Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розведення кролів з нуля як бізнес: план, шедовими система, рентабельність

  1. Кролівництво як бізнес: переваги і недоліки
  2. Бізнес на кроликах: ІП або ЛПГ?
  3. З чого почати розведення кроликів?
  4. Санітарні вимоги до змісту кроликів
  5. Шедовими система утримання кролів пізно лягати спати міні-ферма
  6. закупівля кроликів
  7. Труднощі утримання кролів
  8. Реалізація продукції кролівництва
  9. Невеликий бізнес-план з кролівництва
  10. Прибутковість і окупність
  11. Схожі статті

Ви вирішили зайнятися бізнесом по розведенню кроликів, але не знаєте з чого почати Ви вирішили зайнятися бізнесом по розведенню кроликів, але не знаєте з чого почати? Читайте цю статтю, щоб дізнатися про переваги і недоліки цього бізнесу, про те, як отримати максимальний прибуток, скласти бізнес-план і стати успішним підприємцем.

Вирішивши стати бізнесменом по розведенню кроликів, не варто поспішати. Оцініть всі «за» і «проти», подумайте, чи під силу вам впоратися з кролячим господарством. Вирішивши остаточно, не варто поспішати купувати все необхідне, складіть бізнес-план і зверніться за допомогою до держави. Зараз сільське господарство знаходиться, якщо не в жалюгідному, то в занедбаному стані, тому держава виділяє гранти і субсидії на його розвиток. Більш докладно про це дізнатися можна в службі зайнятості територіального суб'єкта. Навіть невеликі гроші зайвими не будуть.

Чи можна відкрити   прибутковий бізнес з малими вкладеннями Чи можна відкрити прибутковий бізнес з малими вкладеннями ? Цілком реально, якщо дотримуватися наших порад.

Так само ми недавно публікували про бізнес на бджолах. Чи важко займатися бджільництвом? Які інструменти потрібні і де купувати бджіл? Де краще реалізувати готову продукцію?

Кролівництво як бізнес: переваги і недоліки

До переваг бізнесу з розведення кроликів можна віднести: До переваг бізнесу з розведення кроликів можна віднести:

  1. Швидка окупність
  2. високий прибуток
  3. Хороша плодючість кроликів
  4. Невеликий стартовий капітал
  5. Низькі витрати на утримання, особливо влітку
  6. Нерозвиненість кролячого бізнесу - відсутність конкуренції
  7. Низький податок, або його відсутність.

До недоліків слід віднести:

  1. Висока смертність молодняка
  2. Санітарні вимоги до змісту
  3. Наявність документації на м'ясо

Бізнес на кроликах: ІП або ЛПГ?

Тепер визначитеся з правовою формою вашого підприємства Тепер визначитеся з правовою формою вашого підприємства. Це може бути ІП або ЛПГ. Найбільш вигідно відкрити ЛПГ, так як реалізована продукція не буде обкладатися податком, а це значить, що ви не будете платити в державну казну відсоток від прибутку. Втім, тут є і зворотний бік - якщо ви будете все життя займатися підсобним господарством, великий пенсії вам не бачити. Будучи ж індивідуальним підприємцем ви платите податки і можете розраховувати на гідну пенсію.
Один 30-ти річний підприємець, що займається реалізацією сільгосппродукції, підрахував що, відкривши ЛПГ з кролівництва, він буде класти на рахунок в банку гроші в розмірі податків від ВП. Пенсію він буде отримувати в розмірі 40 тисяч рублів на місяць, причому тільки з відсотків, залишивши онукам семизначну суму на рахунку. А якщо буде платити податки державі як ІП - буде отримувати 6 тисяч щомісяця, нічого не залишивши онукам. Ось така арифметика! Порахуйте для себе і подумайте, що вигідніше.

Однак ІП має більше можливостей по реалізації продукції. Тому, якщо ви хочете реалізовувати м'ясну продукцію в великі торгові центри, магазини, а не на ринок, варто відкрити ВП. Щоб заощадити на податках, можна вимагати від держави перехід на таку форму оподаткування як ЕСХН, адже ви займаєтеся збутом сільгосппродукції. За такою формою податок складе всього 6% від чистого прибутку.

Для оформлення ІП зверніться до податкової інспекції з паспортом, заявою, квитанцією про оплату держмита. Потім виконайте ту ж процедуру в пенсійному фонді. А для відкриття ЛПГ зверніться до сільської ради (адміністрації) і перерахуйте все поголів'я худоби.

З чого почати розведення кроликів?

З правовою формою ви визначилися, так з чого ж почати бізнес з вирощування кроликів нуля З правовою формою ви визначилися, так з чого ж почати бізнес з вирощування кроликів нуля?

  1. Для початку необхідно, щоб у вас був будинок в селі або дача. На ділянці потрібно побудувати кілька приміщень для кроликів. Ці приміщення слід обладнати клітинами, або шедамі, таким чином, щоб було комфортно і кроликам, і вам за ними доглядати: прибирати гній, давати корм, забезпечувати безперебійну подачу води. Кролики не люблять вогкість, обов'язково враховуйте це. Враховуйте і те, що кролики розмножуються з величезною швидкістю, одна кролиця здатна в рік на 7 окролов. Заздалегідь подбайте про те, щоб були місця для відсадження молодняку. Або, якщо ви хочете розводити кроликів ямним способом, викопайте яму і утеплите її.
  2. Також слід облаштувати на ділянці сарай для корму: сіна і зерна. Необхідно годувати кроликів комбікормом, купувати який дуже дорого. Щоб трохи заощадити, можна придбати зернодробарку і гранулятор, і ви будете робити комбікорм самі.
  3. Ще на ділянці потрібно обладнати вигрібну яму, в яку ви будете викидати гній. Відмінним варіантом буде яма 2 на 3 метри. До речі, гній можна продавати дачникам або садівникам як природне натуральне добриво або ж використовувати самим для своєї присадибної ділянки.
  4. Необхідно виділити ділянку з приміщенням для забою тварин. Це повинна бути кімната з хорошою вентиляцією повітря, обладнана відповідно до санітарно-епідеміологічними нормами. Забої краще проводити масово і після кожного забою ретельно прибирати приміщення.
  5. Запасіться кормами на кілька місяців вперед з розрахунку, що одному кролику потрібно 14 кг комбікорму і 7 кілограм сіна. Влітку кроликів можна годувати свіжою травою, що значно заощадить витрати.

Санітарні вимоги до змісту кроликів

Існують ветеринарно-санітарні норми утримання кролів. Всі вони зводяться до того, що в приміщеннях для кроликів повинна бути чистота, повинна регулярно проводитися дезінфекція, знищення гризунів і комах. Необхідно побудувати ізольовану клітку для кроликів, підозрюваних в захворюванні або хворих.

Шедовими система утримання кролів пізно лягати спати міні-ферма

Про шедовими системі розведення кроликів знають багато кролівників Про шедовими системі розведення кроликів знають багато кролівників. Вона сприяє збільшенню прибутку та просто ідеальна в обмеженому просторі. Її основна особливість полягає в тому, що клітини з кроликами встановлюються ярусами, одна на іншу в ряд, впритул один до одного. При цьому підлоги в клітці робляться з нахилом до зовнішньої сторони, де встановлюється каналізаційний канал. Це пристосування хоч трохи полегшує прибирання приміщень. Компактне розміщення клітин сприяє швидкому та зручному годівлі кроликів. Шедовими система ще отримала назву «міні-ферма для розведення кроликів» за розташування клітин над стінами з двох сторін, залишаючи прохід посередині вільним. Може використовуватися як промислове розведення кроликів.

закупівля кроликів

Коли все готово можна зайнятися закупівлею кроликів Коли все готово можна зайнятися закупівлею кроликів. Дуже важливо купити кроликів м'ясної породи, не варто купувати тварин на пташиному ринку.

Надійніше всього закупити кролів у фермерів, які займаються розведенням. Так ви будете бачити і батьків кроликів, і то, в яких умовах вони містилися. А також вас не обдурять з породою.

Найвідомішими м'ясними породами є бельгійський велетень, німецький баран, білий, сірий велетень та інші. Купувати потрібно з розрахунку 30 самок на 3 самця. При покупці кроликів слід враховувати не тільки їх максимальний розмір в кілограмах, а й плодючість, якість хутра, невибагливість, смертність і інші фактори. Міняти виробників слід один раз в два роки.

Труднощі утримання кролів

Під час утримання кролів ви можете зіткнутися з низкою труднощів, таких як висока смертність молодих особин і хвороби. Рішення всіх цих проблем полягає у своєчасній ветеринарної допомоги та комфортних умов утримання. Обов'язково запасіться телефоном місцевого ветеринарного лікаря, постарайтеся забезпечити кроликів якісними кормами, свіжою водою, теплими, сухими клітинами.

Реалізація продукції кролівництва

Бізнес по утриманню кроликів не можна розглядати без такої теми, як реалізація готової продукції Бізнес по утриманню кроликів не можна розглядати без такої теми, як реалізація готової продукції. Необхідно заздалегідь вивчити ринок і зрозуміти, наскільки вигідно буде містити кроликів, чи буде м'ясо користуватися попитом. Якщо в районі багато постачальників, ви можете прогоріти. Заздалегідь подбайте про ринок збуту, укладіть договір з магазинами, індивідуальними підприємцями, які продають м'ясну продукцію. Щоб не виникло проблем при реалізації продукції, потрібно запастися довідкою від ветеринара про те, що кролики здорові, і довідкою з сільради про те, що це дійсно ваші кролики.

Кролячі шкури вигідніше продавати на хутряні фабрики і ательє. А може бути, у вас знайдуться знайомі, які зможуть виготовляти вироби з кролячого хутра та реалізовувати їх в магазинах одягу.

На початковому етапі м'ясну продукцію можна реалізовувати знайомим, а також безпосередньо покупцям, яких можна знайти, наприклад, через газету оголошень. Кроляче м'ясо не тільки смачне, але і дуже корисне, тому що містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, по своїй користі воно значно випереджає м'ясо інших тварин. А ще кроляче м'ясо рекомендують включати в дієтичний раціон, воно незамінне для людей похилого віку, дітей і вагітних жінок, тому що містить білок, який легко засвоюється.

Щоб укласти взаємовигідний договір про співпрацю на довгий термін, необхідно поставити пробну партію продукції, а потім, якщо обидві сторони все влаштувало, варто обговорювати подальші дії. Зарекомендує себе надійним постачальником, надаючи продукцію в термін за договором з усіма необхідними санітарними документами.

Невеликий бізнес-план з кролівництва

Складемо бізнес-план по вирощуванню кроликів, щоб підрахувати прибутковість і окупність такого бізнесу.

витрати:

  • спорудження клітин - 50 тисяч рублів
  • покупка молодняку ​​(100 кроликів) - 30 тисяч рублів. Залежить від породи і регіону.
  • покупка корми - від 70 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • оплата послуг ветеринара, опалення, подача води, інші дрібні послуги - 20 тисяч на рік.

прибуток:

  • реалізація м'яса - 100 кроликів дадуть близько 2000 кілограм чистого м'яса в рік. Середня ціна м'яса при оптовій закупівлі - 200 рублів за кілограм. При реалізації м'яса безпосередньо покупцеві ціна збільшується. Разом 400000 тисяч рублів на рік.
  • продаж шкурок принесе 280 тисяч рублів (1400 шкурок по 200 рублів).

Прибутковість і окупність

Чи вигідно кролівництво Чи вигідно кролівництво? Віднімаємо витрати з доходів і отримуємо, що прибуток в рік дорівнює близько 500 тисяч рублів. І це тільки за перший рік. Надалі витрати знизяться, а доходи будуть постійно зростати. Значить, зміст кроликів - прибутковий і швидко окупається бізнес. Рентабельність кролівництва досягає до 60-80%.

Підводячи підсумки, хотілося б сказати про те, що бізнес з розведення кроликів - прибуткове підприємство, яке окупається за півроку. Але він має свої труднощі, тому займатися їм варто лише в тому випадку, якщо вам це дійсно цікаво.

спеціальна   субсидія на розвиток малого бізнесу   : Кому вона дається і як її отримати спеціальна субсидія на розвиток малого бізнесу : Кому вона дається і як її отримати? Як вона може розвитку вашого підприємства?

Квіти обіцяють проблеми або великі доходи? Корисні секрети по відкриттю і розвитку власного квіткового магазину.

Прибутковий бізнес з мінімальними вкладеннями: http://svoy-business.com/nachalo-deyatelnosti/vyibor-napravleniya-deyatelnosti/kak-otkryit-biznes-s-nebolshimi-vlozheniyami.html

Схожі статті

Допомогла стаття? Підписуйтесь в наші спільноти: ВКонтакте , Фейсбуці , Twitter , Одноклассниках або Google Plus .

Будемо дуже вдячні, якщо поставите "Лайк" нижче. Дякуємо!

Отримуйте оновлення прямо на вашу пошту:

З чого почати розведення кроликів?
Чи важко займатися бджільництвом?
Які інструменти потрібні і де купувати бджіл?
Де краще реалізувати готову продукцію?
З чого почати розведення кроликів?
З правовою формою ви визначилися, так з чого ж почати бізнес з вирощування кроликів нуля?
Як вона може розвитку вашого підприємства?
Квіти обіцяють проблеми або великі доходи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама