Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети вирощування перцю у відкритому грунті

  1. Які особливості культури потрібно враховувати при вирощуванні перцю?
  2. Якою має бути грунт для перцю?
  3. Підготовка розсади перцю і необхідний догляд за нею
  4. Як правильно садити перець, основні нюанси
  5. Схема посадки перцю в грунт
  6. У чому полягає турбота про культуру?

Перець - це одна з овочевих культур, в яких міститься дуже багато корисних вітамінів

Перець - це одна з овочевих культур, в яких міститься дуже багато корисних вітамінів.

Культура відноситься до роду пасльонових. У наших умовах зростання перець є однорічним рослиною.

Агротехнічні заходи за перцем трохи простіше, ніж за томатами, так як його не треба пасинкувати.

Рослину вирощують для різних кулінарних цілей і не тільки.

Процес вирощування цієї культури це дуже творчий процес. І займатися цією справою потрібно тільки під час, коли у вас чудовий настрій. І при такому настрої ви отримаєте не тільки хорошу розсаду, а й високий урожай.

Ця стаття розповість вам про всі моменти обробітку культури.

Які особливості культури потрібно враховувати при вирощуванні перцю?

Існують біологічні та морфологічні характеристики перцю, які необхідно знати. Про них ми розповімо нижче.

Що відноситься до морфологічними характеристиками:

  • Потужність і товщина куща рослини. Залежно від сорту висота і товщина рослини буває різна.
  • Форма листя і їх довжина.
  • Розмірність плодів і їх розташування на кущі. А також їх забарвлення в різні періоди дозрівання.
  • Товщина стінок перцю.
  • Коренева система культури.

Якими є біологічні особливості:

  • Необхідно враховувати температуру, в якій буде рости культура.
  • Друге, що потрібно знати це оптимальна вологість, в якій потребує перець.
  • Зазвичай перець вирощують без застосування наступних заходів: прищіпка і пасинкування. Але бувають і виключення, також прищіпка може підвищити врожайність культури.
  • Необхідно звернути увагу на освітленість місця сонячними променями для посадки культури.
  • Важливим фактором є грунту, на яких буде висаджуватися перець. Культура не переносить кислих грунтів.

Якою має бути грунт для перцю?

Грунт під посадку перцю повинна бути як родючої, так і вологою.

Всі нюанси різних грунтів:

  • Для поліпшення родючості суглинистой грунту, в неї додають перепріли тирса (в кількості одне відро на один метр квадратний), гній (в кількості - одне відро) або торф (в кількості два відра).
  • Для поліпшення родючості глинистого грунту, в неї вносять два інгредієнта це крупний пісок і перепріли тирса (кожного з них по одному відру).
  • При переважанні торф'яних грунтів додається дерновий ґрунт і перегній (в кількості одне відро на метр квадратний).
  • При піщаних ґрунтах для поліпшення їх родючості додають торф'яну або глинистий грунт, два відра перегною і одне відро тирси.

Для підготовки грунту під посадку перцю, в неї вносять добрива. На один метр квадратний потрібно внести: один стакан деревної золи; суперфосфат; одна столова ложка сульфату калію і одна чайна ложка сечовини.

Після додавання всіх компонентів грунт необхідно перекопати, при цьому роблячи грядки заввишки тридцять сантиметрів. Далі вирівняна поверхня землі поливається розчином з води і коров'яку (в кількості півлітра на одне відро води) або розчин з гумату натрію (з розрахунку одна столова ложка на одне відро води).

На один квадратний метр землі витрачається близько чотирьох літрів розчину. Після проведених заходів грунт готова до посадки перцю.

Існують наступні сорти перцю: солодкий і гострий. До солодких сортів відносяться: «Гладіатор», «Лицедей», «Вікторія», «Єрмак», «Зазнайка» і безліч інших. До гострих сортів відносяться: «Чилі», «Український гіркий», «В'єтнамський букет» та інші.

Підготовка розсади перцю і необхідний догляд за нею

Підготовка розсади перцю і необхідний догляд за нею

Розсада перцю дуже любить органічні добрива. Проводити підгодівлю такими добривами можна через кожні десять днів.

Розпікувати розсада любить підживлення позакореневе. Для цього підходить добриво Кемира Комбі, в ньому міститься дуже багато мікроелементів. Розведеним розчином добрива потрібно обприскувати листочки рослини і зверху і знизу. Проводити цей захід потрібно рано вранці, до появи сонячних променів.

Позакореневе підживлення рослини потрібно чергувати з поливами культури.

При появі на листочках жовтуватого кольору, це свідчить про нестачу азоту.

Потрібно не забувати поливати культуру і стежити за тим, щоб не було перезволоження або осушення грунту. Рідкісні поливи призводять обпадання листя і в'янення рослини. А надмірні поливи призводять до поганої роботи кореневої системи рослини.

Як правильно садити перець, основні нюанси

Перед посадкою необхідно спочатку загартувати культуру, робиться це за чотирнадцять днів до висадки перцю в грунт. Починається гарт з плюсової температури 15 градусів, і дуже повільно знижувати її, але не менше ніж до + 11 ° С.

Посадку перцю найкраще проводити у вечірній час доби. Необхідно дотримуватися відстань між рядами близько 65 см і між саджанцями 40 см. А також можна використовувати спосіб квадратно-гніздовий (60х60 см або 70х70 см) і в одну лунку садити по два або три рослини.

Для підтримки рослини від поломов необхідно при посадці встановити кілочки (в період зростання кілочки краще не встановлювати, так як можна нашкодити кореневій системі рослини) за які в подальшому кущ буде підв'язувати.

Перець після посадки дуже повільно приживається, щоб посприяти кращій циркуляції повітря в грунті, потрібно легенько рихлити ґрунт навколо перцю.

У перцю вегетаційний час складає в середньому трохи більше трьох місяців, тому насіння перцю починають готувати з січня місяця. Терміни посадки культури в основному залежать від того, як рослина буде приживатися в відкритому грунті. У теплих районах посадку насіння перцю проводять до середини березня, а для середньої смуги посадка проводиться в лютому місяці. А в грунт висаджують в кінці травня.

Схема посадки перцю в грунт

Схема посадки перцю в грунт

У третій декаді травня або початку липня вже в підготовлені грядки висаджують розсаду перцю.

Відстань між рядами повинна становити близько 60 см, а відстань між саджанцями 40 см.

А також можна використовувати квадратно-гніздовий спосіб (60х60 см або 70х70 см) і в одну лунку садити по два або три рослини.

Якщо ви висаджуєте кілька сортів перцю, то їх потрібно садити на максимально віддаленій відстані між ними, так як культури переопиляются.

У чому полягає турбота про культуру?

У боротьбі з різного роду хворобами і шкідниками (наприклад: біла гниль, чорна ніжка, колорадський жук, різні слимаки) можуть допомогти народні засоби.

Багато культур, які ростуть поруч, також можуть подбати про своїх сусідніх зростаючих культурах, а також захистити їх від різних хвороб і шкідників.

Також можна кожні чотирнадцять днів поливати рослину різними розчинами в профілактичних цілях.

Турбота про культуру полягає в правильних зволоження грунту, підв'язування рослини, прополювання і підгодівлі рослини.

Полив перцю у відкритому грунті дуже важливий для культури. Земля повинна бути постійно вологою. Якщо ґрунт сухий, то рослина може погано розвиватися. Якщо йдуть невеликі атмосферні посадки то полив культури потрібно зменшити, а якщо опади постійні, то полив взагалі варто припинити.

Оптимальний час доби для поливу є ранок, якщо ніч була холодна, а якщо ніч була тепла, то поливати можна і вдень і ввечері. Вода при цьому використовується не холодна, а тепла.

Важкі грунту зволожують в кількості півлітра на кущ, а легкі грунту поливають з розрахунку літр на кущ. Полив краще проводити в розпушений грунт в один день з одного боку, а в інший день з іншого боку. Такий спосіб поливу не дає утворитися навколо рослини щільної кори.

Підживлення культури проводять в три етапи:

Підживлення культури проводять в три етапи:

  • Перший етап проводиться після 15 днів посадки культури в грунт. Для цього готують розчин з двох ложок карбаміду і суперфосфату і розбавляють все це на десять літрів води. І потім під кожну культуру вливають по літру такого розчину.
  • Другий етап підгодовування проводиться в період цвітіння культури. Для цього беруть по чайній ложці карбаміду, сульфату калію і дві столові ложки суперфосфату і розбавляють з 10 літрами води. Поливають такою ж кількістю, як і в першому випадку.
  • Третій етап проводять в період появи перших плодів. Для цього беруть такі компоненти: дві чайні ложки калійної солі і дві чайні ложки суперфосфату і розбавляють з 10 літрами води. Поливають, як і в ті два етапи.

Розпушування грунту під культурою потрібно виконувати з максимальною обережністю. Коріння культури розташовані дуже близько до поверхні, тому потрібно стежити за глибиною розпушування.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

104 рази вже
допомогла


Які особливості культури потрібно враховувати при вирощуванні перцю?
Якою має бути грунт для перцю?
Які особливості культури потрібно враховувати при вирощуванні перцю?
Якою має бути грунт для перцю?
У чому полягає турбота про культуру?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама