Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів в теплиці: відео-інструкція як виростити своїми руками, як вирощувати огірки в одному парнику з томатами, ціна, фото

  1. Основні правила вирощування
  2. вирощування розсади
  3. садимо насіння
  4. Процес загартовування рослин
  5. Рецепт для обприскування
  6. висадка розсади
  7. готуємо грунт
  8. удобрюємо грядки
  9. висаджуємо розсаду
  10. підв'язуємо помідори
  11. Процес запилення квіток
  12. висновок

Виростити солодкий і соковитий томат в парнику своїми руками зовсім не складно. Кожен дачник може здійснити таке на своїй ділянці.

Звичайно, урожай під плівкою все одно зростає значно довше, ніж у відкритому грунті. Отже, яка ж технологія вирощування помідорів в теплиці? Ця стаття покликана пролити світло на це питання.

Фото дозрілих плодів в теплиці

Основні правила вирощування

Правила вирощування помідор в теплиці наступні:

  • Тримайте рівень температури протягом 7 днів на позначці 18 ° С вдень і 15 ° С вночі;
  • Поливайте рослини 2-3 рази. Причому робити це необхідно безпосередньо під корінь: вперше при появі сіянців, в наступний раз - вже через пару тижнів і останній раз - за кілька годин до пересаджування. Використовуйте для поливу воду температури 20 ° С;
  • Щодня переставляйте ящики з розсадою іншою стороною до скла. В цьому випадку сіянці будуть витягатися рівномірно на всі боки;
  • У період росту рослини не варто застосовувати будь-яку підгодівлю;
  • Помідори для вирощування в теплиці вимагають хорошого провітрювання. Тому важливим є не тільки наявність кватирок з обох торців теплиці , Але і зверху. Обов'язково подбайте про це при конструюванні теплиці;

    Провітрювання - одне з складових продуктивного вирощування в закритому грунті

  • Також важливим є і прекрасне освітлення теплиці сонячними променями протягом усього дня. Яке небудь перешкоду на шляху сонячного світла до томатів у теплиці (наприклад, дерево або кущ) здатне істотно вплинути на майбутній урожай в гіршу сторону;
  • Особливо важливо виконати це правило, коли здійснюється вирощування помідор в теплиці взимку.

Подібні секрети вирощування помідорів в теплиці дозволять добитися прекрасного врожаю.

вирощування розсади

Перший крок до родючому врожаю - це вирощування розсади. Саме цей момент і є відправною точкою всього процесу вирощування помідорів в парнику . Стан саджанців рослини в ста відсотках з усіх випадків позначається на кінцевому врожаї.

Порада!
Фахівці радять проявити найбільшу терпіння і увагу на цьому етапі робіт.

садимо насіння

Перші два десятка днів листова система не буде рости швидко. А наступні два десятка днів, навпаки, будуть характеризуватися значним зростанням рослин.

Розсада, через 20 днів після посадки насіння

Тобто, десь через 40 днів після того, як насіння проросли, листя рослини почнуть демонструвати активне зростання.

Зверніть увагу!
Вкрай важливо не пропустити цей момент і здійснити все необхідне, щоб томати не дуже витягнулися.

Процес загартовування рослин

Щоб вдало виростити помідори в теплиці, в квітні-травні необхідно здійснювати загартовування розсади:

  • Відкрийте кватирку в кімнаті, де зберігаються пророщені рослини і вдень, і вночі;
  • У теплу погоду, якщо температура повітря піднімається вище позначки в 12 ° С, ящики з горщиками розсади можна навіть винести під відкрите небо вдень або залишити під плівкою в нічний час;

Розсада при хорошому провітрюванні

Зверніть увагу!
Необхідно стежити за хорошим зволоженням ґрунту під час процедури загартування розсади.
В іншому випадку сіянці можуть попросту повянуть.

  • Якщо ж ви правильно здійснювали загартовування своєї розсади, її листя за підсумком матимуть здоровий синювато-фіолетового відтінку.

Менш, ніж за тиждень до висадки розсади в парнику, рослини рекомендують обприскати борним розчином.

Рецепт для обприскування

Скористайтеся наступним рецептом: 1 г борної кислоти на 1 л води. Після подібної обробки квіткові бутони будуть збережені ще на першій квітковій кисті, і майбутній урожай точно буде розкішним.

висадка розсади

Щоб отримати якісний урожай томатів, підходите до виконання всіх етапів робіт обдумано, передбачаючи всі важливі дрібниці.

Процес висадки розсади в грунт

готуємо грунт

Краще виконувати грядки вздовж теплиці. При цьому їх оптимальна кількість розраховується залежно від ширини парника. Оптимальні розміри грядок наступні: висота - 40 см і ширина - 60-90 см. А проходу між грядками потрібно бути розмірів в 60 см.

Підготовка лунок для посадки

Порада!
Розбивайте грядки за тиждень до висадки розсади.

удобрюємо грядки

  • Кожну грядку, якщо грунт на ділянці глиниста або суглинна, слід удобрити торфом, перегноєм або тирсою. Використовуйте по 1 відру речовини на 1 кв.м. площі;
  • Якщо грядки вже з торфу, то на них варто покласти по відру дернової землі, перегною, тирси або дрібних стружок і піввідра грубозернистого піску;
  • Зверху цього додайте ще 2 ст. ложки суперфосфату і 1 ложку сульфату калію. Все добре перекапайте. Після такої процедури вирощування помідорів Черрі в теплиці значно спроститися. Рослина буде отримувати всі необхідні поживні елементи з грунту теплиці ;

підживлення грунту

  • Полийте підготовлений грунт рожевим розчином марганцівки (інструкція із застосування передбачає наступні пропорції розчину: 1 г речовини на 10 л кип'яченої води 60 ° С) прямо перед висадкою розсади помідор. Заливайте по одному літру в кожну лунку;
  • Замінити розчин марганцю можна на профілактичний препарат під назвою «Заслін». Його розводять в пропорціях 1 пляшечка на 10 літрів води і заливають по півлітра в кожну лунку, при цьому обприскуючи кожну грядку в парнику.

Порада!
Фахівці рекомендують, за 3 дні до висадки розсади в грунт зрізати у кожної рослини по 3 нижніх листка.
Після такої процедури ймовірність захворювання рослини знижується, а розвиток першої квіткової кисті буде покращено значним чином.

висаджуємо розсаду

Вирощуємо помідори в теплиці, висаджуючи розсаду вертикально. Висота рослин в цей період повинна дорівнювати 25-30 см. При цьому не забувайте, що грунтовою сумішшю потрібно засипати тільки горщик. А якщо рослина витягнулося до 45 см, то заглиблювати стебло томата в землі не варто. В такому випадку помідори можуть дати корінці в тих місцях, які виявилися заглибленими. Це в наслідок зупинить ріст рослини.

Тому переросла розсаду потрібно висаджувати тільки таким методом:

  1. спочатку викопайте лунки, глибиною по 12 см;
  2. потім зробіть ще одна лунку, на висоту горщика, який і потрібно поставити в цю лунку разом з розсадою.

Зверніть увагу!
Присипайте землею виключно другу лунку, в той час, як перша на деякий час залишиться відкритою.

  1. Після 12 днів, якщо переросла розсада таки приживеться, можна буде засипати і першу лунку.

Процес висаджування розсади томатів

Вирощування огірків і помідорів в теплиці повинен надати термін без поливу протягом ще дух тижнів після висадки рослини в теплицю. Інакше рослини занадто витягнуться в довжину.

підв'язуємо помідори

Вирощування огірків і помідорів в одній теплиці цілком допустимо. Через 12 днів після висаджування розсади в парнику, томати починають підв'язувати на висоту 1,8-2 міра.

Технологія підв'язування помідор

Порада!
Фахівці рекомендують формувати рослину в одне стебло.
Однак при цьому потрібно залишати 7-8 кистей.

Краще пасинкувати помідори рано вранці, так як в цей період дня пасинки обламуються значно легше.

Щоб не допустити випадкове зараження здорових помідор від хворого саджанця, пасинки не обрізати, а обламуються убік. В такому випадку сік томата не потрапить на пальці.

пасинкування томатів

Процес запилення квіток

Важливість даного етапу робіт найбільш висока. Ціна помилки в даному випадку - це якість майбутнього врожаю. Тому для формування зав'язі плодів, рослини потрібно опиліть штучним чином.

Адже, зустріти бджіл в такій закритій еко-системі абсолютно неможливо. Для того щоб здійснити запилення томатів, теплим сонячним днем ​​квіткові кисті слід струшувати. Тільки робити це потрібно дуже акуратно, щоб не зашкодить рослина.

Штучне запилення квіток

А для того, щоб пилок точно проросла на маточку після процедури запилення, грунт необхідно тут же полити водою безпосередньо по квіткам. А по кінець 2-х годин, потрібно знизити вологість повітря в парнику. Для цього відкрийте кватирку і двері в теплицю.

Якщо рівень вологості в парнику буде оптимальним, майбутні плоди будуть характеризуватися високою якістю і відмінним смаком.

висновок

Ми розповіли про те, як виростити помідори в теплиці і отримати відмінний урожай. Сподіваємося, що наші рекомендації будуть корисними для вас, а відео в цій статті доповнить це розповідь наочними відомостями.

Отже, яка ж технологія вирощування помідорів в теплиці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама