Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія вирощування баклажанів (догляд)

  1. Агротехніка вирощування баклажанів Баклажан - рослина досить вимогливе до умов утримання. Технологія...
  2. розмітка грядки
  3. Догляд за баклажанами

Агротехніка вирощування баклажанів

Баклажан - рослина досить вимогливе до умов утримання. Технологія вирощування баклажанів в багатьох моментах схожа з технікою вирощування томатів і перцю .

Добрими попередниками для баклажанів є різні коренеплоди, баштанні культури , огірки , капуста , цибуля . А ось до небажаних відносяться пасльонові: картопля , перець , помідори .

Початкова підготовка грунту для вирощування баклажанів проводиться восени. Глибина перекопування - повний штик лопати. Чим більше буде поверхню перекопати і тому горбистої землі, тим більша кількість вологи земля вбере в процесі танення снігу. Якщо грунт кислий - потрібно вапнування. Краще баклажани ростуть на легких добре структурованих грунтах.

Навесні, коли грунт злегка підсохла, але все ще наситила вологою, її «закривають» - розрівнюють за допомогою граблів. Після прогрівання грунту сонцем можливий ріст бур'янів - їх потрібно буде видалити.

При використанні органічних добрив кількість мінеральних слід зменшити. Ефективним є застосування перегною (5-8 кг на 1 м²). Що стосується підгодівлі, то баклажани найбільш вимогливі до фосфору і калію, а на етапах активного росту - до азоту.

Баклажани особливо потребують сонце і вологи. В умовах затінення і посушливої ​​погоди вони загальмовують своє зростання, плоди стають дрібними, врожайність падає. Висока температура переноситься баклажанами легше, порівняно з іншими культурами, але найбільш сприятливі умови для них - + 25-28 ° С.

Період визрівання плодів (від появи сходів до моменту технічної стиглості) досить довгий, і коливається від 80 до 140 днів, тому рекомендується вирощувати баклажани саме розсадним методом.

Вирощування розсади баклажанів

Баклажани важко переносять пікіровку, тому розсаду краще відразу вирощувати в окремих горщиках. Якщо все-таки розсаду доводиться пікірувати, то це потрібно робити з особливою обережністю, щоб не пошкодити кореневу систему.
Тривалість вирощування розсади баклажанів становить 40-45 днів, а у варіанті з пікіровкою цей термін збільшується до 50-60 днів. Від 10 днів до двох тижнів потрібно насінню, щоб з'явилися сходи.

Температурний режим: до появи сходів - + 22-26 ° С, після + 13-16 ° С протягом 5-6 днів (щоб зміцнилися коріння, а рослина не витягалося), а потім + 20-25 ° С, аж до пересадки в грунт.
За кілька днів до висадки розсади в грунт рекомендується провести загартовування: 2-3 дні поспіль рослини витримують на вулиці протягом 10-20 хвилин (2-3 рази на день).

розмітка грядки

Відстань між рядами - 45-50 см, самі рослини - 25-30 см одна від одної. Лунки ретельно поливаються (2-3 літри води на кожну), потім в них переноситься розсада, а зверху засипається сухою землею.

Догляд за баклажанами

Свежевисаженную розсаду слід поливати кожні 2-3 дні. Вода для поливу повинна бути теплою. Хороший ефект дає мульчування тирсою, соломою або перегноєм. Баклажани мають досить потужну кореневу систему, завдяки цьому вони непогано переносять високу температуру. Однак, коріння знаходяться досить неглибоко, і це слід враховувати при прополюванні та розпушенні грунту. Баклажани бажано підгортати.

У міру зростання і збільшення стебла баклажанів до висоти 30 см і більше, стебло можна підв'язувати. Зайві пагони і листя бажано видаляти (залишаючи не більше 3-5 пагонів). У цьому плані більш зручні для вирощування сорти - низькорослі і гібриди.

У період активного росту зеленої маси баклажанів краще підгодовувати азотистими добривами, а в фазі цвітіння і визрівання плодів більше підходять калійні і фосфорні.

У холодну погоду полив і підгодівлю слід зменшити, інакше може виникнути загнивання коренів.

При зборі плодів треба враховувати такі фактори:

  1. Дозрілі баклажани мають чорно-фіолетовий колір і блискучу поверхню. Якщо перетримати їх, то вони стають непридатними для їжі - в них накопичується отруйна речовина соланін, а м'якоть плодів стає грубою і жорсткою.
  2. Плоди потрібно зрізати, а не зривати.
  3. Рослина має гострі шипи, потрібно зрізати плоди акуратно.
  4. Сирі баклажани вживати в їжу не можна.

Відео про особливості вирощування баклажанів, розсади, хвороби і шкідники

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама