Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розведення риби: способи вирощування коропа і карася, поради з облаштування штучного водоймища

  1. Бізнес ідея
  2. Водоймище для розведення риби
  3. вибір місця
  4. облаштування
  5. Технологія вирощування риби
  6. інтенсивне розведення
  7. поширені хвороби
  8. Види для розведення
  9. короп
  10. карась
  11. Окупність сезонного бізнесу і реалізація

Жива, свіжа риба, вирощена в домашніх умовах, завжди буде користуватися попитом Жива, свіжа риба, вирощена в домашніх умовах, завжди буде користуватися попитом. Розводити можна практично будь-який вид. Це ідеальний план бізнесу без величезних витрат. До того ж на обідньому столі завжди будуть знаходитися свіжі рибні страви.

Бізнес ідея

Перед прийняттям рішення потрібно бути поінформованим в усіх тонкощах розведення, адже в кожному бізнесі мають свої підводні камені. У Росії до сьогоднішнього дня було безліч великих підприємств з розведення риби, але незабаром вони розорилися і не витримали конкуренції з іноземними промисловими компаніями. Решта рибні російські компанії не можуть забезпечувати належним чином всю країну, тому РФ доводиться здійснювати великі закупівлі ззовні.

Навіть в наші дні рибне господарство не втрачає своєї актуальності. Вирощування в штучних ставках розділяється на кілька категорій:

Водоймище для розведення риби

Ставок для розведення риби своїми руками виготовити нескладно, якщо використовувати техніку, але вручну рити великий котлован не є доцільним рішенням.

вибір місця

Для розведення можна використовувати будь-яку ділянку, як в дрібних населених пунктах, так і в великих містах і за їх межами, якщо, звичайно, є така земля Для розведення можна використовувати будь-яку ділянку, як в дрібних населених пунктах, так і в великих містах і за їх межами, якщо, звичайно, є така земля. Для задумки відмінно підійде ставок на дачі. Можна обійтися без копки котловану і спорудити маленьку ємність з металевих листів.

Глибина котловану повинна складати приблизно 1,5 м, на поверхні дна не повинен знаходитися мул і торф. Штучний ставок повинен бути оснащений рослинністю в помірній кількості.

Якщо водойма буде повноцінно відповідати вимогам і не тільки містити рибу, а й забезпечувати умови для розмноження (інкубація молодняка і відбір ікри), то бізнес стане успішним і економічно вигідним.

Також рекомендуємо прочитати:

облаштування

Не рекомендується приділяти значну увагу декоративності. Важливо розуміти, що необхідно забезпечити ідеальні умови. Правила споруди штучного ставу для вирощування риби, які потрібно враховувати:

  1. Великі штучні басейни обходяться дуже дорого як з будівництва, так і по догляду, але дрібні ставки вимагають серйозного і частого догляду. Кращі параметри для ставка складають 30-50 кв.м.
  2. Не варто розташовувати водойму в низині, адже його можуть затопити весняні паводки. Також слід розміщувати водойму так, щоб частина перебувала в тіні.
  3. Дно водойми потрібно облаштувати маленькими зламами, порогами, уступами. Рельєф дна робиться таким, як в диких ставках.
  4. Якщо в басейні будуть розлучатися різноманітні види, необхідно забезпечити дно різної грунтом.
  5. Гравітаційний фільтр - це основа всього ставка. Він служить фільтром. Пристрій навісного типу коштує близько 5000 р.
  6. Компресор застосовується для забезпечення води киснем.
  7. Для усунення цвітіння води використовується ультрафіолетове стерилізатор. Під кожен вид риби використовується індивідуальне обладнання. Додаткову і детальну інформацію надасть виробник, але бажано дізнаватися у підприємців з великим досвідом.

Технологія вирощування риби

Це корисна і потрібна інформація про те, як розводити рибу в ставку. Правила розведення:

  1. Щоб риба набрала пристойний вагу, їй потрібно рости приблизно від 1,5 до 2-х років. На зростання впливають різноманітні фактори: клімат, якість води та їжі.
  2. Вирощування може виконуватися екстенсивним і інтенсивним способом. У другому випадку риба харчується природним кормом, який знаходиться в ставку, а у першому випадку використовуються кормові добавки.

інтенсивне розведення

  1. Стандартна технологія. Для цієї процедури використовується 3-х річний цикл розведення. Цим способом здійснюється вирощування коропа і інших особин травоїдних видів. Істотним мінусом вважається многостадийность. Кожна стадія проводиться в спеціальному водоймищі. Для кожного етапу здійснюється спуск води. На період вирощування здійснюється пересадка риби кілька разів - з вирощувального ставка в зимовий басейн, а потім з зимувального в нагульний ставок. Важливою вимогою вважається забезпечення водойми проточною водою і вапняним грунтом.
  2. Безперервна технологія. Цей метод застосовується переважаючою кількістю підприємців. Процес полягає в розведенні риби до маси 1500 грам. Подальше вирощування здійснюється протягом декількох років. Для цього необхідно виготовити 2 водойми: нагульний і Малькова тип.

раціон

Харчування залежить від виду вирощуваної риби, адже майже кожен вид має свої особливості Харчування залежить від виду вирощуваної риби, адже майже кожен вид має свої особливості. Умова змісту впливає на ефективність харчування. Щоб риба росла швидше, необхідно забезпечувати її білковими кормами. Для прискореного зростання риби до 1000 грам рекомендується давати їжу з енергетичною цінністю 4500 ккал. Молодняк віддає перевагу амінокислотам: валін, аргініну, метіоніну, лейцину, триптофану і лізину.

Раціон розбавляється тваринними і рослинними жирами. Відсутність цього призведе до уповільнення зростання і зниження функцій організму риби. Також необхідно надавати клітковину, але процентне співвідношення може бути різним, все залежить від виду риби. Для форелі і лосося клітковина становить 20% від усього раціону, а для сома і коропа - 40%.

Корм повинен містити активні біологічні речовини: ферментні препарати і премікси. Важливі вітаміни групи В, які міститься в злакових культурах. Також в якості корму необхідні висівки. Тваринна їжа є невід'ємною частиною повноцінного харчування: в раціоні повинен міститися корм з крилеве і м'ясо-кісткового борошна. Для малюків застосовуються сухе молоко, а також сухий обрат без надлишкового жиру.

поширені хвороби

Епідемії створюють велику небезпеку при розведенні риби. Необхідно здійснювати постійний контроль над здоров'ям з періодичністю в 10 днів. Можливі захворювання для прісноводної риби:

Види для розведення

Для бізнесу в цій сфері необхідно визначитися з тим, який вид риби краще і вигідніше. Більшість рибоводів віддають перевагу форелі і коропа - попит на цей вид дуже великий. Вирощування коропа є найменш витратним і клопіткою справою. Короп на відміну від форелі, вимагає менших вкладень.

короп

Риба невимоглива до змісту, а за рахунок швидкого зростання (близько 2 кг за дворічний період набору маси (є можливість швидкої реалізації Риба невимоглива до змісту, а за рахунок швидкого зростання (близько 2 кг за дворічний період набору маси (є можливість швидкої реалізації. У віці 25 років може набрати масу 25 кг. Його м'ясо дуже цінне - м'ясисте і соковите. Плодоносність становить 1 500 000 ікринок .

Для розведення коропа переважно використовуються ставки, але також допускається вирощування в штучних басейнах і ємностях невеликих розмірів. Для розведення коропа в штучних водоймах підійдуть такі підвиди: український, лінійний, голий, дзеркальний і чешуйного. Короп може спокійно співіснувати з такими видами риби: лин, товстолобик і білий амур. Також допускається спільне розведення коропа з хижаками: щука, сом і судак.

Для вирощування коропа найбільш вигідна система - інтенсивна. Кістяк такого способу розведення становить комбікорм, але з великим білковим вмістом, приблизно 40%. Також важливим елементом при розведенні є проточна вода. На гектар води продуктивність складає близько 20-ї тонн. Для інтенсивної системи можна використовувати величезну площу землі - це перевага. Поширення епідемії і складність контролю - це недолік.

Для мінімальних вкладень і низького капіталу призначається інтенсивний спосіб вирощування коропа в садках. Спорудження конструкцій не становить особливих труднощів. Плодючість на високому рівні, але є недолік - висока забрудненість і хвороби. Для недопущення таких неприємностей використовується екосистема для захисту води.

карась

М'ясо карася трохи поступається м'ясними якостями коропа. У природі існує 2 види: золотий і срібний карась. Другий варіант зважаючи на свій швидкого зростання переважно для розведення. Риба менш схильна до захворювань, а також не вибаглива до середовища проживання.

Карасі-сеголетки випускаються в ставок з такими параметрами: 5 * 6 * 1,2 Карасі-сеголетки випускаються в ставок з такими параметрами: 5 * 6 * 1,2. Для цього обсягу води запускається приблизно 20 штук. Карасін корм буває різноманітним: каша, комбікорм, распаренное зерно і навіть горох. Рекомендується годувати рибу регулярно, приблизно 2 рази на день в однаковий час. Зазвичай риби з'їдають їжу за півгодини. Відходи слід усувати. До приходу весни сеголетки набирають середня вага 250 грам. Для продовження зимового утримання необхідно перемістити рибу в іншу водойму і забезпечувати кисень за допомогою генератора.

Вода не повинна промерзати на товщину 70 см. Після нересту через тиждень виклевивается мальок, після цього температура води влітку повинна бути не менше +20. Утримувати мальків в нерестовий водоймі потрібно 21 день. Для швидкого росту застосовуються добавки, наприклад, на 1 кв. км: 20 кг суперфосфату, 100 кг торфу, 300 кг перегною, 20 кг гашеного вапна і 2 десятка відер гноївки.

Окупність сезонного бізнесу і реалізація

Рибництво в штучних водоймах вважається сезонним бізнесом. На зиму в водоймі виготовляються отвори для надходження кисню. На осінній і зимовий сезон рекомендується виконати розрахунок кількості риби на кубометр ставка. Продаж риби здійснюється в осінній період.

Реалізувати рибу досить просто. Практично в кожному місті є спеціалізовані магазини, гіпермаркети. Продати товар можна через інтернет в місцевих міських групах. Для точного розрахунку прибутку і витрат необхідно скласти бізнес-план. Орієнтовна схема витратного плану:

  • харчування - 7000 р .;
  • закупівля молодняка - 10 500 р .;
  • заробітна плата на можливий наймання робочої сили - 30 000 р .;
  • інші витрати - 20 000 р.

Підсумок - 67 500 рублів. Загальний прибуток складе 100 000 р., А чистий - 32 000 р.

, А чистий - 32 000 р

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама