Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади перцю: яке насіння солодкого сорту вибрати?

  1. Як підготувати матеріал на посадку?
  2. Яке насіння солодкого перцю вибрати?
  3. Насіння для регіонів з помірним кліматом
  4. Забарвлення плодів і декоративні властивості
  5. Гібрид або чистий сорт
  6. Терміни дозрівання плодів
  7. Топ 10 найменувань насіння перців з ранніми термінами зрілості для засівання розсадним способом

Звичайно вирощування розсади перцю будинку завжди починається з того, що в першу чергу заготовляють необхідний посівний матеріал Звичайно вирощування розсади перцю будинку завжди починається з того, що в першу чергу заготовляють необхідний посівний матеріал. Без хорошого насіння, підібраних відповідно до місцевості обробітку з її особливостями клімату, не вдасться дочекатися сходів. Отже, що потрібно знати про приготування насіння солодкого перцю, далі буде розказано докладніше.

Як підготувати матеріал на посадку?

Насіння перцю болгарського   висівають на розсаду зазвичай в лютому, роблячи це до травня Насіння перцю болгарського висівають на розсаду зазвичай в лютому, роблячи це до травня. Рекомендують брати завжди свіжо приготований матеріал для цих цілей, чому буде більше впевненості в появі паростків. Так як після трирічного терміну насіння втрачають властивість схожості. Спочатку їх перебирають, видаляють темні і явно деформовані.

Щоб наблизити момент їх проростання, рекомендують робити завчасну обробку за участю різних засобів. Наприклад, поміщають насіння в воду, в якій розчинений біостимулятор «Епін-Екстра» (4 краплі розчинити в склянці води). Щоб наблизити момент їх проростання, рекомендують робити завчасну обробку за участю різних засобів В стимулюючої рідини залишають їх приблизно на 10 годин.

Потім посівний матеріал поміщають на шматочку змоченою матерії (або на ватяному диску), прикривши зверху, і заносять в тепло. При висиханні тканину знову зволожують. Проростків можна очікувати після 1,5-2 тижневого терміну. На час засівання впливає спосіб заготівлі насіння (зібрані від своїх перців або куплені). Свої зазвичай пускають паростки на 10 добу, тоді як магазинні здатні проростати після 4 тижнів і пізніше. А все тому, що виробники зазвичай просушують насіння для збільшення їх терміну придатності.

Фірмові насіння для підвищення ефективності пророщування піддають обов'язковій обробці перед висівом і садять на 10-20 діб раніше визначеного часу.

Яке насіння солодкого перцю вибрати?

Пальму першості дачники віддають тим сортам, плодоношення яких відрізняється рівномірністю і великою кількістю, а перчики їх мають товсті стінки Пальму першості дачники віддають тим сортам, плодоношення яких відрізняється рівномірністю і великою кількістю, а перчики їх мають товсті стінки. На такий випадок можна почитати відгуки про перці Толстячок, який якраз і володіє заявленими характеристиками. Мало того, що м'якоть таких стручків дуже ароматна і соковита, варіантів застосування їх в кулінарній справі з'являється значно більше.

Насіння для регіонів з помірним кліматом

Слід враховувати те, що перець - виходець з теплих тропічних країн, тому він досить теплолюбний Слід враховувати те, що перець - виходець з теплих тропічних країн, тому він досить теплолюбний. У середніх широтах нашої країни не завжди вдається отримати бажану товщину плода, незважаючи на запевнення виробників насіннєвої продукції. Заковика криється саме в не дуже сприяють зростанню перцю умовах нашої території.

Тому варто загострювати увагу на сортах, перевірених досвідченими дачниками при обробленні їх в суворих погодних умовах - перець Кореновский, Зірка Сходу, Первісток Сибіру, ​​Богатир, Подарунок Молдови, Ластівка, Волжанин, Карлсон. Можна подивитися відгуки про перці Кубишка в інтернеті.

Щоб домогтися максимально наближеною величини стінки стручків до фактичної, слід чітко дотримуватися агротехніки, забезпечуючи перцеві кущі в вегетаційний період всім необхідним: теплом, сонцем, вологою.

Забарвлення плодів і декоративні властивості

Інший критерій вибору - забарвлення плодів Інший критерій вибору - забарвлення плодів. Дуже цікаво спостерігати за дозрівають стручками в теплиці, коли вони набувають насичений яскравий колір в біологічній стиглості. Для більшості солодких перців характерна червоне забарвлення - перець Червоне чудо, Вінні-Пух, Богатир. Однак дачниками вже давно вирощуються сорти з жовтими, помаранчевими і темними плодами - синіми, фіолетовими, чорними.

Для тих, кому подобаються яскраві плоди, слід звернути увагу на ранньостиглий перець вимагає, великі перчинки (довжиною до 15 см, масою до 500 г) якого при повному дозріванні фарбуються в жовтий колір. Сорт дуже хвалять. Підходить для вирощування в відкритому грунті і під укриттям в теплиці або парнику. До речі, плоди у вимагають мають товсті стінки - до 10 мм. Що важливо для тих, хто шукає сорти з товстостінними плодами.

Жовте забарвлення плодів має і перець Турбін середніх термінів дозрівання Жовте забарвлення плодів має і перець Турбін середніх термінів дозрівання. Він відрізняється напіврозкидистий і не високим кущем. Плоди у нього пониклі, прізмовідной форми, глянцеві. Їх маса становить 81 г (іноді досягає до 200 г), товщина стінок 4,8-8 мм. Сорт стійкий до захворювання вірусної мозаїки.

Деякі дачники прагнуть поєднати в рослинах відразу кілька властивостей, тобто їх смакові якості і особливості зовнішнього вигляду. В цьому випадку слід дізнатися більше про декоративний перець Фенікс з їстівними і одночасно пекучими плодами.

Гібрид або чистий сорт

Цей фактор має першорядне значення для тих, хто займається самостійною заготівлею свого насіння з рослин поточного сезону для посадки їх без розсади на майбутній рік Цей фактор має першорядне значення для тих, хто займається самостійною заготівлею свого насіння з рослин поточного сезону для посадки їх без розсади на майбутній рік.

Якщо в найменуванні сорту є символи F1 (наприклад, перець Монтеро F1), слід розуміти, що брати насіння з зрілих плодів не можна. Тому як сорт з таким позначенням - гібрид в першому поколінні, при розмноженні насінням не дає спадкових характеристик сорту-батька. Вирощені з насіння гібридів кущики будуть сильно відрізнятися від тих, які б знову хотілося бачити на своїй ділянці. Якщо в найменуванні сорту є символи F1 (наприклад, перець Монтеро F1), слід розуміти, що брати насіння з зрілих плодів не можна З цієї причини насіння гібридів садять тільки куплені знову.

Однак у гібридних рослин є маса переваг:

  1. Майже всі з них урожайні, відрізняються крупноплодностью (перець вимагає F1, наприклад) і відмінними смаковими якостями плодів;
  2. Вони менше схильні до захворювань.

Терміни дозрівання плодів

Оптимальний варіант - висаджування культур з декількома періодами дозрівання без пікіровки. Так вдасться збирати урожай протягом усього літа і до пізньої осені. Що дуже важливо, оскільки тривалої лежкістю перець не відрізняється. Оптимальний варіант - висаджування культур з декількома періодами дозрівання без пікіровки Неможливо виростити пізньостиглі сорти перцю в районах з помірним кліматом у відкритому грунті. У такій місцевості рекомендовано садити сорти ранніх строків достигання, що дають непоганий урожай за короткий часовий проміжок.

Для орієнтування наводяться терміни зрілості в днях:

  • Ранньостиглі культури - до 100.
  • Середньостиглі - 100-130.
  • Пізньої стиглості - близько 140.

Топ 10 найменувань насіння перців з ранніми термінами зрілості для засівання розсадним способом

У кліматі середніх широт культивують гібридні культури, що мають максимальну адаптацію до конкретних умов. Але отримувати максимальний урожай дозволяє тільки використання перців з ранньої вегетацією в торф'яних таблетках або в пелюшках.

Далі вказані приклади сортів, на яких варто загострити увагу при заготівлі насіння перцю.

  1. Дуже популярний сорт - перець Ерошка з м'ясистим плодами, що мають темно помаранчеву забарвлення і масу близько 180 м Стручки-кубушки. Плодоношення починається рано і дружно. На рослині визріває до 16 стручків.
  2. Великі ж плоди має перець Товстий пан - вони важать близько 300 г, мають 10-ти міліметрові стінки і характерну червоне забарвлення. Хто зацікавився сортом, потрібно пошукати відгуки про перці Товстий барон, які підкажуть, чи варто сіяти його для розсади.
  3. Із середньою вагою (до 90 г) перчинки і з цікавою формою (трохи приплюснуті) утворює перець Оленька, товщина стінок якого становить 7 мм. Перчинки відрізняються відмінними смаковими показниками.
  4. Середньою величиною плодів має і перець Дунай, який має не дуже об'ємні стінки (3-4 мм) у червоних дозрілих стручків. Незважаючи на це, у нього є маса переваг. Зокрема, невисокі кущики не вибагливі у догляді, плоди зріють не довго, гарні смакові якості. Крім того, сорт відрізняє форма стручочки - вони кілька подовжені, вузькі, чимось нагадують стручки гірких перчиком.
  5. Великі і кубовидної форми стручки дає перець Толстячок з вельми хорошою товщиною плодів - до 8 мм. Особливість сорту - рівненькі плоди, що дозрівають хвилеподібно і в рясному кількості.
  6. Залишають хороші відгуки про перці Морозко - високоврожайний і ранньому сорті, розсаду якого дозволяється садити прямо в незахищену землю або під укриття. Середньої довжини рослини дають великі стручки, маса яких становить 100 м
  7. Три місяці до появи дозрілих стручків доведеться чекати, якщо для пророщування використовувати перець Міраж, відповідний для вуличного зростання, а також для тепличного. Стиглі червоні стручки відрізняються конусоподібної формою, кожен важить 140-160 г і в товщину буває від 5 мм до 10 мм.
  8. Суперврожайний і великоплідний перець ПІК НК, у якого від прокльовування паростків до технічної стиглості може знадобитися 118-120 діб. Кущі сорти компактні, середньорослі. Стручки прізмовідная-конусоподібні, 2-4 камерні, важать 120-150 г. У стінок середня товщина - 5-6 мм високою соковитості. Кущ здатний давати до 15 стручків. Призначений для вулиці і закритого грунту.
  9. Якщо почитати відгуки про перці Фламенко, стає зрозуміло, що його нерідко вибирають для незахищеного вирощування на вулиці. Однак для теплиць всіх видів цей перчик підходить краще. Плоди 4-х поточні, червоні, завбільшки 10 на 14 см. Сорт визнаний одним з високоврожайних.
  10. Компактне і потужне рослина являє перець Діментіо з пониклі глянцево-червоними плодами конусоподібної форми. Вага стручків буває від 80 г і до 180 м На це впливають умови вирощування. Але товщина стінок досить пристойна - близько 7 мм. Розміри стручка - 6 на 13 см.

Визначившись з потрібним сортом ранніх перців (саме такі рекомендовані для більшості наших регіонів), слід запастися необхідною кількістю упаковок, прийматися до приготування насіння і визначити, коли сіяти їх. Також читайте статтю: Як і коли садити болгарський перець на розсаду?

Як підготувати матеріал на посадку?
Яке насіння солодкого перцю вибрати?
Як підготувати матеріал на посадку?
Яке насіння солодкого перцю вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама