Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Теплиця з огірками: бізнес план по вирощуванню огірків взимку

  1. вибір конструкції
  2. Насіння і розсада
  3. Добриво і захист
  4. збут продукції

Вирощування овочів може стати досить прибутковим бізнесом, якщо його правильно організувати. Звичайно, для його організації буде потрібно солідне вкладення грошей, але куди важливіше володіти цінною інформацією. - це один з можливих варіантів бізнесу, який дозволить отримати непоганий прибуток.

Що повинно входити в бізнес-план по організації промислової теплиці, в якій овочі можна вирощувати цілий рік? По-перше, це оренда землі. Вам буде потрібно багато місця для отримання дійсно великого врожаю, а тільки він здатний принести справжню прибуток.

. Промислові її варіанти коштують набагато дорожче, адже там використовуються якісні матеріали з металу і полкарбонат, а масштаби самої споруди для щорічного виробництва інші. Мінімальна вартість починається від 500 тис. Рублів, але в дані витрати не включено обладнання, яке дозволить вирощувати овочі круглий рік. Але ж потрібно організувати опалення, освітлення, автоматичний полив, системи вентиляції, які будуть функціонувати щорічно.

По-третє, в бізнес-план включають і сам посадковий матеріал разом з різними добривами, без яких важко отримати великий урожай.

По-третє, в бізнес-план включають і сам посадковий матеріал разом з різними добривами, без яких важко отримати великий урожай

По-четверте, важливо продумати ланцюжок збуту продукції. Абсолютно всі фермери здивовані цією проблемою. Бувалі бізнесмен говорять про те, що виростити овочі в теплиці нескладно. Куди складніше вчасно збути товар за адекватною ціною, щоб не тільки закрити собівартість виробництва, а й отримати прибуток.

Чому в якості овочів для вирощування цілий рік варто вибирати огірки? Тому що це невибагливі рослини, які без особливих проблем будуть приносити урожай, і тому що це досить затребувані овочі на російському ринку. Але, як і кожна рослина, огірки мають свої особливості культивації, про які потрібно знати. Якщо ви не агротехнік, то в бізнес-план слід включити і заробітну плату фахівцям в галузі сільського господарства, які дозволять підвищити врожайність і домогтися високої рентабельності теплиць. Ніколи не варто економити на знаннях. Насправді, слід грамотно продумати, який персонал вам знадобиться для вирощування овочів. Якщо площа вашої теплиці буде приблизно один гектар, то впоратися з культивацією огірків зможуть п'ять чоловік, в числі яких будуть агротехнік, керуючий і різноробочі.

вибір конструкції

Збірка парника для вирощування овочів круглий рік - це не найскладніше. Більшість промислових конструкцій має просту інструкцію з монтажу. Достатньо всього лише придбати такий парник і оплатити роботу складальників. Але важливо спочатку вибрати теплицю правильно.

В даний час на ринку представлено безліч варіантів, але деякі з них користуються особливим попитом для вирощування огірків.

Наприклад, теплиця «Фермер». Це арочна або двосхилий конструкція з полікарбонату і оцинкованого профілю, представлена ​​в різних модифікаціях. Посилена конструкція з подвійними дугами застосовується в регіонах, в яких завдяки поривам вітру і снігу на парник виявляється додаткове навантаження.

Посилена конструкція з подвійними дугами застосовується в регіонах, в яких завдяки поривам вітру і снігу на парник виявляється додаткове навантаження

Теплиця «Новатор-преміум» також вважається хорошою конструкцією для вирощування огірків круглий рік. Це двосхилий парник з полікарбонату, який дозволяє вирощувати овочі круглий рік і на підвісних стелажах. До речі, для підвищення рентабельності бізнесу культивацію овочів можна поєднати з вирощуванням зелені , Яка невибаглива, але не менш затребувана на російському ринку. Дана теплиця має не тільки гарну світлопропускну здатність, але і захищає овочі від шкідливого ультрафіолету.

. .

Дуже важливо, щоб конструкція була не тільки місткою, але і мала тамбур. Таке додаткове місце дозволить організувати найпростіші системи опалення без залучення корисної площі.

Таке додаткове місце дозволить організувати найпростіші системи опалення без залучення корисної площі

Які системи знадобляться додатково, щоб організувати тепличний бізнес? Огірки - це овочі, які дуже люблять тепло і вологу. Тому саме на системи, здатні створити такий мікроклімат всередині, потрібно звертати увагу перш за все. Температура в теплиці цілий рік повинна підтримуватися на рівні 20 градусів, не менше. Що стосується необхідності в світлі, то огіркам потрібно 11 світлих годин.

Опалення організувати досить просто, якщо є можливість підвести до конструкції комунікації. Але багато фермерів створюють на її території міні-ТЕЦ, яка і забезпечує парник електрикою, і виробляє тепло.

Російські зими і осінній період відрізняються недоліком світла, тому важливо оснастити парники системами досвічування. Знадобиться організувати і систему зашторювання, яка дозволить зменшити прогрів повітря в особливо спекотні літні дні.

Як відомо, система крапельного поливу є сучасним і економічним варіантом зрошення рослин. В теплиці для цілорічного вирощування овочів вона просто необхідна.

Насіння і розсада

Фахівці радять звертатися увага на насіння овочів російських компаній, які виведені в умовах певного клімату. Але існують і зарубіжні компанії, які реалізують посадковий матеріал, виведений селекціонерами з урахуванням особливих кліматичних умов. Однак слід мати на увазі, що вартість закордонних насіння набагато вище. Купуючи насіння гібридів, фермери змушені купувати щороку не тільки посадковий матеріал, а й засоби захисту і добрива. Зазвичай вони йдуть в комплексі.

У будь-якому випадку, для тепличного господарства ідеально підійдуть партенокарпические сорти, тобто огірки, які плодоносять без запилення.

Фахівці рекомендують звернути увагу на такі сорти огірків для вирощування круглий рік як «Аннушка», «Динаміт», «Ємеля», «Геркулес», «Гуннар». Що важливо при веденні тепличного бізнесу? Щоб урожай був не тільки представницьким, а й мав довгий термін зберігання, успішно переносив транспортування. Для вирощування огірків вибирайте сорти, які плодоносять часто і мають стійкість до основних захворювань культури. Важливо, щоб вони відрізнялися і хорошим смаком.

Деякі фермери обирають китайські сорти овочів, що цілком логічно. Адже більшість реалізованого в магазинах товару китайського виробництва. Такі овочі виростають досить великих розмірів, але і псуються вони швидше. .

В умовах теплиці огірки слід вирощувати за допомогою вертикального методу з організацією шпалер. Так ви зможете помістити більшу кількість овочів на меншій площі. В середньому, на гектар припадатиме близько 22 тисяч кущів.

В середньому, на гектар припадатиме близько 22 тисяч кущів

Добриво і захист

Жодна рослина, культивується на продаж, не може обійтися без додаткової підгодівлі. Для щорічного вирощування огірків зазвичай застосовують перегній, сульфат калію, курячий послід. Важливо враховувати, що для культивації великої кількості овочів потрібно і великий обсяг добрив. . Для підживлення рослин в теплицях часто потрібно автоматизація даного процесу.

. Наприклад, зараз популярно вирощування рослин на кокосових матах. Даним субстратом замінюють грунт. В таких умовах рослини розвивають потужну систему коренів. Однак така технологія підходить для малооб'ємного тепличного господарства.

Крім насіння і добрив рослинам потрібно захисту від шкідників і хвороб, які можуть з'явитися навіть в самій якісної і відрегульованим теплиці з хорошим мікрокліматом. .

Крім насіння і добрив рослинам потрібно захисту від шкідників і хвороб, які можуть з'явитися навіть в самій якісної і відрегульованим теплиці з хорошим мікрокліматом

збут продукції

? За найскромнішими підрахунками, 35 тонн, якщо площа теплиці - близько 500 квадратних метрів. . Тому питання реалізації товару повинен стояти у вас на першому місці задовго до того, як буде побудована теплиця. ? Свої пропозиції щодо продажу потрібно сформувати для оптових баз, овочевих ринків, мережі магазинів. Важливо налагодити відносини і з посередниками, а також продавати овочі безпосередньо з місця виробництва.

Важливо, щоб варіантів збуту було кілька. Саме многоваріатівность схема реалізації дозволить продавати товар стабільно і не замислюватися про те, куди збути урожай, щоб він не зіпсувався.

Багато починаючі фермери задаються питанням: яка рентабельність огіркового бізнесу? В середньому, це 60%. Це не так багато, як у випадках з вирощуванням полуниці , Де рентабельність доходить до 100%, але огірки - це товар, який купують набагато частіше.

В середньому, щоб організувати бізнес з нуля на території 500 квадратних метрів, вам буде потрібно близько 1.5-2 мільйонів рублів. Річна ж прибуток складе трохи більше двох мільйонів, а це значить, що покрити всі витрати можна через рік.

- це дуже просте заняття. Адже цей овоч потребують створення особливих кліматичних умов всередині конструкції. Він любить тепло і вологість. Але в разі організації агропромислового бізнесу орієнтуватися потрібно, перш за все, на попит, який на огірки в Росії великий круглий рік.

Що повинно входити в бізнес-план по організації промислової теплиці, в якій овочі можна вирощувати цілий рік?
Чому в якості овочів для вирощування цілий рік варто вибирати огірки?
Які системи знадобляться додатково, щоб організувати тепличний бізнес?
Що важливо при веденні тепличного бізнесу?
Багато починаючі фермери задаються питанням: яка рентабельність огіркового бізнесу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама