Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків в теплиці взимку: особливості та правила

  1. Необхідні матеріали та інструменти
  2. Галерея: огірки в теплиці взимку (25 фото)
  3. Місце для установки зимової теплиці
  4. підготовка ґрунту
  5. формування грядок
  6. Сорти огірків для закритого грунту

Свіжі огірки в зимовий час - це сама справжня знахідка, яка є ще й потужної вітамінною бомбою Свіжі огірки в зимовий час - це сама справжня знахідка, яка є ще й потужної вітамінною бомбою. Всім відомо, що огірок - це теплолюбива рослина, яку можна виростити без особливих зусиль на своїй дачній ділянці влітку. Що ж стосується зими, то в переважній більшості випадків доводиться задовольнятися огірками сумнівної якості на прилавках магазинів. Але якщо добре постаратися, то кожен городник зможе виростити цю культуру і взимку, забезпечивши себе огірками на весь рік. Для цього необхідно просто мати теплицю.

Технологія вирощування огірків в теплиці взимку фактично ідентична льоту: рослинам для їх повноцінного зростання і зав'язі необхідно тепло і велика кількість світла. Варто відзначити, що огірки цілий рік - це непогана ідея для ведення власного бізнесу. Зрозуміло, вирощування огірків в зимовій теплиці володіє великою кількістю різних нюансів, але якщо знати про них і враховувати, то в майбутньому вдасться уникнути неприємностей. Для отримання бажаного врожаю доведеться для початку побудувати теплицю.

Необхідні матеріали та інструменти

Для вирощування огірків в теплиці круглий рік потрібні чималий багаж знань в сфері рослинництва, оптимізм, працьовитість і набір інструментів і матеріалів, які будуть необхідні для роботи:

  • насіння і знезаражувальні препарати для них;
  • термометр;
  • якісні паперові стаканчики;
  • система поливу або лійка;
  • препарати, які запобігають захворюванню рослин, а також захищають від атак шкідників;
  • граблі, лопата і сапки;
  • теплиця, оснащена підведений системою опалення;
  • поліетиленова плівка, яка необхідна для укриття землі;
  • якісне освітлення;
  • дріт;
  • вентиляційна система;
  • добрива і підгодівля.

Якщо ви плануєте відкрити свій бізнес, то настійно рекомендується спочатку придбати якісні матеріали та обладнання.

Галерея: огірки в теплиці взимку (25 фото)

Правила вирощування

Варто відзначити, що в теплицях завжди переважає сухе повітря, який є, мабуть, найголовнішою перепоною для отримання рясного першокласного врожаю Варто відзначити, що в теплицях завжди переважає сухе повітря, який є, мабуть, найголовнішою перепоною для отримання рясного першокласного врожаю.

З огляду на оснащення теплиці системою опалення необхідно регулярно стежити за рівнем вологості повітря, оскільки огірки є вельми вологолюбної культурою. Вирішити цю проблему можна, скориставшись одним з методів:

  1. установка пульверизатора, який буде розпорошувати воду;
  2. по всій площі теплиці встановити ємності з водою;
  3. на підлозі розкласти вологі ганчірки.

Кожен з перерахованих вище методів необхідно виконувати щодня.

Вирощувати рослину з хорошою врожайністю вдасться лише в разі дотримання температурного режиму. У зимовий період істотні температурні коливання в приміщенні з рослинами неприпустимі. Якщо ви вирощуєте культуру в промислових масштабах протягом всього року, то якісна система обігріву в приміщенні просто необхідна.

Щоб забезпечити себе багатою врожайністю, під час будівництва теплиць необхідно подбати про встановлення гарного освітлення у вигляді ламп. Врахуйте, що чим довше тривалість світлового дня у культури, тим вищою буде якість її плодів. Ледве приступивши до вирощування, освітлювальні прилади встановлюють на висоті не більше півметра від рівня саджанців, далі, в міру зростання кущів, їх необхідно піднімати.

Кращими парниками прийнято вважати ті, що побудовані з полікарбонату, укріпленого на металевому каркасі з антикорозійним покриттям Кращими парниками прийнято вважати ті, що побудовані з полікарбонату, укріпленого на металевому каркасі з антикорозійним покриттям.

Зрозуміло, ціна якісних матеріалів не повинна мала, але воно того варте. До того ж, як правило, всі вкладення окупаються через 2-3 роки. Повірте, якісна теплиця - це запорука рясного врожаю протягом усього року, включаючи суворі зими.

Місце для установки зимової теплиці

Якщо порівнювати зимову теплицю з неопалювальними парниками, то перше має більш суттєві вимоги до свого розташування, ніж друга:

  1. Необхідно, щоб земельна ділянка була рівною, припустимо несуттєвий ухил в південно-східну чи південну сторону.
  2. Перш ніж приступити до будівництва «притулку», необхідно запобігти попаданню на цю ділянку поривів холодного вітру. Якщо немає перешкод для північних або північно-східних вітрів, то їх потрібно створити самостійно.
  3. Недалеко від земельної ділянки повинен розташовуватися джерело води, глибина залягання якого не менше 2 метрів.
  4. Необхідно ретельно продумати систему освітлення, отже, треба провести електрику в теплицю.

підготовка ґрунту

Вирощування рослин в зимовий час - це надзвичайно трудомісткий процес, який включає в себе велику кількість різних факторів Вирощування рослин в зимовий час - це надзвичайно трудомісткий процес, який включає в себе велику кількість різних факторів. Грунт сприяє вирощуванню добротного врожаю, тому поговоримо про неї. Найбільш сприятливим середовищем для повноцінного росту і розвитку огірків є суміш перегною і дернової грунту.

Якщо ж цю суміш отримати не вдається, то необхідно використовувати альтернативні грунтові суміші, в основу яких входить торф:

  • 50% - торфу;
  • 30% - компосту або перегною;
  • 20% - польовий грунту.

В якості додаткових джерел поживних речовин можна використовувати хвойні породи або малими.

формування грядок

Процес формування грядок починає здійснюватися після того, як грунтовою сумішшю була заповнена вся площа зимової теплиці для вирощування огірків. З метою збільшення стійкості рослинності до різного роду захворювань грядки рекомендується формувати з півночі на південь.

Сорти огірків для закритого грунту

У теплицях, де простір дуже обмежене, доцільно використовувати сорти, які не дають довгих батогів. Ці рослини мініатюрні, а стебла не піддаються пошкоджень при догляді і під час збору врожаю. Вам слід звернути свою увагу на сорти і їх гібриди з укороченим терміном вегетації, що не потребують запилення. Подібних варіантів багато, тому слід спробувати кілька, а в майбутньому вибрати з них декілька найбільш підходящих.

  • Валаамського сорт являє собою високоврожайний ранньостиглий гібрид, який бездоганно підходить для помірного або холодного клімату. Плоди цієї рослини неймовірно ніжні на смак, без присмаку гіркоти, мають насичено-зеленим кольором з незначними горбками чорного кольору;
  • Суомі - високоврожайний ранньостиглий гібрид, який бездоганно підходить для зимового вирощування і з легкістю переносить незначні перепади температури. Плоди мініатюрні, акуратні, як правило, ніколи не переростають. Смакові особливості - відмінні, ніжні і не водянисті;
  • Букет - це один з найбільш ранніх сортів, перші плоди можна починати збирати через перший місяць після транспортування розсади в грунт. Характерною особливістю сорту є його «букетна» плодоношення, яке формує кілька плодів на кожній листової пазусі;
  • Саровський - це чудовий ранньостиглий і високоврожайний гібрид, який володіє відмінною витривалістю. Формується «букетна» плодоношення на кожній листової пазусі. Урожай, як правило, рясний. Плоди невеликі, рівні і з прекрасними смаковими особливостями;
  • Мисливський ряд представляє собою вдалий гібрид, якому властивий подовжений термін плодоношення. Урожай, як правило, рясний. Плоди мініатюрні, довгасті, неймовірно ніжні на смак.

Часом огудина досягають великих висот, тому їх в обов'язковому порядку необхідно підв'язувати. Для цього треба натягнути дріт паралельно грядках і за допомогою шпагату здійснити підв'язку.

Хочеться додати кілька слів про догляд за огірками в зимовий час. Він аналогічний річному догляду, але, щоб досягти такого ж результату, треба зробити суттєві капіталовкладення. Ретельно продуманий план і серйозний настрій дозволять вашому бізнесу розвиватися.

Ще варіант статей по темі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама