Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Орхідея Фаленопсис. Вирощування в домашніх умовах і догляд

  1. Трохи про орхідеї Фаленопсис
  2. Як доглядати за орхідеєю Фаленопсис
  3. Цвітіння орхідеї Фаленопсис

Як правильно вирощувати в домашніх умовах і доглядати за орхідеєю Фаленопсис.

Трохи про орхідеї Фаленопсис

Існує давня легенда, що Венера, в момент любовних утіх, упустила туфельку. Туфелька цієї богині любові перетворилася в чудовий квітка, який став символізувати сексуальність. Ця квітка - орхідея. З давніх часів орхідеї приписували не тільки лікарські, але часом і чарівні властивості, готували зілля з насіння і пелюсток орхідеї.

У природному середовищі Фаленопсіси ростуть на тіньовій стороні стовбура дерева, за допомогою своєї кореневої системи вони не тільки утримуються на дереві, а й отримують поживні речовини і воду.

Вирощувати орхідею будинку - заняття, що вимагає чималих зусиль. Орхідея, як справжня красуня, вимагає ніжної турботи і трепетного ставлення. З різноманіття сортів орхідея Фаленопсис найбільш пристосована до змісту в квартирних умовах. До того ж при правильному догляді радує своїми прекрасними квітами до 6 місяців в році.

Як доглядати за орхідеєю Фаленопсис

пересадка

Фаленопсис не потрібно грунт. Зазвичай рослина продається в спеціальному контейнері з основою - сосновою корою. На дно укладають великі шматочки кори, щоб рослина могла спертися, а решта місць засипають дрібними шматочками. Кора прекрасно вбирає вологу і повільно її віддає - що і потрібно рослині.

Можна субстрат для орхідеї приготувати самостійно. Для цього краще взяти кору в лісі з повалених сосен. Кора повинна бути не трухлявих, без смоли і без пошкоджень комахами-шкідниками. Її кип'ятять у воді близько 10-15 хвилин, потім підсушують в духовці. Також готова кора є в продажу в квіткових відділах, що значно полегшує процес вирощування.

Можна використовувати інші компоненти субстрату: деревне вугілля, керамзит, вермикуліт, мох сфагнум і торф.

Вирощувати орхідею слід в прозорій мисці з отворами. Оскільки коріння фотосинтезируют, їм необхідне світло для повноцінного росту і розвитку. В якості альтернативи можна використовувати горщик з кокосових волокон. Інші непрозорі миски не підходять для Фаленопсис - орхідея буде погано рости і може загинути.

підживлення

У квіткових магазинах можна придбати спеціальні добрива для орхідей. Важливо - ніколи не використовувати добриво в сухому вигляді. Спочатку його необхідно замочити на годину або два. Помістити миску з орхідеєю в воду з добривом, залишити на 9-10 годин. Потім виймаємо миску, повертаємо в піддон. Зайву воду злити.

Підживлення повторювати регулярно, можливо навіть при каж хата поливі, в літній час - кожні 3-4 дні, в іншу пору року - раз в 10 днів. Припиняти підгодівлю в той момент, коли Фаленопсис перестав цвісти, тобто пішов в спокій. Це відбувається взимку.

полив

Полив квітці потрібно раз на тиждень, влітку - кожні 3-4 дні. Як і при проведенні підгодівлі, горщик занурити в воду кімнатної температури, рівень води повинен досягати половини горщика. Через отвори в стінках горщика, субстрат насититься вологою. Через 10-12 годин дістати миску з води, причому обов'язково вранці. Якщо зробити це ввечері рослина може захворіти.

Не можна поливати Фаленопсис по листю, навіть якщо на них ненавмисно зібралася волога - з обережністю протріть м'якою тканиною. Якщо вода довго знаходиться в пазусі листа, він може загнити.

Щоб визначити, коли орхідеї потрібно полив, можна стежити за тургором листя, від надмірного поливу на аркушах з'являться тріщини, а від занадто рідкісного лист почне в'янути і зморщуватися.

Щоб визначити, коли орхідеї потрібно полив, можна стежити за тургором листя, від надмірного поливу на аркушах з'являться тріщини, а від занадто рідкісного лист почне в'янути і зморщуватися

Створення комфортних умов

Найкраще місце проживання для Фаленопсис - північний підвіконня або квіткова підставка в деякому віддаленні від вікна і батареї. Зазвичай рослині потрібно 12-16 годин непрямого світла в день, тому якщо ви хочете, щоб квітка не йшов в стан спокою, а цвів довше, в зимову пору року має сенс підсвічувати його люмінесцентною лампою. Така лампа не розжарюється, це дуже важливий момент.

Цвітіння орхідеї Фаленопсис

Цвітіння Фаленопсис - самий радісний момент для кожного квітникаря. Орхідея починає цвітіння у віці 1-2,5 років. Дочекатися цвітіння буває непросто. Доглядаєш за нею постійно, а вона, невдячна, не бажає розквітати. Іноді щоб випустити квітка, орхідеї необхідний невелика стресова ситуація. Наприклад, різкий перепад температури або скорочення поливу. Потримайте капризулю одну ніч при, холодної для неї, + 18С температурі, а вранці поставте назад в тепле приміщення або пропустіть 1-2 поливу.

Ірина Асташова

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама