Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування квітів в теплиці як прибутковий бізнес

  1. Особливості, плюси і мінуси бізнесу
  2. переваги
  3. недоліки
  4. троянди
  5. Як вибрати сорт
  6. способи розмноження
  7. тюльпан
  8. Лілія
  9. крокуси
  10. конструкція теплиці
  11. устаткування теплиці
  12. підготовка ґрунту
  13. закупівля насіння
  14. Догляд та посадка
  15. канали збуту
  16. Як можна розширити подібний бізнес
  17. Загальні витрати і приблизна прибуток проекту
  18. Відеоматеріал про тепличному вирощуванні

Без квітів не обходиться жодне свято Без квітів не обходиться жодне свято. Ми бачимо їх на протязі всього життя, вони дарують нам радість. З їх допомогою ми можемо висловлювати наші почуття. Вони є знаком любові, поваги, уваги. Саме тому можна сказати, що квіти є невід'ємною частиною нашого життя.

Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно організувати їх вирощування в теплиці і перетворити це захоплення в бізнес, який стане по-справжньому прибутковою справою. Витрати переважно будуть пов'язані зі зведенням теплиці. Також витрати торкнуться покупки насіння та добрив. Решта витрати будуть пов'язані з вашим підходом до вирощування рослин.

Зміст статті

Особливості, плюси і мінуси бізнесу

Особливості

Перед тим як починати займатися бізнесом, необхідно врахувати всі важливі аспекти Перед тим як починати займатися бізнесом, необхідно врахувати всі важливі аспекти. Особливістю даної сфери діяльності є її сезонність. У літню пору ціни на квіти падають, що пов'язано з високою конкуренцією на ринку. З приходом холодів попит невеликий, але, тим не менш, ціна на них зростає.

Виходячи з цього, щоб вирощувати квіти цілий рік і мати постійний дохід, необхідно ростити їх у теплицях.

переваги

  • Одним з головних переваг квіткового бізнесу є те, що під час святкових днів можна отримати максимальну кількість прибутку. Ви зможете спокійно забезпечити себе на кілька місяців вперед.
  • Бізнес окупається вже протягом перших тижнів після відкриття.

недоліки

  • Щоб правильно вирощувати рослини, необхідна наявність досвіду в сфері квітництва. Квіти є дуже чутливими і крихкими рослинами, тому їм необхідний належний догляд.
  • Перед тим як їх вирощувати, слід уважно вивчити всю необхідну інформацію, яка стосується їх розведення. Якщо ви не маєте досвіду і необхідних знань, то в цьому випадку бізнес принесе колосальні збитки. З цієї причини краще всього не займатися такою діяльністю зовсім або витратитися на фахівця.

Які квіти можна висаджувати

Найпривабливішими варіантами є троянди, крокуси, лілії і тюльпани. Ці квіти користуються досить високим попитом, що дозволяє їх вигідно реалізовувати.

троянди

Популярний і поширений вид, який тут вирощували для зрізання. На сьогоднішній день існують десятки різних сортів цих квітів. Сорти розрізняються між собою кольором, формою і ароматом. Троянди є примхливими квітами і вимагають максимально обережного поводження.

Як вибрати сорт

Вибирати сорти потрібно виходячи з кліматичної обстановки в регіоні, де ви збираєтеся вирощувати ці квіти. Візьміть до уваги і інші фактори: особливості теплиці, де троянда буде вирощуватися, які з них користуються найбільшим попитом.

Теплиця потрібна велика, її висота повинна бути на рівні чотирьох метрів. Троянди необхідно садити на відстані не менше 30 сантиметрів один від одного, так як вони потребують в достатній кількості повітря.

Також обов'язковою умовою є достатня кількість освітлення і вологи. Рози прекрасно переносять тепличні умови вирощування і вважаються відмінним варіантом для такого розведення.

способи розмноження

Для розмноження троянди необхідно приготувати живці, які заготовлюються в перші літні місяці Для розмноження троянди необхідно приготувати живці, які заготовлюються в перші літні місяці. Їх необхідно витримувати у воді протягом однієї доби.

Після цього живці висаджують в грунт і рясно поливають. Потім їх слід укрити плівкою для створення парника.

Після того, як вони проросли, плівку потрібно прибрати.

тюльпан

Щоб виростити гарні квіти, необхідно дуже уважно вибирати цибулини для посадки Щоб виростити гарні квіти, необхідно дуже уважно вибирати цибулини для посадки. Вони в першу чергу повинні володіти великим розміром і не мати проявів гнилі. Якщо цибулина велика, то розмір квітів буде таким же. Для посадки необхідно добре скопати грунт і удобрити її за допомогою мінеральних добрив.

В кінці серпня потрібно викопати цибулини, очистити їх від землі і обсушити, прибрати в темне місце. У наступному році їх знову можна висаджувати.

Лілія

Лілія є багаторічників Лілія є багаторічників. Багато власників теплиць вирощують в основному два види цих квітів: тигрова і королівська.

Розмножувати їх найкраще за допомогою цибулин, насіння не дають потрібного результату. Лілій необхідна грунт, насичена мінеральними добривами, рясно зволожена і з хорошим дренажем. Рекомендується додати в грунт деревну тирсу, а підгодівлю краще за все робити, коли почнуть з'являтися бутони.

крокуси

Є бульбоцибульні рослинами Є бульбоцибульні рослинами. Квіти крокусу мають різне забарвлення. Викопувати їх необхідно вже в середині серпня. Після того, як вони викопані, їх слід трохи витримати при температурі 20 градусів і відносній вологості повітря не менше 70 відсотків.

На початку вересня потрібно висадити рослини в квіткові горщики або в спеціально обладнані ящики з грунтом. Крокуси необхідно висаджувати групами. Одна група може містити до 20 квіток. Потім потрібно прискорити зростання, для цього слід перенести їх в темне приміщення з відносно невисокою температурою.

Потрібно стежити за тим, щоб грунт не була сухою, тому важливо вчасно зволожувати її.

Після того, як квіти будуть витримані, вони проростуть вгору на 4 сантиметри. Потім їх потрібно віднести в парник. У перші кілька днів після того, як крокуси будуть висаджені в теплицю, необхідно підтримувати температуру 10-15 градусів і потім підвищувати її до 20-22 градусів.

конструкція теплиці

Якщо ви зібралися будувати теплицю, найкраще зупинити свій вибір на теплиці-термосі:

  • Така конструкція має ряд переваг: економія електрики більше 60 відсотків, ефективність сонячного тепла набагато вище.
  • Теплиця-термос зводиться на фундаменті, що дозволяє запобігти промерзання рослин в холодну погоду. Доцільніше зробити стрічковий фундамент з використанням армованої сітки.
  • Для зведення каркаса найкраще використовувати металевий профіль. Для покриття теплиці можна використовувати поліетиленову плівку, але найкраще використовувати полікарбонат.
  • Розмір теплиці повинен бути таким: висота 5 метрів, довжина 15 і ширина 5.

устаткування теплиці

Устаткування для квіткової теплиці буде значно відрізнятися від обладнання, що використовується для овочевий Устаткування для квіткової теплиці буде значно відрізнятися від обладнання, що використовується для овочевий. Квіти вимагають особливого догляду, тому варто уважно ставитися до вибору потрібного інструментарію.

Одним з важливих елементів є опалення. Оптимальним варіантом вважається інфрачервоний варіант. Він рівномірно обігріває саджанці, що сприяє їх ефективному розвитку. Також варто передбачити контроль за температурою, щоб саджанці не загинули і нормально розвивалися.

Для додаткового освітлення можна використовувати спеціальні фітолампи, які використовують випромінювання, що сприяє фотосинтезу рослин.

підготовка ґрунту

Вирощування квітів в тепличних умовах вимагає наявність спеціально підготовленого грунту:

  1. Для цього вам необхідно ранньою весною зрізати грунт приблизно на 8 сантиметрів вглиб. Зрізаний грунт слід перевезти в спеціальне місце для визрівання.
  2. Після того, як грунт дозріє, він перетвориться в дерен. З дерну необхідно створити бурти шириною до одного метра і висотою до 80 сантиметрів.
  3. Після того, як ви сформували бурти, їх потрібно накрити спеціальним темним матеріалом. Коли клімат почне змінюватися в бік потепління, їх необхідно рясно поливати водою.
  4. Після цього бурти слід накрити прозорим матеріалом, завдяки чому почнуться процеси горіння. Температура грунту всередині бурту почне досягати позначки близько 70 градусів, що забезпечить знищення бур'янів, личинок та інших шкідників.

закупівля насіння

Закупівлю можна виробляти в спеціальних садівничих магазинах Закупівлю можна виробляти в спеціальних садівничих магазинах. Найкраще вибирати насіння, які рекомендовані фахівцями. Необхідно пам'ятати, що в магазинах можуть потрапляти підроблені насіння, тому при покупці бажано запитати сертифікати якості на продукцію.

Вирощування квітів з насіння досить трудомісткий процес, але в результаті ви отримаєте відмінні за якістю рослини, стійкі до проявів багатьох хвороб.

Догляд та посадка

  • Висаджувати троянди необхідно до 30 штук на 1 квадратний метр теплиці. На другий рік посадки кількість троянд зменшують до 10 штук.
  • Троянди мають потребу у великій кількості світла, тому потрібно стежити за тим, щоб грунт був прихована за густотою листя.
  • Вологість в теплиці повинна бути на рівні не нижче 70 відсотків.
  • Для гарного і активного росту квітів необхідно один раз в день проводити провітрювання теплиці, відкриваючи торці.
  • Не варто забувати про те, що потрібно вчасно полоти землю, позбавляючи її від бур'янів.
  • Необхідно оглядати квіти на наявність хвороб. Якщо такі є, слід видалити уражену квітка.

Якщо такі є, слід видалити уражену квітка

канали збуту

Реалізувати продукцію можна кількома способами:

  • Оптові поставки. Поставки можна виробляти в спеціальні квіткові магазини, салони та інші подібні заклади. Але варто пам'ятати, що у більшості таких салонів вже є свої канали постачання, тому вам потрібно чимось зацікавити власників торгових точок.
  • Свій квітковий магазин. Реалізовувати продукцію можна через свій магазин. Відкриття точки допоможе вам збільшити свій дохід, так як немає необхідності домовлятися з конкурентами на поставку квітів за низькою ціною.
  • Продаж саджанців. Ви можете продавати не тільки квіти, а й саджанці. Продавати розсаду можна протягом всього літа. Головним плюсом є те, що їх можна зберігати протягом усього року.

Як можна розширити подібний бізнес

Для розширення бізнесу можна відкрити власний квітковий магазин Для розширення бізнесу можна відкрити власний квітковий магазин. Якщо ви вирішили відкрити свій заклад, то рекомендується найняти флориста. Він додасть вашим квітам неповторний вигляд і приверне нових клієнтів.

Найголовніше - в цьому випадку можна заробити не тільки на квітах, але і на продажу багатьох супутніх товарів (горщики, добрива та інше).

Загальні витрати і приблизна прибуток проекту

Загальні витрати:

  • Споруда теплиці-термоса - 450 тисяч рублів.
  • Саджанці кількох видів квітів - 150 тисяч рублів.
  • Устаткування - 250 тисяч рублів.

Прибуток проекту:

Зробимо розрахунки на прикладі вирощування троянд. З одного куща можна зрізати близько 250 квіток. Таким чином, ми отримуємо з одного куща 250 троянд, з 4 кущів - 1000 троянд. Мінімальна ціна на одну троянду на даний момент складає в районі 80-90 рублів. Загальна виручка складе близько 4 мільйонів рублів на рік.

Відеоматеріал про тепличному вирощуванні

На відео на прикладі розібраний процес посадки і догляду за квітами в теплиці:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама