Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

розведення коропа в домашніх умовах як бізнес

  1. Плюси і мінуси проекту з розведення коропів
  2. В яких місцях можна розводити коропа?
  3. Придбання мальків, догляд за рибою, і годування
  4. Технологія вирощування коропа
  5. годування риби
  6. Маркетинг і можливі канали збуту

Який російський чоловік не любить риболовлю і все, що з нею пов'язано? Можемо посперечатися, що таких знайдеться небагато. Риба в Росії завжди цінувалася в будь-якому вигляді: смажена, солона, копчена, в'ялена - способів приготувати вкуснющій блюдо з риби в нашій країні - сотні. Якщо додати до цього майже національну любов до риболовлі, то стане зрозуміло, чому розведення риби зараз - це один з найбільш прибуткових і цікавих сфер в малому і середньому бізнесі. Втім, якщо стерлядь або осетра просто так половити на вудку буде дорогим задоволення, то, наприклад, зловити з гарантією коропа всього за 100-200 рублів - цілком прийнятно. Розведення коропа в ставку на дачі є практично будь-якому охочому, і сьогодні ми розповімо про те, як поєднати хобі та бізнес.
Який російський чоловік не любить риболовлю і все, що з нею пов'язано

Короткий аналіз бізнесу:
Витрати на організацію бізнесу: 1-1,5 млн рублів
Актуально для міст з населенням: для сільської місцевості
Ситуація в галузі: розвивається сфера
Складність організації бізнесу: 4/5
Окупність: від 2 сезонів

Про те, як розводити осетрових ми вже розповідали своїм читачам. Розведення коропа в домашніх умовах дещо відрізняється від вирощування «царської» риби, і на перший погляд здається цілком простим заняттям. Що там може бути складного? Запустив мальків, годуй їх, чекай, коли виростуть, регулярно чисти ставок від забруднення - і все. Після деякого часу, гроші можна гребти лопатою. Чи так це насправді? Зараз дізнаємося! до змісту ↑

Плюси і мінуси проекту з розведення коропів

Розведення коропа в домашніх умовах як бізнес, як і будь-яке інше підприємницьке починання має свої переваги і недоліки. Чому саме короп? Чому не лящ, сазан, або будь-яка інша риба?

  • На користь вирощування коропа говорить той факт, що короп - вкрай невибаглива риба, здатна жити навіть в неглибокій калюжі. Тому рівень знань для початківця «карповода» може бути мінімальним, або навіть нульовим. Всю необхідну інформацію можна знайти в інтернеті. Для початку буде цілком достатньо даної статті.
  • Короп дуже легко розмножується. Пам'ятайте, як за кілька років Австралію заполонили кролики. Що стало для континенту справжнім лихом? Так ось короп - це той же кролик, тільки в воді. І якщо його періодично НЕ виловлювати, то він переповнить все річки. Жарт, звичайно. Але короп дійсно дуже легко розмножується. Самка приносить за раз близько 300 тисяч ікринок. Навіть якщо виживе всього десята частина, це все одно дуже солідна цифра.

Навіть якщо виживе всього десята частина, це все одно дуже солідна цифра

  • Розведення коропа в ставку дає можливості для розвитку багатьох додаткових напрямків, наприклад, продаж або здача в оренду вудок, рибальських приладь, мангалів, наметів, якщо риба розводиться в ставку. Можна брати плату за стоянку автомобілів в зоні відпочинку, і навіть за користування волейбольним майданчиком на березі. Можна організувати на березі мотузковий парк або відкрити арбалетної-лучний тир - розвага для справжніх чоловіків.
  • Торгівля коропом - це майже завжди стабільний ринок збуту своєї продукції. Рибу беруть не тільки приватні покупці, а й заклади громадського харчування - кафе, ресторани, і т.д.
  • Можливість швидкої окупності. Вирощування коропа, починаючи зі стадії мальків - процес довгий, що вимагає терпіння і досить значних вкладень. А ось якщо придбати відразу мальків дворічного віку, то справа піде значно швидше.
  • Паралельна організація рибної ферми, яка вирощує мальків для продажу.

Паралельна організація рибної ферми, яка вирощує мальків для продажу

Як бачите, перевага у коропа перед іншими видами риб вельми солідну. Тепер давайте звернемо увагу на деякі мінуси цього проекту, яких, до речі, значно менше:

  • Тривалість і складність оформлення бізнесу. Як взяти в оренду ставок можна дізнатися за посиланням - http://business-poisk.com/kak-vzyat-prud-v-arendu-texnicheskaya-storona-voprosa.html , Технічно це цілком здійсненно, повторно ми не будемо описувати дану процедуру. Але все це тільки для тих, у кого достатньо міцні нерви. Доведеться пройти кілька екологічних експертиз на предмет чистоти води у водоймі, перевірок здоров'я риби, і т.д.
  • Ймовірні труднощі з утриманням коропа. Вирощування коропа в ставку, практично природному середовищі існування риби - це одне, а вирощування коропа в УЗВ - установці замкнутого водопостачання, вирощування коропа в садках або в басейні - досить клопітно заняття. Потрібно постійно контролювати температуру води, вмістом у воді кисню, і купою інших факторів.
до змісту ↑

В яких місцях можна розводити коропа?

Розведення коропа в домашніх умовах в ставку може бути двох варіантів:

  1. Або це буде природна водойма;
  2. Або штучно виритий.

Ставок, створений природою хороший тим, що там вже є все, що потрібно для проживання в ньому риби. Єдині можливі складнощі - це необхідність його очищення від забруднення і клопоти з контролем за пересуванням риби.

Зі створенням штучного ставу більше клопоту - його потрібно вирити, заповнити водою, рослинами, чекати освіти мулу - але зате ви точно будете в курсі в яких умовах живуть ваші «підопічні».

Основних факторів, на які необхідно звернути увагу при підборі відповідного ставка, три:

  1. Температура води в різні періоди року. Якщо вода буде тепліше 300С, можете згортати свій бізнес. При такій температурі починає знижуватися рівень кисню у воді, і риба просто задихається. При дуже низькій температурі - коропи стають млявими і дуже повільно набирають вагу. Втім, температура піддається регулюванню, в якому беруть участь два наступних фактори.
  2. Глибина ставка. Якщо вона більше 1,5 метрів, то такий водойму однозначно не підійде. Вода не прогрівається до дна, де люблять жити коропи, і нестабільність прогріву також негативно позначається на рибі, особливо на мальків.
  3. Наявність водних рослин в ставку. Рослини насичують воду киснем, затінюють дно в дуже сильну спеку, але вони не повинні бути в надлишку.

до змісту ↑ до змісту ↑

Придбання мальків, догляд за рибою, і годування

Тонкощі покупки риби

Купувати коропа, що називається «з рук» - це найкраще, що ви зможете зробити. Щоб погубити свій бізнес, ще не почавши його. Ціна, звичайно, трохи нижче, ніж в офіційно зареєстрованих розплідниках, рибницьких господарствах і фермах, але, якщо риба раптом виявиться хворий або занадто молодий, тобто замість «дволіток» вам підсунуть однорічного коропа, скаржитися можна буде тільки собі і на самого себе.

На всю придбану партію риби повинен бути сертифікат, що підтверджує її якість. Ознайомтеся відгуками інших покупців на інтернет-сайтах, а ще краще зустрітися з ними особисто, тому що відгуки завжди можна підробити. до змісту ↑

Технологія вирощування коропа

Вирощування коропа в ставку на дачі, або в інших умовах насправді не так складно. Як ми сказали на початку статті, дійсно потрібно тільки стежити за температурою води, вмістом в ній кисню, і, звичайно, вчасно годувати рибу. У період спарювання потрібно отсаживать «сім'ї» з одного коропа і двох самок в окремий водойму, а після того, як з'являться мальки, пересадити назад в загальний ставок дорослу рибу, інакше мальки просто-напросто стануть для них їжею. до змісту ↑

годування риби

За своєю природою короп - це дуже обережна і полохлива риба. Бувалі рибалки розуміють, про що йде мова. Але народжена в неволі риба швидко звикає до нових господарів, тому з годуванням особливого клопоту бути не повинно. Режим годівлі - два рази на добу, вранці і ввечері. Обсяг добової норми їжі - приблизно 3% від загальної маси риби.

Їжу не можна просто кидати в воду, її потрібно опускати в спеціальній годівниці, щоб риба не могла розтягнути її по всій водоймі, в результаті чого гниють залишки їжі будуть отруювати воду, і саму рибу.

Їжу не можна просто кидати в воду, її потрібно опускати в спеціальній годівниці, щоб риба не могла розтягнути її по всій водоймі, в результаті чого гниють залишки їжі будуть отруювати воду, і саму рибу

Годування коропа передбачає три способи:

  1. Екстенсивний, при якому короп живе «на всьому природному», тобто годується тим, що знайде в ставку сам - рослинністю, личинками комах, і т.д. Спосіб абсолютно не вимагає витрат, але підсумком такого годування стане худа риба, не надто приваблива ні для риболовлі, ні для готування.
  2. Напівінтенсивний. В цьому випадку до природного корму додається овес. Ячмінь, пшениця, будь-які каші - в общем-то теж не витратний варіант.
  3. Інтенсивний. При такому методі коропа годують виключно пташиним або свинячим комбікормом, який сприяє швидкому набору рибою ваги, і її придатності для продажу. Єдиний мінус - комбікорм, за твердженням деяких гурманів, додає м'ясу риби сторонній присмак.
до змісту ↑

Маркетинг і можливі канали збуту

Як вже говорилося вище: зі збутом настільки популярною продукції проблем не буде. Але покупець сам до вас не прийде. Якісь маркетингові заходи провести все одно доведеться. Це може бути реклама в рибальських магазинах, закладах громадського харчування, в яких буде пропонуватися ваша риба, створення власного сайту та реклама в соціальних мережах.

Крім згаданих на початку статті каналів збуту, можна відкрити власну торгову точку - окремий магазин, або просто намет на ринку. Періодично можна проводити змагання на найбільшу за вагою спійману рибу з цінними призами за перші місця. Вашої прибутком від таких заходів стане плата за рекламу спонсорів.

Оцініть статтю

Що там може бути складного?
Чи так це насправді?
Чому саме короп?
Чому не лящ, сазан, або будь-яка інша риба?
Що стало для континенту справжнім лихом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама