Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вигонка лука на перо: сорти і способи вирощування у відкритому грунті, в тепличних і домашніх умовах

  1. поширені сорти
  2. Лук-слизун
  3. Галерея: цибуля на перо (25 фото)
  4. Порей, або перловий
  5. Шніт-цибуля
  6. Шалот, види і характеристики
  7. Багатоярусний, або єгипетський
  8. Ведмежий, або черемша
  9. Посадка цибулі на перо
  10. способи вирощування
  11. тактика догляду
  12. Технологія вигонки в теплиці взимку
  13. Вирощування з насіння

Цибулеві культури - це трав'янисті рослини. Цибулевий рід налічує безліч видів і сортів як декоративних, так і їстівних. Лук - це джерело вітамінів і цей овоч широко застосовується в народній медицині.

Вирощувати цибулю на перо нескладно, якщо дотримуватися певну технологію і робити це з душею Вирощувати цибулю на перо нескладно, якщо дотримуватися певну технологію і робити це з душею. Сьогодні застосовуються різноманітні способи для отримання врожаю великих головок і зелених пір'я.

Вирощувати цибулю можна в теплицях, на відкритих грядках і навіть в квартирі на підвіконні, що дозволяє отримувати корисні овочі і зелень протягом усього року.

поширені сорти

В їжу застосовуються як наземні, так і підземні частини рослини, тобто і зелені пір'я, і ​​цибулинні головки В їжу застосовуються як наземні, так і підземні частини рослини, тобто і зелені пір'я, і ​​цибулинні головки.

Перо часто використовують для прикраси блюд. І багато хто задається питанням, як виростити цибулю на перо. Сьогодні можна купити різні сорти рослини для вигонки на зелень.

І перш ніж вирощувати цибулю на перо, слід розібратися, який з них підходить для цього краще.

Лук-слизун

Займає одне з перших місць за смаковими якостями Займає одне з перших місць за смаковими якостями. У смаку легка нотка часникового присмаку, що робить сорт особливо пікантним. У такій зелені відзначено високий вміст елементів заліза і вітаміну С. У зеленому листі присутній слизовий сік.

Вирощують цибулю-слизун в будь-який час року як в домашніх, так і в тепличних умовах. У відкритому грунті цибуля розвивається до початку морозів, а після зростання припиняється. Але літні праці можна зберегти, просто пересадивши цибулини в вазони і перемістивши в тепле місце.

Галерея: цибуля на перо (25 фото)

«Батун», сорти і гідності

Відрізняється добре розвиненою зеленою масою, яка представлена трубчастої листям, що досягає метрової висоти Відрізняється добре розвиненою зеленою масою, яка представлена трубчастої листям, що досягає метрової висоти. Цей сорт може рости на одному місці протягом декількох років. Батун представлений декількома сортами:

  • Уральський сімейний - відрізняється високою зимостійкістю, зелень можна зрізати через 25-30 днів з моменту відростання зеленої маси. Висота пера становить 40-55 см. Ніжна зелень півострів на смак. Сорт високоврожайний і розмножується за допомогою розподілу кореневища;
  • Сергій - ранньостиглий сорт з хорошими показниками зимостійкості. Перо пряме, зелене з сірим нальотом, висотою понад півметра;
  • Семирічка - відноситься до середньостиглих сортів з гарною врожайністю. Вирощується для особистого споживання і в промислових масштабах;
  • Травневий - має середньопізні строки дозрівання, гарні смакові показники і високу врожайність.

Насіння цибулі-батун дуже дрібні, і при посіві посадки виходять загущених, тому їх потрібно проріджувати. Зелень готова до зрізу в середині літа, а восени перо зрізати не варто. У наступному році зелень починають зрізати через 23-26 днів після відростання пір'я, наступний зріз проводять через півтора-два місяці.

Лук Вулкан - один із сортів цибулі-батун, який підходить для вигонки в городі. Він дає перо насиченого смарагдового кольору з легким восковим нальотом. Щільна зелені не грубіє і не жовтіє, має легкий гоструватим смаком. Сорт не здатний утворювати цибулини, посухостійкий і має імунітет до пероноспорозу. А завдяки невибагливості може культивуватися повсюдно.

Порей, або перловий

Порей, або перловий

Сорт цінується за наявність білих стебел з підвищеним вітамінним складом і слідкувати-гострим присмаком.

Не вимагає особливого догляду, а зелень можна знімати кілька разів за сезон.

Шніт-цибуля

Вирощують виключно для отримання зелені з маленькою білою цибулинкою Вирощують виключно для отримання зелені з маленькою білою цибулинкою.

Перші пір'я показуються після сходу снігового покриву, відрізняється ніжним м'яким смаком.

Лук-шніт представлений декількома сортами:

  • Богемія - зростає на одному місці близько п'яти років. Першу зрізання проводять через 20 днів від початку відростання пера;
  • Чемал - відрізняється гострим смаком, підходить для масової зрізання. Повністю знімається по весні;
  • Медонос - середньостиглий сорт з півострів смаком.

У перший рік після посіву цибулю-шніт потрібно регулярно прополювати.

Шалот, види і характеристики

Підземна частина рослини представлена ​​безліччю дрібних зрощених цибулинок, які виступають посадковим матеріалом на наступний рік Підземна частина рослини представлена ​​безліччю дрібних зрощених цибулинок, які виступають посадковим матеріалом на наступний рік.

Часто використовується для вигонки пера протягом двох років. Зелень можна знімати тільки один раз в сезон.

Представлений декількома сортами:

  • Андрійком - із середніми термінами дозрівання і півострів смаком;
  • Афон - середньостиглий і високоврожайний сорт.

Багатоярусний, або єгипетський

Самий невибагливий, здатний рости в будь-яких умовах Самий невибагливий, здатний рости в будь-яких умовах.

Стійко переносить зимові холоди, які не вимерзає і продовжує радувати густою зеленню.

Перо зростає швидко.

Ведмежий, або черемша

Зовнішній вигляд листя, а також смак і запах нагадують часникові пір'я Зовнішній вигляд листя, а також смак і запах нагадують часникові пір'я. У їжу йде тільки молода зелень.

Всі сорти цибулі, які використовуються для вигонки на перо, частіше вирощують у відкритому грунті. У тепличних умовах зелень виганяють з певних сортів ріпчастої цибулі: Стригуновский, Ростовського, Арзамаського, мстерской, Союзу, Бессоновскій.

З одного головки можна зрізати перо до 4-5 разів, після чого висаджують наступну партію.

Посадка цибулі на перо

перед   посадкою лука на зелень   насіннєвий матеріал слід правильно підготувати перед посадкою лука на зелень насіннєвий матеріал слід правильно підготувати. Використовувати з цією метою можна насіння або цибулю-севок.

  1. Сортують і відбраковують пошкоджені. Показником якості гарною цибулини служать: щільність, відсутність гнилі і глянсова лушпиння. Оптимальний розмір цибулин від 25 до 40 мм.
  2. Зрізають верхню частину цибулини на одну чверть. Роблять це для забезпечення доступу кисню до нирок і для прискорення відростання пір'я. Якщо зелень вже проклюнулась, то обрізати верхівку не потрібно. Також для прискорення проростання посадковий матеріал можна помістити в теплу воду на 12 годин.
  3. Грунт готують пухкий, додаючи в перегній вермикуліт, і знезаражують марганцевих розчином.
  4. Грунтосуміш засипають в контейнер товщиною 10 см.

Використання насіння економить бюджет, але збір врожаю відтягнеться. Куплені або зібрані насіння витримують в марганцевому розчині, після чого замочують для набухання і стимуляції росту.

Швидкість вигонки пера коливається в межах 2-3 тижні. У домашніх і тепличних умовах цибулини висаджують з середини осені до середини весни. на грядки в городі вигонку проводять з весни по осінь.

способи вирощування

Для отримання багатого врожаю краще брати многозачатковие сорти Для отримання багатого врожаю краще брати многозачатковие сорти.

Після підготовки посадкового матеріалу його можна висаджувати.

Сьогодні існує кілька способів вирощування цибулі на перо.

  • На гідропоніці. Цей спосіб дозволяє отримувати зелено протягом усього року. Як посадковий матеріал беруть осінні цибулини. Гідропонікою називають спеціальні мати, які перед посадкою удобрюються або просочуються. Лук розміщують з мінімальним інтервалом. Мати розміщують в кілька ярусів. Їх роблять висувними для полегшення зняття зелені. Перші півтора тижні гідропоніку поміщають в темряву для кращого розвитку кореневої системи, після чого переміщають на добре освітлене місце. Оптимальною температурою для вигонки пера таким способом є 24-27 градусів. Також необхідно проводити регулярний полив, щоб мати не висихала.

Аеропонная система

Це нове досягнення в агротехніці Це нове досягнення в агротехніці. Таким способом виганяють не тільки зелень, а й вирощують овочеві культури. Перевагою методу є відсутність бруду і пилу, що мінімізує ризики зараження овочів хворобами і шкідниками.

Метод аеропоніки складається в двох принципах:

  • кореневу систему потрібно постійно зволожувати;
  • хороша аерація коріння, за рахунок їх підвішування в спеціальних контейнерах.

Установка призначена для вирощування великих обсягів цибулі, і її можна зібрати в домашніх умовах. На аеропоніки розміщують вже пророслі цибулини, і перші сходи отримують через півтора тижні.

Зелень на тирсі Зелень на тирсі

Досить рідко застосовується фермерами. Перевагами такого способу є простота догляду. Готують рівну ділянку і захищають його. На дно встеляється плівка, на яку насипаються тирсу. Їх просочують і додають трохи золи і аміачної селітри. Цибулини просто засипаються в тирсу.

Для посіву насіння грядки вирівнюють і формують в них борозни. Між рядами слід залишити відстань не більше 45 см. Насіння сіють густо, а після появи листочків сходи проріджують, залишаючи між рослинами інтервал в 4-6 см.

Якщо посів насіння проводиться під зиму, то грунт слід замульчувати перегноєм або гноєм. Навесні мульчу знімають, а посіви накривають плівковим каркасом до настання стійкого тепла.

Вигонка в ящиках Вигонка в ящиках

Застосовується для вирощування зелені з цибулин і насіння. Ящики для лука стерилізують і добре просушують, після чого наповнюють грунтом на 5-10 см. Висаджені цибулини трохи притискують і поливають.

Перший час ящики слід витримати в темряві для кращого вкорінення, а після появи листочків - перемістити в добре освітлене місце. Коли перо виросте до п'яти сантиметрів, цибулю можна підгодувати мінеральним розчином, розчинивши у воді аміачну селітру, хлористий калій і суперфосфат.

Вирощування пір'яного лука в воді може бути застосовано для домашньої вигонки невеликих обсягів зелені. Ємності наповнюють водою і саджають в них цибулини так, щоб вони поринули в рідину тільки корінням. З одного головки можна зняти перо 2-3 рази, після чого її змінюють на свіжу.

тактика догляду

Луку слід приділяти достатньо уваги, щоб отримати рясний урожай Луку слід приділяти достатньо уваги, щоб отримати рясний урожай. Догляд нескладний і полягає в розпушуванні грунту, поливах і підгодівлі.

  1. Розпушування грунту. При підсиханні грунту після зрошення, на ній утворюється корочка, яка перешкоджає повітрообміну в кореневій системі. Для кращого доступу кисню корочку слід руйнувати, проводячи розпушування.
  2. Зрошення. Поливати культуру слід двічі на тиждень, а якщо грунт швидко підсихає, то частіше. Молоді цибулини потребують рясних поливах, а більш високі зволожувати потрібно рідше.
  3. Підживлення. Підгодовують цибулю розчинами добрив. Найбільш часто живильний розчин готують з сечовини або нітрофоски. Перше внесення добрив слід провести на початку зрізу зелені. Це прискорить відростання нових пір'я. Без добрив цибулю вироджується, і його листя стоншуються, тьмяніють і втрачають смакові якості.

Також при вирощуванні цибулі слід своєчасно очищати посадки від бур'яну, щоб вона не відбирала потрібні поживні речовини.

Технологія вигонки в теплиці взимку

Вирощування зеленої цибулі в теплицях здійснюють з середини осені до середини весни з насіння або цибулі-вибірки Вирощування зеленої цибулі в теплицях здійснюють з середини осені до середини весни з насіння або цибулі-вибірки. Посадковий матеріал можна відразу садити в грунт, але краще використовувати посадочні ящики. Посадку проводять мостовим способом.

Для отримання високих врожаїв потрібно дотримуватися певних правил при вирощуванні цибулі на перо в теплиці взимку. Температура повинна бути на рівні 19-22 градусів вдень і 15-17 градусів вночі.

Після посадки цибулі на перо в теплиці посіви або посадки уривають плівкою до появи першої зелені Після посадки цибулі на перо в теплиці посіви або посадки уривають плівкою до появи першої зелені.

Поливають цибулю регулярно теплою відстояною водою, регулярно проводять розпушування і прополку.

Також потрібно підгодовувати лушпиння культуру, застосовуючи азотсодержащие і калійні добрива.

У теплицях неприпустимо наявність протягів, через них рослини розвиваються слабо У теплицях неприпустимо наявність протягів, через них рослини розвиваються слабо. Потрібно забезпечити опалення. Для цього застосовують електричні або газові котли, труби від яких розводять по периметру теплиці.

У зимовий час слід подбати про збільшення тривалості світлового дня. Для цього застосовують штучне освітлення, встановлюючи лампи денного світла.

При дотриманні всіх умов першу зелень можна зрізати вже через півтора тижні після посадки і насолоджуватися зеленою цибулею протягом року.

При дотриманні всіх умов першу зелень можна зрізати вже через півтора тижні після посадки і насолоджуватися зеленою цибулею протягом року

Вирощування з насіння

Перед посівом насіннєвий матеріал і готують Перед посівом насіннєвий матеріал і готують. Посів проводять в середині літа.

Грунт на ділянці розпушують і формують канавки глибиною півтора сантиметра і інтервалом між рядами в 35 см.

Насіння густо сіють в борозни, а після сходів проріджують. До середини осені висота пір'я досягне 25-30 см, а на зиму посіви слід укрити торфом або соломою.

Для вирощування у відкритому грунті розсаду вирощують в ящиках з насіння вищеописаним способом Для вирощування у відкритому грунті розсаду вирощують в ящиках з насіння вищеописаним способом. Після появи трьох листочків молоді рослини можна пересаджувати на грядки.

Якщо дотримуватися правил агротехніки, то культура віддячить кількістю соковитої і корисною зелені. Процес вирощування цибулі на перо не відніме багато сил, але значно економить сімейний бюджет і дає гарантію якості вживаного продукту.

\

Ще варіант статей по темі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама