Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування картоплі в мішках і в соломі

  1. Як правильно вирощувати картоплю
  2. Як правильно поливати картопля
  3. Підготовка ґрунту до посадки картоплі
  4. Чим і як краще удобрювати картопля
  5. Терміни посадки картоплі
  6. Вирощування картоплі в мішках
  7. Як вирощувати картоплю в мішках
  8. Вирощування картоплі в соломі
  9. Як вирощувати картоплю під соломою
  10. Схожі статті:

Картопля - унікальний овоч, який відмінно росте практично у всіх кліматичних умовах. Навіть в північних регіонах можна зібрати цілком собі непоганий урожай. А спекотна спека і повна відсутність дощів все одно дозволяють зібрати урожай картоплі невеликого розміру.

Технології дозволяють вирощувати картоплю трьома способами:

  • класичний;
  • в мішках;
  • під соломою.

Як правильно вирощувати картоплю

Як вибрати оптимальну грунт

Картоплі не так важливий тип ґрунту, в якій він росте, як рихлість землі і можливість проникнення повітря. Картопля - це такий овоч, який любить дихати і може задихнутися. Ось чому орати грядки з бульбами картоплі так важливо.

Картопля любить не тільки повітря, а й світло. Важливо, щоб ряди рівномірно освітлювало сонце. Тому найкраще буде висаджувати картоплю, орієнтуючи рядки з півночі на південь.

Тому найкраще буде висаджувати картоплю, орієнтуючи рядки з півночі на південь

Для вирощування картоплі придатна практично будь-яка грунт. Цей овоч можна вирощувати навіть у кислому ґрунті. Кислотність грунту, придатної для вирощування картоплі, становить 5.0-6.0 рівня Ph, що вельми непогано.

Ці всі показники вкрай важливі, якщо ви збираєтеся вирощувати картоплю в землі класичним шляхом. Якщо класичний варіант - не ваш випадок, так як ви не можете дозволити собі виконувати дані норми, то краще спробувати виростити картоплю під соломою або в мішках.

Як правильно поливати картопля

Відразу, після посадки картоплі, варто уникати великої кількості рідини. Надлишок вологи може погубити весь урожай, так як овочі почнуть гнити і руйнуватися зсередини. Картопля хороший тим, що він не вимагає великої кількості води, тому його можна вирощувати навіть в самих південних регіонах.

Картопля проходить кілька етапів. Спочатку відбувається бутонизация, а потім вже саме цвітіння. Як тільки з'явилися перші сходи, а це відбувається через кілька днів після посадки, то можна починати поливати картоплю. Необхідно 2-3 літри на кожен кущ, але не більше. Поливати необхідно раз на тиждень або десять днів. За 15-20 днів до збору врожаю необхідно припинити поливи. Картопля доспеет сам.

Полив картоплі не залежить від типу посадки. Картопля в мішках і картопля під соломою також вимагає графіка поливу.

Підготовка ґрунту до посадки картоплі

Осіння перекопування грунту проводиться на глибині до 30 сантиметрів. Після цього необхідно удобрити грунт. На одну сотку під осінню перекопування необхідно внести 300 кілограм гною і один кілограм золи. Що стосується весняної перекопування, то вона повинна бути глибше осінньої. Приблизно 35-40 сантиметрів.
Для посадки необхідно відібрати бульби хорошої якості, якщо ви збираєтеся зібрати нормальний урожай. Інакше просто результати праці доведеться викинути.

Перед початком посадки необхідно прогріти бульби і проростити їх на сонці. Для найкращого результату можна зробити проріз поперечний навколо самої бульби. Таким чином картопля стимулюється, а ниркам проростати потім простіше.

Чим і як краще удобрювати картопля

Картопля воліє органічні і натуральні добрива, а також зовсім не любить хімію. Нанесення гною під культуру дозволяє збільшити кількість врожаю, а то і в три рази. Замість гною відмінно підійдуть сидерати. Їх ще часто називають «зеленими добривами».

Сечовина і аміачна селітра відмінно удобрюють ґрунт перед посадкою картоплі. А під час весняної перекопування можна удобрити землю калієм і магнієм. Азотні добрива прекрасно підходять під час сходів картоплі сантиметрів на десять.

Під час застосування удобрювати коштів обережно ставитеся до зелених частин рослини, розчини не повинні потрапляти на них.

Добрива можна додати як в грунт, так і під солому, і навіть в мішок до гною. Все залежить від способу, який ви вибрали для вирощування картоплі.

Терміни посадки картоплі

Починають садити картопляну культуру аж в кінці квітня. Якщо на березі з'явилися перші листочки, то настав час посадки картоплі. Але перед цим потрібно підготувати бульби за 30-45 днів. Тобто з початку або середини березня необхідно прогрівати бульби на сонці, щоб вони дали перші паростки. Після цього картоплю можна садити. Найоптимальнішою температурою для вирощування картоплі прийнято вважати + 15-18 градусів.

Картопля не любить спеку, але при цьому, в ній теж виростає, але тоді урожай виходить не такий багатий Картопля не любить спеку, але при цьому, в ній теж виростає, але тоді урожай виходить не такий багатий. Збирання врожаю залежить від сорту картоплі. В середньому збирати картоплю необхідно з початку серпня по кінець вересня.

Вирощування картоплі в мішках

Вирощування картоплі в мішки - це відмінний спосіб отримати урожай раніше термінів, так як таким чином плоди дозрівають набагато швидше, а врожаю за сезон зібрати можна куди більше.

Також цей спосіб відмінно підходить для тих, у кого невелику ділянку. Класичний спосіб вирощування картоплі вимагає великої ділянки землі.

Вирощування картоплі в мішках - це не тільки можливість отримати хороший урожай швидко, але і прекрасний спосіб чистішою городньої роботи.


Для опади картоплі в мішках підійдуть підручні матеріали. Необов'язково купувати спеціальні мішки. Мішки від цукру, крупи, борошна і так далі цілком підійдуть для даної справи.

Як вирощувати картоплю в мішках

Візьміть мішок, який збираєтеся використовувати для вирощування картоплі, наповніть його до половини гноєм. Помістіть бульби картоплі в гній і засипте їх до кінця. Край мішка необхідно вигнути і загорнути назовні.

Можна додати додаткові добрива. Варто пам'ятати про те, що картопля в мішках також необхідно поливати раз на тиждень. Поставте мішки з картоплею на вулицю під сонце. Також необхідно час від часу підсипати перепрілий гній.

Вирощуючи картоплю в мішках, вам нічого не потрібно капати, а мішки можна поставити в будь-який зручний для вас місце. Такий варіант дозволяє зібрати непоганий урожай зовсім без городу. Тому якщо у вас погана грунт або ж вона зовсім відсутня, то це не проблема. Ви завжди можете виростити картоплю в мішках.

Вирощування картоплі в соломі

Вирощування картоплі під шаром соломи - це більш простий і зручний спосіб, ніж класичне вирощування картоплі. У дев'ятнадцятому столітті вирощувати картоплю в соломі було прийнято, тому що не потрібно було нічого копати, можна було проростити картоплю під залишками чогось.

Вирощування картоплі в соломі не вимагає ніякої прополки і підгортання. А урожай виходить вельми пристойний.

А урожай виходить вельми пристойний

Як вирощувати картоплю під соломою

Для того, щоб виростити картоплю в соломі, необхідно викласти бульби на землю, які ви перед цим прогріли, і накрити їх шаром соломи в 50-70 сантиметрів. Можна додати добрива, а також необхідний час від часу поливати. Якщо у вас немає часу або можливості возитися із землею, то даний спосіб вам відмінно підійде.

Схожі статті:

Як перемогти колорадського жука: боротьба з ворогом його ж методами

вирощування картоплі

Заражений картопля не пустили в Росію

посадка картоплі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама