Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці - рекомендації по посадці різними методами і правила догляду

  1. Все, що треба знати про вирощування ягід своїми руками
  2. Способи розмноження: самі з вусами
  3. Вирощування ягід в теплиці - основні положення
  4. Вирощування на продаж: плюси і мінуси бізнесу
  5. Полуничний сад на вікні: нюанси пристрою і догляду
  6. Поради по догляду за полуничними посадками: обробка і підгодівля
  7. Звичайні засоби і їх незвичайне застосування на користь рослинам
  8. Новини зі світу полуничних кущів - нововведення в розведенні
  9. Підвісна грядка з полуницею - економний підхід до експлуатації ділянки
  10. Спосіб для ультраранні збору врожаю

Що росте на ділянці: полуниця або суниця? На це питання не відразу відповість навіть найдосвідченіший садівник. Насправді, ця ягідна культура називається суниця мускатна. Є її дикі і садові різновиди. У 18 столітті один із сортів суниці садової стали називати полуницею за округлу форму великих ягід. Назва прижилася і поширилося. Зараз полуницею вважають рослина, культивується на всіх без винятку садових ділянках по країні. Ягода з гострим кисло-солодким смаком і непередаваним ароматом є улюбленицею росіян з давніх часів. Повсюдне вирощування полуниці, наприклад, в трубах ПВХ, ведеться з різним ступенем успішності. Дізнавшись особливості зростання культури в трубах, різні інші методи, можна домогтися більш високих результатів врожайності і якості ягід. Що росте на ділянці: полуниця або суниця

Все, що треба знати про вирощування ягід своїми руками

За будовою і зовнішнім виглядом полуниця є невисока трав'яниста рослина, багаторічна рослина. Мочковатая коренева система розташовується близько до поверхні землі. Округлі різьблені листя на довгих черешках зібрані в розетки. Квітконоси, від кількості яких залежить урожай, з'являються на стеблах-ріжках. На одному стеблі розвивається від 5 до 12 білих квіток. Здається, що все знають, як виростити полуницю, але лише деякі домагаються максимальної врожайності культури, на яку вона здатна.

Способи розмноження: самі з вусами

Розглянемо способи розмноження рослин Розглянемо способи розмноження рослин. Проводиться воно найчастіше від вусів дорослого куща. Щоб на грядках з'явилася полуниця: вирощування і догляд за молодими саджанцями можна виробляти 2 рази за сезон - навесні і восени. Менш популярний спосіб поділу куща. І вже зовсім екстремальної здається ймовірність розмноження ягід за допомогою насіння. Однак такий спосіб вважається одним з найпродуктивніших і раціональних. Самостійне вирощування полуниці з насіння - технологія не стільки трудомістка, скільки клопітна. Зате гарантує якісний рассадний матеріал, який зберігає сортові ознаки, і в кількості, що не залежить від товщини гаманця. Подивіться статтю про вирощування розсади полуниці .

Вирощування ягід в теплиці - основні положення

У промислових масштабах горизонтальне вирощування полуниці цілий рік ведеться в спеціальних критих спорудах з оптимально підібраними кліматичними умовами. Багаторічна трав'яниста рослина в природі в холодну пору року зимує під шаром снігу. Безперебійне вирощування полуниці в теплиці приватного володіння можливо тільки при наявності системи постійного опалення.

Для закритого грунту вибирають сорти, які не потребують запилення, так як доступ комах в тепличні приміщення утруднений.

Теплиці підходять і полікарбонатні, і криті склом. Головне, забезпечити освітлення, тепло і захист від протягів. У проблеми, як виростити полуницю в теплиці, забезпечивши при цьому високий і якісний урожай, є кілька основних положень.

  1. Найбільш відповідний грунт для культури - після злаків, ні в якому разі не можна брати грунт після картоплі, капусти.
  2. Підгодовувати рекомендується тільки природними органічними добривами: гноєм, компостом, торфом. Ягоди мають особливість накопичувати шкідливі речовини в плодах, що робить використання хімічних сполук небезпечним для людини.
  3. Для запилення квітконосів в теплицю слід помістити вулик з бджолами. У разі неможливості природного запліднення, садівникам самим доведеться запилювати рослини або вибрати різновиди ремонтантной полуниці.

Пристрій системи крапельного поливу вбереже посадки від перезволоження і загнивання, регулярне провітрювання - від надлишку вологості приміщення і багатьох хвороб.

Вирощування на продаж: плюси і мінуси бізнесу

Висока ціна і постійний попит збуджують в деяких власників дачних ділянок бажання отримати від культивування ягід економічну вигоду. Індивідуальне вирощування полуниці як бізнес в трубі горизонтально має багато підводних каменів. Це такі недоліки, як

Крім того, врожайність залежить від віку рослин. Найбільша віддача відбувається на перший-другий рік, далі різко скорочується. Необхідність регулярного поновлення посадок вимагає додаткових витрат на розсадний матеріал. Крім того, врожайність залежить від віку рослин Хвороби ягідних культур, що мають особливість швидкого і масштабного поширення, здатні погубити весь урожай на корені в короткі терміни.

Але і плюси вирощування садової полуниці на продаж теж має. Це ходової, швидко розкуповують товар. Особливо не в сезон масового збору. Ціна на продукт досить висока, щоб отримати значну вигоду від збуту. Один хороший урожайний рік може окупити більшість витрат на підприємництво. Масштабне промислове вирощування полуниці в грунті виробляють в регіонах південної і середньої смуги. У північних районах масове польове виробництво ягід важко і нераціонально.

Полуничний сад на вікні: нюанси пристрою і догляду

Сучасні наукові селекційні розробки зі створення нових самозапильних сортів дозволяють проводити вирощування полуниці в домашніх умовах, в будь-якій квартирі. Два найважливіших аспекти городу на вікні - забезпечення рослин світлом і теплом і вибір відповідного сорту. Ремонтантні самозапильних види забезпечать вирощування полуниці в квартирі цілий рік, а різновиди ампельної ягоди ще й послужать незвичайною прикрасою інтер'єру.

Нюанси домашнього ягідника:

  1. грунт повинен складатися з землі, перегною і піску з розрахунку 1: 1: 1;
  2. на дно ємностей укласти дренажний шар керамзиту або пінопластових кульок;
  3. помістити горщики на підвіконня з найсильнішим сонячним освітленням (південь, південний схід);
  4. регулярно повертати різними боками до сонячного світла;
  5. полив виробляти через піддон, він не повинен бути надмірним;
  6. перші квітконоси на рослині видалити для формування більш міцного куща і підвищення врожайності.

Догляд за ягідником в горщиках, як і вирощування полуниці на балконі, починається з вибору якісного та безпечного рассадного матеріалу. Якщо пересідає кущ з ділянки в горщик, необхідно дати 10-15 діб спокою коріння. Для цього помістити рослина в маленьку ємність з невеликою кількістю грунту і відправити в прохолодне приміщення.

Поради по догляду за полуничними посадками: обробка і підгодівля

Навіть найбагатша на мінеральні речовини грунт не може забезпечити належного харчування ягідним кущах. Підгодувати їх можна різними, в тому числі і народними засобами. Або спробувати виростити полуницю на гідропоніці. Деякі поради досвідчених ягідників про те, як отримати великий урожай полуниці кучерявою, можуть стати в нагоді в справі домашнього садівництва:

В першу чергу, обробка і добриво полуниці повинні бути безпечними. Є чимало домашніх звичних речовин, ніяк не пов'язаних з садівництвом, здатних принести користь ягідним рослинам. Про те, як доглядати за полуницею навесні, можна дізнатися тут .

Звичайні засоби і їх незвичайне застосування на користь рослинам

Всім відомий 10% нашатирний спирт для полуниці - заміна дорогим добривам і порятунок від шкідників Всім відомий 10% нашатирний спирт для полуниці - заміна дорогим добривам і порятунок від шкідників. Обробку посадок виробляють 3 рази (в фазі появи листя ранньою весною, під час утворення квітконосів, перед зимою). Використовують слабкий розчин, з розрахунку 50 мл спирту на 12 літрів води (аптечний флакончик на велике відро).

Для одночасного забезпечення перезимували рослин цілим комплексом корисних речовин, проводять добриво полуниці дріжджами, до складу яких входять фосфор, калій, азот, білки і амінокислоти. Одноклітинні гриби для рослин є відмінними стимуляторами росту, засобом підвищення імунітету, захистом від шкідливих бактерій. Численні відгуки про підгодівлі полуниці дріжджами свідчать про позитивний вплив на здоров'я ягідних кущів:

  1. збільшується відсоток вкорінення молодих саджанців;
  2. формується міцна і розгалужена коренева система;
  3. підвищуються показники врожайності.

Своєчасна підгодівля полуниці навесні дріжджами вбереже культуру від найпоширеніших захворювань: гнилі та борошнистої роси.

Від передчасного старіння врятує підгодівля полуниці борною кислотою, а також це простий засіб набагато збільшить врожайність. Так як бор безпечний, але все-таки хімікат, обробку їм слід виробляти до цвітіння. Розчин виготовляють в співвідношенні: 2 грами борної кислоти на 10 літрів води. Рослина обприскують і поливають під корінь. Можна використовувати одночасно бор і марганцівку, але тоді в рідини розводять по одному граму кожного речовини, починаючи з борної кислоти.

Новини зі світу полуничних кущів - нововведення в розведенні

Існує кілька нововведень, які дозволяють займатися розведенням ягід навіть на самій крихітній ділянці. Слід знати, як виростити на дачі полуницю не звичайним способом на грядках, а значно заощаджуючи місце на грунті. Експерименти в цій області тривають не одне десятиліття.

Підвісна грядка з полуницею - економний підхід до експлуатації ділянки

Відмінні результати показує вирощування полуниці в мішках - в теплицях, на ділянці, на балконі.

Для цього способу підбирають самі невибагливі, скоростиглі, урожайні сорти. Підготовчі етапи процесу:

Підвісні грядки влаштовують таким чином, щоб запобігти затінення одних рослин іншими. Мішки не обов'язково саме підвішувати, їх можна встановити на землі, але тоді ретельно берегти нижні ряди від нестачі світла, надлишку вологи і нападу слимаків.

Спосіб для ультраранні збору врожаю

У разі, коли вирощуємо полуницю на ділянці біля власного або теплого дачного будинку, можна спробувати найновіший спосіб для ультраранні отримання врожаю У разі, коли вирощуємо полуницю на ділянці біля власного або теплого дачного будинку, можна спробувати найновіший спосіб для ультраранні отримання врожаю. Сорти ягід починають свій розвиток в приміщенні, а під відкрите небо переїжджають з встановленням теплих днів і ночей. Боротьба за ранній урожай стартує восени, коли від самих рясно плодоносних кущів відбирають вуса з молодими рослинами. Їх висаджують в окремі ємності-горщики з дренажем. До весни рослини встигають зміцніти і сформувати міцні корені. З'явилися в приміщенні квітконоси видаляють. Молода полуниця в горщиках на вулиці продовжує своє зростання з фази цвітіння, в той час як у кущів на грядках ще тільки утворюються перші листя. Плоди, зібрані в червні, задовольнять найвибагливіший смак і вгамують гострий вітамінний голод. А горщики з красиво звисаючими гронами ягід стануть вишуканою прикрасою ландшафту. Читайте статтю: Що являє собою полуниця Фріго і в чому її головні переваги?

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама