Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування петунії з насіння в домашніх умовах

  1. Петунія - вирощування і догляд в домашніх умовах
  2. живцювання петунії
  3. Як зберегти петунії до наступного року?
  4. ампельна петунія
  5. Петунія ампельна та каскадний - відміну

Багатогранна за своєю колірною гамою, садові красуня петунія здатна прикрасити будь-яке місце. На балконі, підвіконні, на клумбі вашого дачної ділянки або саду, біля входу будинку - петунія всюди буде виглядати нарядно, до місця. Додатково до всього, цей однолетник вельми невибагливий, а вирощування петунії з насіння в домашніх умовах може освоїти навіть початківець садівник-любитель.

Додатково до всього, цей однолетник вельми невибагливий, а вирощування петунії з насіння в домашніх умовах може освоїти навіть початківець садівник-любитель

Сортів, різновидів цієї квітки безліч, проте, всі вони (кустообразно або спадаючі каскадні) відрізняються непередаваним ніжним ароматом, який до вечора стає ще сильніше. Якщо ви вирішили прикрасити свій сад петуніями, то подбати про розсаду необхідно заздалегідь.

↑ до змісту ↑

Петунія - вирощування і догляд в домашніх умовах

Якщо ви можете забезпечити розсаді додаткове підсвічування, то засівати насіння можна вже на початку лютого. Так як взимку світловий день дуже короткий, це негативно позначається на схожості паростків. Але якщо у вас є люмінесцентні лампи (наприклад, трубчасті лампи денного світла ЛД-60), то можна сміливо братися за справу. Варто врахувати, що звичайні лампи не підійдуть для розсади - вони провокують перегрів паростків, сприяють витягуванню стебел.

Перед тим як вирощувати петунію з насіння, подбайте про наявність легкого, пухкого грунту, насиченого живильними мікроелементами. Використовувати можна готову покупну грунт, а можна змішати самому дернову землю, зрілий (перепрілий) гній, торф (рівні частини), додавши до отриманої суміші трохи піску.

Верхня частина грунту, на яку будуть сипатися насіння, повинна бути просіяного. Сам грунт потрібно добре пролити безпосередньо перед самою посадкою. Насіння петунії змішують з піском, рівномірно висипають поверх грунту, зрошують з пульверизатора, накривають поліетиленовою плівкою для створення міні-теплиці. Температура для розсади повинна становити не менше 20-25ºC, інакше насіння просто не зійдуть.

Перші сходи з'являються вже через тиждень. Це той період, коли їх потрібно оточити підвищеною увагою. Щоденне зрошення (краще дворазове), провітрювання обов'язкові. Тендітним паросткам важливо забезпечити повноцінне зволоження, але при цьому потрібно пильно стежити, щоб не було зайвої вогкості. Щоб розсада чи не захворіла «чорної ніжкою» (поширена хвороба сходів), щодня видаляйте накопичився конденсат на захисному покритті міні-теплиці.

Якщо ви будете періодично влаштовувати росточком зрошувальні «ванни» з слабо забарвленого розчину марганцівки, то забезпечите додатковий захист для вашої петунії. Коли сіянці порадують вас першою парою сім'ядольних листочків, захисну плівку можна буде зняти, додати зверху на грунт трохи піску, поливати вже рідше.

Коли насіння якісні, правильно збиралися, зберігалися, то сходи виходять густими, дружними. Однак бувають ситуації, коли посівний матеріал може підвести: якщо через два тижні результатів немає, то очікувати появи хорошої розсади вже не варто. Цей фактор потрібно враховувати, щоб не втрачати час, сили.

Цей фактор потрібно враховувати, щоб не втрачати час, сили

Розсада петунії через два тижні після пікіровки

Вирощування петунії з насіння в домашніх умовах обов'язково передбачає пікіровку. Виняток становить метод, коли при вирощуванні розсади використовуються торф'яні таблетки. Після того, як паростки наберуть чинності, обзаведуться п'ятьма-шістьма повноцінними листям, їх можна розсаджувати по окремих ємностей. Цей процес називається пікіровкою, виробляти її потрібно дуже дбайливо, щоб не пошкодити крихку кореневу систему.

З цього часу розсаду потрібно привчати до періодичних загартовування. Спочатку буде достатньо 10-15 хвилин перебування рослин там, де прохолодно - 10-15ºC - з подальшим збільшенням часу.

Якщо ви хочете, щоб майбутні кущі петунії були пишними, густо розгалуженими, то обов'язково зробіть прищипивание (можна не один раз). Для цього потрібно обрізати точку росту стебла на рівні приблизно 5-го листочка - цей прийом провокує зростання нових пагонів з пазушек залишилися листя.

Коли розсада набере силу, може бути. навіть дасть перші квіти, петунію можна висаджувати на клумбу.

↑ до змісту ↑

живцювання петунії

живцювання петунії

Живцювання є відмінним, нетрудозатратним способом розмноження цієї квітки. Високий відсоток вкорінення, нескладний догляд за кущами - плюси даного методу.

Для цього потрібно зрізати з повноцінного, сильного рослини верхні живці, приблизно 10-12 см завдовжки. Варто згадати, що з цього приводу думки бувалих садівників поділяються, так як деякі радять відбирати для живцювання бічні пагони, які розташовуються біля кореня рослини. Варто відзначити, що обидва варіанти добре працюють, дають згодом позитивний результат.

Розмноження живцями петуній виробляють ближче до осені (кінець серпня-вересень). З відрізків стебла видаляються нижні листочки, а самі вони ненадовго занурюються в ємність з розчином біостімулірующего препарату, наприклад, Корневином. Після цього живці розсаджують по стаканчиках, притеняют їх. Грунт (або пісок), куди помістили череночкі, повинна бути завжди зволоженою. Можна також використовувати чистий вермикуліт.

Коріння у пагонів утворюються вже на 7 або 10 день. Після вкорінення живці можна пересаджувати -невеликі горщики діаметром 12-15 см якраз підійдуть. Тут петунія може пережити зиму. Підживлення комплексними добривами вкорінених живців дуже важлива.

↑ до змісту ↑

Як зберегти петунії до наступного року?

Зберегти петунію на зиму можна двома способами - маточним кущем або живцями.
Дорослі рослини комфортно будуть себе відчувати, там де досить світло. Рівень вологості для них теж має велике значення. Ідеальна температура для зимівлі становить 10-15 ° C, якщо буде менше - не страшно, головне, щоб не нижче 0 ° С. Для цієї рослини потрібно викопати, помістити в горщики до настання перших холодів (вересень-листопад), найоптимальніший для цього термін - середина серпня. Всі засохлі, зіпсовані листя повинні бути вилучені. Можна вчинити більш радикально - обстригти всі гілки до 10-12 см. Щоб комфортно пережити зиму, петунію досить поливати 2 або 3 рази за місяць.

Якщо все зробити грамотно, то вже, починаючи з середини лютого, ви зможете милуватися квітами. З появою кольору можна вводити мінеральні підгодівлі, більш частий полив. По весні кущі висаджуються на вулицю. Вони знову радують вас своєю красою і ароматом.

Також петунію можна зберегти на зиму шляхом живцювання - розмноження і вирощування нових молодих рослин. Згідно відгуками досвідчених садівників, молоді петунії дають більш рясне цвітіння, ніж второгодічние кущі.

Черенковать рослина для зимового періоду краще ближче до кінця літа / початку осені, поки життєдіяльність петунії ще не сповільнилася. Процес обрізання живців, їх вкорінення вже описаний вище. Догляд за живцями може бути відкорегований деякими доповненнями: подрезкой листя, установкою паробарьера.

Для кращого розвитку обрізані стеблинки накривають пластиковим стаканом з пророблену зверху дірками (для вентиляції). Листя можна обрізати ножицями наполовину - це знизить влагопотері. Не забувайте щодня провітрювати міні-парники.

Через приблизно два тижні з пазушек цибухів стануть з'являтися нові пагони - це сигнал про те, що укорінення пройшло успішно. Після цього паробарьери видаляються, а подальші дії з живцями нічим не відрізняються від стандартного догляду за розсадою.

Такі живці починають цвісти ближче до кінця зими або з початком календарної весни. При настанні стабільного тепла (+ 10-12 ° C) рослини висаджуються на ділянки.

↑ до змісту ↑

ампельна петунія

Будь сорт петунії прекрасний по-своєму, але саме ампельні різновиди вважаються розкішними, найпопулярнішими. Відрізняються від кустообразно видів тим, що у ампельної петунії є довгі стебла, які при звисанням вниз утворюють «водоспади» з квітів. Такі рослини висаджують в підвісні горщики-кашпо або фіксують на металевих сітках, винаходячи різноманітні квіткові конструкції.

Якщо забезпечити ампельної петунії відповідний догляд, то довжина її гілок може досягти 2-х метрів. Однак метровий втечу є нормою для рослин середньої смуги.

Догляд за ампельними сортами - регулярний полив, підживлення. Якщо наступають дуже спекотні дні, то рекомендується дворазовий полив. Тут присутній один момент - при поливі підвішених квітів не завжди здійснюється повноцінна просочення земляного кома вологою. Це трапляється, тому що початківці садівники хочуть уникнути непривабливих калюж на підлозі під горщиками. Такий частковий полив призводить до пересихання нижнього шару (в той час, як верхній залишається зволоженим), через що коріння не отримують належного насичення водою. Даний нюанс призводить до гальмування розвитку рослини, втрати декоративності.

Петунія - фото квітів

Для найкращого результату доцільно раз за 7 днів повністю занурювати ємності з петунією в воду, таким чином, грунт буде повністю промачівают. Також як з кущовими сортами тут необхідно уникати зайвого перезволоження, дотримуватися золотої середини - грунт повинен бути зволожений, але не дуже. Однак якщо ви спочатку додасте в грунт для ампельних петуній гідрогель, то зможете набагато скоротити частоту поливів.

Рекомендується підгодовувати ампельную петунію фосфорними або калієвими добривами (один раз за 7 днів). Цей процес не можна поєднувати з основним поливом - це може привести до опіків, навіть до загибелі рослини. Краще вранці полити петунію, а ближче до обіду провести підгодівлю на зволожений грунт.

Прищіпка є обов'язковою умовою для ампельних сортів, її необхідно проводити не рідше ніж один раз за 7 днів. Зів'ялі квіти, зав'язі з насіннєвими коробочками потрібно видаляти, щоб сили рослини йшли на закладку нових суцвіть, а не на формування насіння.

↑ до змісту ↑

Петунія ампельна та каскадний - відміну

Петунія ампельна та каскадний - відміну

Ампельную петунію також називають каскадної, але іноді складається спірна ситуація з визначенням цієї сортогруппи. Деякі садівники стверджують, що у каскадної петунії при зростанні гілки спрямовані вгору, а вже потім опускаються вниз. А у ампельної пагони спадають вниз, квітки мають трохи менший розмір.

Тому даний фактор може розглядатися як проміжний етап розвитку рослини - поки гілки не набрали чинності, вага, вони стоять сторчма. Розмір квітки також може бути обумовлений сортом, формою - у петунії бувають як маленькі квіти, так і великі. Переглядаючи численні фото, відео, неможливо відрізнити ампельную петунію від каскадної, виходячи з цього, припустимо застосовувати обидві назви до одного сортовіду.

Виберете ви ампельную петунію або віддасте перевагу кустовую - до всіх етапів розведення потрібно ставитися відповідально.

Вирощування петунії з насіння в домашніх умовах - лише перший крок цього пізнавального, красивого захоплення, здатного зробити вашу дачу предметом гордості, захоплення.

Вирощування петунії з насіння в домашніх умовах - лише перший крок цього пізнавального, красивого захоплення, здатного зробити вашу дачу предметом гордості, захоплення

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама