Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.

  1. Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці. Зелень є невід'ємною частиною раціону харчування...
  2. Який потрібен стартовий капітал?
  3. Сорти зелені і технології вирощування
  4. Ринок збуту
  5. Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.
  6. оцінюємо перспективи
  7. Який потрібен стартовий капітал?
  8. Сорти зелені і технології вирощування
  9. Ринки збуту
  10. Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.
  11. оцінюємо перспективи
  12. Який потрібен стартовий капітал?
  13. Сорти зелені і технології вирощування
  14. Ринки збуту

Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.

Зелень є невід'ємною частиною раціону харчування здорової людини. У зв'язку зростаючим трендом на здоровий спосіб життя серед молоді такий вид продукту досить затребуваний на ринку. Ми використовуємо зелень для приготування багатьох страв: салатів, супів, гарнірів, закусок і іншого. Виходячи з цього, середньостатистичний клієнт продуктових магазинів щодня купує зелень для готування.

Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний. Найбільший попит на цю продукцію спостерігається в квітні - травні, а також в серпні - вересні. Це періоди, коли бабусі з ринку або ще не виростили врожай або вже все розпродали. Саме в цей період спостерігається найбільша націнка на зелень і досягає $ 2 за 1 кг продукції. У звичайний сезон ціна становить $ 0.8 - $ 0.9 за 1 кг.
Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний

З огляду на найбільш прибуткові періоди вам потрібно спочатку орієнтувати ваш бізнес по вирощуванню зелені саме в форматі теплиці. Так здійснивши посадку на початку березня, вже в квітні ви зможете зібрати перший урожай. До того ж в тепличних умовах ви сам контролюєте температуру, вологість землі, тип добрива, що дозволяє отримувати більш високий результат по урожаю, ніж ви б висаджували все у відкритому грунті. Фактично, при правильному підході до обладнання теплиць з боку опалення. Вентиляції та освітлення можна отримувати врожай цілий рік і навіть взимку, але вкладення для побудови такого розсадника потрібні вже більш серйозні і не кожному підприємцю вони по кишені.

Зміст статті

Для того щоб стартувати домашній бізнес в цьому напрямку вам потрібно або мати в наявності свою ділянку землі, або задуматися про його покупку. Для «промацування ніші» можна і орендувати дачний ділянку, після чого вже робити висновки про доцільність інвестицій в цей напрямок. Для вирощування зелені на продаж вам на старті потрібно буде як мінімум 15 - 20 сотих землі. Таким чином, на них ви зможете розташувати тепличні комплекси і вирощувати продукцію вже в промислових масштабах.

Друге - це сама теплиця, в якій можна було б підтримувати необхідний мікроклімат.

На старті багато хто вибирає бюджетні варіанти теплиць, після чого їх вдосконалюють. Каркас такої конструкції зазвичай виконують або з металу, або з дерева. В якості стінового і покрівельного матеріалу використовують спеціальну щільну плівку. Зазвичай в кілька шарів, або ж полікарбонат. Теплиці під зелень обладнають крапельним поливом, землю удобрюють органічними добавками, а також встановлюють систему вентиляції, освітлення та опалення. Всі ці конструктивні елементи допомагають підтримувати правильні умови для отримання максимального врожаю зелені з мінімальної площі.

Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин. Як правильно вибудувати навшпиньки продажів, де брати клієнтів і продукцію, все це ви можете почитати в нашій статті - http://biznes-club.com/biznes-idei/prodazha-semyan-tsvetov-priby-l-no-i-prosto.html .

оцінюємо перспективи

Для прогнозування майбутнього прибутку можна вибрати одну з культур, наприклад зелену цибулю. Середня врожайність цієї рослини в тепличних умовах становить 1,5 до 3,5 кг з 1 кв.м. площі. Дозріває лук протягом 30 днів. Роздрібний цінник, враховуючи весь сезон продажів близько $ 0.9 за 150 грам продукції. Таким чином, можна прикинути, що з 1 кг вирощеного лука можна отримати $ 5. Якщо говорити про прибуток з 1 кв.м. площі теплиці, то вона складе близько $ 7.5 з 1 кв.м. З огляду на, що більшість підприємців-початківців споруджують теплиці під зелень в два яруси, для збільшення заробітку, то дохід з 1кв.м. спалить складати $ 15.

Тепер давайте прикинемо, скільки можна заробити, використовуючи під цю бізнес ідею теплицю площею 150 кв.м. З огляду на двоярусну систему стелажів, загальна площа посадки при цьому складе близько 300 кв.м. Помноживши на прибуток з 1 кв.м. отримуємо суму - $ 2250. Витрати складуть 50% від цієї суми. Таким чином, ви можете розраховувати на прибуток в $ 1100. Це розрахунки наведені при ідеальних умовах вирощування і роздрібної торгівлі зеленню на ринку. Але новачкам складно буде реалізувати такий обсяг продукції в роздрібному форматі, тому вони, швидше за все, будуть продавати зелень по оптових цінах для скупників, а це знизить чистий прибуток до $ 750 - $ 800. І ще один фактор, який серйозно може вплинути на прибуток - це не врожайність. В такому випадку можна відняти ще $ 150 - $ 200. В кінцевому підсумку у вас вийти заробити близько $ 550 - $ 600 з теплиці площею 150 кв.м. з урахуванням продажу продукції для оптових скупників.

Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів? Можемо порадити зайнятися вирощуванням полуниці різних сортів . У своїй статті ми постаралися охопити найбільш важливі аспекти, сподіваємося вам ця інформація буде корисною.

Який потрібен стартовий капітал?

Про рівень вкладень в цей бізнес важко судити, оскільки в кожному окремому випадку вони будуть різними. Все буде залежати, чи будете ви купувати землю, споруджувати теплицю своїми руками або ж купите готовий варіант конструкції і т.д.

Ми вкажемо основні статті витрат, для того щоб ви могли опрацювати бізнес план підприємства з вирощування та продажу зелені в теплиці.

  1. Земельна ділянка. Вам потрібно розглядати варіанти за містом, щоб знизити стартові вкладення, найкраще, якщо у вас вже є дача, в іншому випадку на цю статтю витрат потрібно буде від $ 8000 і вище в залежності від регіону проживання та наявності будь-яких будівель на ділянці.
  2. Теплиця. Тут теж можна заощадити. Знайти проект теплиці, купити всі необхідні будівельні матеріали і спорудити її самостійно. Це зажадає мінімальний бюджет, але займе багато часу і сил. Другий варіант - це покупка готового рішення. Так теплиця розміром 150 кв.м. обійдеться вам від $ 1100 і вище в залежності від комплектації.
  3. Оформлення документів. В середньому близько $ 150.
  4. Додаткові витрати: купівля землі, добрив, посадкового матеріалу, підключення комунікацій та інше.

Сорти зелені і технології вирощування

Серед найбільш ходових видів зелені можна виділити:

  • кріп
  • петрушка
  • салат
  • кінза
  • цибуля
  • редис
  • щавель та інші.

Важливо формуючи сегментацію теплиці розділити її на різні частини, і вирощувати всього потроху. Це не тільки дозволить зменшити ризики через не врожайності одного типу рослин, а й істотно розширить асортимент реалізовувати продукцію. Звичайно ж, в майбутньому ви зможете виділити найбільш ходові товарні групи і робити акцент саме на них.

Давайте розглянемо, які ж потрібні умови для правильного вирощування різної зелені на продаж.

Кріп і петрушка є найбільш популярною зеленню, їх використовують як для приготування салатів, так і для приготування супів і борщів. Намагайтеся вирощувати різні сорти цих рослин, для того щоб можна було розширити ваш асортимент. В середньому, як кріп, так і петрушка дозрівають протягом 60 - 70 днів. У холодну пору року для їх вирощування, в теплиці варто підтримувати температуру 15 - 18 градусів і повноцінний режим освітлення.

Кріп, наприклад, висаджують на відстані до 30 см одна від одної за допомогою насіння, при цьому кількість насіння не повинно перевищувати 20 - 30 шт. на 1кв.м. площі. Така посадка допомагає рослині швидко рости при цьому, не заважаючи один одному розвиватися. На практиці, можна отримувати до 2-х кілограм готової продукції з 1кв.м. посівної площі.

Тепер поговоримо про салаті. Найбільш відповідний тип поливу для салату - це саме крапельний варіант реалізації системи, оскільки ця рослина не дуже сприймає потрапляння води на його листя. Середня температура, яку потрібно підтримувати близько 19 - 20 градусів.

Ще одним не менш популярним видом зелені є цибуля. Його можна вирощувати як в теплиці, так і в сараї або ж в коморі. Народні умільці придумують десятки способів вирощування цибулі в домашніх умовах. Ви можете відвідати їх сайти і можливо підберете для себе найбільш підходящий варіант. Це варіанти і застосування тирси, приміщення коренів в воду (для цього існують цілі готові комплекси) та інші.

Інші рослини, такі як редис і щавель НЕ Яка ж популярні, але все ж можуть відмінно доповнити ваш асортимент. Вони не вибагливі до умов вирощування і тому під них часто виділяють невеликі посівні площі.

Ринок збуту

Жодна бізнес ідея не реалізується без налагодження ринків збуту виробленої вами продукції.

Існує кілька напрямків:

  • роздрібний продаж на ринках вашого міста.
  • здача продукції в торговельні мережі та продуктові магазини.
  • оптовий продаж скупникам.
  • збут продукції в кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування.

Цікавий факт. Багато покупців в цій ніші більше довіряють «бабусям з ринку», ніж великим торговельним мережам. Причина банальна, у бабусь воно домашнє, а відповідно і корисніше. Тому споруджуючи роздрібну торгову точку на ринку потрібно робити акцент на екологічності і корисності продукту.

Висновки. Продаж зелені, як бізнес підходить як для великих міст, так і для провінційних, бо зараз молоді люди дотримуються позиції, що простіше купити готове, ніж витрачати час і сили на вирощування зелені самостійно десь на дачі. Плюс не у кожного є власна ділянка. Виходячи з цього, і виграють підприємці, які займаються "зеленим" бізнесом.

Для того щоб розрахувати прибуток від такого бізнесу варто довідатися про ціни на насіння і ціну реалізації готового продукту, плюс порахувати витрати на підтримання мікроклімату в теплиці. Але тут можна сказати з упевненістю, ви точно будете в плюсі.

Якщо підвести підсумок, то можна відзначити, що вирощування зелені - це зовсім не легкий бізнес, який вимагає часу і сил, але якщо ви захоплені цим напрямком діяльності, тоді чому б не скористатися цією можливістю і отримувати хоч і не великий, але стабільний заробіток.

Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.

Зелень є невід'ємною частиною раціону харчування здорової людини. У зв'язку зростаючим трендом на здоровий спосіб життя серед молоді такий вид продукту досить затребуваний на ринку. Ми використовуємо зелень для приготування багатьох страв: салатів, супів, гарнірів, закусок і іншого. Виходячи з цього, середньостатистичний клієнт продуктових магазинів щодня купує зелень для готування.

Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний. Найбільший попит на цю продукцію спостерігається в квітні - травні, а також в серпні - вересні. Це періоди, коли бабусі з ринку або ще не виростили врожай або вже все розпродали. Саме в цей період спостерігається найбільша націнка на зелень і досягає $ 2 за 1 кг продукції. У звичайний сезон ціна становить $ 0.8 - $ 0.9 за 1 кг.
Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний

З огляду на найбільш прибуткові періоди вам потрібно спочатку орієнтувати ваш бізнес по вирощуванню зелені саме в форматі теплиці. Так здійснивши посадку на початку березня, вже в квітні ви зможете зібрати перший урожай. До того ж в тепличних умовах ви сам контролюєте температуру, вологість землі, тип добрива, що дозволяє отримувати більш високий результат по урожаю, ніж ви б висаджували все у відкритому грунті. Фактично, при правильному підході до обладнання теплиць з боку опалення. Вентиляції та освітлення можна отримувати врожай цілий рік і навіть взимку, але вкладення для побудови такого розсадника потрібні вже більш серйозні і не кожному підприємцю вони по кишені.

Зміст статті

Для того щоб стартувати домашній бізнес в цьому напрямку вам потрібно або мати в наявності свою ділянку землі, або задуматися про його покупку. Для «промацування ніші» можна і орендувати дачний ділянку, після чого вже робити висновки про доцільність інвестицій в цей напрямок. Для вирощування зелені на продаж вам на старті потрібно буде як мінімум 15 - 20 сотих землі. Таким чином, на них ви зможете розташувати тепличні комплекси і вирощувати продукцію вже в промислових масштабах.

Друге - це сама теплиця, в якій можна було б підтримувати необхідний мікроклімат.

На старті багато хто вибирає бюджетні варіанти теплиць, після чого їх вдосконалюють. Каркас такої конструкції зазвичай виконують або з металу, або з дерева. В якості стінового і покрівельного матеріалу використовують спеціальну щільну плівку. Зазвичай в кілька шарів, або ж полікарбонат. Теплиці під зелень обладнають крапельним поливом, землю удобрюють органічними добавками, а також встановлюють систему вентиляції, освітлення та опалення. Всі ці конструктивні елементи допомагають підтримувати правильні умови для отримання максимального врожаю зелені з мінімальної площі.

Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин. Як правильно вибудувати навшпиньки продажів, де брати клієнтів і продукцію, все це ви можете почитати в нашій статті - http://biznes-club.com/biznes-idei/prodazha-semyan-tsvetov-priby-l-no-i-prosto.html .

оцінюємо перспективи

Для прогнозування майбутнього прибутку можна вибрати одну з культур, наприклад зелену цибулю. Середня врожайність цієї рослини в тепличних умовах становить 1,5 до 3,5 кг з 1 кв.м. площі. Дозріває лук протягом 30 днів. Роздрібний цінник, враховуючи весь сезон продажів близько $ 0.9 за 150 грам продукції. Таким чином, можна прикинути, що з 1 кг вирощеного лука можна отримати $ 5. Якщо говорити про прибуток з 1 кв.м. площі теплиці, то вона складе близько $ 7.5 з 1 кв.м. З огляду на, що більшість підприємців-початківців споруджують теплиці під зелень в два яруси, для збільшення заробітку, то дохід з 1кв.м. спалить складати $ 15.

Тепер давайте прикинемо, скільки можна заробити, використовуючи під цю бізнес ідею теплицю площею 150 кв.м. З огляду на двоярусну систему стелажів, загальна площа посадки при цьому складе близько 300 кв.м. Помноживши на прибуток з 1 кв.м. отримуємо суму - $ 2250. Витрати складуть 50% від цієї суми. Таким чином, ви можете розраховувати на прибуток в $ 1100. Це розрахунки наведені при ідеальних умовах вирощування і роздрібної торгівлі зеленню на ринку. Але новачкам складно буде реалізувати такий обсяг продукції в роздрібному форматі, тому вони, швидше за все, будуть продавати зелень по оптових цінах для скупників, а це знизить чистий прибуток до $ 750 - $ 800. І ще один фактор, який серйозно може вплинути на прибуток - це не врожайність. В такому випадку можна відняти ще $ 150 - $ 200. В кінцевому підсумку у вас вийти заробити близько $ 550 - $ 600 з теплиці площею 150 кв.м. з урахуванням продажу продукції для оптових скупників.

Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів? Можемо порадити зайнятися вирощуванням полуниці різних сортів . У своїй статті ми постаралися охопити найбільш важливі аспекти, сподіваємося вам ця інформація буде корисною.

Який потрібен стартовий капітал?

Про рівень вкладень в цей бізнес важко судити, оскільки в кожному окремому випадку вони будуть різними. Все буде залежати, чи будете ви купувати землю, споруджувати теплицю своїми руками або ж купите готовий варіант конструкції і т.д.

Ми вкажемо основні статті витрат, для того щоб ви могли опрацювати бізнес план підприємства з вирощування та продажу зелені в теплиці.

  1. Земельна ділянка. Вам потрібно розглядати варіанти за містом, щоб знизити стартові вкладення, найкраще, якщо у вас вже є дача, в іншому випадку на цю статтю витрат потрібно буде від $ 8000 і вище в залежності від регіону проживання та наявності будь-яких будівель на ділянці.
  2. Теплиця. Тут теж можна заощадити. Знайти проект теплиці, купити всі необхідні будівельні матеріали і спорудити її самостійно. Це зажадає мінімальний бюджет, але займе багато часу і сил. Другий варіант - це покупка готового рішення. Так теплиця розміром 150 кв.м. обійдеться вам від $ 1100 і вище в залежності від комплектації.
  3. Оформлення документів. В середньому близько $ 150.
  4. Додаткові витрати: купівля землі, добрив, посадкового матеріалу, підключення комунікацій та інше.

Сорти зелені і технології вирощування

Серед найбільш ходових видів зелені можна виділити:

  • кріп
  • петрушка
  • салат
  • кінза
  • цибуля
  • редис
  • щавель та інші.

Важливо формуючи сегментацію теплиці розділити її на різні частини, і вирощувати всього потроху. Це не тільки дозволить зменшити ризики через не врожайності одного типу рослин, а й істотно розширить асортимент реалізовувати продукцію. Звичайно ж, в майбутньому ви зможете виділити найбільш ходові товарні групи і робити акцент саме на них.

Давайте розглянемо, які ж потрібні умови для правильного вирощування різної зелені на продаж.

Кріп і петрушка є найбільш популярною зеленню, їх використовують як для приготування салатів, так і для приготування супів і борщів. Намагайтеся вирощувати різні сорти цих рослин, для того щоб можна було розширити ваш асортимент. В середньому, як кріп, так і петрушка дозрівають протягом 60 - 70 днів. У холодну пору року для їх вирощування, в теплиці варто підтримувати температуру 15 - 18 градусів і повноцінний режим освітлення.

Кріп, наприклад, висаджують на відстані до 30 см одна від одної за допомогою насіння, при цьому кількість насіння не повинно перевищувати 20 - 30 шт. на 1кв.м. площі. Така посадка допомагає рослині швидко рости при цьому, не заважаючи один одному розвиватися. На практиці, можна отримувати до 2-х кілограм готової продукції з 1кв.м. посівної площі.

Тепер поговоримо про салаті. Найбільш відповідний тип поливу для салату - це саме крапельний варіант реалізації системи, оскільки ця рослина не дуже сприймає потрапляння води на його листя. Середня температура, яку потрібно підтримувати близько 19 - 20 градусів.

Ще одним не менш популярним видом зелені є цибуля. Його можна вирощувати як в теплиці, так і в сараї або ж в коморі. Народні умільці придумують десятки способів вирощування цибулі в домашніх умовах. Ви можете відвідати їх сайти і можливо підберете для себе найбільш підходящий варіант. Це варіанти і застосування тирси, приміщення коренів в воду (для цього існують цілі готові комплекси) та інші.

Інші рослини, такі як редис і щавель НЕ Яка ж популярні, але все ж можуть відмінно доповнити ваш асортимент. Вони не вибагливі до умов вирощування і тому під них часто виділяють невеликі посівні площі.

Ринки збуту

Жодна бізнес ідея не реалізується без налагодження ринків збуту виробленої вами продукції.

Існує кілька напрямків:

  • роздрібний продаж на ринках вашого міста.
  • здача продукції в торговельні мережі та продуктові магазини.
  • оптовий продаж скупникам.
  • збут продукції в кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування.

Цікавий факт. Багато покупців в цій ніші більше довіряють «бабусям з ринку», ніж великим торговельним мережам. Причина банальна, у бабусь воно домашнє, а відповідно і корисніше. Тому споруджуючи роздрібну торгову точку на ринку потрібно робити акцент на екологічності і корисності продукту.

Висновки. Продаж зелені, як бізнес підходить як для великих міст, так і для провінційних, бо зараз молоді люди дотримуються позиції, що простіше купити готове, ніж витрачати час і сили на вирощування зелені самостійно десь на дачі. Плюс не у кожного є власна ділянка. Виходячи з цього, і виграють підприємці, які займаються "зеленим" бізнесом.

Для того щоб розрахувати прибуток від такого бізнесу варто довідатися про ціни на насіння і ціну реалізації готового продукту, плюс порахувати витрати на підтримання мікроклімату в теплиці. Але тут можна сказати з упевненістю, ви точно будете в плюсі.

Якщо підвести підсумок, то можна відзначити, що вирощування зелені - це зовсім не легкий бізнес, який вимагає часу і сил, але якщо ви захоплені цим напрямком діяльності, тоді чому б не скористатися цією можливістю і отримувати хоч і не великий, але стабільний заробіток.

Вирощування і продаж зелені. Домашній бізнес в теплиці.

Зелень є невід'ємною частиною раціону харчування здорової людини. У зв'язку зростаючим трендом на здоровий спосіб життя серед молоді такий вид продукту досить затребуваний на ринку. Ми використовуємо зелень для приготування багатьох страв: салатів, супів, гарнірів, закусок і іншого. Виходячи з цього, середньостатистичний клієнт продуктових магазинів щодня купує зелень для готування.

Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний. Найбільший попит на цю продукцію спостерігається в квітні - травні, а також в серпні - вересні. Це періоди, коли бабусі з ринку або ще не виростили врожай або вже все розпродали. Саме в цей період спостерігається найбільша націнка на зелень і досягає $ 2 за 1 кг продукції. У звичайний сезон ціна становить $ 0.8 - $ 0.9 за 1 кг.
Варто відзначити, що якщо ви плануєте розпочати бізнес з вирощування зелені, тоді вам потрібно розуміти що він також сезонний

З огляду на найбільш прибуткові періоди вам потрібно спочатку орієнтувати ваш бізнес по вирощуванню зелені саме в форматі теплиці. Так здійснивши посадку на початку березня, вже в квітні ви зможете зібрати перший урожай. До того ж в тепличних умовах ви сам контролюєте температуру, вологість землі, тип добрива, що дозволяє отримувати більш високий результат по урожаю, ніж ви б висаджували все у відкритому грунті. Фактично, при правильному підході до обладнання теплиць з боку опалення. Вентиляції та освітлення можна отримувати врожай цілий рік і навіть взимку, але вкладення для побудови такого розсадника потрібні вже більш серйозні і не кожному підприємцю вони по кишені.

Зміст статті

Для того щоб стартувати домашній бізнес в цьому напрямку вам потрібно або мати в наявності свою ділянку землі, або задуматися про його покупку. Для «промацування ніші» можна і орендувати дачний ділянку, після чого вже робити висновки про доцільність інвестицій в цей напрямок. Для вирощування зелені на продаж вам на старті потрібно буде як мінімум 15 - 20 сотих землі. Таким чином, на них ви зможете розташувати тепличні комплекси і вирощувати продукцію вже в промислових масштабах.

Друге - це сама теплиця, в якій можна було б підтримувати необхідний мікроклімат.

На старті багато хто вибирає бюджетні варіанти теплиць, після чого їх вдосконалюють. Каркас такої конструкції зазвичай виконують або з металу, або з дерева. В якості стінового і покрівельного матеріалу використовують спеціальну щільну плівку. Зазвичай в кілька шарів, або ж полікарбонат. Теплиці під зелень обладнають крапельним поливом, землю удобрюють органічними добавками, а також встановлюють систему вентиляції, освітлення та опалення. Всі ці конструктивні елементи допомагають підтримувати правильні умови для отримання максимального врожаю зелені з мінімальної площі.

Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин Крім вирощування зелені ви можете побудувати бізнес на продажу насіння рослин. Як правильно вибудувати навшпиньки продажів, де брати клієнтів і продукцію, все це ви можете почитати в нашій статті - http://biznes-club.com/biznes-idei/prodazha-semyan-tsvetov-priby-l-no-i-prosto.html .

оцінюємо перспективи

Для прогнозування майбутнього прибутку можна вибрати одну з культур, наприклад зелену цибулю. Середня врожайність цієї рослини в тепличних умовах становить 1,5 до 3,5 кг з 1 кв.м. площі. Дозріває лук протягом 30 днів. Роздрібний цінник, враховуючи весь сезон продажів близько $ 0.9 за 150 грам продукції. Таким чином, можна прикинути, що з 1 кг вирощеного лука можна отримати $ 5. Якщо говорити про прибуток з 1 кв.м. площі теплиці, то вона складе близько $ 7.5 з 1 кв.м. З огляду на, що більшість підприємців-початківців споруджують теплиці під зелень в два яруси, для збільшення заробітку, то дохід з 1кв.м. спалить складати $ 15.

Тепер давайте прикинемо, скільки можна заробити, використовуючи під цю бізнес ідею теплицю площею 150 кв.м. З огляду на двоярусну систему стелажів, загальна площа посадки при цьому складе близько 300 кв.м. Помноживши на прибуток з 1 кв.м. отримуємо суму - $ 2250. Витрати складуть 50% від цієї суми. Таким чином, ви можете розраховувати на прибуток в $ 1100. Це розрахунки наведені при ідеальних умовах вирощування і роздрібної торгівлі зеленню на ринку. Але новачкам складно буде реалізувати такий обсяг продукції в роздрібному форматі, тому вони, швидше за все, будуть продавати зелень по оптових цінах для скупників, а це знизить чистий прибуток до $ 750 - $ 800. І ще один фактор, який серйозно може вплинути на прибуток - це не врожайність. В такому випадку можна відняти ще $ 150 - $ 200. В кінцевому підсумку у вас вийти заробити близько $ 550 - $ 600 з теплиці площею 150 кв.м. з урахуванням продажу продукції для оптових скупників.

Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів? Можемо порадити зайнятися вирощуванням полуниці різних сортів . У своїй статті ми постаралися охопити найбільш важливі аспекти, сподіваємося вам ця інформація буде корисною.

Який потрібен стартовий капітал?

Про рівень вкладень в цей бізнес важко судити, оскільки в кожному окремому випадку вони будуть різними. Все буде залежати, чи будете ви купувати землю, споруджувати теплицю своїми руками або ж купите готовий варіант конструкції і т.д.

Ми вкажемо основні статті витрат, для того щоб ви могли опрацювати бізнес план підприємства з вирощування та продажу зелені в теплиці.

  1. Земельна ділянка. Вам потрібно розглядати варіанти за містом, щоб знизити стартові вкладення, найкраще, якщо у вас вже є дача, в іншому випадку на цю статтю витрат потрібно буде від $ 8000 і вище в залежності від регіону проживання та наявності будь-яких будівель на ділянці.
  2. Теплиця. Тут теж можна заощадити. Знайти проект теплиці, купити всі необхідні будівельні матеріали і спорудити її самостійно. Це зажадає мінімальний бюджет, але займе багато часу і сил. Другий варіант - це покупка готового рішення. Так теплиця розміром 150 кв.м. обійдеться вам від $ 1100 і вище в залежності від комплектації.
  3. Оформлення документів. В середньому близько $ 150.
  4. Додаткові витрати: купівля землі, добрив, посадкового матеріалу, підключення комунікацій та інше.

Сорти зелені і технології вирощування

Серед найбільш ходових видів зелені можна виділити:

  • кріп
  • петрушка
  • салат
  • кінза
  • цибуля
  • редис
  • щавель та інші.

Важливо формуючи сегментацію теплиці розділити її на різні частини, і вирощувати всього потроху. Це не тільки дозволить зменшити ризики через не врожайності одного типу рослин, а й істотно розширить асортимент реалізовувати продукцію. Звичайно ж, в майбутньому ви зможете виділити найбільш ходові товарні групи і робити акцент саме на них.

Давайте розглянемо, які ж потрібні умови для правильного вирощування різної зелені на продаж.

Кріп і петрушка є найбільш популярною зеленню, їх використовують як для приготування салатів, так і для приготування супів і борщів. Намагайтеся вирощувати різні сорти цих рослин, для того щоб можна було розширити ваш асортимент. В середньому, як кріп, так і петрушка дозрівають протягом 60 - 70 днів. У холодну пору року для їх вирощування, в теплиці варто підтримувати температуру 15 - 18 градусів і повноцінний режим освітлення.

Кріп, наприклад, висаджують на відстані до 30 см одна від одної за допомогою насіння, при цьому кількість насіння не повинно перевищувати 20 - 30 шт. на 1кв.м. площі. Така посадка допомагає рослині швидко рости при цьому, не заважаючи один одному розвиватися. На практиці, можна отримувати до 2-х кілограм готової продукції з 1кв.м. посівної площі.

Тепер поговоримо про салаті. Найбільш відповідний тип поливу для салату - це саме крапельний варіант реалізації системи, оскільки ця рослина не дуже сприймає потрапляння води на його листя. Середня температура, яку потрібно підтримувати близько 19 - 20 градусів.

Ще одним не менш популярним видом зелені є цибуля. Його можна вирощувати як в теплиці, так і в сараї або ж в коморі. Народні умільці придумують десятки способів вирощування цибулі в домашніх умовах. Ви можете відвідати їх сайти і можливо підберете для себе найбільш підходящий варіант. Це варіанти і застосування тирси, приміщення коренів в воду (для цього існують цілі готові комплекси) та інші.

Інші рослини, такі як редис і щавель НЕ Яка ж популярні, але все ж можуть відмінно доповнити ваш асортимент. Вони не вибагливі до умов вирощування і тому під них часто виділяють невеликі посівні площі.

Ринки збуту

Жодна бізнес ідея не реалізується без налагодження ринків збуту виробленої вами продукції.

Існує кілька напрямків:

  • роздрібний продаж на ринках вашого міста.
  • здача продукції в торговельні мережі та продуктові магазини.
  • оптовий продаж скупникам.
  • збут продукції в кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування.

Цікавий факт. Багато покупців в цій ніші більше довіряють «бабусям з ринку», ніж великим торговельним мережам. Причина банальна, у бабусь воно домашнє, а відповідно і корисніше. Тому споруджуючи роздрібну торгову точку на ринку потрібно робити акцент на екологічності і корисності продукту.

Висновки. Продаж зелені, як бізнес підходить як для великих міст, так і для провінційних, бо зараз молоді люди дотримуються позиції, що простіше купити готове, ніж витрачати час і сили на вирощування зелені самостійно десь на дачі. Плюс не у кожного є власна ділянка. Виходячи з цього, і виграють підприємці, які займаються "зеленим" бізнесом.

Для того щоб розрахувати прибуток від такого бізнесу варто довідатися про ціни на насіння і ціну реалізації готового продукту, плюс порахувати витрати на підтримання мікроклімату в теплиці. Але тут можна сказати з упевненістю, ви точно будете в плюсі.

Якщо підвести підсумок, то можна відзначити, що вирощування зелені - це зовсім не легкий бізнес, який вимагає часу і сил, але якщо ви захоплені цим напрямком діяльності, тоді чому б не скористатися цією можливістю і отримувати хоч і не великий, але стабільний заробіток.

Який потрібен стартовий капітал?
Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів?
Який потрібен стартовий капітал?
Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів?
Який потрібен стартовий капітал?
Шукаєте вигідний бізнес в сфері вирощування фруктів і овочів?
Який потрібен стартовий капітал?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама