Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильний догляд і вирощування перцю на дачі, на городі, на ділянці

  1. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  2. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Поділюся досвідом і своїми секретами вирощування перцю в домашніх, дачних умовах

Довгі роки я вирощую солодкі перці на своїй ділянці. Перець відноситься до теплолюбних культур, і для отримання гарантованого врожаю я висаджую його в тепличку, хоча в деякі роки навіть у нас, на дачах в Підмосков'ї, можна отримати урожай і у відкритому грунті, використовуючи тимчасові плівкові укриття.

Взагалі успіх у вирощуванні перцю будь-якого сорту багато в чому залежить від віку і якості розсади. Як я роблю? Після відбору насіння проводжу їх передпосівний обробіток. Протравливаю насіння протягом 20 хв. в 1% -ому розчині марганцевокислого калію, потім обов'язково промиваю і загортаю у вологу тканину для набухання на 12 год. Після цього витримую 1-3 діб. при температурі -1 -2 ° С. Після закінчення загартовування насіння пророщують при температурі +25 + 28 ° С. Посів проводжу наклюнувшіеся насінням в заздалегідь підготовлену суміш із землі, торфу, піску (вона повинна бути легкою за механічним складом). На відро цієї суміші додаю 1 склянку золи, 30-40 г суперфосфату, 15 г сульфату калію, 15-20 г аміачної селітри.

Після посіву насіння накриваю ящик плівкою або склом і ставлю в тепле місце (+ 25 ° С). У сприятливих умовах сходи з'являються через 7 - 14 днів.

У фазі одного справжнього листочка проводжу пікіровку сіянців в торфоперегнійні горщики або спеціальні ящички. При пересадці рослини занурюю в землю до сім'ядольних листків.
Так як дні ще досить короткі, розсаду досвічувати люмінесцентними лампами з таким розрахунком, щоб загальна тривалість світлового дня була близько 13-14 год,

Відкриваючи кватирки для провітрювання, розсаду знімаю з вікна щоб уникнути переохолодження. Перець найбільш вимогливий до тепла з моменту появи сходів до початку цвітіння.
Полив намагаюся проводити рясний в ранкові години водою близько + 25 ° С. Від багатьох садівників доводиться чути, що перець дуже повільно зростає, а іноді зупиняє своє зростання. Це, по-моєму, відбувається через погану аерації коренів. Тому грунт повинен бути рихлим і не мати ґрунтової кірки. Словом, коріння повинні дихати.

За період вирощування розсади її кілька разів підгодовую. Підживлення краще проводити комплексним добривом, що містить не тільки макро-, але і мікроелементи. Першу підгодівлю даю через 10-14 днів. після пікіровки: на 10 л води 30 г фоскаміда + 10-15 г суперфосфату. Друга підгодівля такого ж складу. Третя - перед висадкою розсади: на 10 л води 60-80 г суперфосфату і 25-30 г калійної солі. Після кожної підгодівлі обов'язково поливаю рослини.
У міру встановлення гарної погоди розсаду поступово гартують. Висаджувати розсаду у відкритий грунт в наших умовах слід не раніше кінця травня. Краще висаджувати перець на тиждень пізніше, ніж на день раніше.

Грунт для висадки розсади зазвичай готую з осені, вносячи 60-70 г фосфатних і калійних добрив на 1 кв.м. І, звичайно, оскільки перець відноситься до сімейства пасльонових, його не слід висаджувати після томатів і картоплі.
На початку травня температура повітря і грунту різко коливається, і без утеплюють засобів не обійтися. Намагаюся передбачити аварійний обігрів, мати під рукою різні укриття.

Густота посадки на дачі істотно впливає на врожайність перцю. Відстань між рослинами залежить від сорту. Розсаду ранньостиглих низькорослих сортів висаджую через 15-20 см, більш пізні, високорослі сорти через 30-40 см одна від одної.

Для посадки готую лунки, поливаю їх і висаджую рослини. Горщики або коріння щільно обжимають землею. Після висадки розсади мульчують її торфом. Перець дуже чуйний на цю операцію, так як це виключає утворення ґрунтової кірки. Якщо після висадки розсади погода стоїть сонячна, то рослини краще тимчасово притенить.
А тепер трохи про полив. Потрібно домагатися гарного зволоження ґрунту на глибину 15-20 см. Поливаю не часто, але рясно.

Через деякий час після поливу грунт пухкі. Найбільша кількість води необхідно перцю в період плодоношення.
Дуже часто в плівковій теплиці в сонячну погоду температура сягає понад 40 ° С, в цьому випадку може статися масове опадання бутонів, квіток і зав'язі, тому необхідно гарне провітрювання.

Що стосується підгодівлі, то першу підгодівлю даю через приблизно 2 тижні після висадки розсади. У неї входить розчин коров'яку (1:10) з додаванням 25-30 г суперфосфату. Надалі в підгодівлю включаю і калійні добрива.

Цвіте перець безперервно до заморозків. При утворенні плодів поява нових квіток затримується. У період цвітіння для кращого запилення рослини злегка трусить.

Високорослі сорти перцю вимагають обов'язкової підв'язки щоб уникнути поломки стебел. Оскільки пагони у перцю тендітні, збираю плоди з обережністю.

Після збору плодів залишилися квітки і зав'язі починають швидко рости. Тут знову проводжу підгодівлю, але вже повним (комплексним) добривом. До настання холодів встигаю отримати повторний урожай.

Доброго дня! Хочу розповісти, як я вирощую перець. Думаю, що цей смачний дієтичний і корисний овоч повинен бути в раціоні кожного з нас.

посів

На розсаду висівають насіння зазвичай в проміжку з 20 по 28 про> Евра-ля на зростаючому місяці. Грунт заготовлюю з осені: городня земля, торф, річковий пісок {в рівних пропорціях). Ретельно перемішую компоненти, додаю 1-2 частини золи і 1-2 частини перегною. Знову все ретельно перемішую.

Вирощую розсаду без пікірування, перцям вона протипоказана. Розсада росте краще і менше хворіє.

Грунтом заповнюю стаканчики, температура грунту +25 ... +30 ° С. Посіви вкриваю плівкою і ставлю в холодну духову шафу. Щодня відкриваю плівку, прибираю конденсат і даю можливість подихати.

Насіння швидко проростають, і перші сходи з'являються через 7-9 днів. При масовій появі сходів виставляю ємності на добре освітлені підвіконня.

Кожні 10 днів підгодовую Оксідат торфу - 5 крапель на 1 л води. До висадки в грунт роблю три такі підгодівлі.

Щоб розсада не витягується, використовую по інструкції розчин «Атлет». Зростання призупиняється, зате наростає хороша коренева система, стебло стає міцним, в результаті рослина виходить потужне, з темно-зеленими здоровими листям.

висадка

Висаджую розсаду в фунт в кінці травня. коли минуть поворотні заморозки, добре прогріється грунт. Теплиці у мене немає. а перець - рослина теплолюбна, тому відразу після посадки ставлю опори і натягую щільний спанбонд.

Перець добре реагує на внесення добрива в грунт. У підготовлені пунк сиплю жменю золи і

5-6 гранул добрива. Добре обжимають землю навколо рослинки і роблю невеликі прикореневі лунки з бортиками для поливу.

догляд

Добрива, доданого при посадці, перцю цілком достатньо, тому під час росту нічим більше не підгодовую. Потрібен тільки полив, один-два, а то й стоїть спека.

Коли дуже жарко, роблю перцям легкий душ з лійки і зволожують грунт - перцям дуже подобається.

Стежу за грунтом - рихлю, прибираю бур'яни. До тих пір, поки перець не приживеться, укриття не знімаю, просто відкриваю для прополки і поливу.

Знімаю укриття, тільки коли перець добре піде в зростання.

Коли перці підростуть і почнуть наливатися плоди, ставлю кілочки, підв'язують кущі, щоб вони не поламалися.

Маленький рада початківцям городникам. Я беру насіння від своїх перців, так як кілька разів погналася за красивими картинками на пакетиках з насінням, але виросло зовсім інше. Тому краще використовувати свої, перевірені, насіння. Тоді вже точно будете з урожаєм!

© Автор: Лариса Вадимівна Бистроумова. с. Богородское, Вологодська обл.

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Кращі умови для вирощування розсади перцю : Створюємо оптимальні умови для вирощування ...
  • Вирощування перцю в Удмуртії : Як я вирощую солодкий перець ...
  • Формування перцю - чи потрібно прищипувати верхівку РОЗСАДИ? : Прищипують верхівок перцю ЧИ НІ ...
  • Гвинтовий китайський пекучий перець - посадка і догляд : Вирощування гострого китайського гвинтового перцаХочу ...
  • Товстостінні перці - сорти та вирощування : Перець товстостінний солодкий - сортаКак-то ...
  • Посадка і догляд за перцем (фото) - від розсади до закуски : Вирощування перцю: тонкощі і правілаВесьма ...
  • Чому важливо не поспішати з розсадою перцю : Я не поспішаю з посівом ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Як я роблю?
    Формування перцю - чи потрібно прищипувати верхівку РОЗСАДИ?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама