Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці в теплицях під агроволокном

  1. Характеристика садової полуниці
  2. Історія садової полуниці
  3. Як вирощувати садову полуницю?
  4. Вирощування полуниці в тепличних умовах
  5. Щорічний врожай садової полуниці

У Франції в 1750 році провели схрещування суниці, яка росте в лісах північної та східної частини США, і суниці, яка називається Чилійська, привезена в 1714 р з Чилійського держави. В результаті вийшла Полуниця садова, через яку звичайна Суниця, яка була в 17 столітті першим культивуються виглядом полуниці, була витіснена з комерційного виробництва.

Характеристика садової полуниці

За своїми характеристиками полуниця садова є численні помилкові плоди, тобто виростання плода відбувається з квітколожа, яка підтримує зав'язь. Будь-яке насіння зовні є однією з зав'язі, у якої всередині насіння.

Історія садової полуниці

Найпершими хто почав садити цю рослину, були французи в 18 столітті. А до того моменту загальними джерелами плодів були дикі види полуниці і селекція, які виходили з неї. Полуничний плід вперше був згаданий в літературі давньоримських часів, і там було вказано, що вона застосовується в медицині. В 1300 р жителі Франції вже пересаджували полуницю на свої городи, щоб отримати урожай.

Як вирощувати садову полуницю?

полуничні сорти відрізняються розміром, кольором, запахом, формою, ступенем родючості, часу дозрівання, по схильностям до хвороб. Існують види, що розрізняються по листя, інші з розвитку органів розмноження. Квітки, в основному, гермафродити, але здійснюють або чоловічі або жіночі статеві функції. В комерції рослині поширюються пагонами і голими коренеплодами. Існують дві моделі вирощування цієї рослини:

  1. Перша полягає в тому, що вирощуються щороку, при цьому застосовуються пластикові плівки;
  2. другий варіант - це вирощування багаторічна, коли на насипах, а також грунті висаджуються ряди.

Перша полягає в тому, що вирощуються щороку, при цьому застосовуються пластикові плівки;   другий варіант - це вирощування багаторічна, коли на насипах, а також грунті висаджуються ряди

Вирощування полуниці в тепличних умовах

Крім того, між сезонами садову полуницю вирощують в тепличних умовах. При цьому вони вирощуються з використанням настил із пластику. В даному випадку щорічно відбувається формування платформ, які є піднятими і плоскими, обкурювання і укривання за допомогою пластику. Це робиться для того, щоб попередити зростання бур'янів і виникнення ерозії.

Ті рослини, які вирощуються в теплицях на півночі (Див. Також " Теплиця по Мітлайдера "), Висаджуються крізь отвори, які проробляються в пластикових покриттях, а також під полуницею робиться труба іригаційна. Якщо з'являються пагони, то їх видаляють, тому що свої сили рослини повинні направити на розвиток плодів, а не на розвиток пагонів.

Коли закінчується урожайний сезон, здійснюється прибирання пластикових настил, а також рослини переносяться в землю. Через те, що рослина полуниця старше 1-2 річного віку вже не так добре плодоносить, то завдяки системі щорічної заміни сприяє підтримці врожайності і щільності насаджень.

Через те, що рослина полуниця старше 1-2 річного віку вже не так добре плодоносить, то завдяки системі щорічної заміни сприяє підтримці врожайності і щільності насаджень

Щорічний врожай садової полуниці

Але подібний метод не є вигідним, тому що продовжується вегетаційний період, крім того дуже високий рівень витрат на те, щоб формувати насипу і покриттів (Див. Також " Мульчування грунту своїми руками ") З метою забезпечення щорічного врожаю.

При другому способі вирощуванні полуниці щороку застосовуються ті ж рослини, які ростуть на насипу або по рядах.

Відео вирощування полуниці

Як вирощувати садову полуницю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама