Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування бройлерів в домашніх умовах

Шановні читачі, вирішила написати ще одну статтю, тому що багато задають питань, як правильно вирощувати бройлерів. Напевно люди, які займаються професійно вирощуванням в домашніх умовах курчат бройлерів, знають всі нюанси догляду за ними, але початківці господарі, навіть прочитавши інформацію про вирощування в інтернеті, якій величезна кількість, не завжди її правильно засвоюють. Вирощуючи з батьками протягом декількох років і спостерігаючи за їх розвитком, я написала статтю чому дохнуть бройлери .

чому дохнуть бройлери

Все відео ролики, як я вирощувала бройлерів будинку, дивіться в кінці статті.

Буду коротким, тому що «стислість сестра талантів» не люблю багато води в оповіданні. Тож почнемо:

  1. Коли купуєте добових курчат, припустимо, в квітні, коли ще на вулиці прохолодно, то малюкам треба створити сприятливий клімат для росту, що це значить - температура в приміщенні, де знаходяться курчата повинна бути близько 30 градусів (перші два тижні), потім температуру треба знижувати до 24 градусів. Якщо ви купили їх зараз, тобто в червні, і на вулиці температура 40 градусів, Ви ж самі розумієте, що і курчатам бройлерам жарко і навіть занадто, тому треба, щоб було провітрювання.
  2. Світло 1-2 тиждень повинен горіти цілодобово, тому що курчата постійно їдять, п'ють водичку і ростуть.
  3. Перші два тижні найвідповідальніші, коли їх треба проспіваємо антибіотиками і вітамінами, а потім через три тижні повторити. Дивіться в інструкції в вет аптечці, скільки, і як їх треба проспіваємо.
  4. Годувати комбікормом спочатку стартовим, потім підлітковим, а потім для дорослих курей-бройлерів і давати обов'язково багато води, треба щоб вода постійно була. Тривалість годівлі написано на бирках комбікорми, той, що у нас виробляють, то стартовий - від 1 до 30 днів, підріст - від 31 до 45 днів, а фінішним комбікормом годуєте поки не почнете різати.

У нас курчата росли в сараї на підлозі, ми перед тим, як купити курчат обробляли приміщення, ретельно мили підлоги і стіни, потім білили вапном, щоб не було інфекції, коли курчата ще маленькі, тоді ми відгороджували їм трохи місця, клали ковдру і подстилочку , щоб можна було поміняти і просушити. Тижні через три ми збільшували відстань, щоб їм не було тісно. Якщо правильно доглядати, тоді і курчата добре ростуть. Десь через місяць, вони вже у нас бігали по сараю, тоді ми прибирали ковдру і підстилки, і насипали тирсу. Скільки я читала на інших сайтах, то, там радять робити подушку з тирси, але я категорично проти, якщо на вулиці спека, а курчата, як їдять багато, так і випорожнюються теж не мало і якщо не прибирати послід, тоді, у них не кисень, а вуглекислий газ в приміщенні, тому, ми завжди тирса чистили кілька разів на день і посипали сухими, щоб у них було сухо і чисто.

Їх відмінно купувати в квітні, а в червні-липні вже різати, поки в квітні ще прохолодно, треба тримати в опалювальному приміщенні, потім як курчата підростають, і починають виробляти самі дуже добре тепло, і їх можна відправити в сарай (якщо курчата в сараї і Ви бачите, і відчуваєте що їм жарко, і вони лежать і «хека», то треба щоб добре провітрювати приміщення, ми навіть ставили днем ​​вентилятор). Потім, коли поріже їх, то можна в серпні взяти другу партію добових курчат, і поки на вулиці жарко малюкам добре, і не треба їх гріти, а потім вони поступово підростають, а на вулиці якраз холодає, а наші курочки до цього часу і самі вже виділяють тепло, а в листопаді заготовляємо на зиму м'ясну програму. Дуже звичайно шкода, що в цьому році, батьки не завели бройлерів, а так би я вам не тільки писала, але і показувала б на відео "наших діток". Обожнюю вирощувати курей-бройлерів, готувати, а їсти смачні курячі відбивні ще більше.

З повагою, Олена. Пишіть свою думку або коментарі, задавайте питання, все, що знаю обов'язково розповім і поділюся. Удачі всім у вирощуванні курчат бройлерів своїми руками будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама