Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування баклажанів в домашніх умовах

  1. Вирощування розсади баклажанів
  2. Пересадка розсади у відкритий грунт
  3. Догляд за баклажанами
  4. Вирощування баклажанів в відкритому грунті
  5. Вирощування баклажанів в теплиці

З кожним роком все більш модним стає здоровий спосіб життя: фізкультура, правильний режим пиття і, звичайно ж, повноцінне збалансоване харчування, що включає достатню кількість свіжих фруктів і овочів, зокрема баклажанів, які цінуються в дієтології як прекрасний продукт для бажаючих схуднути. Крім того, баклажани містять цілий джерело необхідних для людського організму вітамінів і мікроелементів, цінність яких не зменшується в процесі приготування страви з даного овоча або його консервації.

Тож не дивно, що багато городники і великі фермерські господарства з радістю беруться за вирощування баклажанів: затребуваність цього продукту ні в кого не викликає сумнівів. В даному матеріалі поговоримо про те, як виростити баклажани.

Вирощування розсади баклажанів

Все починається з вибору насіння. Тут слід звернути увагу на такі нюанси:

  • на упаковці обов'язково повинні бути вказані термін розфасовки насіння і контактні дані виробника,
  • більшої врожайністю відрізняються сорти гібридів першого покоління - вони більш стійкі до різних захворювань

Безпосередньо перед висіванням насіння їх слід прогріти в духовій шафі протягом 4-7 хвилин при температурі до 600С. Ця процедура значно підвищить схожість розсади і наполовину знизить ризик захворювання майбутньої рослини.

Висівати насіння на розсаду потрібно в останніх числах лютого, так як у баклажанів досить довгий вегетаційний період

Перед висіванням насіння баклажанів доцільно удобрити грунт розчином, приготованим з однієї столової ложки суперфосфату, чайної ложки сечовини і сульфату калію на 10 літрів води.

Перед висіванням насіння баклажанів доцільно удобрити грунт розчином, приготованим з однієї столової ложки суперфосфату, чайної ложки сечовини і сульфату калію на 10 літрів води

розсада баклажанів

Баклажани - теплолюбна рослина. На вирощування їх розсади йде до двох місяців. При цьому сход насіння баклажанів відбувається протягом двох тижнів від моменту висівання. Під час проростання насіння температура повітря повинна дорівнювати 24-26 ° С, після їх проростання температуру потрібно знизити на 10 градусів, а через тиждень - підняти до вихідного рівня, тобто 24-26 ° С.

Пересадка розсади у відкритий грунт

Для того щоб не допустити в майбутньому пошкодження кореня розсади при пересадці у відкритий грунт, вирощуйте її в окремих контейнерах, що забезпечують можливість легко перемістити її в інший грунт без прямого фізичного впливу на корінь.

Ні в якому разі не допускайте попадання на розсаду прямих променів сонця. Загартовувати її потрібно поступово, залишаючи контейнери з розсадою на відкритому повітрі на все більший і більший відрізок часу - це допоможе рослині легко адаптуватися після висаджування у відкритий грунт, яке здійснюється після розвитку на розсаді семи листочків.

Догляд за баклажанами

Доглядати за баклажанами досить легко: знадобиться щотижнева поливання рослини і розпушування грунту на глибину до 10 сентиментів, а також видалення бур'яну. Перший раз підгодувати розсаду сечовиною потрібно через два тижні від дня її висаджування у відкритий грунт. Друге добриво має мати місце через три тижні з моменту внесення першого підживлення: з цією метою використовується розчин, приготований з 100 грамів сечовини і 150 грамів суперфосфату.

Також при вирощуванні баклажан доречним буде прощіпиваніе вторинних кольорів, зняття пелюсткової кільця з плоду (це істотно зменшує ймовірність зараження рослини сірою гниллю) і обрізка окремих листочків для забезпечення надходження світла до плодів.

Баклажани на грядці

Вирощування баклажанів в відкритому грунті

Перед тим як вирощувати баклажани, потрібно вибрати відповідну цієї мети грядку - добре освітлене, сонячне місце, захищене від поривів вітру. Ідеальним буде варіант наявності на обраному ділянці супіщаних або суглинистой грунту. Щоб збільшити родючість землі, восени збагатите її свіжим гноєм.

При вирощуванні баклажанів у відкритому грунті нехай вас не дивує їх вкрай повільне зростання протягом перших двох тижнів з моменту висадка розсади. У цей період не варто поспішати з поливом рослин - краще обприскувати їх водою з додаванням невеликої кількості сечовини. Пізніше регулярно зволожуйте грунт водою, підігрітою в природних умовах - під сонцем.

Баклажанів не подобається істотне нічне зниження температури, яке може мати місце в травні.

Тому до середини червня на ніч рослини доцільно вкривати спеціальним агроволокном , Що запобігає їх переохолодження.

Підвищити врожайність баклажанів, вирощуваних у відкритому грунті, можна шляхом їх підгортання: цю стимулює розвиток придаткових корінців.

Вирощування баклажанів в теплиці

Багатьох дачників також цікавить питання: як виростити баклажани в теплиці? Відразу відзначимо, що вирощувати «синенькі» в теплиці простіше, ніж у відкритому грунті, так як штучне укриття захищає рослини від вітрів і весняних заморозків. Тут основним буде - забезпечити своєчасних регулярний полив баклажанів.

Для вирощування баклажанів в тепличних умовах ще з осені підготуйте грунт , Збагативши її торфом, гноєм, компостом. При висаджуванні розсади баклажанів земля повинна бути прогріта до 19 ° С.

Теплична грядка, призначена для вирощування баклажанів, умовно ділиться на секції 60х60 см, в кожну з яких поміщається одну рослину. Природно, тут можуть бути деякі відхилення в залежності від обраного вами сорти.

По сусідству з баклажанами можна посадити хіба що томати , Тому як «синенькі» потребують низької вологості повітря і при цьому - добре зволоженою грунті. Поливати баклажани потрібно в ранковий час, при цьому - лити під корінь, а не на листя.

У тепличних умовах вирощування баклажанів комфортної для їх росту буде температура 26-28 ° С, так що контролюйте температуру, встановивши в теплиці термометр. При її підвищенні - провітрюйте приміщення, не допускаючи протягів.

Сприятливо позначиться на зростанні баклажанів неглибоке розпушування, підгортання і своєчасна підгодівля рослин азотно-фосфорними добривами

У зв'язку з тим, що стебла у баклажанів тендітні, а плоди - досить важкий, рослині знадобиться підв'язка: масивний кол, висота якого буде дорівнювати висоті стебла, стане надійною опорою.

З іншими корисними порадами по вирощуванню баклажанів ви можете ознайомитися, подивившись відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама