Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В Іспанії різко набирає популярність вирощування марихуани в домашніх умовах

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

За даними Генеральної прокуратури Іспанії, в 2016 році кількість вилученої у жителів країни марихуани збільшилася на третину в порівнянні з попереднім роком. Як стверджують представники спеціального підрозділу Національної поліції по боротьбі з наркотрафіком і поширенням психотропних речовин, це багато в чому викликане зростанням популярності вирощування канабісу в домашніх умовах або закритих приміщеннях так званим методом indoor.

Незважаючи на те що такий метод вимагає значних фінансових витрат на освітлення, вентиляцію та водопостачання, число коноплярів - як любителів, так і професіоналів - продовжує зростати. Це можуть бути і неповнолітні, що приховують свої плантації від батьків (і то аж ніяк не завжди), і дорослі у віці 40-60 років, які часто наймають «обслуговуючий персонал». В іншому випадку є ризик залишитися без врожаю, як це сталося з однією сім'єю з Мадрида: за час їх відсутності одна частина рослин замерзла, а іншу з'їли кролики та інші тварини.

Найбільше готової продукції було конфісковано в таких регіонах як Кадіс / Альхесірас (40%), Малага (14%), Альмерія (12%), Мурсія (11%) і Мадрид (3%), хоча «партизанським» вирощуванням в парниках, підвалах, підсобних приміщеннях і терасах (в тому числі і з застосуванням гідропоніки ) Можна займатися круглий рік на всій території країни - особливо в сільській місцевості, де сусіди і випадкові перехожі не відчують сильний специфічний запах і не почують шум вентиляторів.

Згідно з останньою інформацією іспанського Міністерства охорони здоров'я, час від часу марихуану вживають 7% населення, а більше 2% роблять це щодня. Попит породжує пропозицію, і все більше жителів Іспанії вирішують зайнятися цим бізнесом, який навіть на «любительському» рівні може принести додатковий дохід в розмірі від € 3000 до € 5000 в місяць. До того ж при продажу «в роздріб» ймовірність виявитися залученими до кримінальної відповідальності вельми невелика, так як при наявності разової дози завжди можна послатися на те, що вона призначена для особистого вживання.

СА

Посилання по темі:

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама