Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів в теплиці взимку і ранньою весною. Як доглядати за тепличними помідорами

  1. Вирощування помідорів в опалювальній теплиці взимку
  2. Підготовка розсади для льотної теплиці

Викликає інтерес дачників вирощування помідорів в опалювальній теплиці. Додаткова досветка, тепло і правильно вибрані сорти томатів дозволяють вже в квітні побалувати сім'ю або виростити на продаж чудові стиглі томати.

Вирощування помідорів в опалювальній теплиці взимку

Насіння, крім гібридних сортів, відбирають, протруюють 20 хвилин темно-вишневим розчином перманганату калію Насіння, крім гібридних сортів, відбирають, протруюють 20 хвилин темно-вишневим розчином перманганату калію.

Потім поміщають на добу в живильний розчин, який готується з суміші золи (1 с. Л.), Нітрофоски (1 ч. Л.), Розчину «Ідеал» (1 с.л.), гумату натрію (1/4 ч. Л.), Розчинених в 1 л води. Насіння гартують добу в холодильнику (+1 оС).

  1. Насіння садять в останніх числах вересня в ящики з приготовленою заздалегідь грунтом.
  2. Скорочують полив на стадії 5-6 листка, знижують температуру до +7 ° С при вологості, що становить 60-65%.

На цій стадії зростання томатів затримують. Початок стимуляції росту залежить від місця зростання.

Чим південніше регіон зростання, тим раніше активізують розсаду. На півдні садять томати в самому початку грудня, в помірних широтах - в січні. Без досвітки терміни висадки розсади зсуваються на місяць. Щоб рослини рушили в зростання, їх поливають підігрітою водою, в грунт вносять мінеральну підгодівлю, підвищують температуру змісту до 22 оС.

Через половину місяця розсаду переносять на постійні грядки. Плодоносити томати почнуть в квітні.

Підготовка розсади для льотної теплиці

Розсаду для теплиці висівають будинку. Посів підготовлених насіння проводять в лютому.

Поливають приблизно один раз в 6-7 днів, повністю проливаючи грунт. Між поливами земля повинна просохнути. Надлишок вологи може викликати пригнічення росту і погіршення аерації ґрунту.

Через два тижні томати підгодовують розчином нітрофоски. У разі повільного зростання розсади, її підгодовують гумату натрію - стимулятором росту.

За місяць до висадки помідори починають гартувати, привчати до повітря і перепадів температур: відкривають кватирку, виносять на веранду. У теплицю висаджують подращенную розсаду в перших числах травня.

Оновлене: 17.10.2016

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама