Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці в теплиці

Поряд з   вирощуванням полуниці у відкритому грунті   , Практикується також вирощування полуниці в теплиці Поряд з вирощуванням полуниці у відкритому грунті , Практикується також вирощування полуниці в теплиці. Найпростіший спосіб при цьому - вирощування полуниці в теплиці без автономного обігріву та опалення. Плівка допомагає створити оптимальні умови для рослин, і захищає полуницю від дощів, і як наслідок, від надмірної вологості, яка може занапастити урожай. В середньому, при використанні закритого грунту, врожаї зростають приблизно на чверть.

Вирощування полуниці в теплиці допомагає продовжити полуничний сезон на два місяці, а то й більше Вирощування полуниці в теплиці допомагає продовжити полуничний сезон на два місяці, а то й більше.

Висаджуєте полуницю розсадою, коли в теплиці встановиться температура 15 градусів Цельсія. Якщо Ви будете переносити в теплицю вже квітучу розсаду, потрібно врахувати, що під час цвітіння полуниця болісно реагує на пересадку. Тому потрібно висаджувати її в лунку разом з землею, або заривати в землю прямо разом з великими горщиками, в яких розсада вирощувалася.

Підготовка ґрунту до посадки, і догляд за рослинами практично не відрізняються від аналогічних при вирощуванні полуниці у відкритому грунті. Перегній, мульчування, постійний полив - все це потрібно застосовувати і в теплиці.

Теплицю потрібно регулярно провітрювати, щоб не було підвищеної вологості повітря, яка може спровокувати різні захворювання.

Полуниця в теплицях позбавлена можливості природного запилення комахами, і тому в період цвітіння Вам доведеться щодня проводити по кожній квітці пензликом для малювання. Інакше Ви можете залишитися без врожаю. Або, якщо вже досить тепло, потрібно відкрити бічні стінки теплиці, щоб до полуниці був безперешкодний доступ комахою.

Єдиної думки про доцільність вирощування полуниці в теплицях немає. Головний аргумент тих, хто підтримує тепличний спосіб - більш висока ціна на полуницю не в сезон. Якщо полуниця в сезон коштує 2 долари за кілограм, то в міжсезоння її ціна зростає до 6-8 доларів. Але і собівартість полуниці, вирощеної в теплицях вище. Якщо собівартість полуниці у відкритому грунті становить 30-40 центів за кілограм, то в теплиці вона досягає 1-1,5 долара за кілограм.

Для створення теплиці Вам будуть потрібні капітальні витрати, до декількох тисяч доларів, в залежності від розміру теплиці.

Крім того, багато хто просто не купують полуницю не в сезон, вони чекають того часу, поки вона не почне плодоносити на відкритому грунті, так що потрібно заздалегідь поцікавитися збутом Крім того, багато хто просто не купують полуницю не в сезон, вони чекають того часу, поки вона не почне плодоносити на відкритому грунті, так що потрібно заздалегідь поцікавитися збутом.

Втім, захистити від дощів, або виростити більш ранню полуницю, можна без теплиці, якщо у Вас вона росте на стаціонарних вузьких грядках. Для цього Вам потрібно накривати самі грядки, або зробити грядки під навісом.

У наступній статті Ви дізнаєтеся про спосіб вирощування полуниці за голландською технологією - одним з різновидів тепличного вирощування цієї ягоди.

Більш докладні відомості Ви можете отримати в розділах "Всі курси" і "Корисністю", в які можна перейти через верхнє меню сайту. У цих розділах статті згруповані за тематиками в блоки, які містять максимально розгорнуту (наскільки це було можливо) інформацію з різних тем.

Також Ви можете підписатися на блог, і дізнаватися про всі нові статтях.
Це не займе багато часу. Просто натисніть на посилання нижче:
Підписатися на блог: Дорога до Бізнесу за Комп'ютером

Проголосуйте та поділіться з друзями анонсом статті на Facebook:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама