Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів в теплиці

  1. Детермінантні сорти томатів
  2. Супердетермінантние сорти томатів
  3. штамбові томати
  4. Напівдетермінантні сорти томатів
  5. Індетермінантні сорти томатів
  6. Особливості вирощування помідорів в теплиці
  7. Температура і вологість
  8. Грунт

вирощуючи   помідори на відкритому грунті   , Можна отримувати хороші врожаї, але набагато більші врожаї можна одержувати, займаючись вирощуванням помідорів у теплиці вирощуючи помідори на відкритому грунті , Можна отримувати хороші врожаї, але набагато більші врожаї можна одержувати, займаючись вирощуванням помідорів у теплиці. Якщо врожайність помідорів на відкритій ділянці становить в середньому 300-500 кг з сотки, то в теплиці можна отримати урожай набагато більший: 1000-1500 кг з сотки захищеного грунту - далеко не межа. Звичайно, і собівартість вирощених таким чином помідорів буде більше - приблизно в 10 разів.

Перш ніж розпочати вирощування помідорів в теплиці, потрібно визначитися з сортом Перш ніж розпочати вирощування помідорів в теплиці, потрібно визначитися з сортом. Всі види і різновиди томатів діляться на детермінантні, і індетермінантні. Детермінантні - це низькорослі сорти. Вони скороспілі, але дають менше урожай. Індетермінантні - високорослі сорти. Не такі скоростиглі, але урожай у них більше. На півдні і в теплицях має сенс вирощувати індетермінантні сорти, на півночі - детермінантні, у яких за короткий сезон встигає дозріти урожай.

Детермінантні сорти томатів

Детермінантні, або низькорослі, сорти припиняють ріст пагонів після того, як на них з'явиться певна кількість, як правило, 4-5 кистей. Основна перевага детермінантних сортів - здатність давати ранній урожай. Для його отримання рослини пасинкують, тобто видаляють зайві бічні пагони, інакше вийде багато плодів, і терміни дозрівання їх затягнуться. У цих сортів перша кисть зав'язується після 5-7 листа, а далі кисті формуються через кожні 2 листи.

Детермінантні сорти томатів добре підходять для відкритого грунту як на півдні, так і в середній смузі. У північних районах ці сорти можна вирощувати в теплицях. Щоб пагони не лежали на землі, томати детермінантних сортів підв'язують.

Супердетермінантние сорти томатів

Максимально швидка по скоростиглості різновид детермінантних сортів томатів. Це дуже ранні сорти, які зовсім не потребують пасинкування.

штамбові томати

Сорти помідорів, які зовсім не потрібно підв'язувати. Також їх не потрібно і формувати. Їх особливості - найнижчий ріст пагонів, і міцне стебло. Відносяться до детермінантний сортам, і дуже скоростиглі, як і супердетермінантние. У штамбових і супердетермінантние сортів перша кисть зав'язується вже після 4-5 справжнього листка, а потім нові кисті зав'язуються через 1-2 листи.

Напівдетермінантні сорти томатів

Щось середнє між індетермінантимі і детермінантності сортами. Ріст пагонів цих сортів може закінчитися в найнесподіваніший момент. Зазвичай їх формують в 2 втечі.

Індетермінантні сорти томатів

Індетермінантні, або високорослі, сорти мають властивість необмеженого зростання основного пагона. У теплицях з опаленням і в теплих країнах вони можуть рости рік і більше, даючи по 50 і більше кистей врожаю. Їх, як правило, ведуть в одне стебло, пасинкуя зайві пагони. На півдні такі сорти можна вирощувати і на відкритому грунті, і в теплицях. У середній смузі такі сорти вирощують в теплицях, а на півночі такі сорти зовсім не підійдуть, тому що урожай просто не встигне дозріти. Перша кисть у індетермінантних сортів зав'язується, як правило, після 9-12 справжнього листка, а далі кисті закладаються через кожні 2 листи.

Особливості вирощування помідорів в теплиці

У теплицях, як правило, досить висока вологість повітря, і великі коливання температури вдень і вночі. Днем навіть можливий перегрів рослин. Вище також виникнення хвороб, і псування різними шкідниками. Саме тому перевагу слід віддавати гібридним сортам - вони більш стійкі до хвороб.

Спочатку найкраще виростити розсаду , А вже потім розсаду висадити в теплицях. Не варто розсаду тримати в горщиках більше 50 днів. Потім саджайте розсаду. Важливе умова - не садіть розсаду в непрогрітий грунт. Якщо на вулиці встановилася температура вдень 20-25 градусів, а вночі - не нижче 8-10 градусів - значить, помідори можна висаджувати на постійне місце. Для нормального розвитку рослин важливіше навіть не температура повітря, а температура ґрунту. Ви можете перевірити температуру - візьміть термометр, і заміряйте температуру ґрунту на глибині 15 см. Якщо температура буде більше 15 градусів - значить, все відмінно. Якщо менше - варто з висаджуванням розсади почекати. Щоб грунт прогріти, варто заздалегідь встановити теплицю, і закрити всі її отвори.

Температура і вологість

Слід враховувати, що помідори не люблять ні занадто високу, ні занадто низьку температуру. У період цвітіння температура понад 35 градусів, або менше 12 градусів, в поєднанні з високою вологістю повітря призводить до того, що квітки не запилюються. В цьому випадку можна залишитися без врожаю.

Велика вологість повітря томатам взагалі протипоказана, на відміну від огірків, наприклад, і тому вирощувати і огірки, і помідори, в одній теплиці не варто.

Щоб в теплиці була велика вологість, влітку їх потрібно провітрювати, а краще повністю відкрити. Навесні і восени навпаки, всі отвори теплиці закриваємо, щоб температура була вище - помідори, все-таки, теплолюбні рослини.

Грунт

Помідори - дуже вимоглива до родючості грунту культура Помідори - дуже вимоглива до родючості грунту культура. Регулярно під кущі потрібно підкидати органіку, перегній, перепрілий гній. Не забувайте також про підгодівлі. Постійно на одному місці вирощувати помідори не варто - в землі накопичуються хвороби. Потрібно культури чергувати. Помідори найкраще висаджувати після бобових, огірків, цибулі та моркви. Садити після всіх пасльонових, а саме, картоплі, перцю, баклажанів не варто. Після помідорів вирощувати їх на тій же ділянці слід не раніше, ніж через 3-4 роки.

Більш докладні відомості Ви можете отримати в розділах "Всі курси" і "Корисністю", в які можна перейти через верхнє меню сайту. У цих розділах статті згруповані за тематиками в блоки, які містять максимально розгорнуту (наскільки це було можливо) інформацію з різних тем.

Також Ви можете підписатися на блог, і дізнаватися про всі нові статтях.
Це не займе багато часу. Просто натисніть на посилання нижче:
Підписатися на блог: Дорога до Бізнесу за Комп'ютером

Проголосуйте та поділіться з друзями анонсом статті на Facebook:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама