Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування риби як бізнес в домашніх умовах

  1. Напрямки рибного господарства Метою цього виду господарювання є розведення різних видів риби у водоймах...
  2. Особливості ведення даного бізнесу
  3. фінанси
  4. Облаштовуємо ферму в домашніх умовах
  5. Вирощування риби: Відео

Напрямки рибного господарства

Метою цього виду господарювання є розведення різних видів риби у водоймах природного походження та штучно створених басейнах Метою цього виду господарювання є розведення різних видів риби у водоймах природного походження та штучно створених басейнах. Серед основних напрямків можна виділити наступні:

  • - підходить для будь-яких різновидів водоплавних;
  • облаштування басейну - ідеальний варіант для лосося, щуки, коропа, окуня, ляща;
  • Садковий розведення - виключно для великих видів риб;
  • міні-водойми у вигляді бочок або ванн - для дрібних риб.

Перш ніж приступити до реалізації подібного проекту, необхідно, який допоможе і прогнозований прибуток.

вибираємо місце

Розмістити рибну ферму можна як в невеликому населеному пункті, так і в великому місті. Для цього знадобиться встановити спеціальний басейн або викопати новий водойму. Цілком підійде і металева ємність, виготовлена ​​на замовлення. Все залежить від того, на які розміри риби і прибутку ви збираєтеся замахнутися.

Необхідно врахувати, що ваш водойму повинен повністю відповідати прийнятим стандартам, для того щоб розвиток риби проходило правильно.

Основні критерії:

  • глибина - не менше ніж 1,5 метрів;
  • дно повинно бути без домішок мулу або торфу;
  • рослинність повинна бути представлена ​​в помірних пропорціях;
  • якась частина водного простору повинна обов'язково бути в тіні;
  • не зв'язуйтеся з тими водоймами, які розташовані в низині: весняного затоплення в результаті стоку вод їм не уникнути;
  • рельєф дна повинен бути складним, з чергуються мілководдя і глибоководними місцями, з уступами і порогами.

Не забувайте, що маленькі водойми вимагають великих зусиль по їх утриманню, а великі обходяться занадто дорого спочатку в закупівлі або оренді. Звідси висновок: оптимальний розмір ставка становить 30-50 квадратних метрів.

Розведення риби як бізнес не передбачає тільки лише її зміст в вашому басейні Розведення риби як бізнес не передбачає тільки лише її зміст в вашому басейні. Основна мета цієї діяльності - це вирощування водоплавних, відбір ікри, інкубація нового потомства.

Для тих, хто вирішив заснувати ферму в природному водоймищі, корисно буде знати, що всі вони поділяються на такі види: руслових, балкові, заплавні. Перші два відрізняються хорошою проточностью, але менш вигідні в економічному плані.

Відповідно до іншої класифікації, природні водойми діляться на:

  • зимувальні;
  • вирощувальні;
  • нерестові;
  • нагульні.

Звідси випливає, що першим кроком має стати рішення, який саме вид риби ви будете розводити і з якою метою.

Особливості ведення даного бізнесу

Не можна залишити без уваги деякі питання технічного плану. Наприклад, . Виходячи з великої різноманітності самих водних басейнів і видів вирощуваної риби, стає зрозуміло, що технічна оснащеність в кожному конкретному випадку буде відрізнятися. Незмінним залишається лише гравітаційний фільтр, який забезпечує фільтрацію води, і ультрафіолетовий стерилізатор, який бореться з цвітінням води.

Інші питання, які необхідно врахувати:

  1. Наскільки важким є процес вирощування тих чи інших видів риб.
  2. Який саме корм необхідний для обраної вами різновиди.
  3. Які недуги можуть спіткати ваших підопічних в процесі розвитку.
  4. Які особливості нересту і інкубації нового потомства.

Вирішення цих завдань визначить рівень вашого доходу і запобіжить небажані результати.

фінанси

Багатьох підприємців більше цікавить продаж риби як бізнес, але щоб дійти до цього етапу, слід все правильно прорахувати.

Слідом за вибором місця ферми слід закупівля мальків. Ціна зазвичай залежить від ваги, різновиди самої риби і стадії розвитку. Слід зазначити, що чим менше мальки, тим вони коштують дорожче. Наприклад, форель обійдеться вам приблизно в 250-400 рублів за 1 кг.

Закуповуючи мешканців вашого ставка, необхідно врахувати можливі втрати, які часто становлять близько 10% від загальної маси.

Багато радять купувати не мальків, а вже запліднену ікру Багато радять купувати не мальків, а вже запліднену ікру.

Витрати на облаштування басейну з розведення коропа можуть виглядати так (всі цифри вказані в рублях):

  • мальки - 10 -11 тисяч,
  • зарплати - 30 тисяч;
  • корм - 7 тисяч;
  • інші витрати - 20 тисяч.

Загальний підсумок - 68 000 рублей. Не забувайте при цьому про покупку або оренду водойми і обладнання.

Валовий прибуток в даному випадку може скласти близько 100 тисяч рублів. Відповідно, вирахувати чистий дохід зовсім не складно - 32 000 рублів. Великим мінусом даного виду підприємництва є чималий термін окупності.

Облаштовуємо ферму в домашніх умовах

Багато заповзятливі громадяни намагаються обрати як бізнес розведення риби в домашніх умовах. Особливо це стосується екзотичних видів водоплавних.

Організація ферми в цьому випадку виглядає так:

  1. Закуповуєте корм.
  2. Встановлюєте кілька акваріумів з хорошими фільтрами, підсвічуванням і іншими аксесуарами.
  3. Встеляли дно галькою.
  4. Чи вивчаєте особливості годівлі обраної вами різновиди.
  5. Знайомитеся з температурним режимом їх змісту та можливими недугами, які можуть їх спіткати.
  6. Запускаєте вихованців в басейн.

Перевагою такого способу організації бізнесу є можливість створення ідеальних умов для утримання риб Перевагою такого способу організації бізнесу є можливість створення ідеальних умов для утримання риб. Як правило, основна мета даного напрямку - це розведення рідкісних видів акваріумних декоративних риб для подальшої роздрібного продажу.

Плануючи створення рибної ферми, потрібно враховувати фактор сезонності. Особливо складно доводиться власникам такого бізнесу влітку, коли молоде покоління ще не зміцніло, а доросле вже розпродано. Виходом стає підвищення цін на продукцію, що негайно позначається на рівні попиту на неї.

Крім того розвиток риби завжди залежить від температурного режиму води, дотримати який в закритих умовах набагато простіше, ніж у відкритому водоймищі. До настання холодів слід зробити орієнтовний розрахунок знаходиться в ставку риби, щоб не дати їй задихнутися від нестачі кисню, якщо водойма буде перенаселений.

Зате в якості додаткового доходу можна організувати такий вид послуг, як. У Росії цей спосіб заробітку користується великим попитом.

Вирощування риби: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама