Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів у відкритому грунті і особливості догляду за рослинами

  1. Сорти томатів, які обираються для вирощування на відкритих грядках
  2. Вирощування розсади помідорів з насіння
  3. Висаджувати розсаду на грядку
  4. Догляд за томатами у відкритому грунті

З усіх культур, на які звертають увагу садівники, томати вважаються найбільш затребуваними. Немає такої ділянки, де б не росли ці овочі. Така популярність помідор привела до того, що з'явилися різні способи по їх вирощуванню.

Чи не кожен дачник має на своїй ділянці теплицю або парник Чи не кожен дачник має на своїй ділянці теплицю або парник. Значить, посадити томати для багатьох є можливим тільки у відкритий грунт. Але при дотриманні всіх правил вирощування помідорів у відкритому грунті дає не менш багатий урожай. Далі буде описана технологія такого вирощування.

Сорти томатів, які обираються для вирощування на відкритих грядках

У відкритий грунт і в теплицю висаджують різні сорти помідорів У відкритий грунт і в теплицю висаджують різні сорти помідорів. Ті, що комфортно ростуть в парниках, не дадуть високого врожаю на вулиці. Тому важливо знати, які помідори у відкритому грунті відчуватимуть себе найбільш комфортно.

Найкращим чином для такого виду висадки підходять низькорослі і скоростиглі сорти . Тому, що на відкритих грядках кущі відрізняються більш коротким вегетаційним періодом. Супердетермінантние сорти знаходяться в пріоритеті у деяких садівників. Перше суцвіття на таких кущах знаходиться над 4-6 листом, а між кожним суцвіттям розташовується по 1 листу, або вони можуть бути зовсім відсутніми. Це і є головна відмінність даного сорту. Дозрілі томати від них можна отримати досить рано, але плодоносять вони дуже короткий термін. Плоди цих сортів не крупніше, важать 100 грам максимально, тому найкраще використовуються для консервації.

Інші садівники вибирають детермінантні сорти Інші садівники вибирають детермінантні сорти. Вони починають давати плоди пізніше. Між їх суцвіттями 1 або 2 листа, а перше перебуває на 6-7 аркуші. Але плоди на таких кущах більші, важать до 140 грам.

Іноді таким чином культивують середньорослі рослини, а ось вирощування високорослих помідорів у відкритому грунті, швидше за все, не завершиться отриманням хорошого врожаю.

Багато садівники чули про так званому томатному дереві. Воно досягає висоти 5 метрів, створюючи крону, діаметром в 50 метрів. Це дерево-гігант в спеціальних умовах може обдарувати врожаєм в 1500 кг. Тож не дивно, що городники хотіли б знати, як вирощувати помідори Спрут, але це дуже складний процес. Отримання такого великого кількості плодів у відкритому грунті або звичайної теплиці, де немає спеціального обладнання та необхідних умов, неможливо.

Вирощування розсади помідорів з насіння

При культивуванні томатів на відкритих грядках існує велика кількість нюансів, які відрізняються від вирощування тепличних помідорів. Особливості, якими володіють помідори: вирощування і догляд у відкритому грунті, важливо враховувати, а також строго дотримуватися певних правил.

У відкритий грунт помідори висаджуються в вигляді розсади, а її підготовка починається взимку.

Різні сорти трохи відрізняються по часу, який потрібен на вирощування розсади, але становить воно від 40 до 70 днів. Це час вважається від посіву насіння до появи розсади на грядці. А от вирощування помідорів з насіння прямо в грунті не дасть потрібного результату. Тому що, поки піде час на зростання куща, плодам не вистачить часу на дозрівання.

Етапи підготовки розсади: Етапи підготовки розсади:

  • Відбір насіння відбувається шляхом видалення із загальної маси порожніх і пошкоджених насіння. Для цього їх заливають водою, після чого непотрібні насіння швидко з'являються на поверхні води.
  • Відібрані насіння занурюють в розчин марганцю, по часу це складе 20 хвилин.
  • Далі насіння промивають проточною водою.
  • На 2 години насіння поміщають в термос, щоб вони пройшли хорошу прогрівання.
  • Просушують.
  • Гартують в холодильнику 2 дні.

Грунт повинна бути підготовлена ​​менше, ніж матеріал для посіву. Тому необхідно вибрати спеціальний грунт. Щоб його отримати, змішують такі інгредієнти: дернову землю, торф і перегній в рівних частинах, всипають банку деревної золи, об'ємом півлітра і 20 грам суперфосфату. Далі грунт повинен пройти знезараження. Для цього її виставляють на 10 хвилин в духову шафу, а потім проливають розчином марганцю. Ці маніпуляції потрібно встигнути зробити за 2 тижні до посадки насіння.

Після сходів паростків (це займе 2 тижні), їх відділяють один від одного і розсаджують по різних ємностей, що називається пікіровкою. Після цього саджанці не поливають 5 днів, це потрібно для зміцнення корінців. Дотримуючись цих правил, можна відповісти на питання, як виростити помідори з насіння і отримати готову розсаду.

Висаджувати розсаду на грядку

В першу чергу, необхідно підготувати саму грядку до посадки помідорів В першу чергу, необхідно підготувати саму грядку до посадки помідорів. Вона повинна бути не високою і розташовуватися в тихому сонячному місці. Перш, ніж перекопувати, її потрібно пролити розчином мідного купоросу і внести мінеральні добрива, а також перегній.

Займатися висадкою розсади краще при похмурій погоді або в вечірній час. Мають помідори в грунті в 2 ряди, з шириною між ними 50 см, відстанню між кущами 30 см. Посадка може бути стрічкової і квадратної.

Щоб провести висадку без травмування кореневої системи рослин, їх рясно поливають. Занурюють кущики на глибину максимум 15 см, але не відділить коріння від землі, в якій вони перебували. У лунку додається добриво і присипається грунтом. На завершення проводиться мульчування тирсою або сухою травою. Поливати томати можна через 10 днів, за які вони повинні прижитися.

Догляд за томатами у відкритому грунті

Про те, як правильно вирощувати помідори на шпалерах, знають всі завзяті городники, але у кожного з них є свої хитрощі в цій справі.

При гарному догляді обов'язково з'явиться великий урожай. Ось основні правила того, як виростити помідори у відкритому грунті і домогтися максимальної кількості плодів:

  1. Після приживлення розсади, грядку потрібно починати рихлити. З ґрунту видаляють бур'яни, а також підгортають рослини, присипаючи до їх стеблах грунт. Ця дія дозволяє утворитися додатковим корінням.
  2. Мульчування добре впливає на грунт, не даючи з'явитися на ній кірці, і зберігає від перегріву.
  3. Полив здійснюють у міру потреби, але рясно (на глибину 35 см). Найчастіше це виходить раз на тиждень.
  4. Добрива вносять через кожні 10-15 днів. При цьому уважно дивляться на стан рослини. Підгодовувати краще одночасно з поливом, а потім присипати кущі торфом.
  5. Полегшить догляд і не дасть плодів впасти на землю своєчасне підв'язування томатів. Це не складна дія проводиться таким чином: в землю поміщається кілочок, за який помідорний кущ підв'язується мотузкою.

Дотримання цих правил допоможе в досягненні високого врожаю. А його якістю захоче похвалитися перед сусідами кожен дачник.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама