Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування хризантем в теплиці: Бізнес на продаж квітів

  1. сорти хризантем
  2. Особливості технологічного процесу
  3. Як виростити саджанці з букета?
  4. Скористаємося наступною інструкцією:
  5. Реєстрація бізнесу
  6. Теплиця
  7. устаткування
  8. Витрати і рентабельність
  9. Підведемо підсумок

На вирощуванні квітів в захищеному грунті можна заробляти непогані гроші

На вирощуванні квітів в захищеному грунті можна заробляти непогані гроші. Більшу частину ринку зрізаних квітів займають хризантеми. Завдяки технології «керованого цвітіння» їх можна отримати за короткий термін, причому як влітку, так і взимку. Вирощування хризантем в теплиці як бізнес ми розглянемо в цій статті.

сорти хризантем

Численні сорти хризантем, які підходять для вирощування в захищеному грунті, діляться на різні групи, в залежності від форми суцвіть і пелюсток. У кожній групі є безліч варіантів, які придатні для зрізу. Крім того, існує вазони і універсальна продукція. Для догляду та вирощування хризантем по керованої технології більше підходять сорти, які можуть утворювати красиві якісні суцвіття в будь-яких умовах. В межах однієї групи можна вибрати різні кольори - білі, темно-червоні бронзові та інше. Перед тим як виростити кулясту хризантему, спочатку підберіть відповідний сорт, а тільки після цього приступайте до справи.

Особливості технологічного процесу

Це некапризну і невибагливі квіти, але, незважаючи на це, вирощування хризантем в теплиці вимагає дотримання деяких важливих правил. Технологічний процес ділиться на кілька окремих етапів:

  • Вибір грунту;
  • Висадка живців;
  • Дотримання технології;
  • полив;
  • Підживлення рослин.

Для вирощування хризантем прекрасно підходить садовий грунт. У нього слід додати пісок і перегній. Не можна використовувати грунт з підвищеною кислотністю. Висаджувати живці слід рано вранці або під вечір. Відстань між живцями становить 30-40 см. Фахівці не рекомендують сильно заглиблювати коріння.

Якщо ви вирощуєте квіти влітку, за допомогою чорного поліетилену, слід створити затінення, щоб не було надлишку сонячного світла. Взимку необхідно використовувати штучні джерела освітлення. Температура в теплиці не повинна бути нижче, ніж 16-18 градусів. Коли з'являться перші бутони, світловий день потрібно скоротити до 10 годин, а температура не повинна перевищувати 10 градусів.

Початківці Рослинники часто цікавляться, коли садити хризантеми? Якщо ви збираєтеся вирощувати їх в теплиці, робити це можна в будь-який час року. Квіти будуть готові до зрізу через чотири місяці після висадки живців. Перед тим як садити хризантеми восени в теплицю, підготуйте грунт і знищіть всіх шкідників.

Як виростити саджанці з букета?

Деякі рослинники-любителі цікавляться, чи можна виростити хризантему з букета? В цьому немає нічого складного. Можете сміливо використовувати подарований кимось букет, щоб виростити сподобалися вам квіти. Це найпоширеніший спосіб, як виростити хризантему будинку. Зрізані квіти висаджують за тим же принципом, що і черешки.

Розберемося докладніше, як виростити хризантему з букета, і що потрібно для цього зробити.

Скористаємося наступною інструкцією:

  • Виберіть з букета квіти, які вам подобаються. Видаліть з них бутони і листя. Після цього зріжте верхівку зі стебла і поставте його в воду;
  • Коли на держаках з'являться коріння, їх можна висаджувати на клумбу в такому місці, де немає протягів і вітру. Якщо ви хочете висадити рослину в горщик, його діаметр повинен бути не менше 28 см. Не забудьте зробити на дні ємності отвори для стоку зайвої води;
  • Для посадки хризантем в горщиках підходить нейтральний субстрат. Щоб не допустити гниття коренів, слід заздалегідь забезпечити якісний дренаж. Для цього можна використовувати керамзит або цегляну крихту. Перед висадкою рослин грунт потрібно рясно полити водою;
  • Перед тим як вирощувати хризантеми в домашніх умовах, ознайомтеся з цими простими правилами. Завдяки цьому ви зрозумієте, як виростити хризантему з живої квітки і зможете продовжити життя Зів'яле букету, вирощуючи хризантеми на підвіконні або в саду.

Вирощування з насіння

Досвідчені садівники вирощують з насіння багаторічні та однорічні сорти хризантем. Насіння висаджують у відкритий грунт навесні. У кожну ямку кладуть 2-3 насіння, після чого їх поливають теплою водою і трохи присипають землею. Зверху можна покласти городню плівку, щоб забезпечити хороший прогрів.

Якщо ви цікавитеся, як вирощувати хризантему з насіння, слід знати, що в такому разі їх цвітіння слід чекати тільки в серпні. Щоб домогтися більш раннього цвітіння, слід дізнатися, як виростити хризантеми в саду з розсади.

Реєстрація бізнесу

Для того щоб вирощувати квіти, необов'язково реєструвати підприємницьку діяльність. Це стосується невеликих присадибних ділянок, площа яких не перевищує 1 га. Можна просто оформити особисте підсобне господарство. В такому випадку з вас не вимагатимуть податки. Якщо справи підуть успішно, і ви захочете розширити бізнес, слід зареєструвати селянсько-фермерське господарство або ВП.

Теплиця

Підприємці часто запитують, як побудувати теплицю для зимового вирощування своїми руками ? В принципі її можна купити в готовому вигляді. Також зібрати таку теплицю можна власними силами. Найпопулярніший варіант для вирощування квітів це теплиці «зимовий сад». Ще один непоганий варіант - це оранжерея, обладнана на горищі. В такому випадку нічого будувати не доведеться. Досить поцікавитися, як виростити хризантеми в горошку, спорудити для них підставки і закупити черенки.

устаткування

Перед тим як вирощувати хризантеми в теплиці, потрібно придбати все необхідне обладнання. В першу чергу слід встановити систему вентиляції. Крім того, необхідно забезпечити рясний полив. Для цього використовують систему крапельного зрошення. Під час поливу вентиляцію приміщення збільшують.

Не забувайте про те, що рівень вологості в теплиці повинен знаходитися в межах 70-75%. Коли з'являться перші бутони, його слід знизити до 60-65%. Якщо ви хочете організувати вирощування квітів в теплиці як бізнес не варто також забувати і про штучне освітлення.

Витрати і рентабельність

Ціна одного живця навесні становить приблизно 18-20 рублів. Вона коливається в залежності від сорту і кількості саджанців, яке ви купуєте. У травні ціна трохи падає і черешки можна придбати по 15 рублів. Влітку їх продають по 7-8 рублів.

Крім цього, вам доведеться витратити гроші на теплицю і обладнання. Загальна сума первинних вкладень в чому залежить від того, в яких обсягах ви збираєтеся вирощувати хризантеми. Крім того, до витрат слід додати оплату рахунків за воду, опалення, освітлення і зарплату помічникам.

Оскільки вартість посадкового матеріалу досить низька, квіти можна продавати за ціною, істотно перевищує їх собівартість, тому такий бізнес відрізняється високою рентабельністю. Варто зазначити, що продаж хризантеми приносить гарний прибуток. Із середньою теплиці ви отримаєте дохід приблизно 400 тис. Рублів.

Не забувайте про те, що в даному напрямку є серйозна конкуренція. Чим вище технології, тим більше заощаджується коштів і, відповідно, збільшується прибуток. Щоб отримати додатковий дохід можна паралельно займатися вирощуванням імбиру або якихось екзотичних культур.

Підведемо підсумок

Хризантема - це яскравий осінній квітка, вирощування якого приносить не тільки задоволення, а й хороший прибуток. Якщо вам подобається займатися цією справою, можна перетворити своє хобі на високоприбутковий квітковий бізнес. Любіть свої рослини, і вони порадують вас розкішним багатим урожаєм.

Початківці Рослинники часто цікавляться, коли садити хризантеми?
Як виростити саджанці з букета?
Деякі рослинники-любителі цікавляться, чи можна виростити хризантему з букета?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама