Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування перцю у відкритому грунті

  1. Висаджувати розсаду перцю у відкритий грунт
  2. Догляд за перцем у відкритому грунті?
  3. розпушування грунту
  4. полив
  5. підживлення
  6. пасинкування
  7. запилення
  8. Боротьба зі шкідниками та хворобами перцю
  9. збираємо урожай

У перці міститься багато вітамінів і мікроелементів. На сьогоднішній день налічується більше 2 тис. Його сортів. Найбільш щедрий урожай ця городня культура дає при вирощуванні її в умовах відкритого грунту в південних і середніх широтах. Найпоширенішим способом є розсадний.

Висаджувати розсаду перцю у відкритий грунт

Щоб отримати перші плоди перцю в липні, насіння потрібно висівати після 15-го лютого. Великі сорти - на початку місяця. Насіння рекомендується підготувати перед посівом - обробити слабким розчином марганцю. Це дозволяє поліпшити схожість насіння, і дезінфікує їх.

Замочувати краще протягом 3-5 годин (максимум). Після цього викласти на суху і чисту марлю і просушити. Коли вони висохнуть, можна висівати в підготовлену земляну суміш (пісок, земля, торф, в співвідношенні 1: 2: 1). Важливо знати, що на схожість насіння велику роль грає термін зберігання. Чим довше вони зберігаються, тим нижче відсоток проклюнулися рослин.

Появи перших сходів можна очікувати через 20-30 днів.

Обов'язково стежити за вологістю грунту і періодично розпилювати воду

Для цього можна використовувати пульверизатор або розпилювач з ефектом роси. Накривати грунт, до появи паростків, необхідно темною плівкою. Коли з'являються перші «підкови» розсаду ставлять в добре освітлене місце. Також важливо підтримувати оптимальний температурний режим (не менше 20 ° С).

Слід враховувати, що пікіровка погано переноситься перцем. Тому робити її рекомендується дуже акуратно і лише у випадках сильної загущенности розсади. Роблять її після появи справжніх листочків на вологому грунті.

Висадку розсади здійснюють у відкритий грунт до середини травня, коли вже не буває нічних заморозків. Перед висаджуванням, перчик необхідно рясно полити. А саму посадку проводити рано вранці або під вечір.

Догляд за перцем у відкритому грунті?

При вирощуванні перцю потрібно звернути увагу на такі важливі моменти:

  • вибрати підходящу ділянку,
  • підтримувати грунт в належному стані,
  • підгодівля,
  • полив.

Вибираючи ділянку, важливо враховувати, що росло на ньому в минулому році. Добрими попередниками для перцю є: капуста , огірки , кабачки , Патисони, бобові , морква , буряк . А ось після пасльонових перець можна садити тільки через три сезони.

Розсада перцю буде добре почуватися на захищених від вітру і сонячних ділянках. Найкраще, якщо він буде мати природну вітрозахист, виконану з рослин, або ж зроблену у вигляді плетеного огорожі.

Перець любить родючий грунт з високою здатністю до влагоудержанію і добре дренованим. Готувати ділянку до посіву слід починати з осені. Сюди входить: перекопування, видалення рослинних залишків, добриво .

Сюди входить: перекопування, видалення рослинних залишків,   добриво

Висаджувати розсаду перцю у відкритий грунт

розпушування грунту

Підготовленої під посадку перцю землі повинна бути характерна хороша рихлість. При цьому слід враховувати, що в перші 7-10 днів після посадки перець росте повільно, що обумовлено інтенсивним зростанням коренів. В цей час глибоко рихлити землю ні в якому разі не можна.

полив

Перцю подобається волога. Для забезпечення достатнього рівня вологості грунту полив повинен проводитися кожні 2-3 дні, а в посушливі сезони до 5 разів і тільки під корінь. Після поливу обов'язково рихлить грунт.

підживлення

При вирощуванні перцю у відкритому грунті обов'язково застосовувати підгодівлі органічними (перегній, гній, пташиний послід) і мінеральними добривами. За весь період вегитации зазвичай виробляють 3-4 підгодівлі. Для цього гнойову рідину розводять в співвідношенні 1 до 5, а пташиний послід 1 до 10-15. На кожні 10 л розведеного органічного добрива додають 50 г суперфосфату і 150 м деревної золи або до 20 г калію хлористого. Дана кількість розчину витрачають в середньому на 10 рослин.

Перша підгодівля перцю проводиться через 10- 15 днів з моменту висадки розсади, потім - в період початку плодоношення і масового дозрівання плодів. Ще одна підгодівля може знадобитися ближче до осені. Про її необхідність може свідчити наявність дрібних плодів.

Важливо враховувати, що перець не терпить хлору. Краще застосовувати добрива з мінімальним його змістом або взагалі без нього. Хлористий калій можна замінювати деревною золою

пасинкування

Коли погода стоїть жарка і вологість підвищена, слід проводити пасинкування. Рослинники, що мають великий досвід у вирощуванні перцю, вважають за доцільне видаляти на рослині центральну квітку. Також рекомендується періодично проводити обрізання, скорочуючи пагони найбільшої довжини. Рекомендована періодичність - три рази на місяць. Паралельно з цим обробляють і грунт .

Паралельно з цим обробляють і   грунт

перець

запилення

Важливою умовою щедрого врожаю є запилення перцю із застосуванням методу штучного залучення комах-запилювачів: просто оприскніте рослина розчином, приготованим з 1 л. води, 100 г цукру і 2 г борної кислоти.

Великоплідні сорти перцю слід обов'язково підв'язувати після того, як він мульчувати і підгорнути.

Боротьба зі шкідниками та хворобами перцю

Окремо варто зупинитися на боротьбі з хворобами (білою гниллю, фітофторозом, септоріозом, макроспориозом, чорною ніжкою) і шкідниками (слимаками совкой, білокрилкою, колорадським жуком, попелиць і Медведков). Ефективними засобами є обприскування деревною золою, розведеною у воді (три рази за сезон), обробка грунту червоним перцем або гірчицею.

збираємо урожай

Урожай перцю збирають у міру дозрівання плодів. Розрізняють дві фази стиглості перцю - біологічна і технологічна. Термін між двома цими стадіями в середньому становить приблизно 20-25 днів. Плоди збирають кожні 5-6 днів. Збирати перець необхідно дуже обережно. Не рекомендується затягувати зі збором врожаю, так як це може стати причиною зупинки росту наступного врожаю. В цілому збирають від 3-х до 5-ти врожаїв з одного куща.

Догляд за перцем у відкритому грунті?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама