Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади перцю в домашніх умовах: пікіровка і догляд за розсадою

  1. Догляд за розсадою перцю до пікіровки
  2. Догляд за розсадою перцю після пікіровки

Після того, як насіння перцю висіяні в грунт, ємність з посівами необхідно накрити поліетиленовою плівкою і поставити в тепле місце Після того, як насіння перцю висіяні в грунт, ємність з посівами необхідно накрити поліетиленовою плівкою і поставити в тепле місце. Нагадаємо, що висаджувати потрібно попередньо оброблені і підготовлені до посіву насіння , А в процесі посадки перцю на розсаду необхідно дотримуватися певних правил. У цьому випадку шанси отримати хорошу розсаду перцю значно збільшуються.

Догляд за розсадою перцю до пікіровки

  • Температура грунту до появи сходів повинна становити 25 - 28 ° С. Через 4 дні після посіву насіння перцю грунт необхідно скропити водою. На 6 - 10 день можна очікувати появу сходів.
  • Коли з'являються сходи, ящик під розсаду переносять на підвіконня і знімають з нього поліетилен. Після поява сходів температуру ґрунту на 2 - 3 дні бажано знизити до 20 ° С. Надалі температуру підтримують на рівні 22 - 25 ° С.
  • Посівний ящик встановлюють в самому світлому місці. Щоб молоді перчики не нахилятися в бік світла і були рівномірно освітлені, ємність під розсаду потрібно кожні 2 - 3 дні повертати щодо вікна. Також розсаду перцю можна досвечивать фітолампи.
  • Розсада перцю дуже погано реагує на протяги, тому потрібно всіляко оберігати її від цього.
  • Через 3 - 4 тижні після сходів можна очікувати появи одного-двох справжніх листочків. У цей період розсаду перцю поливають раз на тиждень. Перший полив розсади проводять через 5 днів після появи сходів. Поливати розсаду перцю потрібно помірно, при цьому стежити, щоб грунт весь час був вологим. При поливі необхідно звертати увагу на те, щоб в піддоні не накопичувалася вода. Вода, яка використовується для поливу розсади перцю, повинна бути теплою (25-28 ° С), інакше розсаду може вразити чорна ніжка. Поливати розсаду краще відстояною водою.

Пікіровка розсади перцю

Говорячи простою мовою, пікіровка розсади - це розсаджування сіянців із загальної тари за індивідуальними ємностей. Пікіровка сприяє формуванню кореневої системи рослини за рахунок зростання бічних і додаткових коренів. У домашніх умовах розсаду перцю найкраще пікірувати на стадії двох справжніх листочків без заглиблення або із заглибленням не більше, ніж півсантиметра. У цій фазі сіянці легше пересаджувати, ніж в фазі сім'ядольних листочків, оскільки вони більші. Розглянемо, як правильно пікірувати розсаду перцю.

  • За пару годин до пікіровки розсаду перцю потрібно добре полити і почекати, коли зайва вода стече в піддон. Пікірувати перець з сухого ґрунту не можна.
  • Пікіровку розсади перцю краще проводити за індивідуальними стаканчиках або горщиках. Для пікіровки можна використовувати як пластикові, так і торф'яні стаканчики.
  • Заповніть стаканчики тієї грунтової сумішшю, яку Ви використовували для посіву насіння перцю. Полийте теплим розчином марганцівки. Посередині стаканчика зробіть лунку такого розміру, щоб корінці сіянців вільно поміщалися в неї і не загиналися про грунт.
  • Пікіруючи розсаду перцю, акуратно беріть сіянці за «вушка», намагайтеся не пошкодити стеблинки. Помістіть молодий перчик в лунку, присипте грунтом і трохи ущільните. Кореневу шийку можна злегка заглибити в грунт, але не більше, ніж на півсантиметра.
  • Притримуючи сіянець пальцями, обережно полийте його. Дочекайтеся, поки грунт повністю вбере воду. Якщо після поливу лунка занадто просіла, досипьте трохи грунту.

Догляд за розсадою перцю після пікіровки

Поставте розпікувати розсаду перцю на підвіконня. Догляд за розсадою перцю після пікіровки полягає в дотриманні температурного режиму, поливі, підгодівлі і загартуванню.

Перший час не допускайте впливу прямих сонячних променів на молоді перчики. Для затінення розсади перцю можна прикрити віконне скло «лутрасилом». Щоб розсада росла рівно і не схилялася в одну сторону, частіше розвертайте стаканчик щодо світла.

  • Оптимальний температурний режим для вирощування розсади перцю

Контролюйте температуру ґрунту, не допускайте зниження температури нижче 15 ° С. Це дуже важливий момент при вирощуванні розсади перцю, оскільки при температурі нижче 13 ° С зростання розсади зупиняється. Намагайтеся дотримуватися такого температурного режиму: в сонячну погоду 23 - 25 ° С, в похмуру 20 - 22 ° С, вночі 16 - 18 ° С.

  • Полив розсади перцю після пікіровки

Поливати розсаду перцю потрібно один раз в 5 - 6 днів. Перший полив розсади проводять через 6 днів після пікіровки. Поливати розсаду перцю потрібно так, щоб вода повністю змочувала грунт в стаканчику. Стаканчики для розсади повинні бути забезпечені дренажними отворами, щоб зайва вода могла стікати, і не застоювалася на дні ємності. Для поливу розсади перцю потрібно використовувати помірно теплу відстояну воду температурою близько 25 - 30 ° С. Перелив або полив холодною водою (16 - 18 ° С) можуть викликати зупинку зростання розсади. Поливати розсаду перцю потрібно вранці, щоб запобігти захворюванню рослин чорною ніжкою.

  • Підживлення розсади перцю

До висадки розсади в грунт перець необхідно підгодувати мінімум 2 рази: через 2 тижні після пікіровки і через 2 тижні після першої підгодівлі. Підживлення вносяться в грунт в рідкому вигляді. Підживлення бажано поєднувати з поливом розсади перцю. Можна використовувати магазинні добрива для розсади або власноруч приготовані.

При повільному зростанні розсади її слід поливати розчином гумату або настоєм чайної заварки (стакан використаної заварки помістити в трилітровий бутель, залити гарячою водою, настояти протягом 5 - 6 днів, процідити і злити).

При повільному розвитку розсади перцю і освітленні листочків до світло-зеленого кольору в якості підгодівлі в грунт можна внести розчин сечовини (1/2 чайної ложки сечовини на 3 л води) або використовувати рідке натуральне добриво «Ідеал» (дозування згідно з інструкцією).

Якщо є проблеми з розвитком кореневої системи, розсаду можна підгодувати розчином суперфосфату або нітрофоски (1 столова ложка добрива на 3 л води). Також можна використовувати сухе добриво «Синьйор Помідор» (дозування згідно з інструкцією).

У період вирощування розсади перцю не зайвим буде пару раз підсипати в стаканчики трохи деревної золи. На один стаканчик досить 1/2 - 1/3 чайної ложки золи. Необхідно стежити, щоб зола не потрапляла на рослини.

Якщо розсада перцю була розпікувати в маленькі стаканчики, через деякий час, коли рослини підростуть і їм стане тісно, ​​розсаду необхідно перевалити в більш просторі горщики об'ємом близько 1 л. Перевалювати розсаду потрібно разом із земляною грудкою, в цьому випадку вона не перестане рости. Грунт для наповнення горщиків можна брати таку ж, як для посіву насіння і пікірування розсади перцю, однак потрібно внести в неї добриво: на відро грунтової суміші додайте столову ложку подвійного суперфосфату і півсклянки деревної золи.

  • Загартовування розсади перцю перед висадкою

Загартування розсади починають за місяць до висадки перцю у відкритий грунт. Для цього розсаду перцю виносять на свіже повітря, поступово привчаючи до життя на вулиці. Температура повітря для загартовування розсади повинна бути не нижче 15 ° С. Розсаду перцю слід оберігати від протягів і прямих сонячних променів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама