри контейнера обмежені тільки вашою фантазією і доступною площею. В цілому, для більшості автоцветущіх сортів марихуани 10-тілітрового горщика буде цілком достатньо. Треба розуміти, що розмір рослини приблизно відповідає розміру його кореневої системи.

До речі, автоцветущіе сорти ростуть все-таки швидше, і через місяць вони вже будуть цвісти.

Рослини конопель люблять, коли їх коренева система добре аерується (провітрюється), можна для цієї мети використовувати вермикуліт. Просто змішайте його з грунтом з розрахунку 1 до 3 і готово.

Удобрювати Растишку на стадії вегетативного росту вже необхідно. У цей час їй необхідно багато азоту, тому, якщо ви використовуєте багатокомпонентні добрива, зробіть акцент на цей елемент.

Світла потрібно буде дуже багато - від 16-ти і до 24-х годин у добі.

І знову ж таки, полив - справа тонка. Якщо грунт все ще волога - не старайтеся, не треба лити більше. Нехай краще грунт висохне, а листочки навіть можуть трохи опуститися. Від недоливу растіха НЕ загнеться, а ось перелив може викликати гниття кореня і загибель улюбленця.

4. Цвітіння.

Цвітіння

Ми спеціально пропускаємо фазу предцветенія, тому що знаємо, що ви напевно купили фемінізовані насіння в гідному довіри інтернет-магазині. Тобто, проблема ідентифікації і відбору чоловічих особин у вас не варто. У будь-якому випадку, на цю тему в нашому блозі є окрема стаття .

Ну так от, нарешті растіха початку пахнути і показала перші тоненькі маточки - почалася фаза цвітіння. Це найтриваліший і наповнений переживаннями період життя конопель. Переживаннями, в першу чергу, вашими.

Цвісти коноплі починає під відкритим небом, коли світловий день стає коротшим, рослина отримує сигнал про те, що життєвий цикл закінчується.

Цвісти коноплі починає під відкритим небом, коли світловий день стає коротшим, рослина отримує сигнал про те, що життєвий цикл закінчується

! Цікаво. Конопля тропічна все робить навпаки - зацвітає, коли світловий день стає довшим.

Які наші дії?

Як тільки ви зрозуміли, що рослина вже готове цвісти (в середньому це через місяць веги), сміливо переводите його на світловий режим 12/12. Води рослина буде вимагати більше, тут дивіться за обсягом горщиків. Наприклад, на 20 літрів грунту 1 літр поживного розчину в день.

Удобрювати теж потрібно рясніше, причому акцент потрібно робити на фосфорні, азоту потрібно менше, ніж у вегетативній фазі.

Потрібно стежити за відстанню від лампи до верхівок. Наприклад, для ДНат 400 це 40 см, ДНат 600 - 60 см, ДНат 1000 - 75 см.

Забезпечити обдув просто необхідно, до растіхам повинен надходити вуглекислий газ. Якщо не буде вентиляції, рослини виростуть слабкими і невеликими. Харвест постраждає.

5. Харвест.

Харвест

У різних сортів час Харвест настає в різний час. Для автоцветов це приблизно 2 місяці. Якщо ви все зробили правильно, то отримаєте щільні, маслянисті шишки.

І тут все ще треба потерпіти. Щоб шишки висохли правильно, підвісьте їх в темряві ще на два тижні, поки стебла не стануть, як суха солома. Тепер можна насолодитися результатом своїх зусиль!

Але пам'ятайте, що за зберігання стаффа в багатьох країнах світу передбачена кримінальна відповідальність!

Гроувінг це тема невичерпна, стежте за публікаціями в нашому блозі і ви знайдете там багато цікавого.

Гроувінг це тема невичерпна, стежте за публікаціями в нашому блозі і ви знайдете там багато цікавого

Отже, давайте розберемося, які стадії розвитку у нашого рослини можуть бути?
Які наші дії?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама