Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування листового салату на городі, в теплиці і в домашніх умовах на підвіконні.

  1. Вирощування салату - підготовка грунту і посадка
  2. Вирощування листового салату - догляд за посадками
  3. Вирощування салату в теплиці
  4. Вирощування салату в домашніх умовах
  5. Вирощування салату на гідропоніці
  6. Для такої технології вирощування салату краще всього підходять такі сорти:

Найкраще садити салат після овочів, під які вносили органічні добрива Найкраще садити салат після овочів, під які вносили органічні добрива. Повертати його на місце, де він ріс до цього, слід не раніше ніж через два або три роки. Дуже добре вирощувати салат поруч з усіма видами капусти, редьки і редиски. Він вміє відлякувати земляних блішок , Які шкодять цим культурам. Корисно його садити і поруч зі шпинатом, суницею, горохом , томатом , Квасолею і огірком . Для нього самого корисно бути сусідами з цибулею, який відлякує попелиць. Не потрібно садити його поруч з високими заростями буряка і моркви. Він має потребу в деякому затіненні, але лише в деякому - високі зарості можуть нашкодити його правильному формуванню.

Слід пам'ятати, що качанний салат є нітратонакопітелем. Тому для нього азотовмісні добрива потрібно обмежити. До того ж не треба його садити на компостну грядку і розміщувати в тіні.

Вирощування салату - підготовка грунту і посадка

Перед тим, як висаджувати насіння, грунт необхідно ретельно підготувати. Слід обов'язково видалити всі брили і грудки. У тому випадку якщо вона підвищеної кислотності, то її вапнують. Під перекопування восени вносять перегній. Восени або навесні вносять мінеральні добрива. А також калійну сіль , суперфосфат і сірчанокислий амоній .

Салат це однорічна рослина. Холодостійка і скоростигла. Насіння можна висівати під зиму. Термін: наприкінці жовтня або на початку листопада. Ранньостиглі сорти висівають з квітня місяця по травень місяць. Середньостиглі і пізньостиглі сорти з квітня місяця і до середини червня. Глибина посадки 1 см. Насіння дрібне, тому для зручності посадки їх можна попередньо змішати з піском.

Можна спочатку посіяти салат в ящики. Через три або чотири дні з'являться сходи. При появі двох повноцінних листочків розсаду пікірують. При появі чотирьох - висаджують на постійне місце.

Вирощування листового салату - догляд за посадками

Посадкам потрібна висока вологість. Це стосується як грунту, так і повітря. Але при надмірній волозі зростає ризик утворення грибків. Це істотно знижує кількість хорошого врожаю. Потрібно стежити за тим, щоб на поверхні грунту не утворювалася затверділа кірка. Тому що вона може перешкодити проростають сходам.

Качановий салат також можна вирощувати і розсадою.

Натягнута плівка допоможе прискорити отримання врожаю.

При вирощуванні листового салату полив проводять один раз в тиждень прохолодною водою. У тому випадку якщо при посадці грунт була досить заправлена, подальшу підгодівлю можна не проводити.

Посадки потрібно оберігати від борошнистої роси і від крайового опіку. Борошнистою росою найменше вражаються Берлінський жовтий, Московський парниковий і нові сорти. Застосування пестицидів для цього роду рослин заборонено.

Вирощування салату в теплиці

Для вирощування салату в теплиці найкраще підійдуть сорти Ризький і Московський парниковий. Грунт краще використовувати високоплодородних, яка багата органічними речовинами. У ґрунтових теплицях посадку проводять семістрочнимі стрічками. Рядовим способом в стелажних парниках, теплицях і укриттях. Рослини можуть виконувати і роль ущільнювача в міжряддях для томатів і огірків .

Догляд полягає головним чином в поливах, розпушуванні і провітрюванні.

Коли молоде листя досягне довжини в 8 см, можна буде починати збір врожаю. Його проводять в один прийом. Рослини висмикують з коренем, струшують землю і видаляють загнили листя. Не варто проводити збір відразу після поливу. Вологі рослини при зберіганні загинє. З цієї ж причини не варто мити зібраний урожай. Найкращий час доби для цієї процедури - ранок. Тоді рослини ще свіжі і охолоджені. При необхідності можна також зривати і окремі листочки.

Якщо теплиця обігрівається, то урожай готовий в кінці квітня. У необогреваемой на початку місяця травня. Трохи пізніше в укриттях і парниках.

Вирощування салату в домашніх умовах

Для вирощування салату на підвіконні найчастіше вибирають сорти Травневий, Одеський, Качановий. Скоростиглі сорти.

Для вирощування салату в домашніх умовах потрібен контейнер. Обсяг ємності буде залежати від виду рослини. Грунт повинна бути максимально вологоємність. Можна приготувати спеціальну суміш.

Як дренаж підійде синтепон. Якщо його скласти в кілька разів, він вбере в себе достатньо вологи і зволожить повітря. Створити парниковий ефект можна за допомогою поліетиленової плівки.

Молоді рослини мають потребу у великій кількості води. Коренева система невелика, і тому погано справляється з цією потребою. Щоденне обприскування з пульверизатора поліпшить стан посадок. Контейнери зручно поливати з лійки. Найкраще купувати лійку з тонким носиком. Згодом посадки стане густішим, і поливати буде не так просто.

Насіння висівають в контейнери з сумішшю рядковим способом. Загущать не слід. Землю ущільнюють за допомогою малярного валика, поливають і натягують плівку. Її знімають, коли з'являються сходи. Проводять проріджування. Рихлити землю в контейнері можна - можна пошкодити коріння. Щотижня проводять добриво рослин. Якщо світла недостатньо, то встановлюють лампу денного світла.

Вирощування салату на гідропоніці

Брак зелені в раціоні допоможе заповнити вирощування салату на гідропоніці. Конвеєри з вирощування рослин методом проточної гідропоніки дозволяють донести до споживача все цінні та поживні властивості продукту. Різні датчики, які стежать за утриманням оптимальних параметрів, дозволяють отримати якісний урожай.

Для такої технології вирощування салату краще всього підходять такі сорти:

Як зберігати листовий салат

Є кілька рекомендацій, як зберігати листовий салат. Листя потрібно зберігати в холодильнику. Найкраще в відділенні для овочів. Перш листочки потрібно трохи підсушити. Волога зелень в холодильнику швидко зів'яне.

Потім їх загортають у папір або в поліетиленовий пакет, щоб він не вигоріла і не засох, і прибирають в холодильник. Там він може пролежати до 2-х тижнів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама