Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка болгарського перцю на розсаду: терміни, відео

  1. Правила та терміни посадки на розсаду
  2. Догляд за розсадою
  3. Висадка в грунт
  4. Агротехніка
  5. Відео "Посадка розсади солодкого перцю"

Однією з найпопулярніших культур для вирощування в якості розсади є перець. Його можна легко виростити в домашніх умовах. До того ж посадка кущів перцю на розсаду не вимагає від вас великих фізичних або матеріальних витрат. Потрібно тільки заздалегідь підготуватися, а далі - немає нічого складного. Важливо садити їх тільки в сприятливі дні для посадки перцю. Посадка за допомогою насіння перцю приносить непоганий результат, і ви знаєте, що отримані плоди екологічно чисті.

Правила та терміни посадки на розсаду

Головне - це своєчасність. Краще відразу забезпечити перцю правильний догляд. Для цього насіння замочують. Жінкам необхідно рекомендувати розпочинати підготовку до вирощування розсади задовго до весни. Є технології вирощування, згідно з якими сіяти можна вже починаючи з лютого. У той же час немає необхідності намагатися посіяти занадто рано, адже немає користі від переросли рослин. Такі перчики будуть рости повільніше, ніж ті, що висаджені недоросшіх.

Необхідно дуже ретельно підрахувати терміни посадки кущів перцю на розсаду. Основна складність полягає в тому, що немає конкретних термінів, на які можна орієнтуватися, є тільки ряд рекомендацій. Також важливо забезпечити правильний догляд. Наприклад, вам доведеться враховувати:

  • спосіб посадки;
  • характеристики регіону;
  • особливості ділянки для вирощування та багато іншого.

Якщо ви вибрали ранні сорти, то вони дозрівають з моменту висадки на на 100-110 день. Для того щоб насолоджуватися плодами в кінці липня, то садити насіння потрібно в березні - квітні. При розрахунку враховують, що розсада перцю висаджується на постійне місце, коли рослина досягла віку 65 - 70 днів. Кожній рослині знадобиться 3 -5 днів, щоб адаптуватися до нових умов.

Якщо ви хочете зменшити цю кількість днів, тоді вам доведеться використовувати для розсади великі ємності. Це дасть можливість захистити кореневу систему від травмування під час пересадки. Краще враховувати цей фактор ще до посадки. Тільки ви зможете дати томатам правильний догляд.

Ті, хто хоче провести висадку в захищений грунт повинен провести посів на 20 -25 днів раніше, ніж для відкритої поверхні. Для того щоб зробити ранній посів, тобто посадити перець в лютому, то такі рослини потрібно вирощувати виключно в опалювальній теплиці. Адже це теплолюбна культура і вона дуже вимоглива до наявності світла, температури грунту і навколишнього середовища.

Якщо розсада вирощується на холодному підвіконні, то стежте за різницею температури повітря і грунту, де росте перчик. У тому випадку, коли температура не досить висока може виникати переохолодження кореня. Тоді рослина не поглинає воду, а грунт замокает, в результаті чого виникає гниль, грибкові захворювання.

Як наслідок в таких умовах вона просто гине. Якщо у вас в приміщенні температура повітря досягає вище 20 градусів, потрібно забезпечити додаткове світло. Так зване «досвечивание» можна проводити за допомогою люмінесцентних ламп.

Догляд за розсадою

Щоб зорієнтуватися в часі визначте час, коли плануєте провести посадку у відкритий грунт. Для цього можна порадитися з аграріями вашого регіону, врахувати свій попередній досвід. Від отриманої дати необхідно відняти час, необхідний для росту. Цей фактор дуже важливий в плані догляду за перцем. Якщо ви не впевнені в правильності підрахунків, то можете вирахувати оптимальний час зростання за допомогою посадки цього овочу на розсаду в кілька етапів. Різниця між кожним повинна становити 7 - 10 днів. І не забувайте враховувати характеристики різних сортів. Про їх особливості можна дізнатися з інформації на упаковці або в Глобальній мережі. Схожість насіння - 12 днів.

Посадку на розсаду може призвести кожен, адже це не так вже й важко. Але потрібно правильно доглядати. Якщо ви використовували плівку, то при появі перших сходів її необхідно зняти. А ємність перемістити в тепле і світле місце. Інакше рослини переростуть, будуть слабкими і не зможуть протистояти захворюванням.

Розсада вимагає регулярного поливу. Інтервали повинні бути не більше двох днів. Найкраще підходять вечірні або ранкові години. Поки рослина ще слабке його краще поливати теплою водою. Грунт постійно повинна бути вологою, не допускайте пересихання.

Як тільки перець зміцніє, температура навколишнього середовища повинна складати до 22-27 градусів. Так можна досягти кращого росту. Коли утворюються 3-4 основних листочка, то рослині досить 22-25 градусів вдень, а вночі 16 - 18. Не забувайте про розпушуванні грунту, це робиться до поливу і на глибину 5 -7 см. Посадка і догляд за перцем - не такі вже складні процедури, зате урожай буде вас радувати ще дуже довго.

Висадка в грунт

Якщо ви переживаєте, як посадити в грунт перець, то тут немає нічого складного. Необхідно дочекатися, коли він прогріється до температури +15 + 16 ° С. Сприятливі дні для посадки цієї овочевої культури безпосередньо в грунт- це кінець весни або початок літа. На відео в кінці запису ви можете побачити, як професіонали висаджують перці в грунт.

Перед посадкою необхідно полити грунт і зробити в ньому невеликі лунки. Відстань між сусідніми рослинами 0,25 м, а між рядами в два рази більше. Можна додати калійне добриво. Його кладуть безпосередньо в лунку.

Його кладуть безпосередньо в лунку

Потім заповнюєте її повністю водою. Після вбирання води можна посадити розсаду, її висаджують на ту глибину, на якій вона росла в коробці.

Якщо висаджують розсаду в торф'яному горщику, то рівень повинен бути на 3 см нижче рівня землі. При цьому грунт навколо перцю ущільнюють і поливають. Так само потрібно підв'язати рослини.

Найкращий варіант, коли розсаду висаджують в теплицю. Якщо немає такої можливості і є необхідність посадити перець безпосередньо у відкритий грунт, то така посадка вимагає додаткового утеплення. Як утеплювач часто виступає компост - це неперепревшего листя, сухе сіно.

Як утеплювач часто виступає компост - це неперепревшего листя, сухе сіно

Є багато технологій, але всі вони зводяться до того, що завдяки такому компосту створюються теплі грядки, які забезпечують хорошу врожайність і захищеність плодів. Не рекомендується використовувати гній. Від перемерзання врятує плівка. Сьогодні є безліч пристосувань для її закріплення. Є спеціальні дуги з дроту висотою до 1 м. На відео нижче розказано і показано, як правильно висаджувати перці в грунт.

Агротехніка

Незалежно від сорту обраного вами перцю агротехніка практично нічим не відрізняється. Спочатку підготуйте розсаду. Для цього можна придбати вже готові рослини або посадити насіння. Якщо ви вирішили самостійно виростити розсаду, тоді вам необхідно замочити і прогріти відібрані насіння.

Відмінний спосіб відсіяти погані насіння - це замочити їх у розчині кухонної солі. Ті, які спливають - відразу викидають, а що залишилися використовувати. Після цього проводиться посадка насіння перцю на розсаду. Для цього використовують саморобні або придбані горщики. У кожен кладуть не більш двох насіння. Після виростання розсади її можна висаджувати.

Після виростання розсади її можна висаджувати

Перед тим, як посадити перець в землю привчите рослини до сонця. Інакше, незагартовані рослини можуть втратити зелену частину. Не забувайте, що після того, як виробиться посадка перцю в теплицю або відкритий грунт за ним потрібно продовжувати доглядати.

Так, агротехніка передбачає його обрізку. Потрібно видаляти верхні, найдовші пагони кущів. Це робиться для того, щоб не затінювалися інші листя. Можна не чекати повного дозрівання плоду і зривати їх трохи недоспевшімі. Овочі, вирощені власними руками, - подвійно смачніше.

Відео "Посадка розсади солодкого перцю"

Відео демонструє посадку насіння солодкого перцю на розсаду, по цікавою технології з використанням спеціальних таблеток для розсади.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама