Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полуниця на гідропоніці: як виростити її у себе вдома

  1. Вибираємо сорт і відповідний субстрат полуниці на гідропоніці
  2. Способи вирощування полуниці в домашніх умовах

12.07.2016 12

Стигла ароматна полуниця - одне з улюблених літніх ласощів для багатьох людей. Звичайно, привізні ягоди можна купити в супермаркетах круглий рік - але вони часто «порожні» і коштують досить дорого. Щоб насолоджуватися улюбленим смаком навіть взимку, спробуйте виростити полуницю на гідропоніці у себе в квартирі.

Гідропоніка - це технологія безпідставного вирощування рослин. Детальніше про неї ви можете прочитати тут .

Вибираємо сорт і відповідний субстрат полуниці на гідропоніці

Щоб результат всіх старань вас не розчарував, необхідно правильно підібрати сорт полуниці. Рекомендуємо зупинитися на одному з наступних сортів:

  • ремонтантні: Фреска, Гора Еверест;
  • голландські: Гигантелла Максима, Корона, Ельвіра;
  • Щедра, Вола, Багот, Ольвія - ці сорти також дають хороший урожай.

Щоб вирощувати полуницю гідропонікою, потрібен твердий субстрат, добре пропускає кисень: керамзит, кокосова стружка, мінеральна вата.

Способи вирощування полуниці в домашніх умовах

Способи вирощування полуниці в домашніх умовах

Для вирощування полуниці найкраще підходять системи крапельного поливу і поживного шару.

При першому способі розчин буде подаватися в прикореневу зону за допомогою спеціальних крапельниць. Найчастіше для цього методу використовують водні насоси - вони створюють необхідний тиск для надходження води до крапельниць.

У другому випадку живильний розчин буде постійно циркулювати по дну короби. Для цього також знадобляться водяні насоси. Рослини в коробі знаходяться в злегка піднятому положенні в окремих горщиках або стаканчиках.

Не рекомендується вирощувати полуницю методом водної культури, при якому коріння рослини постійно занурені в розчин.

Кілька рекомендацій для гідропоніки в домашніх умовах, при дотриманні яких полуниця вийде великої і швидко дозріє.

  • Для полуниці не підходить стоячий розчин - він повинен циркулювати.
  • Для одного куща потрібна ємність об'ємом не менше 3 літрів.
  • Оптимальна температура вночі складе 16-18 ° C, вдень - 25 ° C.
  • Світловий день для ремонтантних сортів повинен тривати 18 годин - необхідно встановити лампи денного освітлення, щоб компенсувати брак світла.

Світловий день для ремонтантних сортів повинен тривати 18 годин - необхідно встановити лампи денного освітлення, щоб компенсувати брак світла

Якщо ви хочете максимально спростити процес вирощування, придбайте гроубокса. Сучасні варіанти пристрою автоматично регулюють частоту поливу, температуру і освітлення. Ознайомитися з різноманітністю гроубокса і задати експертам питання по вирощуванню ви зможете на виставці Smart Їжа & Geek Город .

назад до списку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама